Kiemelt

Kiemelt

 • Megújulnak a várak Magyarországon
  Megújulnak a várak MagyarországonElfogadta a kormány a Nemzeti Várprogramot, ami annyit jelent, hogy országszerte 31 várat teljesen vagy részlegesen fel fognak újítani az elkövetkező pár évben. Siroki vár Az...
 • Itt a dinnyeszezon!
  Itt a dinnyeszezon!A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága külön kampányt indított a magyar görög- és sárgadinnye népszerűsítésére. A cél a dinnyefogyasztás ösztönzése és a hazai...
 • Színes Város, színes falak
  Színes Város, színes falakAugusztus 24-én egyhónapos művészeti fesztivált szervez Budapesten Magyarország első tűzfalfestő szervezete, a Színes Város Csoport. A tavaly először bemutatkozó fesztivál Budapest...
 • Óriáskerék lesz Siófokon!
  Óriáskerék lesz Siófokon!Új látványossággal, élménnyel bővül Siófok nyári kínálata. Európa legmagasabb mobil óriáskereke érkezik a nyár fővárosába. A kerékről kétségkívül soha nem látott kilátás...
 • Látni kell: Fertőrákosi kőfejtő és Barlangszínház
  Látni kell: Fertőrákosi kőfejtő és BarlangszínházKülönleges látványossággal bővült Fertőrákos turisztikai kínálata, átadták a kőfejtő Témaparkját valamint felújították az országban egyedülálló Barlangszínházat. ...
 • Új kerékpárút és tanösvény Balaton-felvidéken
  Új kerékpárút és tanösvény Balaton-felvidékenA Balaton-felvidék új kerékpárútja, a Panoráma kerékpárút 33 km-en keresztül vezeti szebbnél szebb tájakra a bringásokat, majd becsatlakozik a Balatoni Bringakörúthoz. A...
 • Új BuBi állomások épültek Budapesten
  Új BuBi állomások épültek BudapestenTizenöt új gyűjtőállomással bővült a Mol Bubi (Budapest Bicikli) közösségi kerékpárkölcsönző rendszer hálózata, és szeptember végéig további hét állomás építését...
 • Az ország legjobb borai
  Az ország legjobb boraiAz ország legjobb borait díjazta a Magyar Bormustra, ahol idén 124 pincészet összesen 409 mintát nevezett be, amiből 175 fehér- és 139 vörösbor volt. A 22 borvidékről a legtöbb mintát...
 • 7 tipp a Google térkép csúcsra járatásához
  7 tipp a Google térkép csúcsra járatásáhozHozzuk ki a maximumot a Google térképből, és nyaralásunk, kirándulásunk sokkal kényelmesebb, szervezettebb és gördülékenyebb lesz. 7 tipp, ami megkönnyíti a szervezést, az utazást...
 • Nyomonkövethető a szabadvízi fürdőhelyek minősítése
  Nyomonkövethető a szabadvízi fürdőhelyek minősítéseAz Országos Közegészségügyi Központ (OKK) honlapján, az oki.antsz.hu oldalon folyamatosan nyomon lehet követni a szabadvízi strandok minősítését, de a kijelölt természetes...

XIX. Egri Bikavér Ünnep

Szólj hozzá!     2015. július 02. 15:04

Július 9-től 12-ig ünnepelhetjük idén az egri borvidék vörösborát, az Érsekkertben. A sok jó bor és finom ételek mellet lesz traktoros gyorsulási- és szépségverseny, színvonalas koncertek, táncshow, tűzzsonglőrök, asszonykórus, dj-k és gyerekprogramok is.

gp_cd53bfd7de4d0994c3e590fe00b43813_big.jpg

A Bikavérünnepre gyorssínautóbusszal is érkezhetünk a MÁV Nosztalgia Kft. jóvoltából. Egykor a MÁV fővonalain nyújtottak magas színvonalú vasúti szolgáltatást a Ganz és Társa gyár által 1934 és 1940 között gyártott, 110 km/h sebességgel közlekedő gyorssínautóbuszok. A hétdarabos sorozatból mindössze a 23-as pályaszámú jármű maradt meg, melyet 1987-ben újítottak fel.

A Bikavérünnep részletes programja itt nézhető meg.

Az Árpád névre keresztelt gyorssínautóbusz 64 férőhelyes. A kétlégterű utasterében komfortos, 4 fős páholyokban foglalhatnak helyet a vendégek. A fedélzeti büfében pedig frissítők vásárolhatók az utazás teljes ideje alatt. Az oda úton üdvözlőitallal kínálják az utasokat, akikre a visszaúton apró meglepetés vár majd!

gp_7ae00865765b004efc8f17dae27a6e44_big.jpg
A nosztalgia járatra a részvételi jegyek 7990 Ft/fő áron vásárolhatók a MÁV Nosztalgia Kft. Budapest-Nyugati pályaudvar 10. vágány melletti jegyirodájában. (A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és a névre szóló helybiztosítást.) További bővebb információ a mavnosztalgia.hu oldalon.

Fotók: bikaverunnep.hu

 

programajánló fesztivál borfesztivál bor aktuális vonat Eger észak-magyarország

Megújulnak a várak Magyarországon

Szólj hozzá!     2015. július 01. 09:55

Elfogadta a kormány a Nemzeti Várprogramot, ami annyit jelent, hogy országszerte 31 várat teljesen vagy részlegesen fel fognak újítani az elkövetkező pár évben.

castle_1.jpg

Siroki vár

Az uniós és állami forrásból finanszírozott várprogram jövőre kezdődik. Első ütemére 4,5 milliárd forintot költenek a diósgyőri, az egri, a kisvárdai és a sümegi vár fejlesztésére. A 2017-ben induló, több mint 12 milliárd forintos második ütemben a szigetvári, a gyulai, a cseszneki, a tatai és a visegrádi vár, valamint a mosonmagyaróvári Óvári vár, a dobai Somlói vár, a nagyvázsonyi Kinizsi-vár, a szerencsi Rákóczi-vár, Csókakő vára és a várpalotai Thury-vár újulhat meg, valamint a helyreállított várgesztesi és simontornyai vár korszerűsítését végzik el.

A tervek szerint 2017 végén, 2018 elején induló, 8,5 milliárd forint költségvetésű harmadik ütem keretében további 14 helyszínen: Ónod, Sirok, Esztergom, Nógrád, Szigliget és Hollókő várainál, valamint a regéci várnál, a sárospataki Rákóczi-várnál, a szögligeti Szádvárnál, Drégelypalánkon Drégely váránál, a kereki Fejérkő váránál, a sárvári Nádasdy-várnál, a döbröntei Szarvaskő váránál, továbbá Gyulakeszin Csobánc váránál végeznek el állagmegóvási, rekonstrukciós, illetve turisztikai fejlesztési munkálatokat.

A 25 milliárd forint összköltségvetésű program fő célja a tartósan állami tulajdonú műemléki állomány fejlesztése, valamint a természeti és kulturális örökség védelme.

Forrás: turizmus.com / MTI

20_var_blogra_banner.jpg

 

kultúra világörökség kiemelt várak

Programok júliusra

Szólj hozzá!     2015. június 30. 13:59

Elkezdődött a július és számtalan jobbnál jobb programot és élményt ígér azoknak, akik kimozdulnak otthonról. A bőség zavarát elkerülendő kiválogattuk a legjobbakat, hogy segítsünk a tervezésben.

Javában tart a levendula virágzás. A két legjobb levendulás program a tihanyi Szedd Magad! (július 5-ig) és a pannonhalmi Levendula Hetek (július 12-ig).

szemereybence7040.jpg

Balaton Sound. Fotó: Szemerey Bence / sziget.hu

Fesztivál is lesz bőven. Július 1-4-ig Volt Fesztivál Sopronban, 2-5-ig Jógafesztivál Siófokon, 8-12-ig Balaton Sound Zamárdiban, 14-19-ig EFOTT Velencén, VeszprémFeszt, 22-26-ig Campus fesztivál Debrecenben, 29-től pedig FeZeN Székesfehérváron.

A Balatonnál négy fontos esemény lesz még júliusban. 2-től a Kékszalag vitorlásverseny, 12-én az Öbölátúszás Balatonfüreden, 10-től a Tihanyi Szabadtéri Játékok és az Anna bál 25-én.

Szintén 10-én indul a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok, ami július 12-ig tart.

A sok fesztivál között akad azért másfajta élmény is (bár nem kevésbé hangos). Július 24-26-ig nézhetjük, szurkolhatjuk végig az idei Formula-1 Magyar Nagydíjat, ami sorban a 30. lesz.

+1 TIPP: A szállást és étkezést érdemes készpénzkímélő SZÉP kártyával fizetni. Még több program:

program_banner_blogra.jpg

programajánló fesztivál aktuális

Red Bull Air Race Budapest

1     2015. június 30. 11:20

Július 3-5-ig lesznek a Red Bull repülőverseny Budapesti futamai. Izgalmas, látványos menetek a Duna felett, hidak között szombaton és vasárnap. Pénteken pedig a pilótákkal találkozhatsz, akik autogramokat is osztanak.

06_04_141833.jpg

Fotó: besenyeipeter.com

Szombaton 10 órakor kezdődik a rendezvény a repülőgépek beállításait szolgáló próbakörökkel, és olyan kiegészítő programokkal, mint wakeboard, Lords of Gravity bemutató az MTA parkolóban, Flying Bulls, kombinált katonai bemutató, siklóernyőzés, Breitling Superconstellation, valamint a vasárnapi díjátadót követően JAS 39 Gripen berepülés.

A legizgalmasabb kétségtelenül a mesterek szombati edzése és vasárnapi versenyfutamai lesznek. A résztvevők közül nem hiányzik Besenyei Péter sem, a magyar műrepülés legnagyobb élő alakja. A Red Bull Air Race-ről így mesélt: „Igazán élvezem a versenyzést, és azt, ahogyan repülünk. Nagy kihívás és nagy kaland. Nincs ehhez fogható élmény sehol a világon."

10392466_10153396187759882_3995088872392336551_n.jpg

Az idei versenyen 14 pilóta küzd majd meg Budapesten. A Red Bull Air Race a következő futamokból áll: edzőfutam, időmérő edzés, 14-es futam, 8-as futam, Négyes Döntő. A győztes az a pilóta, aki a döntőfutamok utolsó körében az első helyet szerzi meg. A versenyzők minden egyes versenyen világbajnoki pontokat kapnak, amelyek alapján a szezon végén odaítélik a Red Bull Air Race világbajnoki címét.

