Csokoládés szilvalekvár

2016. szeptember 13. - Bezselics Ildikó

 

A bográcsban főtt szilvalekvárnak nincs párja: nemcsak ízes, zamatos, de sűrű, krémes állaga miatt egész évben kiválóan használható gombóc, bukta, vagy más sütemények töltésére is. Most csokoládéval is megbolondítottam, így egészen különleges csemege, a nutella-rajongók is lelkesen kanalazhatják!

 

yi5m5739.jpg

 

Hozzávalók:

5 kg érett szilva

1 kg barna cukor

500 g 60 % kakaótartalmú csokoládé

1 dl enyhe málnaecet

3 dl víz a bogrács aljára

 

Elkészítés:

Miután parázsig égettük a tüzet, a megmosott, kimagozott szilvát a vízzel feltesszük főni. Gyakran átkeverjük, rázogatjuk. Mikor bugyogva fő és levet ereszt, hozzákeverjük a cukrot, és szigorúan a parazsat (nem a lángot!) táplálva, kevergetve kb. 4 órán át főzzük, míg teljesen pépes, krémes állagú lesz.

A főzés végén keverjük bele az ecetet, és beletördeljük a csokoládét. Átkeverjük, hogy a csoki beleolvadjon a lekvárba, majd sterilizált üvegekbe adagoljuk, lefedjük és száraz dunsztban hűtjük ki.

Felbontás után hűtőben kell tárolni!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

http://itthon.blog.hu/api/trackback/id/tr219977096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.