Kiemelt

Kiemelt

 • Elkészültek a fejlesztések a Kis-Balatonnál
  Elkészültek a fejlesztések a Kis-BalatonnálBefejeződött a Kis-Balaton ökoturisztikai fejlesztése. A Kányavári szigeten négyszintes, faszerkezetű kilátót építettek, ahonnan jól belátható a Hídvégi-tó. A tájba illő, fedett...
 • Gault&Millau-díjas hazai éttermek 2015
  Gault&Millau-díjas hazai éttermek 2015A Gault&Millau Magyarország megjelentette 2015-ös étterem- és borkalauzát, benne a legjobbnak ítélt hazai éttermekkel. Íme a nyertesek: Az év konyhafőnöke 2015-ben: Ádám Csaba...
 • Megújulnak a túrajelzések Észak-Magyarországon
  Megújulnak a túrajelzések Észak-MagyarországonTavaszra 2565 kilométeren újulnak meg az Országos Kékkör túrajelzései. Ezen kívül további 405 kilométernyi regionális és 356 kilométernyi észak-magyarországi tematikus út, és a 285...
 • Cannes-ban nyert díjat a magyar turisztikai imázsfilm
  Cannes-ban nyert díjat a magyar turisztikai imázsfilmMár a negyedik díját zsebelte be a méltán felkapott rendezőpáros, Kosta Luka és Danila munkája, melyhez az Antilope Kid formáció erre a projektre írt egy elképesztően jó dalt.  ...
 • "Lakosztályétterem" nyílik a Gellértben
  "Lakosztályétterem" nyílik a GellértbenSokat hallottunk már a lakáséttermekről akár a fine dining, akár a pikáns-házias kategóriából, és ha már azt gondoltuk, hogy ezt a műfajt nem lehet tovább spilázni, akkor most erre...

5 legjobb Márton napi ünneplés

1    2014. október 21. 12:12

November 7-8-9 lesz az idei libaünnep csúcspontja, a Márton napi ünneplés hétvégéje. Ötféleképpen lehet Márton napot ünnepelni, és szerencsére mindegyikhez van rendezvény, valahol az országban. Libákra fel!

márton nap 2014 kép.jpg

1. Fővárosi mulatság libákkal

Ha a fővárosban ünnepelnéd a Mártonokat, akkor a Mezőgazdasági Múzeumba kell menned, a Márton-napi őszbúcsúztató mulatságra, November 8-án. A programok között lesz újbor ünnep és borkóstoló, népi játszóház, táncház, libasimogató, kézműves műhely, herendi porcelánfestés bemutató és mindenféle libás ételek, finomságok. Az egész napos mulatságot töklámpások esti, dalos felvonulása zárja majd. A Múzeumok Őszi Fesztiválja kapcsán lesz Nagy Rajzolás, ahol a Vajdahunyad vára lesz a központi téma, valamint vártörténeti séta és rendhagyó tárlatvezetések.

Belépőjegy árak: felnőtt: 1300 Ft; gyermek és nyugdíjas: 700 Ft; családi: 3000 Ft. A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása megtekinthető.

Még több Márton napi rendezvény itt.

2. Országos vásár libákkal

Azoknak, akik az országra szóló forgatagot szeretik, ahol hazánk minden szegletéből érkeznek kézművesek, iparművészek, népművesek, kereskedők, a Szent Márton napi országos nagyvásárt ajánljuk Szombathelyen.

November 8-tól 9-ig a Vasi Múzeum Faluba költöznek a legszebb portékák: a mindennapi élet fontos és hasznos, tradicionális kellékei a len-, kender- és gyapjútermékektől a konyhai felszerelésekig.

Mindezek mellett a vásári sokadalmat tréfás népi játékok, vásári komédiák, zenés, táncos produkciók, tökverés, lúdnyak-szakítás szórakoztatja majd. Ami a gasztronómiát illeti forralt borra számos lacikonyhára és Márton-napi libasültekre számíthatunk.

3. Borozás libákkal

A Villányi borvidéken, a Márton napot egész novemberben tartó borfesztiválként ünnepelhetjük. Pincészetenként más programokra, ételekre, és borokra találunk. A közösségi tereken néphagyományokat elevenítenek fel, lesz újborköszöntő és lampionos felvonulás is.

A pincészetek programjai a 7-8-i hétvégén lesz a legszínesebb. A libalakomák mellé sztárvendégek, zenekarok érkeznek, hogy vidám hangulatban teljen az ünnep.

További részletek a Villányi libanapokról itt.

4. Pálinkázás libákkal

A VI. Márton Napi Pálinkafesztivál a siófoki főtérre csábít mindenkit, aki a libát és a pálinkát egyszerre kedveli. November 7-től 9-ig liba különlegességek, az ország legjobb gyümölcspálinkáinak kóstolója és vására, koncertek, gyermekprogramok és még sok érdekesség együtt tölti meg élménnyel a hétvégét. A fesztivál másik fő itala a sör lesz, amiből a hazai főzdék mellett Belgium legjobbjai is képviseltetik magukat.

A rendezvény mindeközben olyan nagy kérdésekre is keresi a választ, mint: Mi is az a száraz próba és milyen a tökéletes pálinkáspohár? Miért pont Szent Mártonhoz kapcsoljuk a ludat? Azok, akik ellátogatnak a Pálinkafesztiválra, biztos nem maradnak válasz nélkül. A rendezvény látogatása ingyenes!

A Márton napi népszokásokról röviden itt olvashatsz.

5. Autentikus libaünnep

Ha a fentiek közül egyik sem igazán tetszik, akkor nem maradt más, mint egy hagyományos, népi libaünnepen részt venni. Ilyen is lesz szerte az országban, de mi ezt a hármat ajánljuk:

Szent Márton Napi Vigasság Hollókőn, november 8-án, ahol történelmi életképpel, középkori és libás játékokkal, vidám színdarabbal, teával, forralt borral, libazsíros kenyérrel, libából készült finomságokkal, házi süteményekkel várják a vendégeket.

A Sóstói Falumúzeumban szintén tradicionális libaünnep lesz Márton-napi vigasságok néven, november 8-án. Felelevenítik a Szent Mártonhoz kapcsolódó hagyományokat, köszöntik az újbort és helyi libás ételeket kínálnak majd: ludas kása, libatepertő, libazsíros kenyér, sült libazúza és természetesen libacomb. Emellett érdemes megnézni a bemutatókat, a liba szépségversenyt, a tollfosztót, a libahajtó-versenyt és a népművészeti kirakodóvásárt.

A szentendrei Skanzen is méltó környezetet biztosít az ilyen nagy múltú ünnepeknek, mint a Márton nap. A Szent Márton Újborfesztivál és Libator november 8-án és 9-én várja a libarajongókat újbor kóstolóval, pálinkákkal, helyben sült libaételekkel, őszi csemegékkel, népzenével, kézművesekkel. A Tollfosztóban és a Kukorica-morzsolóban bekapcsolódhatunk az őszi társas munkákba, és egyben a szántóföldi munkák lezárulását követő felszabadult hangulat részeseivé válhatunk.

programajánló pálinka bor gasztronómia hagyomány libanapok

Elkészültek a fejlesztések a Kis-Balatonnál

1    2014. október 21. 09:00

Befejeződött a Kis-Balaton ökoturisztikai fejlesztése. A Kányavári szigeten négyszintes, faszerkezetű kilátót építettek, ahonnan jól belátható a Hídvégi-tó. A tájba illő, fedett kerékpártároló is épült, és felújították a szigetre vezető bekötőutat. A beruházás részeként családi és mozgássérült parkolóhelyeket, gyermek játszóhelyet is kialakítottak.

A Kányavári sziget hídja Wolfgang glock.JPG

A Kányavári sziget hídja. Fotó: Wolfgang Glock / Wikipedia

A szigetre vezető fahíd mellett akadálymentesített tájékoztatópontot helyeztek el, wifi-hozzáférési lehetőséggel. A megújult, kibővített tartalmú honlap (www.kisbalaton.hu) a Kis-Balaton és környékének látnivalóit mutatja be az érdeklődőknek.

Az Ingói berekben felújították a leromlott állapotú kilátót, ahonnan a látogatók megfigyelhetik az egybefüggő nádas vízi világát, az itt fészkelő madarakat. A szigorúan védett természetvédelmi területre csak engedéllyel és kísérővel lehet belépni.

