Szőlős kacsapecsenye

2016. október 17. - Bezselics Ildikó

A háznál nevelt kacsákat ősszel lehet levágni, tökéletes szezonális párosítás hát, ha szőlővel és musttal készítjük el.

kacsacomb2.jpg

Előkészítés: 20 perc
Elkészítési idő: 80 perc
Nehézségi fok: 5

Hozzávalók (4 főre):
4 darab kacsacomb
kakukkfüves fűszer só
2 deci must

A kacsacombokat megtisztítjuk, a bőrét bevagdossuk, alaposan megsózzuk és egy éjszakán át állni hagyjuk.
Másnap a combokat egy kacsasütő tálba, vagy más, lefedhető, sütésálló edénybe helyezzük, aláöntjük a mustot.
Rátesszük az edény tetejét és 130 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol kb. 2 és fél órán át pároljuk.
Utána a fedőt levéve, a hőmérsékletet 200 fokra emelve ropogósra sütjük úgy, hogy időnként átfordítjuk a combokat, és saját zsírjával locsoljuk.

Muskotályos szőlőmártás

Hozzávalók:
1 kg szőlő (én vörös nagy szeműt használtam, lehet fehér is, az a lényeg, hogy édes legyen)
50 g nagy szemű mazsola
1 teáskanál étkezési keményítő
1 evőkanál méz
3 deci muskotály (bor)
1 citrom leve


A szőlőt megmossuk, leszemezzük.
A bort felforraljuk, hozzákeverünk egy púpozott teáskanál étkezési keményítőt, majd a mazsolát és a szőlőszemeket.
Együtt felfőzzük, a mézzel és a és citromlével ízesítjük.

 


Fűszeres polenta
Hozzávalók:
6 dl víz
2 dl tej
5 dkg vaj
200 g kukoricadara

½ kávéskanál csilipor, vagy 1 kávéskanál darált piros csilipaprika
A vizet a tejjel és a sóval felforraljuk, beleolvasztjuk a vajat.
Hozzákeverjük a kukoricadarát, csomómentesre keverjük, és felforraljuk.
A tűzről levéve hozzákeverjük a csilit és fogyasztás előtt 10 percre lefedve félretesszük.
 

A bejegyzés trackback címe:

http://itthon.blog.hu/api/trackback/id/tr1311817217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.