Forrás: redbullairrace.com

programajánló verseny aktuális Budapest

Itt a dinnyeszezon!

Szólj hozzá!     2015. június 30. 11:12

A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága külön kampányt indított a magyar görög- és sárgadinnye népszerűsítésére. A cél a dinnyefogyasztás ösztönzése és a hazai termékek előtérbe helyezése az import dinnyékkel szemben. A kampány jelmondata a "Nyár, dinnye, szeletem".

640_dinnye_design_ok.jpg

Magyarországon mintegy tizenegyezer család foglalkozik dinnyetermesztéssel. A fogyasztók minél szélesebb rétegét szeretnénk elérni, így a hagyományos, áruházi kóstoltatásokon túlmenően különböző fesztiválokon is szerveznek dinnyekóstolásokat.

MIÉRT GÖRÖG, HA MAGYAR?
MINDEN, AMIT A MAGYAR DINNYÉRŐL TUDNOD KELL!

Ezek mellett két balatoni Erzsébet táborban is osztanak dinnyét a négyhetes kampány ideje alatt. A táborlakók június 29. és július 21. közötti időszakban hétfői és keddi napokon kóstolhatják meg a hazai gyümölcsöket.

A szemfüles látogatók kóstoltattunk már sárgadinnyét a Karcagi Birkafőző Fesztiválon, a görögdinnyét pedig többek között a Tiszafüredi Halas Napokon, július 11-12-én ízlelhetik meg a program résztvevői.

dinnye_fotok_nyers_kep_6.JPG

Fotó: Magyar Turizmus Zrt.

 

 

fesztivál aktuális gasztronómia kiemelt

Kékszalag vitorlásverseny 2015

Szólj hozzá!     2015. június 25. 11:33

Idén július 2-án, csütörtökön 9 órakor rajtol Balatonfüredről a 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíj mintegy hatszáz hajósra becsült mezőnye.

sailingphoto_-7_1096x1096.jpg

Kékszalag fesztivál

A füredi kékszalag a balatoni vitorlázás legnagyobb ünnepe, valamint Európa legnagyobb tókerülő versenye.

A regatta és a hozzá kapcsolódó rendezvények évente több tízezer embert vonzanak a Balaton-partra. Lesz például az éjszakai vitorlásverseny, amelyen a magyar vitorlás sport kiválóságai mérik össze tudásukat néhány méterre a nézőktől, egy reflektorokkal megvilágított pályán. Napközben bemutatkoznak a hazai vitorlás iskolák, és lesz hajómodell verseny is.

A Kékszalaggal egy időben Gitárfesztivál és VinCE borfesztivál is lesz Balatonfüreden. A múzeumok este 10 óráig tartanak majd nyitva, és aki kék ruhában megy, az ajándékot kap.

sailingphoto_-13_1096x1096.jpg

Előfutamok

A programok már most hétvégén elkezdődnek. 27-én szombaton a GeneralCom Fehér Szalag – Classic Round versenyen, 28-án vasárnap, pedig a Horváth Boldizsár emlékverseny - Groupama-Garancia Nagydíjon készülhetnek a vitorlások a Kékszalagra. Július 1-jén, szerdán állnak rajthoz a Kékpántlika ifjúsági verseny legjobbjai. Ezzel egy időben a keleti medencében rendezik meg a 2Szalag-ot, ami a kéttestű hajók, a katamaránok regattája.

sailingphoto-22_1096x1096.jpg

Miért kék a szalag?

Régen a tengeri vitorlások közül a leggyorsabb árbocára kék szalagot tűztek ki. A hagyományt átvették a gőzhajók is, és a balatoni vitorlás hajók is. A füredi regatta győztese – aki leggyorsabban teljesíti a (légvonalban) 155 km-es távot – is kitűzheti majd hajójára a kék szalagot. A verseny útvonala az idei évben sem változik: Balatonfüred >> Paloznak >> Tihany >> Hajógyári-öböl >> Balatonfüred. A távot 48 óra alatt kell teljesíteni. Az eddigi rekordot a Fifty-fifty tartja 7 óra 13 perc 57 másodperccel.

terkep.jpg

A Kékszalag verseny szépsége, hogy profik és amatőrök együtt állnak rajthoz, és a cél nem feltétlenül a győzelem, hanem a közösségi élmény, a táv telesítése, a fizikai és pszichológiai korlátok feszegetése, a sport, a vitorlázás és a Balaton ünneplése.

Hivatalos weboldal: kekszalag.hu

Fotók: kekszalag.hu

 

 

 

fesztivál aktuális Balaton

Színes Város, színes falak

Szólj hozzá!     2015. június 24. 16:56

Augusztus 24-én egyhónapos művészeti fesztivált szervez Budapesten Magyarország első tűzfalfestő szervezete, a Színes Város Csoport. A tavaly először bemutatkozó fesztivál Budapest új arcát mutatja be idén közel egy tucat falfelületen, 31 napon át, kortárs muralisták, vagyis falfestő képzőművészek szűrőjén keresztül.

blogra_3.jpg

A legújabb, június 23-án elkészült, hungarikum témájú tűzfal a Kazinczy utcában

A Földművelésügyi Minisztérium, Budapest Főváros Önkormányzata, a Magyar Turizmus Zrt., valamint a Színes Város Csoport együtt népszerűsítik a Színes Város Budapest Fesztivált azzal a céllal, hogy Magyarországot és Budapestet mint fiatalos, trendi turisztikai célpontot mutassák be.

A Földművelésügyi Minisztérium megbízásából összesen nyolc falfestmény készül Hungarikum témában, hogy a fiatalabb korosztályokhoz is közelebb hozzuk tradicionális értékeinket. A Magyar Turizmus Zrt. megbízásából pedig a tavaly átadott fal mellé három új falat készítenek. Ez utóbbiak arra a témára épülnek, hogy mit gondolnak rólunk a külföldiek.

Magyarország turizmusa sorra dönti a rekordokat. Közös cél egy olyan országimázs kialakítása, amely nemzeti értékeinket és hagyományainkat veszi alapul, ám ezeket integrálja a modern turisztikai vonzerők közé. Így minden korosztály és célcsoport számára vonzóan tudjuk bemutatni Magyarországot mint úti célt. Fontos az egyediség, a más úti céloktól megkülönböztető élményelemek hangsúlyozása, valamint a minőséget kifejező arculat alkalmazása.

A június 24-i sajtótájékoztatóról, és az új falfelületek tematikájáról itt olvashatsz bővebben.

Az új fogyasztói rétegek megszólításához új módszerek, új kommunikációs csatornák és új tartalmak szükségesek. A trendi helyszínek és attrakciók mellett izgalmas, érdekes programokra is szükség van. Ilyen a Színes Város Csoport művészeti programsorozata is. A Színes Város Csoport lengyel minta alapján találta ki az alapvetően falfestésre épülő fesztivált, amely más-más változatban ugyan, de már számos európai nagyvárosban megtalálható. A fesztivál főtámogatója a Földművelésügyi Minisztérium, társtámogatója a Magyar Turizmus Zrt.

blogra_2.jpg

kultúra művészet kiemelt városnézés Budapest

Szabaduló szoba a Volt Fesztiválon

Szólj hozzá!     2015. június 24. 09:43

Elkezdődött az idei Volt Fesztivál Sopronban. A megszokott élmények és fergeteges koncertek mellett keressétek fel a Magyar Turizmus Zrt standját is, ahol egy izgalmas szabaduló szobával készültünk nektek.

img_1117.JPG

A játék időtartama csak 8 perc

A fesztivál főútvonalán találsz meg minket, ami a nagyszínpad és a kemping között fut. Itt várunk mindenkit egy jóféle szabadulásra a Go To Hungary Escape Room-ból. A szabaduló szoba dizájnját és a feladványokat magyar találmányok, termékek és feltalálók köré építettük fel. Kelleni fog némi logika és kreativitás, de ha kijutsz, akkor egy különleges élménnyel leszel gazdagabb. A játékban 2, 3, 4 vagy 5 fős csapat vehet részt.

img_1115.JPG

A játék angol és magyar nyelven működik

A szabaduló szoba óriási érdeklődéssel és sikerrel nyitott első nap. Már délután 3-kor betelt az egész este foglalásokkal. Ha kipróbálnád, érdemes időben érkezni! A fesztivál július 4-ig tart, a szoba pedig délután 2 és este 10 óra között várja a szabadulóművészeket.

img_1112.JPG

A Magyar Turizmus Zrt standja, háttérben a szobával

A szabadulószoba mellett természetesen idén is állunk rendelkezésetekre, és mindent megtudhattok az ország turisztikai kínálatáról, a legjobb szálláshelyekről és úti célokról.

bestofvolt6.jpg

 Fotó: sziget.hu/volt

Az idei Volton egyébként olyan sztárok koncertjein bulizhatsz majd, mit David Guetta, John Newman, Fat Boy Slim, Motörhead, Rage Against, Sigma, Ignite, Bastille vagy a Parov Stelar Band. Persze csak ha kijutsz a szobából!

 

programajánló fesztivál aktuális itthon.hu Nyugat-Dunántúl

Óriáskerék lesz Siófokon!