Zalaváron, a Kis-Balaton Házban az üzemelési költségek csökkentésére napelemes energiaellátást építettek ki. A bemutatóház 2000-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A kiállításokat 2008-ban ugyan megújították, de az uniós pályázatnak köszönhetően az idén a zöld energia hasznosításának bemutatásával bővült a tárlat.

A térség növény- és állatvilágát jelenleg két szabadon látogatható részen, a Kányavári szigeten és a Hídvégi-tó északi részén vezető kerékpárútról szemlélhetik meg a látogatók. A Kis-Balaton vízminőség-védelmi szerepéről, a térség történelméről, néprajzi, táji és természeti értékeiről a Zalaváron található Kis-Balaton Ház interaktív kiállításai nyújtanak további érdekességeket.

A felújítás mintegy 81 millió forint összköltségű volt, amit európai uniós forrásból finanszíroztak.

Forrás: MTI

balaton kiemelt ökoturizmus

Malek Miklós és a Magyar Kamarazenekar közös koncertje

Szólj hozzá!   2014. október 20. 08:45

Akik november 2-án, este hétre elmennek a Budapest Music Centerbe, azok részesei lehetnek a könnyű- és a komolyzene rendhagyó találkozásának. A Magyar Kamarazenekar szervezte „Könnyű? Komoly! – Malek Miklós másképp” elnevezésű est egyediségét az adja, hogy az elsősorban könnyűzenészként ismert Malek Miklós, számos sláger, többek között a Hull az elsárgult levél, a Macska-duett vagy a Próbálj meg lazítani zeneszerzője, most teljesen más oldaláról mutatkozik be.

Magyar Kamarazenekar1.jpg

Magyar Kamarazenekar

Ezúttal az Emerton-, Erkel- és Artisjus-díjas Malek Miklós komolyzenei szerzeményei hangzanak el, a szerző vezényletével. A koncerten több neves művész, többek között Bánfalvi Béla Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, Lakatos György fagottművész, és Szepesi János klarinétművész is közreműködik. A nemzetközileg magas szinten elismert Magyar Kamarazenekar tagjai a hazai és külföldi élvonalbeli szimfonikus zenekarok képviselői.

A november 2-i különleges estre jegyek már kaphatók a helyszínen, az ismert jegyirodákban, és a Jegy.hu országos hálózatában. Helyszín: Budapest Music Center (1093 Budapest, Mátyás u. 8.).

programajánló Budapest

Capa-Nagydíj 2014

Szólj hozzá!   2014. október 17. 10:45

2014. október 21-én, kedden, a Capa Központba várnak mindenkit, aki rajong a fényképészetért és a fotókért, hogy együtt ünnepeljék Robert Capa születésének 101. évfordulóját.

Az estén sor kerül a Capa Központ által alapított 5 millió forint összdíjazású Capa-nagydíj kiírásának ismertetésére és a zsűri tagjainak kihirdetésére is.

352352.jpg

PROGRAM:

18.00 A Közel Capához című magyar dokumentumfilm vetítése (52 perc; rendező: Kékesi Attila, producer: Szepesi István, operatőr: Hajdu János, forgatókönyv: Hámor Éva). A filmvetítésen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet október 18-ig az info@capacenter.hu e-mail címre küldött levélben tehet meg.

19.00 Az 5 millió forint összdíjazású Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíj kiírásának ismertetése és a zsűri tagjainak kihirdetése. A vendégeket köszönti Kőrösi Orsolya, a Capa Központ ügyvezető igazgatója és a zsűri tagjai.

A bejelentés után FOTÓparty – Zagar Audiovisual seat feat. Urbanizer

DJ-VJ est a Capa Központ Bőrödön viseled című tárlatának kortárs magyar fotóinak felhasználásával. (A Bőrödön viseled című kiállítás október 21-én 11 és 19 óra között lesz látogatható.)

Helyszín: Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, 1065, Budapest, Nagymező utca 8.

www.capacenter.hu

programajánló Budapest

Három tuti program a hosszú hétvégére

Szólj hozzá!   2014. október 14. 11:55

Október 23-26-ig négy napunk lesz pihenni, kalandozni, kirándulni. Az állami ünnepi rendezvények mellett szeretnénk ajánlani nektek 3 izgalmas fesztivált is, ahová érdemes lesz ellátogatni.

kolbaszfesztival-2013-1nap-130.jpg

Fotó: csabaikolbaszfesztival.hu

Csabai Kolbászfesztivál

Hallani már biztosan mindenki hallott róla, de aki még nem járt ott, egyszer érdemes ellátogatni rá, a békéscsabai sportcsarnokba. Megnézhetjük, hogyan készül az eredetvédett, hungarikum Csabai kolbász, meg is kóstolhatjuk és begyűjthetünk hagyományos recepteket kolbászos ételekhez. A Csabai kolbászfesztivál egyszerre gasztronómiai és kulturális rendezvény, hiszen fontos népi tradíciókat, értékeket őriz és mutat be, miközben a magyaros ételek világába is elkalauzol.

A finom étkekhez jófajta népzene illik, amiről neves hazai és külföldi zenekarok gondoskodnak. De lesznek továbbá bor- és pálinkakóstoló standok, kiállítások és az Európai Unió által földrajzi árujelzővel védett élelmiszerek vására.

DSC_3259.jpg

Fotó: Magyar Turizmus Zrt.

Számadónap - Szent Vendel Napja

A szentendrei Skanzenbe is érdemes lesz elutazni, erre a különleges eseményre, ahol élőben nézhetjük, hogyan terelik a juhokat a pásztorkutyák, és beszélgethetünk igazi juhászokkal. Megismerkedhetünk továbbá a juhtartás hagyományaival, és a hozzá kapcsolódó kézműves szakmák termékeivel. Fafaragók, bőrművesek, spanyolozók mutatják be portékáikat és mesterségüket.

Ezek mellett lesz még bemutató juhtúró és kalapkészítésről, előadás a pásztorokról, kolompgyűjtemény, pásztorviseletek bemutatója, pásztorbot faragás, kézműves udvar kicsiknek és nagyoknak, meseház, kiállítások a juhokról és tartásukról, miközben vándorzenészek muzsikálnak majd a látogatóknak.

sullofeszt.jpg

Fotó: sullofesztival.hu

IX. Szigligeti Süllő Fesztivál

A szigligeti strandon tartják Szigliget szezonbúcsúztató halfesztiválját. A rendezvény középpontjában a balatoni süllő, a helyi ételkülönlegességek és a hozzájuk kapcsolódó bor- és pálinkakóstolók állnak. Emellett lesznek néptáncegyüttes előadások, nép- és könnyűzenei koncertek, népművészeti vásár és természetesen gyerekprogramok is.

A legérdekesebbnek a jurta építés, a honfoglalás-kori életmód bemutató, a rovásírás tanítás, a páncélos haditorna bemutató, középkori fegyverbemutató és a hal áldás ígérkeznek.

balaton programajánló aktuális gasztronómia hagyomány folklór skanzen

Gault&Millau-díjas hazai éttermek 2015

3    2014. október 13. 15:12

A Gault&Millau Magyarország megjelentette 2015-ös étterem- és borkalauzát, benne a legjobbnak ítélt hazai éttermekkel. Íme a nyertesek:

Az év konyhafőnöke 2015-ben:
Ádám Csaba (Olimpia étterem, Budapest)

Az év borászata:
Bott Pince (Tokaj)

Az év étterme:
Borkonyha (Budapest)

_DSC7467 - evöeszköz.jpg

A kalauz értékelése szerint a legjobb hazai éttermek a következők:
Costes restaurant (Budapest) (17pont)
Onyx étterem (Budapest) (17pont)
ZONA Bisztró (Budapest) (17pont)
Alabárdos étterem (Budapest) (16 pont)
Borkonyha (Budapest) (16 pont)
Laci!Konyha! (Budapest) (16 pont)
Olimpia Vendéglő (Budapest) (16 pont)
Salon Restaurant (Budapest) (16 pont)
Aranykaviár étterem (Budapest) (15 pont)
Babel (Budapest) (15 pont)
Csalogány 26 (Budapest) (15 pont)
LouLou Restaurant (Budapest) (15 pont)

A legjobb feltörekvő étterem:
Patrióta étterem (Gyula)

A vidék étterme:
Brill étterem (Békéscsaba)

Legjobb alternatív vendéglátóhely:
Pesti Burger és Bár (Budapest)

Forrás: gaultmillau.hu

gasztronómia kiemelt Budapest

Megújulnak a túrajelzések Észak-Magyarországon

Szólj hozzá!   2014. október 13. 14:25

Tavaszra 2565 kilométeren újulnak meg az Országos Kékkör túrajelzései. Ezen kívül további 405 kilométernyi regionális és 356 kilométernyi észak-magyarországi tematikus út, és a 285 km-es, Szokolya-Mátraháza és Szilvásvárad-Jósvafő közötti kerékpárút-szakasz jelzéseit is újra festik. A festett túrajelzések mellett felállítanak 350 irányító oszlopot is, a legjelentősebb elágazásokhoz, kiindulópontokhoz, illetve, ahol a festés nem megoldható.

túra.jpg

Fotó: Magyar Turizmus Zrt.

