Kiemelt

Kiemelt

 • Balaton már májusban!
  Balaton már májusban!Május 1-11-ig rengeteg programmal, szálláskedvezménnyel, túraajánlattal, borkóstolókkal, városi piknikkel, kulturális rendezvényekkel vár mindenkit a Nyitott Balaton hét. Május...
 • "Megnyitott" a Tisza-tó!
  "Megnyitott" a Tisza-tó! Egy hónappal megelőzve a megszokott ritmust már most nyári vízszinttel várja a vendégeket Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó. A Kiskörei Víztározót az éves ütemezés...
 • Opera? Sosem volt még ennyire menő
  Opera? Sosem volt még ennyire menőSötét titkokat rejtegető szereplők bolyonganak a bűvös kastéllyá változott Operaházban az intézmény legújabb imázsfilmjében. Az egyikük talán maga Faust, vagy a bolygó hollandi, a...
 • Különleges szolgáltatásokat nyújtó hotelek
  Különleges szolgáltatásokat nyújtó hotelekIdén márciusban adták át a friss „Best of Budapest & Hungary” díjakat. A díj az egyik legmagasabb szakmai elismerés a szállodásoknak az Aranynap-díj és a Turizmus Minőségi Díj...
 • Óriási siker volt az idei BTF
  Óriási siker volt az idei BTFAz idei, 34. Budapesti Tavaszi Feszivál programjaira, a szabadtéri eseményekkel együtt több mint 200 ezren voltak kíváncsiak, jóval meghaladva a korábbi évek látogatószámát. A város...

Varázshangok Családi Játszóház

Szólj hozzá!   2014. április 24. 15:03

A Festetics Imre Állatparkban idén ismét családi játszóházon vehetnek részt azok, akik MÁJUS 3-án ellátogatnak oda. A játszóház, amelyet a Varázshangok az Egészségért Egyesület tart, 10.00-tól várja a kíváncsi kicsiket és nagyokat. Különböző kézműves foglalkozásokon, logikai játékokban próbálhatják ki magukat az érdeklődők.

DSC07636.JPG

Aki a játszóházban elfáradt, sétát tehet és megnézheti a március 30-án született szamárcsikót Szamócát, valamint „barátját” Zsófit a borjút, aki április 4-én érkezett. A népes birka- és kecske család éhségét a pénztárnál kapható „Bubu-csemegével” csillapíthatják a látogatók.

Az állatparki belépők ellenében a játszóház ingyenes! Az Állatpark Keszthely és Gyenesdiás határában található.

Az ott élő állatokról további információk a Bakonyerdő Zrt. honlapján találsz.

Állatparki belépők:
Felnőtt: 600 Ft
Diák, nyugdíjas: 400 Ft
Gyermek: 200 Ft
0-3 éves korig ingyenes

Varazshangok-Csaladi-Jatszohaz.jpg

programajánló

Éljen Május 1. avagy túl a sör-virsli-Városliget tengelyen

Szólj hozzá!   2014. április 18. 12:35

LIGET_1.jpg

Még mindig a legnépszerűbb a Városliget - érdemes bekukkantani a megújult Állatkertbe, ami félig Vidámpark :) 

Lufi, perec, véradás, a Tabánban idén a Beatrice halmozza a bíteket, a Városligetben dobosok pergetik majd a latin ütemet, míg a belváros pesti felét F1 és túraautós pilóták zúgatják, a légteret Besenyeiék lepik el (Nagyfutam 2), a Műegyetem-Vigadó-Parlament között pedig a Dunát uralják nyolcas evezősök és sárkányhajók (Dunai Regatta).

Eközben a Balaton éppen szezon előtti nyitásra készül (Nyitott Balaton május 1-11.), és szinte minden városban pikniket szerveznek, lesznek ingyenes túrák, napágyak, lehet hajókázni, pincét látogatni és a többi: itt sokkal több infó van a Nyitott Balatonról.

Velencén pálinka fesztivált és főzőversenyt is tartanak, ezeket érdemes szimultán látogatni.

Májusfa állítás sok település központi rendezvénye, de a legjobb Velem(ben). És ha már a környéken járunk a nyugati határnál, és jól esne egy kis Hollandia akkor Celdömölkön Tulipánfesztivált szerveznek. Zalaegerszegen a Pálinka és Mangalica Fesztivál lesz.  

Tokajon „Tekerj a hegyre!” bringatúra alkalmával lehet ismerkedni a borvidékkel, Hollókőn és Sátoraljaújhelyen pedig bornapok és pincemustra lesz, lehet készíteni a demizsont!

Izgalmasnak ígérkezik Cegléden a 30Y-nal megfejelt, zsibongó III. Utcazene Fesztivál, ezzel szemben a Tisza-tónál a csendesebb vízi és bringatúrázgatós, madármegfigyelős és pecázós május elsejéhez tökéletes programokat lehet majd találni. Kicsit északabbra, a Hortobágyon, a Farkas Majálison a Vadaspark szervez érdekes programokat és ismerkedést a szürke farkasokkal. 