Szólj hozzá!     2015. június 23. 14:36

Új látványossággal, élménnyel bővül Siófok nyári kínálata. Európa legmagasabb mobil óriáskereke érkezik a nyár fővárosába. A kerékről kétségkívül soha nem látott kilátás tárul majd elénk a Balatonra.

img_0095.JPG

A Siófoki Óriáskereket a siófoki Nagystrandon keressétek. Hivatalos nyitás június 26-án lesz, és augusztus 9-ig fog üzemelni. Vasárnaptól szerdáig 15:00-24:00-ig, csütörtöktől szombatig 15:00-01:00-ig várja a látogatókat. Az óriáskerék egyébként 69 méter magas és 40 gondolája van. A menetidő az utasok számának függvényében változik, de minimum 10 perc.

map.jpg

A Siófoki Óriáskereket a Nagystrandon találjátok

A felnőtt jegy 2000 Ft, 140 cm alatt 1500 Ft.

main_image_1.jpg

 

nyár kiemelt Balaton

Látni kell: Fertőrákosi kőfejtő és Barlangszínház

Szólj hozzá!     2015. június 22. 09:52

Különleges látványossággal bővült Fertőrákos turisztikai kínálata, átadták a kőfejtő Témaparkját valamint felújították az országban egyedülálló Barlangszínházat.

mti_foto_nyikos_peter2.jpg

Fotó: MTI / Nyikos Péter

A témapark bemutatja a környék földtani történetét animációkkal, plakátokkal, makettekkel, kőzetmintákkal. Hogyan alakult ki a mészkő 15 millió évvel ezelőtt? És mit keres egy életnagyságú őscápa az előcsarnokban? Hogyan fejtették a követ a római korban, és hogy csinálják ma? Ilyen izgalmas kérdésekre kapunk választ, ha meglátogatjuk a kőfejtőt.

A Témapark nyitva tartása június 20-tól, november 15-ig, minden nap 10:00-18:00-ig tart. A belépőjegyek árai felnőtteknek 1500 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 1000 Ft, családoknak 3000 Ft. 6 éven aluliaknak a belépés ingyenes.

mti_foto_nyikos_peter.jpg

Fotó: MTI / Nyikos Péter

A Barlangszínház – mostani felújítása után – szintén elmenne pusztán látványosságnak is. 760 embert képes befogadni, van forgószínpada is, alatta egy 1100 m²-es kiszolgáló területtel, valamint egy 60 fős zenekari árokkal. A Barlangszínházat 1970-ben alakították ki, legutóbb 1985-ben újították fel. A mostani felújítás része volt egy parkoló és egy fogadóépület kialakítása is.

A Barlangszínházban idén 15 előadást mutatnak be, jövőre pedig 30-at terveznek. A repertoárban koncertek, operettek, operák, musicalek, táncjátékok szerepelnek.

mti_foto_nyikos_peter3.jpg

Fotó: MTI / Nyikos Péter

kultúra színház természet barlang kiemelt látogatóközpont Nyugat-Dunántúl

Új kerékpárút és tanösvény Balaton-felvidéken

Szólj hozzá!     2015. június 16. 09:00

A Balaton-felvidék új kerékpárútja, a Panoráma kerékpárút 33 km-en keresztül vezeti szebbnél szebb tájakra a bringásokat, majd becsatlakozik a Balatoni Bringakörúthoz.

_dsc8235_6_7adjust_badacsony.jpg

A kerékpárút különböző nehézségi szintű terepeken halad. Zánkafürdő, Dörgicse, Balatonakali, Mencshely, Halom-hegyi kilátó, Balatonhenye, Balatoncsicsó, Monoszló, Szentantalfa, Tagyon és Hegyestű érintésével a Balaton-felvidék legszebb részeit járja be.

Térkép, pontos leírás az útvonalról és hasznos tanácsok indulás előtt.

Szintén új fejlesztés a mencshelyi Halom-hegyen és környékén kialakított Tűzhányó tanösvény, valamint a Kossuth-kilátó felújítása. A tanösvény egy kialudt vulkán földtani, botanikai, zoológiai értékeit mutatja be a túrázóknak, a kilátó pedig egyedülálló körpanorámát nyújt a balatoni térségre. Ezek mellett egy szabadtéri színpad és nézőtér is helyet kapott, ami kulturális programok otthonául szolgál majd a jövőben.

A zánkai üdülőközpont területén – az „Új Nemzedék Kerékpáros Élményparkban" – Kerékpáros Központ is létesült, amely többek között szervizzel, elsősegélynyújtással, e-bike töltőállomással és kerékpárkölcsönzővel szolgálja a túrázók biztonságát és kényelmét.

Forrás: turizmus.com

balaton_banner_blogra.jpg

balaton kerékpár túra természet kiemelt tanösvény

Mátrai Művészeti Napok

Szólj hozzá!     2015. június 15. 15:43

Idén is lesz "Muzsikál az erdő" rendezvénysorozat, ahol az erdő és a zene összefonódik. Június 27-től július 5-ig tizenkettedik alkalommal hallgathatunk koncerteket a Mátra legszebb természeti helyszínein.

A kilenc nap alatt a család valamennyi tagja talál feltöltődési lehetőséget. A programok között klasszikus és népzenei koncertek, képzőművészeti kiállítások, erdei sportprogramok (tájfutóverseny, teljesítménytúra, kerékpártúra), szakvezetéses erdei séták, gyermekprogramok, helyi termékek bemutatói szerepelnek.A látogatók a rendezvényeknek helyet adó településeken falusi vendéglátás keretében kóstolhatják meg a helyi ételeket és a kiváló mátrai borokat.

phoca_thumb_l_img_0870.JPG

A programok helyszínei: Pásztó-Mátrakeresztes, Ipolytarnóc, Szurdokpüspöki, Szentkút, Bátonyterenye, Gyöngyöstarján, valamint Gyöngyös és környéke, de a programsorozathoz az ország más pontjain kapcsolódnak rendezvények.

A programokon az erdei gondolatok, a környezettudatosság, a zene lélekemelő élménye kerül előtérbe. Erdei kirándulások kapcsolódnak össze klasszikus zenei koncertekkel. A programsorozat szórakoztató jellegű, mégis igényes, valódi értékeket közvetít, erősít; ahogy a szervezők fogalmaznak: „a zene, a művészetek és az erdő ilyen közös megjelenése országos és európai szinten is egyedülállóvá teszi a rendezvényt”.

phoca_thumb_l_img_1670.JPG

A programok megvalósításában több mint 500 zenész, művész, erdész, természetvédő, önkormányzati vezető vesz részt. A „Muzsikál az erdő” bemutatkozási lehetőséget biztosít a térség művészeinek, valamint ifjú tehetséges művészeknek, de mellettük nemzetközi hírű művészek is fellépnek majd.

Részletes program itt érhető el.

A nyitórendezvény Bátonyterenyén lesz, június 27-én. Az egész napos programfolyamnak a Gyürky-Solymossy-kastély parkja ad otthont, melyet százéves fák árnyékolnak. Klasszikus zenei koncertet ad a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Hallgatóinak Zenekara Ménesi Gergely vezényletével, majd a Nógrád Néptáncegyüttes gondoskodik a hamisítatlan palóc hangulatról. Végül a közönséggel együtt táncházat tartanak.

phoca_thumb_l_img_0791.JPG

zene programajánló koncert fesztivál mátra néphagyomány észak-magyarország

Új BuBi állomások épültek Budapesten

Szólj hozzá!     2015. június 15. 15:02

Tizenöt új gyűjtőállomással bővült a Mol Bubi (Budapest Bicikli) közösségi kerékpárkölcsönző rendszer hálózata, és szeptember végéig további hét állomás építését jelentette be a BKK.

_dsc4521.jpg

Az új állomásokat a Krisztina téren, az Alkotás utca és a Márvány utca kereszteződésében, a Császár-Komjádi Uszodánál, a Fény utcai piacnál, a Millenáris parknál, a Ferdinánd hídnál, a Horváth Mihály téren, a II. János Pál pápa téren, Újbuda-központnál, a Villányi út és a Tas vezér utca kereszteződésénél, a Kosztolányi Dezső téren, a Bertalan Lajos utcában, a Villányi út és a Karolina út torkolatánál, a BAH-csomópontban, valamint a Corvin sétánynál helyezték üzembe.

Ezzel egy időben a BKK új bérlettípust vezet be: július elsejétől 5 ezer forintért negyedéves bérlet is váltható, amellyel a megvásárlástól számított 92 napig használható a Bubi-rendszer.

Forrás: MTI | turizmus.com

kerékpár aktuális kiemelt Budapest

Az ország legjobb borai

Szólj hozzá!     2015. június 15. 09:55

Az ország legjobb borait díjazta a Magyar Bormustra, ahol idén 124 pincészet összesen 409 mintát nevezett be, amiből 175 fehér- és 139 vörösbor volt. A 22 borvidékről a legtöbb mintát a villányi (50), kunsági (45) és szekszárdi (44) borászatok küldték. A 35 fős, többek között szakújságírókból és fiatal borászokból álló zsűri két napon át kóstolta és értékelte a mintákat, hogy kiválassza a legjobbakat.

_dsc0374.jpg

Hét bor kapott Nagy Arany Díjat, ami azt jelenti, hogy a maximális 100 pontból 96-ot értek el:

Thummerer Pince – Vili papa cuvée (2011)

Günzer Zoltán – Günzer Ördögárok (2009)

Mészáros Borház – Grand Merlot (2012)

Vesztergombi Pince – Merlot Válogatás (2012)

Takler Borbirtok – Cabernet Sauvignon Reserve (2009)

Juhász Testvérek Pincészete – Egri Gesztenyés Superior (2012)

Puklus Pincészet – Tokaji Aszú 6 puttonyos (2007)

A legeredményesebb fiatal borász Geszler Tamás (Geszler Családi Pincészet), a női borász Gálné Dignisz Éva (Gál Szőlőbirtok és Pincészet), a legeredményesebb nevező pedig a Mészáros Borház lett. Best buy elismerést kapott a Bárdos és Fia Pincészet 2014-es Mátrai Chardonnay fehér bora és a Csobor Pincészet 2013-as Agárdi Cabernet Sauvignon vörös bora.

A Magyar Bormustra számait egy infografikán is összefoglalták.

A Tesco, a verseny főtámogatója különdíjjal jutalmazta a Frittmann Testvérek 2014-es Irsai Olivérjét, a Gál Szőlőbirtok és Pincészet 2014-es Kékfrankos rozéját, valamint a Bock pince 2013-as Kékfrankosát.

Forrás: turizmus.com; trademagazin.hu; vendeglatasmagazin.hu

bor aktuális gasztronómia kiemelt

Múzeumok éjszakája 2015

Szólj hozzá!     2015. június 12. 11:58

Június 20-án, Szentivánéj estéje idén is a múzeumkedvelőké. Az egész ország megmozdul, hogy felfedezzen új tárlatokat, kiállítóhelyeket, meglátogasson régóta vágyott vagy régen nem látott múzeumokat, és hogy részese legyen ennek az országos, közösségi kulturális élménynek.

main_image.jpg

A Múzeumok Éjszakája, nem csak arról szól, hogy este is meglátogathatjuk, azokat a múzeumokat, amik az év többi napján csak nappal vannak nyitva. A legtöbb intézmény ezen az estén – a hosszabb nyitva tartás mellett – különleges programokkal is készül, összesen 2000 különféle eseménnyel, országosan.