A térség turisztikai fejlesztéseiből eddig a Kékkör teljes nyomvonalának nagypontosságú felmérése történt meg és megkezdte működését a Természetjárók Térinformatikai Rendszere (TTR), és a hozzá kapcsolódó mobil-applikáció.

Eddig 4 turistaház, 7 új kilátó, 30 pihenőhely, 10 forrásépítés és több mint 30 egyéb erdei turistalétesítmény készült el. A 2013 végén megkezdett munka 2015 első félévében ér a végére, amikor is Gatyatetőn hazánk legmodernebb túracentrumát is átadják.

A Magyar Természetjáró Szövetség összesen 8 pályázaton 2,7 milliárd forint Európai Uniós támogatást nyert az Országos Kékkör valódi turisztikai attrakcióvá fejlesztéséhez.

Forrás: turizmusonline.hu

túra aktív kiemelt északmagyarország

Miniverzum – ahol a gyerekek a nagyok

Szólj hozzá!   2014. október 08. 11:26

...a nagy dolgok pedig kicsik. A Miniversum egy óriási, interaktív terepasztal, ahol Magyarország, Ausztria és Németország egyes tájait, nevezetességeit nézheted meg kicsiben. Ez a mini világ folyamatosan mozgásban van, és helyenként a látogatóknak is lehetőségük van beavatkozni a forgalomba, eseményeket, hang- és fényhatásokat kelthetsz életre.

HMG_0135.jpg

Fotó: miniversum.hu

Emellett meg lehet tekinteni a helyszínek eredeti fotóit is, a legkisebbeket pedig építő-alkotó foglalkozásokkal várják a Miniversum játszóházába.

A vezérlőteremben megtekinthető a terepasztalt irányító központ, a hatalmas monitorfallal és technikai háttérrel.

A MINIVERSUM az év minden napján látogatható, december 24-25-26 kivételével. Nyitva vasárnaptól csütörtökig 9.00 – 19.00 óra között, pénteken és szombaton 9.00 – 21.00 között.

További információ itt: miniversum.hu

programajánló Budapest

Cannes-ban nyert díjat a magyar turisztikai imázsfilm

1    2014. október 06. 17:22

Már a negyedik díját zsebelte be a méltán felkapott rendezőpáros, Kosta Luka és Danila munkája, melyhez az Antilope Kid formáció erre a projektre írt egy elképesztően jó dalt. 

Spanyolország, Ausztria és Anglia után Franciaországban is rangos díjjal, Ezüst Delfinnel díjazták a"More than Expective" filmet. 

A díjakról bővebben írtunk itt

 

kiemelt canes ezüst medve magyarország imázsfilm

"Lakosztályétterem" nyílik a Gellértben

Szólj hozzá!   2014. október 01. 10:13

Sokat hallottunk már a lakáséttermekről akár a fine dining, akár a pikáns-házias kategóriából, és ha már azt gondoltuk, hogy ezt a műfajt nem lehet tovább spilázni, akkor most erre alaposan rácáfol a budai Duna-parton trónoló Hotel Gellért új kezdeményezése.

Gellert_Marton_borfesztival4.jpg

Erőteljes luxus motívummal színezték át ezt a bensőséges, megismételhetetlen vacsoraprogramot, amikor a szálloda negyedik emeletén, pontosabban a 422-es deluxe apartmanban képzelték el a csokoládés, libamájas, habos-babos ételcsodákkal és aranyfüstös-mámoros borszelekcióval teli, limitált, összesen két alkalmat. 

Lakosztályétterem 2014. november 7-án és 8-én a Gellértben

Novemberben két vacsorát állít össze a Gellért séfje, Héjja László, aki mind az európai, mind az amerikai kontinensen, Thaiföldön szakácskodott,  Mexikóban és az USA-ban a nagykövetségeken irányította a konyhát. 

A menüről annyi tudható, hogy  Héjja László séf költeményei között lesz tokaji zselés libamáj falatkák ribizlivel és mangó cseppekkel,  Mazsolás libamájhabbal töltött bonbonok kakaóbabos sós csokoládéval. S ezekhez két  hölgy fog borokat társítani. November 7-én a VinCe Magazin főszerkesztője, Németh Ágnes fog meghökkentő borpárosításokat ajánlani a libamájhoz. November 8-án Árvay Angelika veszi át a stafétát. Angelika - aki Tokaj-Hegyalja híres borásznője és a Junibor Egyesület elnöke -,  az Árvay Pincészet legkülönlegesebb tételeit fogja kínálni a lakosztályétterem libás kreációihoz. 

 

A 422-esben egyébként a csodálatos budapesti panoráma mellé jár még a celebritásokból álló hely szelleme is, hiszen a deluxe apartman lakója volt többek között Jean Fonda, a nepáli király, Kirk Douglas és Sir Andrew Lloyd Webber.

A lakosztályétterem gazdarendezvénye a Márton napi Borfesztivál a Gellértben,
melyről bővebben itt lehet olvasni.

Jegyek.jpg

kiemelt fine dining gellért szálloda németh ágnes lakosztályétterem héjja lászló árvay angelika márton napi borfesztivál a gellértben

Elkészült a Rudas fürdő bővítése

Szólj hozzá!   2014. szeptember 26. 13:23

Élményfürdővel, török-magyar fúziós étteremmel és a tetőkertben dunai panorámás jacuzzival bővült a Rudas fürdő.

Az épület romos déli szárnyát, a volt palackozóüzemet egymilliárd forintból újították fel, és csatolták hozzá a fürdőhöz. Szükségessé vált a fürdőn belüli közlekedés és a vendégek öltözőtereinek átszervezése is. A 2012-ben felújított előcsarnokban egy hídszerű közlekedőfolyosót építettek, amely összeköti az előcsarnok két oldalán lévő épületek emeleti szintjét.

rudas.jpg

Az új, panorámás jacuzzi (Fotó: turizmus.com)

Az új szárny fejlesztése során 3500 négyzetmétert építettek be. A földszinten négy új medence épült, köztük egy 42°C hőmérsékletű, gyógyvízes is. A középső szinten a fürdőből és az utcáról is megközelíthető étterem nyílt, amelynek gasztronómiai koncepcióját a török és a magyar konyhából merítette Kovács Lázár séf. Az élményfürdő fő attrakciója a tetőkertben létesült panorámás napozóterasz és víz alatti fényjátékkal felszerelt jakuzzi, amelynek medencéjéből a Parlamenttől a közgazdasági egyetemig látni.

Az új élményfürdő a hét minden napján koedukált lesz (a törökfürdő-részleggel ellentétben, ahol nem változik az eddigi rend), és területére kiterjesztik a péntek-szombat éjszakai fürdőzést. Mivel teljes egészében szeparálható a Rudas többi egységétől, így céges rendezvényekre önállóan is kibérelhető az étteremmel együtt.

December elejére elkészül az utolsó ütem, az új, 500 m²-es szaunavilág is.

Az új élményfürdő szeptember 26-tól, reggel 6-tól este 8-ig tart nyitva, míg az étterem este 11 óráig. A belépőjegy hétköznapokon 2900, hétvégén 3200 forintba kerül.