Hogy adjunk a kultúrának is, Pécsett, a Zsolnay Negyedben fesztivál és egyetemi napok lesz. 

programajánló

Balaton már májusban!

Szólj hozzá!   2014. április 17. 16:54

Május 1-11-ig rengeteg programmal, szálláskedvezménnyel, túraajánlattal, borkóstolókkal, városi piknikkel, kulturális rendezvényekkel vár mindenkit a Nyitott Balaton hét.

ee20914f-c5d0-41e2-a864-101c5875b326.jpg

Május 1. és 4. között akár a déli, akár az északi partra voksolunk, fantasztikus hosszú hétvégi programokat tudunk összeállítani magunknak.

A bátrak számára nyitva lesznek a strandok is, de a fürdőzésen kívül számtalan egyéb dolgot csinálhatunk a tavaszi Balatonnál.

Családdal utazóknak számos kalandpark, kisgyerekekkel is könnyedén járható kerékpáros túrák, kirándulások, múzeumok vagy csúszdaparkok között válogathatunk.

Ha barátokkal érkezünk, a Balaton sportos, bulizós oldalát fedezzük fel. Túrázhatunk, borozhatunk, belefér egy-két kalandpark, jetski vagy extrémebb élmény, mint a windsurf, vagy a kite. Aztán mindezt kipihenhetjük egy wellness szálloda termál medencéjében.

Ha inkább kettesben tölténk el ezt a hetet, számtalan romantikus programajánlatot találunk, mint kastélylátogatás, sétahajózás, kirándulás gyalog vagy bringával.

A nyitott Balaton alatt szinte minden városban városi, kikötői piknikkel várják a majálisozókat. Ezen felül természetesen: hal, hal, hal, remek balatoni borok, sajtfarm, különleges helyi piacok között válogathatunk, ha a Balaton igazi ízét keressük.

Programok, szállások, túraajánlatok, és minden más a Balcsiról és a Nyitott Balatonról itt.

kiemelt

Electro Swing Club Budapest

Szólj hozzá!   2014. április 15. 15:18

Április 25-én, az Orfeum mulatóban Electro Swing est lesz. Mit est? Chris Tofu szó szerint idevarázsolja a londoni Electro Swing Clubot egy fergeteges, cipőt szét táncolós éjszakára.

ELECTRO SWING CLUB BUDAPEST
2014. április 25.
Orfeum a pesti mulató (Budapest, Erzsébet krt. 43-49.)
CHRIS TOFU (Electro Swing Club London, UK)
Savages y Suefo (Agogo Records)
Kapunyitás 22 órakor.
Belépő: elővételben 1500 Ft, helyszínen 2500 Ft


Az Orfeum sok tekintetben úttörő tevékenységének nemzetközi szintű elismerése, hogy a világszerte töretlen sikerű, több országban jelen lévő, franchise-ban működő, elit klubhálózat egyedüli magyar tagjaként elindította az Electro Swing Club Budapestet.

A 20-as, 30-as évek dekadens, fülledt világát idéző partikon menő electro swing dj-k keverik a trendi, lüktető és féktelen erőket felszabadító zenéket, valamint élő produkciók és börleszk-táncosok is színesítik a képet.

Chris Tofu 1995 óta áll a lemezjátszók mögött és adagolja a zenei eklektikát a nagyérdeműnek. Igazi bohém, aki az elmúlt két évtizedet nem csak végigzenélte, de olyan fesztiválok szervezésében is részt vett, mint a Bestival, a Big Chill, a Secret Garden, vagy éppen a Glastonbury fesztivál Shangri-La színpada. Emellett ő az összekötő kapocs a világ két legnagyobb electro-swing partisorozata az Electro Swing Club és a White Mink között.

A hazai oldalt ezúttal a Savages y Suefo dj/producer duó fogja képviselni. Ők producerként, remixerként és dj-ként is ismertek a nemzetközi electro-swing szcénában, sokfelé játszottak Európa-szerte, zenéik pedig jó néhány válogatáslemezre felkerültek. A dj-k és a live act mellett Marcell & Dóra börleszk-táncshowja emeli az este hangulatát.

Az electro swing nem más, mint az 1930-50-es swing és charleston zenéit mai, modern zenei alapokkal ötvöző stílus. Legnépszerűbb úttörői Parov Stelar, valamint a Caravan Palace együttes, de mára megszámlálhatatlan alkotó színesíti az elecro swing reneszánszát.

Az esemény Facebook oldala itt érhető el.

Hivatalos oldal: electroswingclub.com

ESC Budapest - Chris Tofu flyer.jpg

programajánló

"Megnyitott" a Tisza-tó!

Szólj hozzá!   2014. április 10. 15:49

Egy hónappal megelőzve a megszokott ritmust már most nyári vízszinttel várja a vendégeket Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó.