Előadásokat hallgathatunk a múzeumok működéseséről, bepillanthatunk eddig nem látott helyekre és gyűjteményekbe, de sok helyen készülnek gyerekprogramokkal, zenés, táncos előadásokkal is. A látogatók háromnegyede visszatérő vendég, úgyhogy vigyázat, mert úgy tűnik, hogy rá lehet kapni!

Ne hagyd ki Múzeumvadász kvízjátékunkat a Facebookon!
Múzeumok Éjszakája karszalagon nyerhetsz!

A Múzeumok Éjszakája június 20-án, szombaton, 6 órakor kezdődik majd. A kiemelt helyszín Eger lesz, valamint bemutatkozik az Élő Erdély, mint díszvendég.

_dsc0896.jpg

További részletek az egri programról, az Erdélyt bemutató eseményekről,
térkép, valamint fővárosi és országos programajánló a Múzeumok Éjszakájára itt.

kultúra kiállítás múzeum Budapest

7 tipp a Google térkép csúcsra járatásához

2     2015. június 09. 15:24

Hozzuk ki a maximumot a Google térképből, és nyaralásunk, kirándulásunk sokkal kényelmesebb, szervezettebb és gördülékenyebb lesz. 7 tipp, ami megkönnyíti a szervezést, az utazást és az élménygyűjtést:

1 Használd a Street View-t!
Az Utcakép segítségével virtuálisan szétnézhetünk az országban, mintha csak ott a helyszínen sétálnánk. A Street View-val megnézhetjük például, hogy egy szálláshely milyen környéken van, és milyen parkolási lehetőségek vannak a környéken, de meglátogathatjuk a helyi nevezetességeket is, hogy eldöntsük, melyik szeretnénk élőben is látni.

2 Állítsd magad irányba!
Ha elkeveredtünk a Street View nézetben, a jobb oldali iránytűvel betájolhatjuk magunkat északi irányba. A két ki hajlított nyíllal pedig 90°-ot fordulhatunk nyugat, dél, kelet irányokba.

a_legnezettebb_google_street_view_fotok_magyarorszag_2015.png

3 Válasszuk a legjobb navigációt!
A keresett úti célhoz kérhetünk autós, gyalogos és tömegközlekedéses úti tervet is. A navigáció bekapcsolásakor választhatunk néma és hangos navigálás közül.

4 Tájékozódjunk a forgalomról!
Forgalom nézetben a Google Térkép megmutatja az aktuális forgalmat, és útvonaltervezésnél megjeleníti a lehetséges fennakadásokat (például baleset, útlezárás, dugó) és ezekkel együtt számolja ki az utazási időt.

5 Kövessük élőben a járatinformációt!
Budapesten belül már elérhetők azonnali járatinformációk. A Google Térképen, a menetrend mellett azt is láthatjuk, hogy ha egy járat késik, hány percet késik. Az útvonaltervező ezeket az adatokat is beleszámolja a menetidőnkbe. Lehetőség van továbbá kiválasztani a napot és órát is, a Google az aznapi menetrenddel és menetidővel fog számolni (szintén csak Budapesten belül érhető el).

6 Keressünk éttermek, látványosságot, üzleteket a közelben!
Bármerre járunk is, a térképen megnézhetjük, hol van a közelünkben kávézó, bolt, étterem, bár, szállás, látnivaló vagy amire éppen szükségünk van. A találatokra egyből tervezhetünk útvonalat, elolvashatjuk a leírásukat vagy megnézhetjük értékkeléseiket.

7 Mentsd el a kedvenceid!
Lehetőségünk van megcsillagozni a kedvenc vagy számunkra fontos úti célokat, és azokat saját térképre menteni, hogy később ne kelljen azokat újra megkeresni. Sőt, meg is oszthatjuk azokat ismerőseinkkel. A Mentett helyeket listába rendezve, a Térkép alkalmazás "Saját helyek" menüpontjában is megtaláljuk.

+1 TIPP: Csak mondd a címet!
A Google Térkép alkalmazásban a keresősávon látható mikrofont megérintve akár diktálhatjuk is a telefonnak az úti célt.

(A címekre kattintva további információkat kapunk az adott funkcióról.)

street_view_cikk_banner_blogra.jpg

aktuális kiemelt Google

Nyomonkövethető a szabadvízi fürdőhelyek minősítése

Szólj hozzá!     2015. június 08. 09:49

Az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) honlapján, az oki.antsz.hu oldalon folyamatosan nyomon lehet követni a szabadvízi strandok minősítését, de a kijelölt természetes fürdőhelyek listája közvetlenül elérhető.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) adatai szerint a magyarországi 241 kijelölt természetes fürdőhely közül 160 kiváló, 35 jó, 6 pedig tűrhető minősítést kapott, mindössze 4 esett az elmúlt négy év adatai alapján a kifogásolt kategóriába.

_dsc9147.jpg
A szabadvízi strandok vízminőségét minden évben 4 alkalommal vizsgálják (egyszer a strandszezon kezdete előtt, majd havonta). Az értékelésnél négy év adatsorát vizsgálják. Ennek a 16 mintának a statisztikai elemzése alapján következtetnek arra, mekkora a kockázata, hogy egy strandon szennyeződés forduljon elő. Mivel szabadvizekről van szó, sehol sem zárható ki a szennyeződés, de a kiváló vagy jó minősítés azt jelenti, ennek kisebb az esélye. A kifogásolt minősítés szerint nagyobb az esélye, hogy szennyezett legyen a víz, de az sem jelenti azt, hogy folyamatosan rossz lenne a víz minősége.

Az OKK mindemellett felhívja a figyelmet arra, hogy a nem kijelölt fürdőhelyeken több szempontból is veszélyes strandolni: egyrészt nagyobb a balesetveszély, másrészt ezeken a helyeken a víz minőségét sem ellenőrzik.

Forrás: MTI; turizmus.com; oki.antsz.hu 

nyár strand fürdő kiemelt

Magyarország legjobb éttermei

Szólj hozzá!     2015. június 05. 09:44

A Gault&Millau 2015-ös Magyarországi étteremkalauza ismét letesztelte, megvizsgálta és értékelte a hazai éttermek krémjét.

A Gault&Millau célja a fair verseny és az objektív, 20 pontos értékelés, ami lehetővé teszi az egyes országok vendéglátóinak, hogy nemzetközi piacokon is el tudják helyezni éttermüket.

img_3697_fixed.jpg

Fotó: Costes Restaurant (costes.hu)

Az első „három” hely, az azonos pontszámok miatt így alakult (zárójelben a Gault&Millau pontszáma)

1 Costes Restaurant, Budapest (17)

1 Onyx, Budapest (17)

1 ZONA Bisztró, Budapest (17)

2 Alabárdos Étterem, Budapest (16)

2 Borkonyha, Budapest (16)

2 Laci!Konyha!, Budapest (16)

2 Olimpia Vendéglő, Budapest (16)

2 Salon Restaurant, Budapest (16)

3 Arany Kaviár Étterem, Budapest (15)

3 Babel, Budapest (15)

3 Csalogány 26 étterem (15)

3 Lou Lou Restaurant (15)

A listán az első vidéki étterem az Anyukám Mondta Étterem, Encsen 14+ pontszámmal, holtversenyben a fővárosi Bock bisztróval.

A pontozásról érdekesség, hogy 19,5 pontot a világ legszűkebb élvonalában lévő éttermek érnek csak el. 19 ponttal a világ legjobb éttermei között kell lenni, 17-18 pont kiemelkedő minőséget jelent, nemzetközi szinten is, de valójában 11 pont felett már nagyon jó éttermekről beszélünk, amik nyugodt szívvel ajánlhatók bárkinek bármikor.

Forrás: penzcentrum.hu

gasztronómia kiemelt

Tesztelve: szuper kutyabarát szálláshelyek nyárra

Szólj hozzá!     2015. június 04. 14:14

Hogy ne a kutyapanzióban kuksoljon a kis pajtás, összeszedtünk néhány biztos szálláshelyet a kutyás család nyaralásához Magyarországon. Íme azok, amiket már jó szívvel ajánlanak más kutyások!
Sok kutyásnak nem csak az számít, hogy a kutya betehesse a mancsait a szobába, de az is fontos, hogy bohóckodhasson a kertben, tudjon valahol úszni-pancsolni a kánikulában, találjon friss vizet, egyszóval vendégként kezeljék. Másoknak, kevésbé sportos ebekkel ez egyáltalán nem lényeges. Mindkét típusból gyűjtöttünk.

17210886464_2b55dc1300_k.jpg

„Nem első osztályú puccos helyeket keresek, ha a kutyákkal indulok nyaralni. Megmondom őszintén, nekem az elsődleges szempont ilyenkor, hogy nyugiban hagyjanak, vegyék figyelembe, hogy kutyákkal vagyok, és ne legyen eget verően drága.”  – Így szól Lívia véleménye, akinek nemcsak sok kutyája van, de gyakran és szívesen is jár kutyáival nyaralni akár Tatára, akár Szilvásváradra, Zircre vagy Sarlóspusztára.