Forrás, valamint a teljes cikk: turizmus.com

wellness kiemelt gyógyfürdő Budapest

Női Kézilabda Európa-bajnokság

Szólj hozzá!   2014. szeptember 24. 09:57

Magyarország és Horvátország közösen rendezi idén a női kézilabda európai versenyét. A december 7-én kezdődő EB meccseit hat városban tarják majd: a csoportmeccsket Győrben, Debrecenben Varasdon, Eszéken; a középdöntőket (dec. 13-17.) Debrecenben és Zágrábban, míg a döntőt, december 21-én Budapesten játszák.

kezi7(1)_1.jpg

Fotó: Magyar Kézilabda Szövetség

A magyar válogatott az A-csoportban az Audi Aréna Győrben játssza mérkőzéseit sorrendben Oroszország, Lengyelország és Spanyolország ellen. A Norvégia, Dánia, Románia és Ukrajna alkotta B-csoport a debreceni Főnix Arénában mérkőzik majd.

Szurkoljunk együtt a lányoknak!

További információ itt.

sport programajánló

Az év kutyabarát helye 2014

Szólj hozzá!   2014. szeptember 23. 13:02

Átadták az idei „Kutyabarát Hely” díjakat. Az interneten leadott szavazatok alapján, a fővárosi győztes a Mazel Tov étterem lett, vidéken pedig az ürömi Hütte étterem.

A díjat hagyományteremtő céllal alapították a kutyabarát.hu oldal készítői, és azokat a vállalkozásokat szeretnék jutalmazni, akik felfigyeltek arra, hogy egyre több kutyatartó szeretné kutyájával együtt élvezni a vendéglátóhelyek szolgáltatásait, és szívesen fogadják őket.

_DSC0261 - puli.jpg

A pályázaton 8 kategóriában 63 nevezés érkezett, az leadott szavazatok száma pedig mintegy 8000 volt – tájékoztatta pénteken a kutyabarát.hu az MTI-t.

A pályázaton részt vett kutyabarát helyek mind nyertesek, hozzáállásukkal közvetítik a kutyabarát szellemiséget, népszerűsítik a felelős kutyatartást - mondta Sziládi-Kovács Hajnalka, a kutyabarát.hu egyik alapítója.

Kávézó kategóriában Budapesten a California Coffee Teréz körút, vidéken a mosonmagyaróvári Várkert Kávézó kapta a legtöbb szavazatot. A romkocsmák közül a Raqpart Budapest, panzió kategóriában a délegyházi Tavirózsa Kemping kapta az elismerést. Szálloda kategóriában az internetes szavazók a nemesnépi Abbázia Country Club Hotelt választották az év kutyabarát helyének, munkahely kategóriában a Kőbányai Széchenyi István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola kapta az elismerést.

Gratulálunk a nyerteseknek!

Forrás: MTI

kiemelt

Melyik az ország legszebb autós útvonala?

Szólj hozzá!   2014. szeptember 22. 16:14

...erre keresi a választ a Shell egy online játék keretében. A versenyre bárki feltöltheti kedvenc, legszebb, legizgalmasabb útvonalát egy fotóval vagy videóval. A feltöltött útvonalakra bárki szavazhat október 15-ig, amikor is felállítják a hazai autós útvonalak top 10-es listáját, emellett a legjobb útvonalak bekerülhetnek a Shell  világ legizgalmasabb autós útvonalainak  összeállításába is.

image.jpg

Fotó: Ducsai Piroska / shell.hu

A felhívásban való részvétel semmilyen vásárláshoz, vagy promócióban való részvételhez nincs kötve, bárki szabadon nevezheti kedvenc útvonalát. A feltöltők illetve a szavazók kéthetente értékes ajándékokat nyerhetnek, illetve a legtöbb szavazatot kapó útvonal felöltője eljuthat a maranellói Ferrari gyárba. 

A játékra itt lehet nevezni.

kiemelt

10 különleges helyszín Magyarországon

26    2014. szeptember 18. 11:02

Magyarországon van a legnépszerűbb, sokat látogatott úti célok után is bőven látnivaló. Ha a legmenőbb helyeken már jártál, akkor ajánlunk neked néhány különlegesebb helyszínt, amit érdemes felkeresni egyszer az életben.

Tarjánka-szurdok

A Tarjánka-patak vulkáni kőzetbe vájt völgyét Markaz és Domoszló között félúton találjuk meg. A szurdok 750 méter hosszan kanyarog, helyenként 15 méter magas sziklafalak között. Érdekessége, hogy legszűkebb pontja csupán 3 méter. A környék több védett állat- és növényfajnak ad otthont. A feltorlódott sziklák és törmelékek miatt a patakon több helyen alakultak ki kisebb vízesések, csobogók. A szurdok  területére – jelenleg – csak a természetvédelmi hatóság engedélyével lehet belépni, de reméljük ez változik a jövőben.

különleges helyek - tapolca.jpg

Tavasbarlang

Tapolcának ezt a nevezetességét 1903-ban fedezték fel véletlenül, egy kútásás alkalmával. Aki mostanában ellátogat oda, az egy szépen kiépített, tiszta vizű, kivilágított barlangban csónakázhat végig a 13,7 millió éves járatok egy 300 méteres szakaszán. A látvány mellett a barlang klímája is jó hatással lesz ránk. A tiszta, állandóan 20°C-os levegő az asztma és az allergia nagy ellensége. A tavasbarlang területe fokozottan védett, de egész évben látogatható. Belépőjegyet 600-1000 Ft között kapunk.

Túristvándi vízimalom

A ma is működő vízimalom az ország legnagyobbja. 1315-ben már vízimalomként említik a korabeli írások, de maga az épület már 1181-ben megvolt, viszont akkori funkciója nem derül ki egyértelműen. Az ódon, népi stílusban épült malom és környezete kiváló túrahely, amellett igazi időutazás. Az épületben kiállítás mutatja be a hely történelmét és a malom működését. Az például ipartörténeti ritkaságnak számít, hogy a víz nem felülről folyik a malomkerékre, hanem a kerekek lapátjai merülnek bele a folyó vizébe. A malom egész évben látogatható. A teljes árú belépőjegy 200 Ft.

különleges helyek - egerszalók.jpg

Sódomb

Az egerszalóki sódomb az ország leglátványosabb hőforrása. A 410 méter mélyről feltörő hévíz 1200 m2-en rakta le mészkőhordalékát, amiből sódomb épült. A domb lábánál termálfürdő épült, ami mára komplett wellness és gyógyászati központtá fejlődött. Magára a sódombra nem lehet felmászni, de a lábánál fürdeni, és látványában gyönyörködni is épp eléggé különleges élmény.

Bújdosók Lépcsője

A Bújdosók Lépcsőjét a Badacsony hegyen találjuk, a Balaton északi partján, és a Rózsakőtől vezet fel a hegy tetejére. Az út meredek, és jólesően megterhelő, a tetejéig 464 lépcsőfokot kell legyőznünk. A Badacsony teteje egy viszonylag sík erdős rész több kilátóponttal, tűzrakó hellyel, piknikasztallal. Érdemes felmászni a Kisfaludy-kilátóba, ahonnan 438 méter magasból nézhetünk le a Balatonra és annak északkeleti partjaira.

Római fürdő

Ez a fürdő valójában egy vízesés a Gaja-patakon, a Bakonyban. A Gaja-patak völgye népszerű kirándulóhely bakancsos turisták, hétvégi, kiránduló családok és erdei kerékpárosok körében. A Rómia fürdőt és a völgyet érdemes esőzés vagy hóolvadás után látogatni, amikor a vízhozam nagyobb, és a patak zúgói látványosabbak. Maga a völgy 2 km hosszú, és itt találjuk a híres betyár, Savanyú Jóska barlangját is, ahol állítólag a csendőrök elől elrejtőzött. A Római fürdőt Bakonynána irányából lehet megközelíteni. A közelben érdemes még megnézni a tési szélmalmokat is.

különleges helyek - bikal.jpg

Reneszánsz Élménybirtok

Bikal központjától 300 mérette, a Puchner kastélyszálló szomszédságában találjuk ezt a mesés reneszánsz falut. A korabeli stílusban épült komplexum központ része a középkori óváros, ami tényleg olyan, mintha egy lovagos film díszlete lenne. Az épületek aljában korabeli műhelyek vannak, ahol megnézhetjük és ki is próbálhatjuk a régi idők mesterségeit. Van itt pékműhely, fafaragóműhely, szobrászműhely, szabóműhely, bőrműves műhely, gyertyaöntőműhely, ékszerkészítő műhely, valamint egy étterem, a Fogadó a Fehér Hattyúhoz. Ezek mellett van még itt lovagi küzdőtér, és egy klasszikus magyar falu állatsimogatóval. Az óvárosban rendszeresen vannak hétvégi programok, családi napok. A belépőjegy 1700-2500 Ft között van, de vannak családi jegyeik is.