A Kiskörei Víztározót az éves ütemezés szerint minden év májusában töltik fel a Tisza vizével. 2014-ben a kedvező időjárásnak köszönhetően már egy hónappal korábban élvezhetjük a magasabb, nyári vízszintet. Így négy héttel korábban érkezhetnek a kirándulók a Tisza-tó 15 kikötőjébe, túrázhatnak a Tisza-tavi Madárrezervátumban, és érhetik el a szigeteken található programokat.

article.jpg

A következő hónapok az ünnepek jegyében telnek: április 27-én második születésnapját ünnepli Európa legnagyobb édesvizű akváriuma, a Tisza-tavi Ökocentrum. A jeles napon állatjelmezben várják a vendégeket az ünnepségre.

Május 10-14. között zajlik a Tisza-tó Napja eseménysorozat, amikor a szezonnyitás jegyében Tour de Tisza-tó kerékpáros versenyt és családi túrát, lakossági váltófutást, konferenciákat, horgászversenyt, valamint az országból több mint 250 csapatnak KI MIT TUD? versenyt szerveznek a térséget irányító szakmai szervezetek.

Minden, amit a Tisza-tóról tudni érdemes, itt van.

kiemelt

Opera? Sosem volt még ennyire menő

Szólj hozzá!   2014. április 10. 10:34

Sötét titkokat rejtegető szereplők bolyonganak a bűvös kastéllyá változott Operaházban az intézmény legújabb imázsfilmjében. Az egyikük talán maga Faust, vagy a bolygó hollandi, a másikuk Senta vagy Margit, vagy talán maga az Éj királynője. A különös alakok egy mágiával, szépséggel és ármánnyal átszőtt világba kalauzoltak… Ha eddig bárki is attól tartott, hogy az Opera polgári unalom, vagy üres fényűzés, annak ezek után biztosan porba hullik az összes elmélete.

 

A Gács Tamás rendezte trailerhez Gulya Róbert írt zenét – ő az, aki egyébként az Erkel Színházban és az Operában hallgató aláfestő zenékért és szignálokért is felelős. a klip szereplői többek között Kováts Kolos, Sáfár Orsolya, Sümegi Eszter és Cser Krisztián operaénekesek és Shoko Nakamura Leblanc Gergely és Apáti Krisztián balettművészek.

opera színház művészet kiemelt kutlúra Magyar Állami Operaház Budapest

Különleges szolgáltatásokat nyújtó hotelek

1    2014. április 09. 15:39

head_logo.jpgIdén márciusban adták át a friss „Best of Budapest & Hungary” díjakat. A díj az egyik legmagasabb szakmai elismerés a szállodásoknak az Aranynap-díj és a Turizmus Minőségi Díj mellett. Az eredmények alapján az 5 „legjobb különleges szolgáltatást nyújtó szálloda” listája így alakult:

Globall Football Park & Sporthotel

Egy Európában is egyedülálló komplexum telki mellett, ami csak a sportról és rekreációról szól.
A wellness, spa és fitness részleg mellett, étterem, bár is van, valamit több füves és műfüves focipálya, lábtengópálya, teniszpálya, strandfoci- és strandröplabda pálya is várja vendégeket.

Weboldal: globallsporthotel.hu

Crocus Gere Bor Hotel ****

A villányi Gere borászcsalád hotelje méltó kiegészítője az ország egyik legjobb pincészetének. Különleges szolgáltatásuk a vinoterápia, ami szőlő és bor alapú gyógy-készítményekre épülő kezeléseket takar. A szálló elegáns szobákkal, és első osztályú borétteremmel rendelkezik.

Weboldal: crocus-hotel.gere.hu

Hotel Óbester**** Debrecen

A világ első huszárszállodájaként hirdeti magát, és az egyedi berendezés, a kiállított tárgyak valóban a régi idők huszárvilágát idézik elénk. A szauna, jacuzzi és sóbarlang mellett különlegességnek számító ma-uri masszázst is kérhetünk.

Weboldal: hotelobester.hu

Sopronbánfalvi Pálos-Karmelita Kolostor

A felújított kolostor ma egy szellemi elvonulóhely. Vallástól és világnézettől függetlenül vár mindenkit, aki szeretne kikapcsolódni, elszakadni a megszokott világától vagy rövidebb-hosszabb elmélyüléshez, lelki egyensúly megtalálásához keres megfelelő helyet.

Weboldal: banfalvakolostor.hu

Ramada Resort – Aquaworld Budapest****superior

Budapest északi részén fekszik ez a hatalmas wellness- és családbarát komplexum. Különlegessége, hogy a szállóhoz, Közép Európa egyik legnagyobb élményfürdője tartozik, igazi családi vízi paradicsom, de a gyerek nélkül utazók is színvonalas kikapcsolódást találnak az Oriental Spa-ban.

Weboldal: ramadaresortbudapest.hu

További díjnyertes wellness szállodákról itt olvashatsz.

kiemelt

Óriási siker volt az idei BTF

Szólj hozzá!   2014. április 09. 09:21

Az idei, 34. Budapesti Tavaszi Feszivál programjaira, a szabadtéri eseményekkel együtt több mint 200 ezren voltak kíváncsiak, jóval meghaladva a korábbi évek látogatószámát. A város különböző pontjain megvalósult programok közül a Tavaszköszöntő Promenád, az Erzsébet téri Lepkeház, az ArTér Fesztivál, a Hősök terén felállított Budapest felirat és a város különböző pontjain elhelyezett fesztivál-kockák igazi látványossággá nőtték ki magukat nemcsak a turisták, de a budapestiek körében is.

btf2.jpg

Idén is igazi program-kavalkádból válogathattak a látogatók: komoly- és kortárs zene, opera, jazz, pop, világzene, tánc, újcirkusz, színház és kiállítások, de még a divat és a sport is szerepelt a kínálatban. A fesztiválon 20 olyan társulat lépett fel, akik még soha nem jártak Magyarországon, emellett 6 világpremiert, 18 magyarországi bemutatót valamint további 3 színházi premiert tartottak.