Kutyabarát szállások extra sok kutyás szolgáltatással

Akárcsak Lívia, Zsolt is szívesen emlékszik vissza a Hotel Szépalmára, ami egyáltalán nem csoda, hiszen egy igazi kutyaparadicsom a Zirctől néhány kilométerre épült hotel és ménesbirtok. Családi üdülésre, csapatépítésre, lovaglásra is kifejezetten jó terep az erdőktől-mezőktől egy lépésre álló, belső kertes épületegyüttes. A szálloda állatorvosokkal, kutyakozmetikussal és az erdészettel is kapcsolatban áll. Az itatókban mindig tiszta víz várja a kutyákat, és ha éppen „kutyamentes” órákra lenne szükségünk, ezt is meg tudják oldani. Kutyaár: 2500 Ft/éj
TIPP! Kerekesszékkel is ajánlott!

szepalma.jpgKép: ©Hotel Szépalma

Mesteri fokra emelte a kutyabarát (és abszolút gyerekbarát) szállás fogalmát a Villa Natura, ami isteni helyen, a Kis-Balaton partján, a Zalakaros melletti Garabonc községben található. Ezt a szállást hárman is ajánlották. Ildi szerint a háziak meglepően kedvesek, minden kívánságukat a lehetőségekhez képest teljesítették. „Nálunk a kutya is ember” felkiáltással a Kutyajó nevű csomagajánlatukban például a kutyaszállás is benne foglaltatik. A második kutyus szállásáért pedig éjszakánként 2500 Ft-ot számolnak fel. A kutyás vendégek részére kínált lakrészek közvetlen kertkapcsolattal rendelkeznek, sőt egy elkerített kennel jellegű kis udvar is csatlakozik a szobához. Plusz érv: a szállodához egy szép méretű tavacska is tartozik.

villanatura.jpgKép: ©Villa Natura - A ház és a tó

Edit az Abbázia Country Clubhotel Nemesnépet ajánlja az Őrségben. Ami – azaz az Őrség – már önmagában is ideális terep a kutyának, az Abbázia pedig „Az év kutyabarát szállása 2014” díjjal is büszkélkedik. „A hely, az ott dolgozók teljesen kutyabarátok, a vendégek között volt egy-kettő, aki bajusza alatt dünnyögve nehezményezte a pórázon lévő kutyákat az étterem nyitott terasz részén, vagy a folyóson” – teszi hozzá Edit.  Az Abbáziában teraszos, járólapos, kertkapcsolatos apartmanházakat ajánlanak a kutyatulajdonosoknak, ahol együtt pihengethetnek a nagy túrák után a gazdikkal. A kertben tartott kutyusoknak szalmával borított, fedett kenneleket is fenntartanak. Kutyáinkat rögtön felveszik az Abbázia Eb Klub tagjai közé és kedvezményekre jogosító VAUchereket használhatnak fel. A recepción itató, kutyapléd, játékok és más hasznos kutyaholmik is igényelhetők.

picmonkey_collage.jpgŐrség - Képen: Pityerszer

Juditék a GRANTE Hotel és Éttermet szeretik a legjobban, ami teljesen érthető, hiszen itt van kutyazuhany, a kerti tóban úszhatnak és pancsolhatnak az ebek, akiket jutalomfalattal, gazdáikat kutyás túratérképpel várják. A közelben állatorvos és kozmetikus is található.   

hotelgramnte.jpgBaloldali kép: Bazilika / Esztergom borral, kultúrával és szép természettel  - Jobbra: ©Hotel Grante

„Nem csak az a jó benne, hogy tényleg szeretik a kutyákat (pedig ez sem kis dolog), hanem azok az emberek, akik odajárnak (nekünk legalábbis ez a tapasztalunk) tiszteletben tartják egymást és a másik kutyáit. Háromszor voltunk itt eddig, és még nem volt konfliktusunk kutyákkal és a gazdikkal sem. Mindenki ismerte és ennek megfelelően kezelte a kutyáját. Például a bizonytalan kutyát pórázon vitték, és messziről szóltak, hogy ne engedjem oda az enyémet. Szóval a tagadhatatlan érvek mellett – nincs messze Budapesttől, jó az étterem, finom a kávé, kedves a személyzet – én azt értékelem a legjobban, hogy nem kellett félnem attól, hogy vajon elengedhetem-e a kutyámat a kertben, mert azoknak az embereknek, akik ott vannak, megfelelő a kutyatartási kultúrájuk. Bár nem tudom, hogy ez a hotel számlájára írható-e, de biztos vagyok benne, hogy azért nagy részük van benne!” 
Még több  kutyás vélemény a szállodáról

Kutyabarát szállások plusz szolgáltatások nélkül

Igazi falusi idillt találunk Gannán a Bodzás Vendégházban, ahol családok, kisebb baráti társaságok 6 főig (végtelen számú gyerkőccel) és jól nevelt kutyával biztosan ideális szállásra találnak. Egy kutyát ingyenesen fogadnak. A környék lenyűgöző, a vendégházhoz egyébként is járulékosan hozzátartoznak a háziak kutyái, cicái, lovai, nyulai, tyúkjai és fürjei. Részt vehetünk az istállóban zajló napi lóápolási ceremóniában, a patakban lehet rákászni, pisztrángot fogni, a falu szélén teheneket, birkákat legeltetnek.

17645875570_7308908aa3_k.jpg

"Teljesen kutyabarát" írja Erzsi a Moha Erdei Vendégfogadóról, mely Soprontól 5 km-re, az egyhektáros ősfás parkjával várja a boldog kutyás kuncsaftokat. A szállás abszolút stresszmentes, hangulatos erdei üdülő, a konyhájuk pedig majdhogynem legendás.   

18311867292_c9a2ddbc57_k.jpg

A Cseri-völgyben a Cseri Kastély az erdő közepén áll a hasonló, a kastély stílusában épült szállodával. Azon felül, hogy a Balaton közvetlen partjától mindössze tizenegy-két kilométer távolságra, az erdő közepén találjuk ezt a nagyon romantikus, üdítő pontját a Balaton-felvidéki Nemzeti Parknak, kutyáinkat szívesen fogadják, nem is igazán vannak feltételei a kutyás ottlétnek a szállás díján felül, ami éjszakánként 500 Ft. Minden szobához erkély vagy terasz is tartozik.

cseri-volgy.jpgKép: ©Cseri Kastélyszálló - az erdő közepén, de közel a Balatonhoz. 

Lívia a Regia Panziót ajánlja Halásziban, a „Szigetköz kapujában”. Ez a panzió nagyon szerencsés helyen van: a közelében két fürdő is hamar útunkba esik, mind a mosonmagyaróvári, mind a lipóti, a Szigetközben gyalog és kerékpárral is nagyon jókat lehet túrázni. Nem csak kerékpárt, de túrakenut és kajakot is bérelhetünk. Kutyát és cicát is napi 500 Ft/éj áron fogadnak, ami - valljuk be őszintén -, nem tűnik borsosnak, sőt SZÉP Kártyával is lehet fizetni.

TIPP! Szigetközi sportos hétvégéről korábbi cikkünkben írtunk az itthon.hu-n

Szilvásváradon a Villa Park Panzióban – ami egyébként Olga és magyar agara kedvenc szállása is volt – a tulajdonos is kutyás. 2000 Ft-ért várják az ebeket, akiknek a vendégek tűrőképességének függvényében szabad mozgásteret biztosítanak az udvaron és a házban. A panzión kívül pedig birtokba vehetjük a méltán legnépszerűbb hazai kirándulóhelyek egyikét Pisztrángos-tavastul, Fátyol-vízesésestül és erdei kisvasutastul.
Korábbi cikkünkben itt írtunk a Bükk kutyabarát szállásáról, programjairól.


11024970_10205848481468766_563691778_o.jpgKép: ©Noszvaj 981 - Noszvaj nyáron még ennél is jobban néz ki! 

Tatárszentgyörgyön, a Sarlóspuszta Club Hotel is kipróbált szálláshely. Az alföldi településen, mely a Kiskunsági Nemzeti Park területén fekszik, rengeteget lehet kószálni, a környéken pedig olyan tényleg nem szokványos programokra lesz lehetőségünk, mint a koronglövészet vagy a pusztaolimpia. Ökotúrákat, lovas kirándulásokat is tehetünk, és a környéken vadászatra is nyílik lehetőség.

A Lugas Apartmanok (részben) szívesen fogadják a kutyákat a Tisza-tónál, ami mind a gazdáknak, mind a kutyáknak nagyon kellemes élményeket tud szerezni. A 4 magánházból álló Lugas Apartmanok közül a 40. és 42. számú házakba várják a kutyás vendégeket. „A kutyákat ugyanúgy kell kezelni, mint otthon. A kertben ne maradjon utánuk semmi. Éjszaka pedig a házban aludhatnak.”  - tudtuk meg a tulajtól. Házanként 2-3, akár nagyobb kutyát is fogadnak.

A kemping témaköréből rengeteg példát említhetnénk, amiket kiemeltek, az az egyébként is népszerű bogácsi kemping a termálfürdő szomszédságában, itt főszezonban 600 Ft-ért szállhatnak meg a kutyák. Másik kedvelt célpont a Pihenő Camping és Vendégház Győr kertvárosában, ahol 1000 Ft a kutyák szállásdíja.  

Csak kisméretű ebekkel ajánljuk

Irány a Balaton – ölebbel!  Kati több helyszínt is tesztelt, de inkább kisebb ölebeknek ajánljuk ezeket a szállásokat, hiszen a kutyák pórázon közlekedhetnek, nincs szaladgálás, gazdival löncsölés. Elsőként a Hotel Helikont ajánlja Keszthelyen, ahol „rengeteg kutyás vendég száll meg”. A szállodától megtudtuk, hogy 2900 Ft/éj árat számolnak fel kutyánként. Négylábú barátaink a lobby-ba, bárba betérhetnek velünk, az étterembe azonban nem. Viszont „mindig van egy simi vagy kedves szó a személyzet részéről a kutyáknak”. „Balatonszemesen a Szindbád Hotelben imádtak minket, és következő alkalommal már ingyen jöhetett – ez volt a kedvezmény” – írja Kati. Itt a kutyaár: 3500 Ft/éj – házon belül póráz kötelező, plusz szolgáltatások kutyáknak nincsenek.

keszthely.jpgBaloldali kép:©Hotel Helikon

2014-ben a szállás.hu szakmai díját nyerte el Hegykőn a Tornácos Panzió, szintén a Fertő tó közelében. A Liliomház szobák kivételével szívesen fogadják a kisméretű kutyákat 2500 Ft/éj áron. A hotelben a gazdák prímán wellness-ezhetnek és kulináris gyönyörűséget okozó helyi termékeket kóstolhatnak, hiszen a szálláshely a fürdőjéről és remek konyhájáról egyaránt híres. 