Sziklakórház

A Budai vár mélyén találjuk ezt az atombunkert és katonai kórházat, aminek a története 2002-ig titkosítva volt. A várhegy sziklájába épült kórház ma múzeumként látogatható. Különös történeteit a II. világháborútól 1956-ig 200 élethű viaszfigura teszi látványosabbá az eredeti berendezések, kórházi eszközök mellett. A Sziklakórház csak vezetéssel látogatható, aminek a díja benne van a belépőjegy árában. A tárlat legfrissebb része a modern katonai orvoslással foglalkozik.

különleges helyek - pécs.jpg

Ókeresztény sírkamrák

Pécs sok szép nevezetessége közül az ókeresztény sírkamrák felkerült az UNESCO világörökségi listájára is. A régészeti bemutatóhely az első évezred keresztény, halotti kultuszába, a korabeli temetkezési építészet és művészet világába kalauzolják el a látogatókat. Az itt található falfestmények a római katakombák alkotásaival vetekszenek. Az ókeresztény sírkamrákat a négytornyos székesegyház mellett találjuk. A belépődíj 900-1700 Ft között van.

Egri érseki pincerendszer

A pincerendszert a török megszállás után építették ki, azzal a céllal, hogy környező szőlőterületeken megtermelt borok egyházi adóként beszedett tizedét tárolni tudják. A hatvani kaputól a Rác kapuig 4 km hosszú pincét „város a város alatt” néven is emlegetik, 2007-ben pedig felkerült a 7 magyar építészeti csoda listára. Érdekesség, hogy a pincét sosem szigetelték le a víz ellen, így a falakon átszivárgó talajvíz cseppkőszerű képződményeket hozott létre a falakon és mennyezeteken. A látogatható része az Eszterházy tértől a Bazilikáig tart. A belépőjegy ára 500-950 Ft.

banner blogra.jpg

aktív kiemelt

3 klassz kiállítás őszre

Szólj hozzá!   2014. szeptember 16. 18:31

Ha budapesten jársz vagy eleve itt vagy, van itt három kiállítás, amit érdemes meglátogatni. A gasztro és könnyűzenei programok mellett talán jól esik valami csendesebbet, könnyedebbet is csinálni.

3 kiállítás - dada.jpg

Dada és szürrealizmus

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria, Budai vár

Dalí, Miro, Duchamp, Magritte, Schwitters, Ernst és Man Ray különleges világát ismerhetjük meg a tárlaton. A 20. század két legjelentősebb avantgárd irányzatát több mint száz festmény, objekt, fotómontázs, kollázs, asszamblázs és ready-made alkotáson keresztül fedezhetjük fel.

Teljes árú belépőjegy: 2400 Ft. A kiállítás október 5-ig tart.

3 kiállítás - zsolnay.jpg

Egy zseniális család – Zsolnay

Helyszín: egykori Honvéd Főparancsnokság épülete, Budai vár

A kiállítás 260 Zsolnay-alkotáson és több kisfilmen keresztül mutatja be a híres keramikuscsalád múltját, jelenét, alkotóit és munkásságukat. A tárlat két fő részből áll. Az első a pécsi Zsolnay Múzeum anyagának válogatott darabjait mutatja be, míg a másik szekció az épületkerámiákkal, csempékkel és szobrokkal foglalkozik.

A kiállítás December 19-ig látogatható, keddtől vasárnapig. A teljes árú belépőjegy 2000 Ft.

3 kiállítás - rembrandt.jpg

Rembrandt és a holland „arany évszázad” festészete

Helyszín: Szépművészeti Múzeum, Hősök tere

A múzeum holland gyűjteménye nemzetközi viszonylatban is jelentősnek számít. Ezt láthatja majd a közönség az november 1-jén nyíló tárlaton kiegészítve könyvekkel, térképekkel, korabeli bútorokkal és 150 festménnyel, melyek külföldi magángyűjteményekből és múzeumokból érkeznek. A tárlat a korszak legnagyobb festőjének, Rembrandtnak a munkássága köré épül, akitől 20 remekművet láthatunk majd, köztük az utolsó önarcképét és legelsőnek tartott festményét is.

A kiállítás február 15-ig látogatható. A belépőjegy áráról egyelőre nincs információ.

kultúra programajánló kiállítás Budapest

Tisza-tavi Természetfotós7

Szólj hozzá!   2014. szeptember 15. 10:39

Október 11-18-ig a fotósoké lesz a Tisza-tó! A Tisza-Tavi Ökocentrum a fotósok igényeihez igazított csónaktúrákat indít majd hajnalban és naplementekor, valamit a kilátó nyitva tartását is meghoszabbítják. Lesz hajnali madárles, csónakban gubbasztás, lélegzetelállító panoráma kilátókról és vonuló madarak.

65b21226-cfad-4f87-a00f-ba19a21e4616.jpg

A Tisza-tavi Ökocentrum Poroszlóról, minden reggel 6 és 9 óra között kedvezményes, 1000 Ft-os áron biztosít csónakkölcsönzési lehetőséget, október 18-án reggel pedig ingyenesen. Az Ökocentrum kikötőjéből minden délután 16 és 18 óra között garantált, vezetett fotóstúrák indulnak 2000 Ft/fő áron. Ha a csónakos programokon akarsz részt venni, fontos, hogy legalább 24 órával előtte regisztrálj a kikoto@ttoc.hu címen!

A fotós héten kedvezményes szakmai jegyet válthatsz az Ökocentrumban is, 800 Ft-ért, de itt is fontos az előzetes regisztráció az info@ttoc.hu címen. A térségben kedvezményes szállásajánlatokkal is várják a fotósokat, nézz szét például az itthon.hu/tiszato oldalon.

Ha érdekel a téma, ezt is ajánljuk:  Hogyan legyél természetfotós? KATT IDE - interjú Máté Bencével, Daróczi Csabával, Hlinka Zsolttal

A Tisza-tavi Természetfotós7 készült képeknek pedig külön fotópályázatot hirdetnek meg, melyre bárki nevezhet, aki az adott héten fényképet készített a Tisza-tónál. A versenyre csak személyesen lehet nevezni az Ökocentrumban, Poroszlón, október 18-án. A legjobb képeket november 9-től állítják majd ki, szintén az Ökocentrumban. A fotópályázat részletei itt olvashatók.

Ezek mellett lesz még Természetfotós tanfolyam is, a Tisza-tónál először. Időpontja október 16 és 17, a helye pedig a Tisza-tavi Balneum Hotel**** lesz. Jelentkezési határidő október 10.

És a programok sora még nem ért véget. Október 17-én, este 7 órától, a Balneum Hotel****-be invitálják a resztvevőket egy borvacsorára. A vacsora mellett díjnyertes természetfotósok tartanak előadást kedvenc képeikről. A részvételi díj: 4900 Ft / fő, és regisztrációhoz kötött.

A Természetfotós7-re amatőr és profi fotósok jelentkezését is szeretettel várják.

logok egybe.jpg

programok programajánló fotópályázat pályázat aktív madárles kiemelt máté bence természetfotó pályázat tisza-tó Ökocentrum daróczi csaba hlinka zsolt

Magyar szállásadók meredek esetei

Szólj hozzá!   2014. szeptember 10. 13:00

A szállás.hu összegyűjtötte a hazai szállásadók szélsőséges eseteit, és megosztották velünk. A vendégek néha elképesztő dolgokra képesek. Íme az idei rekorderek!

Jelenet a Grand Hotel Budapest című filmből

Az még nem meglepő, hogy az online szállásfoglalások nagy része 1-2 napra szóltak, de az már annál inkább, hogy volt valaki, aki 30 napra foglalt le egy apartmant Szolnokon. A legolcsóbb foglalás 1500 Ft / 2 fő volt, míg a legdrágább 880.000 Ft egy Dobogókői szálláshelyért.

A legdurvább minibáros fogyasztás 65.000 Ft volt, de volt olyan eset is, hogy egy társaság 20.000 Ft / főt hagyott ott egy hotel éttermében. A rekord azonban egy kétezer fős rendezvény volt, összesen 9 millió forint értékben. Legkönnyebben az esküvőkkel szállnak el a költségek, ahol nem ritka a 200-400 fős vendégsereg sem. Egyik szolgáltató beszámolt egy esetről, ahol csak a zenekar 50 fős volt.