A fesztiválról a hazai és a külföldi média számtalan pozitív hangvételű cikkben számolt be, amelyek a kívül-belül megújult Budapest turisztikai vonzerejét és a Budapesti Tavaszi Fesztivál kulturális különlegességeit méltatták. A közmédia csatornáin napi rendszerességgel Fesztiválhíradó tudósított az eseménysorozatról. A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében közel 100 külföldi újságírót látott vendégül a fesztivál.

Szavazz te is a Tavaszi Fesztiválra a világ kulturális fesztiválversenyén!

A fellépő művészek is elismerően nyilatkoztak budapesti élményeikről. Rufus Wainwright kevesellte az itt töltött időt, mindenképp szeretne visszajönni, hogy jobban megismerhesse Budapestet. Erwin Schrott szerint „felejthetetlen este volt, olyan, amely halálodig veled marad." A brit bariton, Simon Keenlyside nemcsak hangjával, de kitűnő rajztudásával is elkápráztatta a közönséget. Az ütőhangszerek varázslója, Martin Grubinger pedig olyan otthonosan érezte magát, hogy kipróbálta, hogy szólna a Müpa hangszerként. Az osztrák ütőhangszeres „doborzékolásáról" forgatott videó volt a legnézettebb a fesztivál hivatalos YouTube-csatornáján – maga a művész is többször megosztotta saját közösségi oldalán.

Forrás és fotó: turizmus.com

kiemelt

XV. Harley-Davidson Fesztivál

Szólj hozzá!   2014. április 02. 12:10

2014. június 4-8. között immár 15-ik alkalommal rendezik meg a Harley-Davidson Open Road Festet a Balaton északi partján, Alsóörsön. A zenés-motoros őrület több tízezer látogatót vonz, motorost és civil zenekedvelőt egyaránt. A jubileumi fesztivál legnagyobb fellépője a rock zene koronázatlan királynője, a legendás Bonnie Tyler lesz, aki június 7-én lép fel Alsóörsön, a Fesztivál Nagyszínpadán este 10 órától.

harley 2.jpg

Pár hét és több ezer motor dübörgése árasztja el ismét a Balaton északi partját. Öt napon át a „guruló vasaktól” és a fesztiválozóktól lesz hangos Alsóörs és környéke. A találkozás ünneplése mellett koncertek, motoros- és családi programok várják a látogatókat.

A fesztivál egyedi lehetőséget biztosít minden motor- és zenerajongónak, hogy pár napra kilépjen a mókuskerékből, húzzon egy kövéret vagy autóba pattanjon és egy olyan világba érkezzen, ahol a mindennapok gondjai a kapun kívül maradnak, ahol a bulié, a szórakozásé, és a feltöltődésé a főszerep.

„Mindenkiben van egy kis Harley!” – mondják a szervezők.

A szervezők azt ígérik, hogy minden este hatalmas buli várható. A jó hangulatról három színpadon, összesen több mint 40 fellépő gondoskodik: Boban Markovic (SRB), Arakain (CZ), EDDA, Demjén Ferenc, Ganxta Zolee és a Kartel, Deák Bill Gyula, Hooligans, Tóth Gabi, Paddy and The Rats, Balkán Fanatik, Animal Cannibals, Szandi, stb.

harley 1.jpg

A motorok és a lóerők rajongói számára a Fesztivál minden napján indulnak vezetett túrák Pápa, Várpalota, Tapolca érintésével, ez utóbbi lesz az idei Poker Run futam egyik helyszíne is. Természetesen nem maradnak el az extrém a kaszkadőr-, műrepülő- és trial bemutatók sem. Az Open Road Fest idén a pünkösdi hétvégére esik, így a rendezvény kiegészül egy teljes nappal, vasárnapi családi programokkal.

programajánló

5 új történelmi emlékhely

Szólj hozzá!   2014. április 01. 10:23

A budapesti Eötvös József Collegium, a mezőtúri református kollégium és könyvtár, a szatmárcsekei Kölcsey-kúria egykori helye, a Ludovika Akadémia, valamint a Magyar Tudományos Akadémia történelmi emlékhellyé válásáról döntött a kormány, melyek száma így összesen 47-re emelkedett Magyarországon.

