Vörösboros lecsó kolbásszal

2016. augusztus 11. - Bezselics Ildikó

A lecsó nem egyszerűen étel - szinte vallás, hiszen mindenki a saját családi receptjére esküszik, és ahány ház, annyi lecsó... Ezt a vörösboros, csípős kolbászos változatot azért érdemes kipróbálni, néha nem árt a változatosság!

20160805_185338.jpg

 

 

Hozzávalók (4 adag):

 

          200 g csípős kolbász

      1 lilahagyma

          2 gerezd fokhagyma

          1 zöld paprika

          1 sárga paprika

          1 édes piros paprika

          3 érett paradicsom

1 kisebb cukkini

1 padlizsán

          3 dl víz

         5 evőkanál olaj

          2 dl vörösbor

          1 evőkanál barna cukor

          1 babérlevél

          2 kis csilipaprika

          1 evőkanál édespaprika por

         só, frissen őrölt fekete bors



Elkészítés:

      
A olívaolajon megpirítjuk a kockákra vágott lilahagymát. 6-7 perc múlva hozzáadjuk a feldarabolt kolbászt, amit zsírjára sütünk.A zúzott fokhagymát 1-2 percre a végén dobjuk rá, átkeverjük.

Belekeverjük a felkockázott paradicsomot, majd mikor levet enged, ebbe mártásba kerül bele az édespaprika por, só, bors, az apróra vágott csilipaprika, a barnacukor. Jól áthevítjük, felöntjük a borral és a vízzel, beledobjuk a babérlevelet, és felforraljuk.

Forrás után takaréklángon bugyogtatjuk a mártást, ebbe dobjuk bele a nagyobb darabokra vágott paprikákat és a feldarabolt cukkinit és padlizsánt.

Jó átkeverjük, és takaréklángon bugyogtatva még kb. 10 percig főzzük (a paprika úgy jó, ha csak éppen megpuhul, de még van tartása, és egy kicsit roppan a fogak alatt).

 

A bejegyzés trackback címe:

http://itthon.blog.hu/api/trackback/id/tr589980190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.