Nyári ízek télire: "piros bogyó" dzsem fehér csokival

2016. július 14. - Bezselics Ildikó

20160710_174427.jpg

 

A málnát rendszerint valamilyen más, intenzívebb színű bogyós gyümölccsel főzöm be, mert önmagában a tárolás során elveszti szép, liláspiros színének intenzitását. Ebben a lekvárban az összes, szezonálisan elérhető piros bogyós gyümölcs helyet kapott, különlegessége pedig a fehér csoki, ami hűlés közben olvad bele a dzsembe.

 

Hozzávalók:

 

1 kg málna

150 g piros ribizli

150 g áfonya

150 g szeder

550 g magozott meggy

1 kg cukor

2 evőkanál almapektin

200 g jó minőségű fehér csokoládé

 

20160710_124606.jpg

 

 

Elkészítés:

 

A málnát, a leszemezett ribizlit, az áfonyát és a szedret felfőzzük. Forrás után, mikor a szemek megpuhultak, és láthatóak az apró magok, átpasszírozzuk, majd a magoktól megtisztított gyümölcspépet visszaöntjük a lábosba.

A pektint 2 evőkanál cukorral elkeverjük és félretesszük.

A többi cukrot és a magozott meggyet az előfőzött gyümölcsökhöz adjuk, és felforraljuk, majd a pektint is belekeverjük, és lassú tűzön rotyogtatva főzzük, míg enyhén érzékelhető a zselésedés folyamata.

Akkor előzetesen sterilizált üvegekbe merjük, beleszórjuk az apróra vágott fehér csokit, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

 

A bejegyzés trackback címe:

http://itthon.blog.hu/api/trackback/id/tr508879928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.