16 ezer kötet a muzeális értékű könyvtárban

A Mezőtúri Református Kollégiumot, a Tiszántúl fontos kálvinista központját Wittenbergben tanult prédikátorok alapították 1530-ban. Muzeális értékű könyvtára mintegy 16 ezer kötetből áll. A Kollégium és Könyvtára az alapítása óta eltelt közel fél évezred alatt mindvégig az Alföld meghatározó szellemi központja volt. 1948-ban államosították, majd a gimnáziumi képzést is megszüntették, amely csak az után indult újra, hogy a református egyház 1992-ben visszakapta az intézményt.

MTA blogra.jpg

A magyar nemzetépítés fóruma

A Magyar Tudományos Akadémia megalapítására gróf Széchenyi István az 1825. évi országgyűlésen birtokainak egyévi jövedelmét ajánlotta fel. Az intézmény a 19. századi magyar nemzetépítés kiemelkedő fóruma lett, eszméje a reformkor és a modern Magyarország születésének központi gondolata, a mai napig állandó hivatkozási pont.

A magyar szellemi elit nevelő intézménye

Az Eötvös József Collegiumot Eötvös Loránd fizikus alapította 1895-ben magasan képzett középiskolai tanárok kinevelése céljából. A Collegium Gellért-hegyen található, 1910-ben átadott épületét Alpár Ignác tervezte, falai között a magyar szellemi élet számos képviselője tanult. A háború előtt a magyar szellemi elit nevelő intézménye volt, ahonnan országunk nagyjai és tudósai indultak útjukra. A háború után, a hatvanas évektől újjászervezett Collegium is számos tudóst és kiválóságot adott hazánknak. Az intézmény ma az ELTE szakkollégiumaként működik.

Itt született a magyar himnusz

Szatmárcsekén állt Szatmár vármegye egyik legrégebbi családja, a Kölcseyek egykori kúriája. Itt élt 1815-től 1838-ban bekövetkezett haláláig Kölcsey Ferenc, itt írta a magyar nemzeti himnusszá vált versét. Síremléke a szatmárcsekei temetőben található.

A klasszicista Ludovika Akadémia

A Ludovika Akadémia Pollack Mihály tervei alapján 1830 és 1836 között épült, klasszicista stílusú épület, mely 1872-től a magyar honvédtisztképzés színteréül szolgált. 1945 után tisztképző lett, illetve felsőoktatási intézménynek, majd a Magyar Természettudományi Múzeumnak adott otthont. 2014-től a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusaként áll a köz szolgálatában.

Forrás: turizmusonline.hu | Fotó: MTA, Magyar Turizmus Zrt.

kiemelt

Szavazz a Tavaszi Fesztiválra!

Szólj hozzá!   2014. március 31. 11:48

A Világ Kedvenc Fesztiválját keresi a bachtrack.com, pontosabban a legnépszerűbb komolyzenei, kulturális fesztivált. Az oldalon szavazhatunk a Budapesti Tavaszi Fesztiválra is, ami a legnagyobb ilyen jellegű hazai rendezvénysorozat.

tavaszi.png

Az oldal angol nyelvű, de ez ne riasszon el senkit, nincs más dolgunk mint a legfelső sorba beírni, hogy "Budapest Spring", és a rendszer már ki is dobja a Tavaszi Fesztivált.

A legördülő menüben a legszebb fesztiválhelyszínt választhatjuk ki, de csak a jelöltek közül. Ezután az emailnél adjuk meg az email címünket, alá pedig írjuk be hogy "Hungary", alá pedig a várost, ahol élünk. A legalsó sorban egy összeadás eredményét kell beírni még, hogy a rendszer megtudja valódi személyek vagyunk. Ezután kattintsunk a "submit" gombra. És kész is. Hajrá Tavaszi Fesztivál!

A szavazás 2014. április 24, szerdáig tart.

A szavazás ezen a linken érhető el:
http://bachtrack.com/worlds-favourite-festival-poll-2014

A Budapesti Tavaszi Fesztivál 1981 óta meghatározó szereplője a nemzetközi kulturális életnek. A kéthetes fesztivál a világ legkedveltebb művészeit vonultatja fel. A műsor rendszerint kiállításokból, színpadi előadásokból, klasszikus és jazz zenei koncertekből áll több budapesti helyszínen. A 2014-es fesztivál sikereiről itt írtunk.

UPDATE: A Budapesti Tavaszi Fesztivál már a legjobb 10 között van! (2014.04.08.)

kiemelt

Balaton Sound 2014

1    2014. március 28. 10:04

Az elektronikus zenei fesztivál idén lesz nyolc éves, és nemhogy nem vesztett a lendületéből, de egyre jobban dübörög. Négy nap lazítás, haverok és tánc a Balcsiparton, miközben toplistás zenekarok húzzák a nótát, világbajnok dj-k pörgetik a bulit.

Balaton Sound | 2014. július 10-13. | Zamárdi

Az idei fellépők listája még nem végleges, de már szép nagyra duzzadt. Jön a többszörös Grammy-díjas Timbaland, a nyolc év szünet után összeálló Deep Dish, a minimal techno művész Richie Hawtin, a slágergyáros Martin Solveig, a lehengerlő Rita Ora, az utóbbi években egyre sikeresebb DVBBS, valamint a lendületes Blasterjaxx is csatlakozott a napokban a MasterCard Balaton Sound felhozatalához.