 

A szarvasi Liget Hotelt is ajánlották, mint kutyabarát helyet. „Nagy zöld terület, mindenki nagyon kedvesen fogadja a kutyákat. Az étterembe nem lehet bevinni, viszont nagyon szívesen felszolgálják az ételt a teraszon. Kiváló kirándulási lehetőségek a környéken!” Kedvenceket a külső apartmanházakba lehet bevinni. Az egyéb helyiségeket a kedvencek nem látogathatják. A háziállat díja az apartmanházakban: 2.500 Ft/háziállat/éj. Foglaláskor jelezzük, ha háziállattal érkeznénk – tanácsolták a szállodában.

Strandok: az EB OVO 2015-ös kutyabarát strandtérképét sem árt böngészni a választáskor. 

10842345_10152857350847322_1853425391157637847_o.jpg

TIPP! Még több kutyabarát szálláshelyből lehet válogatni az itthon.hu portál adatbázisából. Kereséskor egyszerűen csak X-eljük be a "kisállat bevihető"  szolgáltatást! 

kiemelt kutyabarát kutyabarát szállás kutyabarát szálloda villa natura hotel szépalma abázia clubhotel grante hotel kutyás strand kutyás csomagajánlat

Álom-másodállás családosoknak

Szólj hozzá!     2015. június 02. 16:49

Érdekel egy olyan másodállás, ami élményszerzésről szól? Aminek a lényege, hogy utazgatni kell az országban, méghozzá a családoddal együtt? Akkor pályázz te is a KidsOasis pozíciójára!

alom_masodallas_logo.jpg

A KidsOasis olyan apukák és anyukák jelentkezését várja, akiknek 0-16 éves gyermekeik vannak, szeretnek utazni, aktív, belevaló attitűddel és jó kommunikációs készséggel rendelkeznek.

Pályázati feltételek itt.

A munka pedig az, hogy több hónapon keresztül 8 minősített KidsOasis családi szálláshelyre kell elutazni, és megtapasztalni a családbarát vendéglátás minden élményét. Tényleg álom-másodállásnak tűnik!

strand_korkep_banner_blogra.jpg

állás családi kiemelt gyerekbarát

Hétvégén utoljára Gyerek Sziget!

Szólj hozzá!     2015. június 02. 15:53

Ha még nem voltatok, akkor mindenképp menjetek ki az utolsó hétvégére, június 27-28-án. Délelőtt 10-től délután 6-ig rengeteg érdekes, izgalmas programmal várják a gyerekeket. A belépés ingyenes és a programok is (kivétel a Vidámpark, a pónilovagoltatás, pólófestés és arcfestés).

A Gyerek Szigeten belül keressétek fel Kukutyin falut, ahol ezen a hétvégén is legalább olyan jó programokkal várjuk a gyerekeket, mint múlt héten a FUTURA okos homokozója vagy a Katica-tanya kézműves varázslatai.

20150621_174532.jpg

Szombaton és vasárnap vendégünk lesz az Alföld (Hajdúszoboszló, Csongrád-Bokros és Szeged segítségével), amit töviről hegyire bemutatunk majd!

Ott van például Európa legnagyobb Fürdőkomplexuma Hajdúszoboszlón, felfedezésre váró medencékkel, kipróbálásra váró extrém csúszdáival. A Gyerek Szigetre egy társasjátékkal is készülünk „Ki csobban a végén?” címmel, amit végigjátszva, a gyerekek megismerhetik a város nevezetességeit, kalandozhatnak a fürdő területén. A végén az "csobban", aki a legügyesebb és a legtöbb kérdésre válaszol helyesen!

dsc01280.JPG

Nem érdemes kihagyni a Vadnyugati Várost sem. Hétvégén ellátogat Kukutyinba néhány sápadt arcú cowboy és rézbőrű indián, és hoznak egy kis amerikai hangulatot, sőt apukák, anyukák és természetesen a gyerekek is aktív részesei lehetnek majd a kalandoknak.

gyereknap_4.jpg

Részesei lehetünk majd a villámgyors seriff revolverbűvölésének és hős párbajainak. Lehet, hogy magával ragad minket az aranyláz, hogy aztán a tóból mosott csillogó kövek birtokában táncra perdüljünk. A Vadnyugati Városban számos ügyességi játékkal (pl.: patkóhajítás), kézműves foglalkozással, vadnyugati show-val, lufi kilövős nyereményjátékkal, kis állatok simogatásával tölthet élményteli órákat az egész család.

Ezek mellett a Magyar Turizmus Zrt standjánál továbbra is várjuk a szülőket, pedagógusokat jobbnál jobb túraajánlatokkal, úti tippekkel, családbarát szálláshelyekkel.

20150621_122002.jpg

A Gyerek Szigeten lesz továbbá családi táncház, tánciskola bemutatók, kincskereső játék, bábszínház, sportpark, KRESZ park elektromos kisautókkal, kalandpark, baba játszóház, ugrálóvár, kreatív műhely, agyagozó műhely, fonal-textil műhely, sárkánykészítő műhely és nyomda is. Továbbá orvosi szaktanácsadás, bűn- és tűzmegelőzési előadások, egészséges életmód tanácsadás és családi jóga óra is. Kérdéseinket pedig feltehetjük a Válaszkész Szülők Egyesületnek is. A nagyszínpadon pedig interaktív mesejátékok és koncertek követik egymást egész nap.

A helyszínen több információs pont működik, itt keressük a talált tárgyakat és a matricát, amivel felcímkézhetjük a gyermekeinket nevünkkel és telefonszámunkkal, hogy ha elvesznének a forgatagban, könnyebb legyen megtalálni a szülőjüket.

A Szigeten lesz pelenkázó és etető sátor is, a Jana Baba Játszóházban és Pihenő Parkban. Kutyát behozni kizárólag pórázon, szájkosárral, és érvényes oltási igazolvánnyal lehet. A rendezvényen ingyenes kerékpár-és csomagmegőrző is működik.

Hivatalos weboldal: sziget.hu/gyereksziget

Fotók: Magyar Turizmus Zrt.

aktuális gyerekprogram gyerekbarát Budapest

Hazai strandkörkép

Szólj hozzá!     2015. június 02. 13:51

Június első hétvégéjére az összes jelentős strandfürdő kinyit. Kezdődhet a nyár! Gyors, országos strandfürdő szemlénk következik.

Budapest

A fővárosban a Palatinus, a Csillaghegyi, a Paskál, a Római és a Dagály már május végétől nyitva vannak. Ez utóbbi az építkezések miatt olcsóbb lett a tavalyi évhez képest. Pünkösdfürdő viszont csak június 6-án nyit.

A családokat, nyugdíjasokat és a diákokat idén is kedvezményekkel várják, de a többalkalmas bérletekkel bárki sokat spórolhat.

A legjobb újítás idén, hogy öt fővárosi strandon szelektíven gyűjtik a hulladékot. A lakóházaknál megszokott kék és sárga szemeteseket kell majd keresni.

A Dandár fürdő 2014 őszén új kültéri medencékkel és szaunákkal bővült.A Rudas fürdőben pedig tetőtéri pezsgőfürdőben múlathatjuk az idei nyarat.

A Mogyoródi Aquaréna nyitóhétvégéje június 6-7-én lesz, de a folyamatos nyitva tartás csak 13-án indul. Idén is lesznek kedvezmények: 15 óra után olcsóbbak a belépők, valamint minden szerdán diák nap lesz.

Budapest környéke

Az Omszki tóban továbbra sem lehet fürdeni, de a többi főváros környéki tófürdő már nyitva van, és várják a vendégeket.

Az Esztergomi Aquasziget és a Ceglédi Gyógyfürdőcsak június 12-től nyitnak.

bal.jpg

Balaton

A Balaton parti strandok többsége május közepétől már látogatható, de június közepétől meghosszabbodik a nyitva tartásuk, ahogy belépünk a főszezonba. Jó tudni, hogy a fizetős strandok nyitva tartási időn túl, általában közparkként/szabadstrandként látogathatók, késő estig.

A strandok többsége nem emelt árat. Az idei szezonra, néhány strandon apróbb fejlesztéseket végeztek el, mint például partfalat emeltek, homokos plázst alakítottak ki, sétányt-, új vizesblokkot-, és kerékpártárolót építettek, valamint több újabb helyen lesz a mozgássérültek vízbe jutását segítő szerkezet, és akad ahol vízilabda pályát, vagy vízi kalandparkokat alakítottak ki.

Miskolctaploca

Tíz év szünet után, 2015-ben ismét nyitva a miskolctapolcai strandfürdő. A frissen felújított fürdőben egy 50x25 méteres 10 sávos úszómedence készült el, egy családi medence, valamint homokos strandröplabda- és lábteniszpályák, és wellness részlegek.

Orfű

Az orfűi Kistó strandja is június 1-jétől várja a fürdőzni, pihenni vágyókat, akár csak a Pécsi-tó szabadstrandja a tekeresi oldalon.

Tisza-tó

Tiszaújvárosban egy új csúszda épült, Berekfürdőn pedig új élménymedencével bővült a vizes szórakozási lehetőségek száma.

Kiskörén felújították a fövenyt, valamint új szálláshelyeket alakítottak ki speciális „Nádházból”. Sarudon vízi gyermekjátszótér épült felfújható fánkokból és hurkákból, valamint egy új csúszdát is átadtak. Kisköre és Sarud is június 15-én nyitja meg a strandját.

Abádszalók nyitva van, de belépőt csak 21°C felett kell fizetni.

tto.jpg

Fertő-tó

A fertőrákosi Fertő-tavi vízitelep már május 1-je óta nyitva van.

Velencei-tó

A tavaly átadott Velence Korzón szabadstrand várja a nyaralókat, napozóágy és napernyőbérlési lehetőséggel, homok parttal, fedett és kiülős vendéglátó egységekkel és vízisí pályával.

A Napsugár strandon vízbe nyúló napvitorlás árnyékoló rendszert építettek, és bővült a Water Jump is, valamint kialakítottak egy Paint Ball pályát és egy homokos gyermekmedencét is.

A Velencei Vízi Vár, vagyis az Északi strand 2015-ben több fesztiválnak (Mi Velencénk, EFOTT) és különböző sporteseményeknek ad majd helyszínt, melyek alatt strandként nem látogatható. Egyébként június 6-tól nyitva van.

A TóParty rendezvénystrand kiegészül a velencefürdői résszel, így kétszer akkora területen üzemel, mint eddig. Esténként ingyenes kertmozival, szombatonként karaoke partyval bővült a kínálata.