A legnépszerűbb hazai szálláshelyek listájáért kattints ide!

A legidősebb utazó (a portál adatai szerint) egy 103 éves ember volt, de több helyről mesélték, hogy 90 év feletti vendégük volt. Más vendégek azzal maradtak emlékezetesek a szolgáltatók számára, hogy rengeteg csomaggal érkeztek. Egyik vendég egymaga 8 bőrönddel, egy másik 5 utazótáskával érkezett, pedig csak két éjszakára foglalt szobát.

Voltak állati rekordok is, a legértékesebb állat egy versenyló volt, de érkezett már szálláshelyre elefánt és zebra is, cirkuszi állatidomárokkal. A kutyakiállítás idején pedig az egyik vendéglátónak 16 tacskót kellett elszállásolnia.

banner blogra.jpg

szálláshely kiemelt

Törni-zúzni Budapesten?

1    2014. szeptember 10. 11:17

10464128_769899709721335_5175752339236639428_n.jpg

Érdekes szolgáltatás indult be fővárosunkban: megnyílt az első Dühöngő. A lényeg pofonegyszerű: bemész egy szobába, ha ideges vagy, és mindent összetörsz.

A Dühöngő megvalósítóinak célja, lehetőséget biztosítani mindenki számára, hogy megfelelő körülmények között vezethesse le a hétköznapokban felgyülemlett stresszt. A helyen többféle csomag közül választhatunk, attól függően, milyen jellegű bennünk az ideg. Törhetünk irodai bútorokat, konyhai eszközöket, italos üvegeket,és mindezt biztonságos és legális körülmények között. Lehetőség van továbbá falhoz állítani gyűlölt ellenségünket, és megdobálni zöldséggel vagy vízzel töltött lufikkal.

A szervezők alternatív regenerálódási formának definiálják a Dühöngőt, ami amellett, hogy levezeti a felgyülemlett stresszt, megmozgat és szórakoztat is, és csapatépítésnek sem utolsó.

Weboldal: rageroom.info

Facebook: facebook.com/rageroom

És egy videó:

programajánló Budapest

Ezek a legnépszerűbb hazai szálláshelyek

Szólj hozzá!   2014. szeptember 10. 10:35

A szallas.hu oldal statisztikai adatai és az Év Szállása versenyen begyűjtött szavazatok alapján megtudhatjuk melyek voltak idén a legnépszerűbb szálláshelyek és mely településeket látogatta legszívesebben a hazai utazóközönség.

_DSC7777.jpg

A települések közül idén Csesznek volt a legmenőbb. A cseszneki várhegy via ferrata útjáról mi is írtunk már. A második Gyomaendrőd, a harmadik legvonzóbb helység Bükfürdő. A TOP 10 további teplepülései: 4. Cserkeszőlő, 5. Hévíz, 6. Gyula, 7. Gárdony, 8. Eger, 9. Hajdúszoboszló, 10. Zalakaros.

Három legjobb 4-5 csillagos szálloda:
1. Imola Hotel Platán, Eger
2. Diamant Hotel Szigetköz, Dunakiliti
3. Elizabeth Hotel, Gyula

Három legjobb 1-3 csillagos szállások:
1. Piramis Hotel, Gárdony
2. Club Dobogómajor, Hévíz
3. Hotel Margaréta, Balatonfüred

Három legjobb panzió:
1. Royal Panzió, Cserkeszőlő
2. Pelso Panzió, Balatonmáriafürdő
3. Villa Citadella Wellness Panzió, Eger

Három legjobb apartman/vendégház/hostel:
1. Imola Udvarház Apartman, Eger
2. Bellus Apartman, Abádszalók
3. Erzsébet Vendégház, Csesznek

Forrás: szallas.hu; turizmusonline.hu | Fotó: Magyar Turizmus Zrt.

kiemelt

Kevesebb a panasz a vendéglátókra

Szólj hozzá!   2014. szeptember 09. 10:29

Országos szinten javult a turisztikai szolgáltatások minősége. A fogyasztóvédők az idei főszezonban 1792 vendéglátó-ipari egységet és 128 taxis szolgáltatást vizsgáltak, ebből 554 vendéglátónál és 18 taxisnál találtak valamilyen, többnyire kisebb szabálytalanságot.

_DSC7458.JPG

A Magyarországra látogató külföldi turisták biztonsága és nyugalma érdekében a vendéglátó egységeknél elsősorban a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytató vállalkozások kiszűrése volt a céljuk, de sarkalatos pontja volt az ellenőrzéseknek az is, hogy az árakat megfelelően tüntetik-e fel a szolgáltatók.

Összességében, idén a vendéglátók 31 százalékánál tártak fel hiányosságot a felügyelők a múlt évi 33 százalékkal szemben, a taxiknál ez a mutató a tavalyi 17 százalékról 14 százalékra mérséklődött.

Ellenőrizték a repülőterek előtti taxisokat, a hajóállomásokon és a vasúti megállóknál működő személyszállítást is. Náluk többnyire figyelmetlenségből adódó hiányosságot találtak, de előfordult néhány esetben, hogy engedélyt kellett bevonni. A jellemző hiányosságok közé tartozik, hogy a szolgáltató nem ad számlát, illetve nem megfelelően tájékoztatják az utasokat.

A fogyasztóvédelem szerint a turisták oldaláról, több odafigyeléssel, tudatos vásárlói magatartással sok egyéb panasz megelőzhető lenne, de ez a javuló tendencia önmagában szép eredmény.

Forrás: turizmusonline.hu

 

kiemelt

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014

Szólj hozzá!   2014. szeptember 05. 10:13

Szeptember 29. és november 9. között idén is elárasztanak minket a múzeumok számtalan érdekes programmal, kiállítással, kreatív programmal. A tavalyi, jól bevált tematikák mellé újak is társulnak: az Utazó Múzeumok, a Múzeumi Őszbúcsúztató és a Tanárok Éjszakája.

A fesztivál mottója: Töltődj fel múzeummal! Ami pedig mögötte van: megszámlálhatatlan sok programajánlat országszerte, 170 múzeum szervezésében.

Idén is lesz a pedagógusoknak szóló A lámpás én vagyok című rendezvény, valamint a színes és könnyed Nagy Rajzolás.

A tárgyak belsejét és lelkét is megismerhetjük a Tárgydoktor rendel! témában összegyűjtött programokon. Betekinthetünk a restaurátorok műhelytitkaiba, a tárgymentés módszereibe, a valódi tárgydoktorok mindennapi munkájába.

MOF kép.jpg

A 16 év felettieknek is lesznek külön programok, mégpedig olyan ínyencségek, mint a fegyverbemutató vagy a diák-vadász találkozó. Szó lesz a vámpírizmusról és Indiana Jones útjába is eredhetünk.

Idei újdonság, az Utazó Múzeumok, aminek a lényege, hogy a kiállítások házhoz mennek, de legalábbis a közeli utcákra, terekre, vagy éppen az óvodába, vagy az iskolába. Útra kel a Balaton Múzeum, a pesti oldal kortárs kiállítótere, a Ludwig Múzeum, lesz rendhagyó természetismereti óra, sőt a Déri Múzeum "hátizsákkal" költözik a tantermekbe.

A Pincétől a Padlásigprogramjainak különlegessége, hogy beléphetünk a közönség elől elzárt, titkos múzeumi részlegekbe.

Nézd meg kedvezményes szállásajánlatok a Múzeumok Őszi Fesztiváljára itt.

Kulturális tereinket alkalmunk lesz felfedezni kerékpárral vagy gyalogosan is. Az utcáról olyan épületekbe térhetünk be, amelyekről nem is sejtjük, milyen kincseket rejtenek.

Valódi kultúra-kavalkádnak ígérkezik a Múzeumi Őszbúcsúztató, melyben áramot termelhetünk szobabiciklin, megismerhetjük a váci múmiák titkát, élőszobor kiállításon vehetünk részt, sőt még igazi Márton-napi ínyencségekbe és szokásokba is belekóstolhatunk.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja tehát minden korosztály számára kitalált valamit, amitől izgalmas lesz. Érdemes lesz nekivágni, és feltöltődni múzeummal!

programajánló kiállítás művészet múzeum

Világsztárok Magyarországon

Szólj hozzá!   2014. augusztus 22. 11:00

2014 őszén hazánkba látogat, egy-egy koncert erejéig, néhány igazán hatalmas sztár. Érdemes szállást és jegyeket időben foglalni!