9302862 Mohai Balázs.jpg

Akik már korábban biztosra mondták, hogy jönnek: Alesso, Arty, Camo & Crooked, Baauer, Felix Da Housecat, Martin Garrix, Maya Jane Coles, Krewzilla, Ricardo Villalobos, Pretty Lights, Dillon Francis, Disclosure, W&W, Steve Angello, Sven Väth, Whiz Khalifa, a gyönyörű hangú és testű Azelia Banks, valamint David Guetta, aki lehet, hogy haza sem ment. Különleges élményt ígér még a Rudimental, akik élő koncerttel érkeznek.

Az egyre színesebb nemzetközi sztárkínálathoz csatlakoznak a magyarok is: az Irie Maffia, a The Carbonfools, a Punnany Massif és a Brains.

Már csak kb. 2.500 bérlet várja gazdáját az idei Soundra, miután az elővételes jegyeket idő előtt elkapkodták, s a kiadható bérletek fele is hamar gazdára lelt az elmúlt három hétben.

Forrás: turizmus.com, sziget.hu | Fotó: Mohai Balázs / sziget.hu

programajánló

Kenutúrák kezdőknek

Szólj hozzá!   2014. március 28. 09:13

Összeszedtük a legkönnyebb hazai vízitúrákat, amin kezdők és gyerekek is részt vehetnek. Nem kell lemondanod a gyönyörű folyópartok, titkos nádasok, ritka madarak látványáról, csak azért mert nem vagy profi evezős.

kenutúrák kezdőknek - nagykép.jpg

Nagy folyóink és mellékágai mellett tavaink is kiváló adottsággal rendelkeznek egy-egy vízitúra megszervezéséhez. Az 1-2 órás vízitúráktól az egyhetesekig igen széles a kínálat. A kenuzást összeköthetjük madármegfigyelő, gyalog- vagy kerékpártúrával is. Mindenképp hivatalos túraszervezőnél béreljünk megfelelő felszerelést, mert bár a magyar folyók nem túl vadak, azért alábecsülni sem szabad a szeszélyességüket. Érdemes tapasztalt túravezető segítségét is igénybe venni, aki a „Hogyan üljek be a kenuba?", „Hogy evezzek?", „Hogyan kormányozzak?", „Felállhatok-e menet közben?" és a hasonló gyakorlati kérdések megválaszolása mellett, az útvonalat is ismerteti, és mutatja az utat.

Szinte az összes túraszervező cég kínál vízitúrákat kezdőknek is. Nem kell otthon hagyni a kisgyerekeket sem, hiszen egy szakvezetéses, könnyű túrán, megfelelő mentőmellény birtokában ők is nyugodtan részt vehetnek  a vízi kiránduláson.

Választhatunk előre meghatározott időpontban szervezett túrák közül, de igény esetén bármelyik programszervező szívesen indít más időpontokban is, egyedi kéréseknek megfelelően összeállított túrát.

A teljes cikk, és a konkrét túraajánlatok itt érhetők el.

kiemelt

Vízilabda EB Budapesten

Szólj hozzá!   2014. március 27. 11:13

D__YT20010617027.jpgJúlius 14-től 27-ig Budapesten rendezik meg a Vízilabda Európa Bajnokságot a Hajós Alfréd Uszodában, Budapesten.

Májusig fel fogják újítani a margitszigeti uszoda teraszát és lelátóját. A kormány 280 millió kiemelt támogatással járult hozzá a rendezvényhez.

A torna női mezőnyében Magyarország, Spanyolország, Olaszország, Oroszország, Görögország, Hollandia, Franciaország és Nagy-Britannia lesznek a résztvevők. A férfiaknál pedig Magyarország, Románia, Montenegró, Oroszország, Horvátország, Németország, Szerbia, Spanyolország, Franciaország, Grúzia küzdenek majd egymással.

Az elődöntőkre és a döntőkre az eddig rendelkezésre álló jegyek már el is fogytak, de a többi mérkőzéssel kapcsolatban is nagy az érdeklődés. A jegyekkel kapcsolatban folyamatosan adnak tájékoztatást a szövetség Facebook oldalán és weboldalán.

A torna hivatalos weboldala itt érhető el.

programajánló

Via ferrata Magyarországon

Szólj hozzá!   2014. március 20. 10:09

Az aktív időtöltésnek ez a fajtája nálunk még új dolognak számít, de egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Elérkezett hát az idő, hogy bemutassuk a hegyi túrázásnak ezt a különös, nem annyira veszélyes, de nagyon izgalmas módját, ami nemrég vetette meg a lábát Magyarországon.

viaferrata cikkbe bent - MAKASE tulajdon.jpg
A via ferrata olasz eredetű szó, és azt jelenti „vas út", de az elterjedt fordítás a vasalt út lett. A beszédes név a hegyi túrázásnak és hegymászásnak azt a módját takarja, amikor a mászó nem kötéllel biztosítja magát, hanem egy előre kiépített drótpálya mentén halad, szintén kiépített kapaszkodók, támaszok segítségével a hegyen felfelé vagy vízszintesen. Magát ehhez a drótpályához rögzíti dupla kantárral, és, amikor rögzítési ponthoz és, a két biztosítását egymás után kapcsolja át a következő szakaszra pont úgy, mint azt a kalandparkokban is szokták. A lényege, hogy így olyan helyeken is biztonságban túrázhatunk, ahol egyébként balesetveszélyes vagy lehetetlen lenne.