A Venice Beach Cable Park street workout parkkal bővült, valamint lehetőség van SUP board bérlésre. Ugyanitt megnyitott a Tiki bár is.

Veszprém környéke

Kislődön, a Sobri Élménypark új őrülettel bővült, a Megazipline-nel. Ahhoz, hogy megtudjuk az micsoda, el kell látogatnunk oda.

Komárom

A Komáromi fürdő is nyitva van már, de 2015-től Brigetio Gyógyfürdő Komárom néven keressük.

strandok_itthonon_banner_blogra.jpg

nyár aktuális strand fürdő kiemelt Balaton velencei-tó tisza-tó fertő-hanság

smart világtalálkozó Budapesten

Szólj hozzá!     2015. június 02. 09:35

Augusztus 28-29-én Magyarországon, Budapesten tarják meg az év legnagyobb smart-os eseményét. 30 országból 1000 smart autót és 3000 látogatót várnak a szervezők.

Cascais (Portugália), Sanghaj (Kína), Lucerne (Svájc), Antwerpen (Belgium), Riccione (Olaszország) után, idén Budapesten rendezik meg a smart times 15-öt, vagyis a smart világtalálkozót. Mindenkit várnak, akár van smart-ja, akár nincs, mert nem mindennapi látványnak ígérkezik a kisautók felvonulása (56-os tere), az 1000 autós konvoj, az éjszakai vezetés és a Budapest környéki túrák.

smart.jpg

De lesz túra a Balatonra is, valamint teszt vezetés, röplabda, slot car verseny, gombfoci, rajongói fal, és végül bejelentik a 2016-os rendezvény helyszínét. A smart times 15 egyik nagy meglepetése az új smart kabrió világpremierje lesz.

A hivatalos sajtótájékoztatóról itt írtunk bővebben.

Láthatunk majd normál smart-ot, extrém smart-ot, nemzeti lobogós és kutyának öltöztetett smart-okat is. A díszített autóknak természetesen külön versenye lesz. Tavaly a magyar csapat nyert pulis smart-jával.

A világtalálkozót megelőzően, már augusztus 26-tól, előzetes kísérőrendezvényeken hangolódhatunk a nagy bulira. A rendezvényekre a belépés ingyenes.

Az smart times 15-höz már lehet is csatlakozni a Facebookon.

programajánló fesztivál Budapest

Nagy Sportválasztó lesz hétvégén!

Szólj hozzá!     2015. május 28. 09:29

Május 29-30-án rendezik meg már 16. alkalommal a Budapesti Nagy Sportválasztó rendezvényt, ami attól izgalmas, hogy a kifejezetten már iskolás gyerekeknek szóló hétvégén számtalan sportágat ki lehet próbálni úgy, hogy már rögtön kiderüljön, érdemes-e beleinvesztálnia a családnak időt, energiát és zöldhasút. 

MOTTÓ: „Ha még nem sportolsz egyáltalán vagy már tudod, hogy sportolni szeretnél, de még nem találtad meg az "igazit", itt a helyed a Budapesti Nagy Sportágválasztón!”

Vágjunk is bele: 2015. május 29-30. Budapest - Merkapt Sportközpont

Merkapt Sportközpontban így aztán több mint 100 sportágat lehet ingyenesen kipróbálni  a trambulinozástól a hokin keresztül a kajakig, de lesz falmászás, bobozás és még elképzelhetetlenül sokféle sport. Az interaktív ismerkedést edzők segítik, akik rögtön arra is választ tudnak majd adni, hogy hol, milyen feltételekkel tud a kis érdeklődő belekezdeni választott sportágába. 
A fesztivál jellegű eseményen olimpiai, nem olimpiai, csapat és egyéni sportok, szabadidős tevékenységek is felvonulnak, melyeket Budapest és Pest megye vonzásában lehet szervezett körülmények között űzni. Természetesen a parasportok is megjelennek.

2_foto_meggyesi_b_lint.jpg

6_foto_doba_istv_n.jpg

montazsmolino_csak_kep.jpg

Plusz érdekessége a Nagy Sportválasztónak, hogy szombaton díjmentes sportantropometriai mérésre lehet bejelentkezni: ez a vizsgálat abban tud segítséget nyújtani, hogy a lurkó testalkatához milyen típusú sportágak illenek genetikai adottságai alapján. Habár - tartják a szervezők -  sok esetben a gyerekek ösztönösen eleve ahhoz a sportághoz vonzódnak, melyhez érzékük van és sikerélményt okoz nekik.  Bejelentkezés ITT

budapest sportfesztivál nagy sportválasztó gyerekporogram

Legújabb MÁV fejlesztések

Szólj hozzá!     2015. május 28. 09:27

Érintőképes jegyautomaták, információs applikáció, felújított pályaudvar. Három jó hír a magyar vasútról.

Újfajta, továbbfejlesztett érintőképernyős jegyértékesítő automatákat telepített a MÁV-START a Keleti pályaudvarra. Az új automatákkal könnyen és gyorsan vásárolhatunk menetjegyet, pótjegyet vagy bérletet. A modern jegyautomatából jelenleg 65 darab működik az országban, és egyre népszerűbbek. 2013 óta több mint kétmillió alkalommal vásároltak róluk jegyeket. A tervek szerint nyárig további 50 automatát telepítenek 20 állomásra, országszerte.

mohai_balazs_mti.jpg

Fotó: MTI / Mohai Balázs

Egyre népszerűbb a MÁV-START Vonatinfó alkalmazása. Az applikáció elérhető Windows Phone, Android és iPhone rendszerekre is. Az appot május elejére már ötvenezren töltötték le. Segítségével telefonról olvashatók az aktuális MÁVINFORM hírek, tervezhetők útvonalak, követhetők a szerelvények a térképen. Az appot folyamatosan fejlesztik a felhasználói visszajelzések, és szakemberek véleményei alapján.

Közben Gödöllőn, a vasútállomáson megnyílt a felújított váróterem, ahol a napi mintegy 2500 utast éjjel-nappal nyitva tartó pénztárral várják. Csúcsidőben két kiszolgáló ablaknál lehet jegyet vásárolni, mindegyiknél lehetőség van bankkártyával történő fizetésre is. A pénztárak mindennap 03:20-tól 23:20-ig tartanak nyitva, és nemzetközi jegy is váltható 06:10 és 16:55 között. Az interneten vásárolt belföldi és nemzetközi jegyek átvételét szolgáló e-Ticket jegynyomtató automata is az utasok rendelkezésére áll. A gödöllői állomás közelében 2012 nyarától kamerákkal őrzött, 124 férőhelyes – ebből négy akadálymentesített – gépkocsiparkoló, és 105 férőhelyes fedett kerékpártároló fogadja az autósokat és a bicikliseket.

Forrás: mavcsoport.hu; MTI

aktuális vonat kiemelt

Legfrissebb

Itthon Budapesten

Itthon a Balatonon

 • Kék Hullám-díjas strandok a Balatonnál
  Kék Hullám-díjas strandok a Balatonnál Az utóbbi években, a nyári szezon kezdetén a Balatoni Szövetség és a Magyar Turizmus Zrt. számos szakmai szervezet együttműködésével minden évben értékelte a Balaton régió...

Itthon Észak-Magyarországon

 • Ha Egerben jársz, ezt az 6 dolgot ne hagyd ki!
  Ha Egerben jársz, ezt az 6 dolgot ne hagyd ki!"Kanadától  Csebokszárig terjedő – és ezzel a legnagyobb városunk", Eger csodaszép mintája az eklektikus városképnek: panorámája felvonultatja a muzulmán örökségtől a középkori...

Itthon a Tisza-tónál

 • Strand halászlével: Tiszafüredi Halasnapok
  Strand halászlével: Tiszafüredi HalasnapokAbszolút kihagyhatatlan esemény Tiszafüred nyári halfesztiválja, a Halasnapok helyben fogott és készített halételeivel, helyi specialitásaival. A nyárson és bográcsban készülő...

Itthon Dél-Dunántúlon

Itthon a Dél-Alföldön

 • SelfICE, az önmegvalósító fagylalt
  SelfICE, az önmegvalósító fagylaltA Kézműves Cukrászda már így is fogalom a süti- és fagyirajongók táborában, hiszen hozzájuk tartozik a gyulai Kézműves Cukrászda, a gyönyörűséges Százéves Cukrászda valamint a...

Itthon Közép-Dunántúlon

 • Okosan a múzeumban
  Okosan a múzeumbanHazánkban először Székesfehérváron debütál az első múzeumi helymeghatározáson alapuló rendszer, mégpedig a székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban. A 2015. júniusában bevezetett...

Itthon Nyugat-Dunántúlon

 • Vadása tó
  Vadása tóBlogunkon megjelentetjük a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar hallgatóinak bejegyzéseit a Nyugat-dunántúli turisztikai régió látványosságairól, programjairól. ...