Október 18-án Kylie Minogue ad koncertet a Papp László Sportarénában. Ő az a lány, aki Madonna mellett a legtöbb emlékezetes slágert gyártotta az 1990-es és 2000-es években. Hangján és dallamain nem fog az idő, ezért biztosan jó buli lesz most is!

michael 3.jpgOktóber 27-én James Blunt, brit zenész jön ugyanoda. Blunt 2004-ben tört be a köztudatba, de azóta bármit csinál a zenei piacon, azt milliók követik és szeretik. Kíváncsian várjuk mennyit változott, mióta legutóbb itt járt.

November 2-án, a pályája csúcsán járó, kanadai swing/pop énekes, Michael Bublé énekel nekünk, szintén a Sportarénában. Bublé eddig 50 millió albumot adott el, a közönsége imádja, legutóbbi turnéján több mint 2 millió rajongót szórakoztatott könnyed, fülbemászó slágereivel és feldolgozásaival.

Ha valaki nem jutna be Bubléra, ajánljuk figyelmébe a Voca People koncertjét, ugyanazon a napon, a Budapesti Kongresszusi Központban. Nem olyan, mint amire számítasz, hanem egy egyszerre lenyűgöző és vicces kalandozás a zenei stílusok világában nyolc, fantasztikus hangú és humorú művésszel. Akármilyen show-val azért nem lehet bejárni a világot, ahogy ők tették.

Fotó: michaelbuble.com

programajánló koncert Budapest

Sztárkukkoló túra Budapesten

Szólj hozzá!   2014. augusztus 18. 16:20

Abszolút hiánypótló kerékpáros túrára indulhatunk a Design Terminállal szemközti bal csücsökből az Erzsébet térről, ami pedig nem más, mint a Mozi túra! Azaz megtudhatjuk hol és milyen filmeket forgattak Budapesten. 

bike2.jpg

A Movilfest Budapest - azon túl, hogy mobillal készült filmek fesztiválját indították el a hazai fővárosban is - kerékpáros túrát szerveznek azoknak, akik a nálunk készült hollywoodi filmek helyszíneit, kulisszatitkait szeretnék megismerni. Mindehhez pedig kerékpárral, táblagéppel és egy energiaitallal is felvérteznek. 

 

 

programajánló Movilfesttour Budapest movilfest filmforgatás budapest milyen filmeket forgattak budapesten

Új helyek Budapesten

Szólj hozzá!   2014. augusztus 18. 08:05

Mindenkinek van kedvenc étterme, kávézója, törzshelye, ahol beváltak az ételek, az italok, jó a kiszolgálás. Néha viszont érdemes kipróbálni új helyeket is, kicsit elkalandozni valami másba, ízben, környezetben, stílusban. Összegyűjtöttük nektek a frissen nyílt vagy megújult éttermeket, amik felfedezésre várnak!

Üveg/Ház

A budapesti Sas utcában nemrégiben megnyílt Üveg/Ház a minőségi borkultúra és a design kiváló egyvelege. A kínálatban számos különleges bor várja a minőségi borkultúra elkötelezett rajongóit, annál is inkább, mert a borkínálat mellett borkóstoló programokkal is várják a vendégeket. A borkultúra mellett a design is szerepet kap, az üzletben megtalálhatóak fiatal magyar designerek által készített borfogyasztáshoz kapcsolódó kiegészítők.

Vendéglő a Kis Bíróhoz

Megújult a Bock Bisztró Buda, mely a továbbiakban Vendéglő a Kis Bíróhoz néven folytatja pályafutását. A már megszokott kiváló minőségű borok mellett a tradicionális magyar és a gourmet konyha fogásait egyszerre élvezhetjük a Budai-hegyekben.

Tébolykert

Megnyitott a Tébolykert, mely – már csak a hely nevéből ítélve is – a budapesti romkocsma kínálatot gazdagítja. A hely tulajdonosai nem aprózták el a dolgot, rögtön kétszintes szórakozóhellyel várják vendégeiket. Hol máshol, találhatnánk mindezt, mint a város "bulinegyedében", a Klauzál utcában.

új éttermek országszerte.jpg

Malom Bisztró

A Soroksári úton egy régi malom épületében lelt otthonra a Malom Bisztró, mely nagy, tágas terei, egyedi atmoszférája miatt igencsak hangulatos hely. A hely tulajdonosai művészetpártolók, így mindig valamilyen izgalmas kiállítás teszi kellemesebbé az itt töltött időt.

Rombusz Terasz

Tipikus nyári kiülős belvárosi hely a Rombusz Terasz, mely a Ráday utcában várja vendégeit. A kiváló ételkínálat mellett gazdag programkínálatra, koncertekre számíthatnak az idelátogatók.

Kontakt

A Károly körúti Kontaktban kóstolható meg a Rocket, a hideg, selymes csapra vert kávé, ideális frissítő a forró nyári napokra.

Mazel Tov

Várja vendégeit a Mazel Tov kóser szórakozókert az Akácfa utcában. A hely létrehozóinak célja volt egy nyitott szemléletű, kulturális és gasztronómiai szempontból is magasan jegyzett helyet, ahol mindenki jól érzi magát. A Mazel Tov egyébként a budapesti zsidó kultúra szempontjából is meghatározó helyszín, ugyanis az egykori gettófal maradványa a kert végében található, itt hamarosan emléktábla is elhelyezésre kerül majd. A nemrégiben nyílt hely nagy kihívás elé néz, ugyanis a Zsidó Nyári Fesztivál egyik kiemelt helyszíne lesz.

Terminál Étterem

A budapesti Erzsébet téren nyílt meg egy gasztronómiai kalandokra csábító új étterem. A Design Terminal épületében várja a modern konyha különlegességeire fogékony vendégeket a Terminál Étterem. Az ételek mellé széles borválasztékból kereshetünk megfelelő kísérőt, de a Terminál hatalmas látvány-bárpultja hideg söröket és színes koktélokat is kínál. Hétvégente klubkoncertek és neves dj-k gondoskodnak a különleges hangulatról.

kiemelt

Fedezze fel Magyarország régióit!

mo.png

Legfrissebb

Itthon Észak-Magyarországon

Itthon Közép-Dunántúlon

Itthon a Balatonon

Itthon a Dél-Alföldön

Itthon Dél-Dunántúlon

Itthon Nyugat-Dunántúlon

Itthon Budapesten

 • Művészettel a gyermekekért a Turai Kastélyban
  Művészettel a gyermekekért a Turai KastélybanA hagyományteremtő jótékonysági rendezvényt 2014. október 26-án rendezik meg a Turai Kastély épületében. A szervezők a bevételt a művelődési ház udvarán található terület...

Itthon Észak-Alföldön

 • Műanyag jégpálya Szolnokon
  Műanyag jégpálya SzolnokonOktóber 22-tő l egészen november 9-ig, a Csokoládéfesztiválig bezárólag, műanyag jégpálya várja a sport kedvelőit Szolnokon, a Hild téren. A helyszínen lehetőség van korcsolya...