Magyarország első három via ferrata pályája 2013-ban épült ki, a Cseszneki vár hegyén, a Bakonyban. Itt három pályán mászhatunk végig, amik együtt 370 métert tesznek ki.

A teljes cikket, az útvonalak adatait, és a profik jótanácsait itt olvashatod el!

kiemelt

Michael Bublé Budapestre jön

Szólj hozzá!   2014. március 19. 16:03

Nem akármilyen világsztár látogat el hozzánk, ráadásul még pályája csúcsán. November 2-án a Papp László Sportarénában ad koncertet a kanadai swing/pop énekes, Michael Bublé.

michaelbuble.com.jpg

Bublé egyébként tényleg szupersztár: a neve ellenére olasz származású kanadai énekes-dalszerző-színész már a 2003-ban megjelent első albumával betört a toplistákra, ahonnan azóta sem nagyon lehet kirobbantani. Legnagyobb sikereit a 2005-ös It's Time című anyaggal, valamint a 2007-es Call Me Irresponsible cíművel aratta, 2009-es, Crazy Love lemeze 3 nap alatt az amerikai lista első helyén kezdett, és igen, volt karácsonyi albuma is.

Eddig 50 millió albumot adott el, a közönsége imádja, legutóbbi turnéján több mint 2 millió rajongót szórakoztatott könnyen megjegyezhető, slágeres popzenéjével. Novemberben mi is megnézhetjük, mit tud élőben.

Forrás: index.hu | Fotó: michaelbuble.com

programajánló

Éljük túl a bizonytalanság korát a TED-del!

Szólj hozzá!   2014. március 18. 14:57

Joggal tehetjük fel a kérdéseket: Milyen jövő felé tartunk? Lehetséges, hogy egy evolúciós ugrás határán járunk? Mi adhat értelmet mindennapjainknak és milyen jövőképből nyerhetünk hitet? Az új kihívásokból hogyan kovácsolhatunk lehetőségeket? – ezekkel a kérdésekkel indul a nemzetközi TED konferencia első önálló, magyarországi változata május 15-én, az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

TEDX_sajto.jpg

programok programajánló konferencia budapest program Európa Budapest TED TEDxDanubia budapest és környéke

Ezüst Medve-díjat nyert az imázsfilmünk

Szólj hozzá!   2014. március 10. 10:13

A második helyet szerezte meg Magyarország tavaly ősszel debütált imázsfilmje a berlini Tourism Media Award - Arany Városkapu turisztikai film- és multimédiaverseny szpot kategóriájában. A verseny a turisztikai szektor Berlinale-ja, itt mérettetnek meg a világ turisztikai szereplőinek marketingkommunikációs anyagai.

A díjátadó során kiemelték, hogy a magyar szpot emocionalitásának köszönhetően nyerte meg a zsűri tetszését.

A megmérettetésre minden évben a világ legnagyobb turisztikai vására, a berlini Internationale Tourismus Börse előtt kerül sor. A díjakat a vásár alkalmával adják át a győzteseknek. A pályaműveket nemzetközi zsűri bírálja el. A nevezett filmeket a vásár látogatói is megtekinthetik az ITB Mozi program keretében.

Az új imázsfilm koncepciójának kialakításakor az alkotók arra törekedtek, hogy a hagyományos gulyás-csárda-paprikás mellé más asszociációkat is társítsanak hazánkhoz, szem előtt tartva a fiatalabb korosztály számára vonzó szórakozási és kikapcsolódási lehetőségeket is. A „Think Hungary – More than expected" (Magyarország – több, mint amit várt) szlogen arra hívja fel a figyelmet, hogy Magyarország sokkal több, mint amire emlékeztek, amit sejtettek, amire számítottak. Az összeállításban Budapest századfordulós és modern épületei, páratlan kultúrája, a magyar találmányok, a fiatalok számára vonzó romkocsmák és az egyedülálló gasztronómia is helyet kaptak. Mindez a mai befogadó igényei szerint dinamikusan vágva, szemet gyönyörködtető motívumokkal, könnyen szerethető aláfestő zenével készült. A filmet eddig közel négyszázezren tekintették meg.

Magyarország új imázsfilmjét a külföldi média képviselői már megtekinthették a londoni World Travel Market kiállítás alatt rendezett sajtótájékoztatón. Visszajelzésük szerint a film modern képvilága, hangulata és zenéje is elnyerte tetszésüket. Többen egyetértettek abban, hogy Magyarország esetében abszolút hiánypótló az új imázsfilm, mely alkalmas arra, hogy újabb célcsoportokat és a fiatalabb korosztályt is megszólítva, felkeltse az érdeklődést az ország megújult turisztikai kínálata iránt.

kiemelt

Sziget Fesztivál 2014

15    2014. március 04. 10:05

Javában zajlik az idei Sziget Fesztivál szervezése. Néhány nagy sztár részvételét már be is jelentették, illetve kihirdették a szoborépítő pályázatot is. Íme, az első hírek összefoglalása.