Itthon Észak-Alföldön

 • Önt is várja a Forgách Kastély Mándokon!
  Önt is várja a Forgách Kastély Mándokon!Az impozáns kastélyszállóként újjászületett késő barokk stílusú kastély a történelmi múlt eleganciáját ötvözi a legmodernebb szolgáltatásokkal. A hangulatos parkkal övezett...
Programajánló

Programajánló

 • XIX. Egri Bikavér Ünnep
  XIX. Egri Bikavér ÜnnepJúlius 9-től 12-ig ünnepelhetjük idén az egri borvidék vörösborát, az Érsekkertben. A sok jó bor és finom ételek mellet lesz traktoros gyorsulási- és szépségverseny, színvonalas...
 • Programok júliusra
  Programok júliusraElkezdődött a július és számtalan jobbnál jobb programot és élményt ígér azoknak, akik kimozdulnak otthonról. A bőség zavarát elkerülendő kiválogattuk a legjobbakat, hogy...
 • Red Bull Air Race Budapest
  Red Bull Air Race BudapestJúlius 3-5-ig lesznek a Red Bull repülőverseny Budapesti futamai. Izgalmas, látványos menetek a Duna felett, hidak között szombaton és vasárnap. Pénteken pedig a pilótákkal...
 • Szabaduló szoba a Volt Fesztiválon
  Szabaduló szoba a Volt FesztiválonElkezdődött az idei Volt Fesztivál Sopronban. A megszokott élmények és fergeteges koncertek mellett keressétek fel a Magyar Turizmus Zrt standját is, ahol egy izgalmas szabaduló szobával...
 • Mátrai Művészeti Napok
  Mátrai Művészeti NapokIdén is lesz "Muzsikál az erdő" rendezvénysorozat, ahol az erdő és a zene összefonódik. Június 27-től július 5-ig tizenkettedik alkalommal hallgathatunk koncerteket a Mátra legszebb...
 • smart világtalálkozó Budapesten
  smart világtalálkozó BudapestenAugusztus 28-29-én Magyarországon, Budapesten tarják meg az év legnagyobb smart-os eseményét. 30 országból 1000 smart autót és 3000 látogatót várnak a szervezők. Cascais...
 • Jóga fesztivál Siófokon
  Jóga fesztivál SiófokonPontosabban Samsara – Pszichedelikus jóga falu és psytrance zenei fesztivál. Július 2-5-ig Siófok-Törekiben. A fesztiválon mindent megtalálsz, ami akár csak egy kicsit is jóga, illetve...
 • Sziget fesztivál 2015
  Sziget fesztivál 2015Idén is lesz Sziget, méghozzá jobb, mint eddig bármikor, mindenből több lesz, minden szebb lesz – azt ígérik: augusztus 10-től 17-ig. A fellépők csak egy részét adják az...
 • Nyári fesztivál a Margitszigeten
  Nyári fesztivál a MargitszigetenMár elkezdődött és egészen augusztus 30-ig tart majd az idei Budapesti Nyári Fesztivál, ahol ismét jobbnál jobb, szabadtéri színházi előadásokkal és koncertekkel kényeztetnek...
 • Formula–1 Magyar Nagydíj 2015
  Formula–1 Magyar Nagydíj 2015Július 24-től 26-ig lesz a jubileumi, 30. Pirelli Magyar Nagydíj a Hungaroringen. Hazánk autóversenypályája, ahogy azt a hivatalos weboldalon is írják, már klasszikusnak számít. A...

Programajánló

 • XIX. Egri Bikavér Ünnep
  XIX. Egri Bikavér ÜnnepJúlius 9-től 12-ig ünnepelhetjük idén az egri borvidék vörösborát, az Érsekkertben. A sok jó bor és finom ételek mellet lesz traktoros gyorsulási- és szépségverseny, színvonalas...
 • Programok júliusra
  Programok júliusraElkezdődött a július és számtalan jobbnál jobb programot és élményt ígér azoknak, akik kimozdulnak otthonról. A bőség zavarát elkerülendő kiválogattuk a legjobbakat, hogy...
 • Red Bull Air Race Budapest
  Red Bull Air Race BudapestJúlius 3-5-ig lesznek a Red Bull repülőverseny Budapesti futamai. Izgalmas, látványos menetek a Duna felett, hidak között szombaton és vasárnap. Pénteken pedig a pilótákkal...
 • Szabaduló szoba a Volt Fesztiválon
  Szabaduló szoba a Volt FesztiválonElkezdődött az idei Volt Fesztivál Sopronban. A megszokott élmények és fergeteges koncertek mellett keressétek fel a Magyar Turizmus Zrt standját is, ahol egy izgalmas szabaduló szobával...
 • Mátrai Művészeti Napok
  Mátrai Művészeti NapokIdén is lesz "Muzsikál az erdő" rendezvénysorozat, ahol az erdő és a zene összefonódik. Június 27-től július 5-ig tizenkettedik alkalommal hallgathatunk koncerteket a Mátra legszebb...
 • smart világtalálkozó Budapesten
  smart világtalálkozó BudapestenAugusztus 28-29-én Magyarországon, Budapesten tarják meg az év legnagyobb smart-os eseményét. 30 országból 1000 smart autót és 3000 látogatót várnak a szervezők. Cascais...
 • Jóga fesztivál Siófokon
  Jóga fesztivál SiófokonPontosabban Samsara – Pszichedelikus jóga falu és psytrance zenei fesztivál. Július 2-5-ig Siófok-Törekiben. A fesztiválon mindent megtalálsz, ami akár csak egy kicsit is jóga, illetve...
 • Sziget fesztivál 2015
  Sziget fesztivál 2015Idén is lesz Sziget, méghozzá jobb, mint eddig bármikor, mindenből több lesz, minden szebb lesz – azt ígérik: augusztus 10-től 17-ig. A fellépők csak egy részét adják az...
 • Nyári fesztivál a Margitszigeten
  Nyári fesztivál a MargitszigetenMár elkezdődött és egészen augusztus 30-ig tart majd az idei Budapesti Nyári Fesztivál, ahol ismét jobbnál jobb, szabadtéri színházi előadásokkal és koncertekkel kényeztetnek...
 • Formula–1 Magyar Nagydíj 2015
  Formula–1 Magyar Nagydíj 2015Július 24-től 26-ig lesz a jubileumi, 30. Pirelli Magyar Nagydíj a Hungaroringen. Hazánk autóversenypályája, ahogy azt a hivatalos weboldalon is írják, már klasszikusnak számít. A...

Címkék

#ÉlményItthon (1) abázia clubhotel (1) aggtelek (1) ajánló (1) aktív (5) aktuális (20) alcsútdoboz (1) állás (1) alternative vs avangarde budapest (1) alternativ budapest (1) árvay angelika (1) augusztus 20 (1) a köles reneszánsza (1) a vizek birodalma (1) Balaton (5) balaton (10) balatonfüred (2) bálna (1) barlang (3) barlanglakás (1) bebte (1) békécsaba (1) bogács termál (1) Bóly (1) bor (5) borfesztivál (2) bormaraton (1) bőszénfa szarvasfarm (1) budapest (2) Budapest (39) Budapesti Tavaszi Fesztivál (2) budapest avantgarde (1) budapest és környéke (4) budapest program (1) canes ezüst medve (1) capa kiállítás (1) carbona (1) cell-cup 2015 (1) cifrapalota (1) cinetrip (1) corvinus egyetem (1) családi (2) csárdáskirálynő (1) cukrászda (1) dég (1) Dél-Dunántúl (4) dobó istván vármúzeum (1) Eger (2) egészség (1) egri vár (1) elektromos busz (1) erdőgazdaság (1) erzsébet város (1) észak-magyarország (2) északmagyarország (3) Év Utazója (1) év utazója (2) expo (1) ezstergom (1) falusi turizmus (1) fankadeli (1) fertő-hanság (1) fesztivál (20) filmforgatás budapest (1) fine dining (1) Formula-1 (1) fotó (3) fotópályázat (1) fürdő (3) futóverseny (2) gasztronómia (14) gellért szálloda (1) gödöllő (1) gödöllői kastély (1) gödöllői királyi kastély (1) Google (1) grante hotel (1) gyalogos híd (1) gyerekbarát (4) gyerekporogram (1) gyerekprogram (1) gyermeknap (1) gyógyfürdő (3) hagyomány (1) hátizsákos (1) héjja lászló (1) Hévíz (1) hévíz hotel (1) hóbagoly (1) hortobágy (1) hotel szépalma (1) hungarikum (1) húsvét (1) ifjúsági szállás (1) irodalom (1) Ironman (1) itthon.hu (4) jászberény (1) juhász pince (1) jurta (1) kastély (1) kerékpár (5) kézilabda fesztivál (1) kiállítás (7) kiemelt (85) kis-balaton (1) köles (1) koncert (8) kortárs (1) közlekedés (1) kultúra (9) kutlúra (2) kutyabarát (2) kutyabarát szállás (2) kutyabarát szálloda (1) kutyás csomagajánlat (1) kutyás strand (1) lakosztályétterem (1) látogatóközpont (2) Lázár lovaspark (1) lillafüred (1) Ludwig Múzeum (1) lúgosító (1) madárles (1) Magyarország (3) magyarország imázsfilm (1) Magyar Állami Operaház (1) magyar bor (1) magyar értéktár (1) Makó (1) maraton (2) mária sétány (1) martonvásár (1) márton napi borfesztivál a gellértben (1) mátra (3) mészégető-források barlangja (1) michelin-csilag (1) milyen filmeket forgattak budapesten (1) motor kiállítás (1) movilfest (1) Movilfesttour Budapest (1) müpa (1) művészet (3) múzeum (8) nagyharsány (1) nagyharsányi-kristálybarlang (1) nagy egyetemi borteszt (1) nagy sportválasztó (1) németh ágnes (1) nemzeti bor maraton (1) nemzeti parkok (3) neopaint (1) néphagyomány (1) nőnapi kedvezmény (1) noszvaj (1) noszvaj981 (1) nyár (4) nyugat-dunándtúl (1) Nyugat-Dunántúl (2) nyugat itthon (1) ökoturizmus (3) opera (1) operett (1) operett színház (1) orfű (1) őrség (3) ország tortája (1) pálinka (2) palóc (1) palya bea (1) pannonhalma (1) pécs (2) Pesti Vigadó (1) programajánló (20) prósza (1) Rómer Flóris (1) rozémaraton (1) rubik ernő (1) rumbach sebestyén utca (1) sárkányhajó világbajnokság (1) Semmelweis Ignác (1) sike tamás pincéje (1) skanzen (1) sportfesztivál (1) strand (2) szabics kikötő (1) szállás (5) szállásfoglalás (1) szálláshely (5) széchenyi fürdő (1) székesfehérvár (1) SZÉP-kártya (1) szépasszonyvölgy (1) sziget (1) szilvásvárad (1) színház (2) szolnok (1) tagore sétány (1) tanösvény (2) tanti (1) tavasz (1) tél (1) természet (4) természetfotó pályázat (1) tisza-tó (7) töc (1) tokár tomi (1) torkos csütörtök (1) túra (8) Tűzfalat kapott Rubik Ernő (1) tűzfalrehab (1) újnyugat irodalmi kör (1) unesco (1) unikum (1) utazás kiállítás (1) Vad Magyarország (1) várak (1) városnézés (3) vasárnapi program (1) védjegy (2) velencei-tó (1) verseny (3) veszprém (1) videó (2) video (1) világörökség (1) villány (2) villa natura (1) víz világnapja (1) vonat (2) wanda borház (1) wellness (3) wndrlnd (1) zala (1) zene (5) zöldturizmus (1)

Fedezze fel Magyarország régióit!

mo.png