Itthon a Tisza-tónál

 • Kemencés cuccok Poroszlón
  Kemencés cuccok PoroszlónOktóber 25-én első alkalommal lesz Kemencés Szombat Poroszlón, azaz kemencében sült ételek kóstolója a falu vendéglátóinál. Diétázóknak nem ajánlott. Csülkös pacal...
Programajánló

Programajánló

 • 5 legjobb Márton napi ünneplés
  5 legjobb Márton napi ünneplésNovember 7-8-9 lesz az idei libaünnep csúcspontja, a Márton napi ünneplés hétvégéje. Ötféleképpen lehet Márton napot ünnepelni, és szerencsére mindegyikhez van rendezvény, valahol az...
 • Malek Miklós és a Magyar Kamarazenekar közös koncertje
  Malek Miklós és a Magyar Kamarazenekar közös koncertjeAkik november 2-án, este hétre elmennek a Budapest Music Centerbe, azok részesei lehetnek a könnyű- és a komolyzene rendhagyó találkozásának. A Magyar Kamarazenekar szervezte „Könnyű?...
 • Capa-Nagydíj 2014
  Capa-Nagydíj 20142014. október 21-én, kedden, a Capa Központba várnak mindenkit, aki rajong a fényképészetért és a fotókért, hogy együtt ünnepeljék Robert Capa születésének 101. évfordulóját. ...
 • Három tuti program a hosszú hétvégére
  Három tuti program a hosszú hétvégéreOktóber 23-26-ig négy napunk lesz pihenni, kalandozni, kirándulni. Az állami ünnepi rendezvények mellett szeretnénk ajánlani nektek 3 izgalmas fesztivált is, ahová érdemes lesz...
 • Miniverzum – ahol a gyerekek a nagyok
  Miniverzum – ahol a gyerekek a nagyok...a nagy dolgok pedig kicsik. A Miniversum egy óriási, interaktív terepasztal, ahol Magyarország, Ausztria és Németország egyes tájait, nevezetességeit nézheted meg kicsiben. Ez a mini...
 • Női Kézilabda Európa-bajnokság
  Női Kézilabda Európa-bajnokságMagyarország és Horvátország közösen rendezi idén a női kézilabda európai versenyét. A december 7-én kezdődő EB meccseit hat városban tarják majd: a csoportmeccsket Győrben...
 • 3 klassz kiállítás őszre
  3 klassz kiállítás őszreHa budapesten jársz vagy eleve itt vagy, van itt három kiállítás, amit érdemes meglátogatni. A gasztro és könnyűzenei programok mellett talán jól esik valami csendesebbet, könnyedebbet...
 • Tisza-tavi Természetfotós7
  Tisza-tavi Természetfotós7Október 11-18-ig a fotósoké lesz a Tisza-tó! A Tisza-Tavi Ökocentrum a fotósok igényeihez igazított csónaktúrákat indít majd hajnalban és naplementekor, valamit a kilátó nyitva...
 • Törni-zúzni Budapesten?
  Törni-zúzni Budapesten? Érdekes szolgáltatás indult be fővárosunkban: megnyílt az első Dühöngő. A lényeg pofonegyszerű: bemész egy szobába, ha ideges vagy, és mindent összetörsz. A Dühöngő...
 • Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014
  Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014Szeptember 29. és november 9. között idén is elárasztanak minket a múzeumok számtalan érdekes programmal, kiállítással, kreatív programmal. A tavalyi, jól bevált tematikák mellé...

Programajánló

 • 5 legjobb Márton napi ünneplés
  5 legjobb Márton napi ünneplésNovember 7-8-9 lesz az idei libaünnep csúcspontja, a Márton napi ünneplés hétvégéje. Ötféleképpen lehet Márton napot ünnepelni, és szerencsére mindegyikhez van rendezvény, valahol az...
 • Malek Miklós és a Magyar Kamarazenekar közös koncertje
  Malek Miklós és a Magyar Kamarazenekar közös koncertjeAkik november 2-án, este hétre elmennek a Budapest Music Centerbe, azok részesei lehetnek a könnyű- és a komolyzene rendhagyó találkozásának. A Magyar Kamarazenekar szervezte „Könnyű?...
 • Capa-Nagydíj 2014
  Capa-Nagydíj 20142014. október 21-én, kedden, a Capa Központba várnak mindenkit, aki rajong a fényképészetért és a fotókért, hogy együtt ünnepeljék Robert Capa születésének 101. évfordulóját. ...
 • Három tuti program a hosszú hétvégére
  Három tuti program a hosszú hétvégéreOktóber 23-26-ig négy napunk lesz pihenni, kalandozni, kirándulni. Az állami ünnepi rendezvények mellett szeretnénk ajánlani nektek 3 izgalmas fesztivált is, ahová érdemes lesz...
 • Miniverzum – ahol a gyerekek a nagyok
  Miniverzum – ahol a gyerekek a nagyok...a nagy dolgok pedig kicsik. A Miniversum egy óriási, interaktív terepasztal, ahol Magyarország, Ausztria és Németország egyes tájait, nevezetességeit nézheted meg kicsiben. Ez a mini...
 • Női Kézilabda Európa-bajnokság
  Női Kézilabda Európa-bajnokságMagyarország és Horvátország közösen rendezi idén a női kézilabda európai versenyét. A december 7-én kezdődő EB meccseit hat városban tarják majd: a csoportmeccsket Győrben...
 • 3 klassz kiállítás őszre
  3 klassz kiállítás őszreHa budapesten jársz vagy eleve itt vagy, van itt három kiállítás, amit érdemes meglátogatni. A gasztro és könnyűzenei programok mellett talán jól esik valami csendesebbet, könnyedebbet...
 • Tisza-tavi Természetfotós7
  Tisza-tavi Természetfotós7Október 11-18-ig a fotósoké lesz a Tisza-tó! A Tisza-Tavi Ökocentrum a fotósok igényeihez igazított csónaktúrákat indít majd hajnalban és naplementekor, valamit a kilátó nyitva...
 • Törni-zúzni Budapesten?
  Törni-zúzni Budapesten? Érdekes szolgáltatás indult be fővárosunkban: megnyílt az első Dühöngő. A lényeg pofonegyszerű: bemész egy szobába, ha ideges vagy, és mindent összetörsz. A Dühöngő...
 • Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014
  Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014Szeptember 29. és november 9. között idén is elárasztanak minket a múzeumok számtalan érdekes programmal, kiállítással, kreatív programmal. A tavalyi, jól bevált tematikák mellé...

Címkék

abádszalók (1) aktív (3) aktuális (2) alternativ budapest (1) árvay angelika (1) augusztus 20 (1) a köles reneszánsza (1) balaton (7) balatonfüred (2) balaton sound (1) bor (1) borfesztivál (1) bőszénfa szarvasfarm (1) Budapest (9) budapest avantgarde (1) budapest és környéke (1) budapest program (2) canes ezüst medve (1) cinetrip (1) cukrászda (1) daróczi csaba (1) éjszakai futás (1) erdőgazdaság (1) észak-magyarország (1) északmagyarország (4) etyek (1) etyeki piknik (1) Év Utazója (1) év utazója (2) filmforgatás budapest (1) fine dining (1) foci vb kivetítők (1) folklór (1) fotópályázat (1) főzdefeszt (1) gasztronómia (5) gellért szálloda (1) gödöllői királyi kastély (1) gyógyfürdő (1) gyógynövényhét (1) hagyomány (2) halloween-fesztivál (1) héjja lászló (1) hlinka zsolt (1) hol nézzem a vb-t (1) hortobágy (1) irodalom (1) itthon.hu (4) i love balaton (1) jurta (1) kiállítás (3) kiemelt (45) kisvasút (1) köles (1) koncert (1) kraszna híd (1) kultúra (1) kutlúra (1) lakosztályétterem (1) Lázár lovaspark (1) libamáj (1) libamájfesztivál (1) libanapok (1) lillafüred (1) lúgosító (1) madárles (2) magyarország imázsfilm (1) Magyar Állami Operaház (1) mária sétány (1) márton napi borfesztivál a gellértben (1) máté bence (1) matyó (1) matyó lakodalom (1) mészégető-források barlangja (1) milyen filmeket forgattak budapesten (1) movilfest (1) Movilfesttour Budapest (1) művészet (2) múzeum (1) nagyszínpad (1) németh ágnes (1) nyugat-dunándtúl (1) nyugatdunántúl (1) nyugat itthon (1) Ökocentrum (1) ökoturizmus (1) opera (1) orfű (2) őrség (2) ország tortája (1) őszi piknik (1) pálinka (1) palóc (2) pályázat (1) palya bea (1) pannonhalma (1) pannonhalmi bencés főapátság (1) parád (1) programajánló (13) programok (2) prósza (1) rozémaraton (1) sárkányhajó (1) sárkányhajó világbajnokság (2) skanzen (1) sport (1) szabics kikötő (1) szálláshely (2) széchenyi fürdő (1) szeged (1) székesfehérvár (1) sziget (1) sziget 2013 (1) Sziget eye (1) színház (1) tagore sétány (1) természetfotó pályázat (1) tisza-tó (4) tisza-tó átúszás (1) töc (1) tokár tomi (1) túra (1) újnyugat irodalmi kör (1) vam design center (1) van gogh kiállítás (1) vásárosnamény (1) videó (1) video (1) villány (1) vőfény (1) wellness (1) wndrlnd (1) zala (1) zamárdi (1) zoárd-napi hídi vásár (1) zöld mikulás (1) zólyomka (1) zólyomkai nyitott pincék (1)