A Sziget tavaly kapta meg a Fesztiválköztársaság becenevet. Ennek továbbgondolásaként a szervezők idén hirdetnek pályázatot a Fesztiválköztársaság szobrának elkészítésére. A győztes az lesz, aki legkifejezőbben, és legszebben formálja meg az „álom állam” szimbólumot. Ő kap majd támogatást a szobor elkészítésére, és felállítására az idei Szigeten.

balazs_mohai1.jpg

Sziget Fesztivál 2014. augusztus 11-18.

A Fesztivál bő egy hete alatt tavaly több, mint ezer programot láthattak a látoghatók. Élményben, látványban és zenében idén sem lesz hiány. Jönnek klasszikusok, mint a Placebo, a Queens of the Stone Age, Laidback Luke, és a húsz éve dübörgő The Prodigy. Jönnek az újak, a négy-Grammys Macklemore és Ryan Lewis, a futurista robotzenét játszó Skrillex, a nem kevésbé elborult Borgore, és a szó szerint szárnyaló Imagine Dragons, valamint az elvetemült Deadmau5. Fellép továbbá Axwell, Bombay Bicycle Club, London Crystal Fighters, Wild Beasts, The Kooks, Mount Kimbie, Girls in Hawaii, Dj Aikovski feat. TK Wonder & MC Wasp, Lily Allen, Calvin Harris, Bastille, Jake Bugg, La Roux, a London Grammar, Stomae, Miles Kane, a Klaxons, Michael Kiwanuka, a Darkside, Bonobo, a Palma Violets, a The Big Pink, Kavinsky, Jagwar Ma, Brody Dalle, a Starlight Girls. Még mindig talpon, és színpadon a Ska-P, és valahonnan előkerült a kilencvenes években befutott Die Fantastischen Vier német hip-hop banda is. A lista már most tetszetős, de folyamatosan bővül.

A nagykoncertek mellett természetesen idén lesznek olyan egyéb programok, mint a stand-up, sportok, kézműves standok, nép- és világzenei színpadok, és az a sok jó dolog, amit megszokhattunk a Sziget több mint húsz éve alatt.

Galéria + előző évi videó + pályázati infók itt!

Fotó: Mohai Balázs / sziget.hu

 

 

programajánló

A Cinetrip leveri Amerikát

Szólj hozzá!   2014. február 26. 11:17

Budapesten 10-szer őrültebbek a fürdőpartik, mint Amerikában bármelyik rave party vagy klub. Legalábbis az amerikaiak szerint – derül ki az elitday.com összeállításából, melyben a Széchenyi fürdő Cinetripjeit méltatja a lelkes cikkíró, a New York-i Anthony Selden, aki mindig a legmenőbb dolgokat keresi a világban.

 featured-image-elite-daily.jpg

Selden tippje az éjszakai élet koronázatlan császárainak, hogy a számtalan nightclub, elektronikus party, hipp-hop koncert között vergődés helyett inkább látogassanak el a Széchenyi Gyógyfürdőbe, ahol minden földi jóságot megkapnak a füstgéptől elkezdve a stroboszkópon át a lézershow-ig és a medencében koktélozásig. Évezhetik forró fürdőt és a dekoratív európai nők társaságát első osztályú zenei felhozatallal és egy rakás fényjátékkal megbolondítva. „..Ami azt az érzést kelti benned, mintha egy gigantikus forró kádban ülnél egy elektronikus zenét játszó klubban.” – foglalja össze a lifestyle specialista.

Bár a Cinetrip nagyszerűsége nem szorul külön reklámra, mert a partira éhes közönség hada e nélkül is a Nagycirkuszig lógó sorban szokott várakozni, azért érdemes a tengeren túli észrevételeket is summázni – amolyan virtuális vállveregetésképpen -, hogy mennyire szuper város a mi Budapestünk.

A képek pedig önmagukért beszélnek!

tmg-slideshow_xl-1.png

 

tmg-slideshow_xl.png

 

tmg-slideshow_xl-3.png

 

tmg-slideshow_xl-41.jpg

Via  Elitedaily.com | Fotók: Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda

kiemelt cinetrip széchenyi fürdő

Több homokos strandot a Balcsira!

Szólj hozzá!   2014. február 26. 11:10

A Balaton leghosszabb, csaknem kétszáz méteres fövenyes strandját készítik el idén júniusig Fonyódon. Ez folytatása lesz a fonyódi kikötő melletti területfejlesztésének, ahol az elmúlt években már megújult az üzletsor, és szabadtéri színpad is épült. A strandberuházás részeként játszóterek, sétányok, parkoló, közösségi épületek, sportpályák is épülnek, a lidósításhoz pedig csaknem kétezer köbméter bevizsgált homokot szállítanak majd a strandra.

_DSC8197 - badacsonyi strand és kiköző.jpg

Egyre több balatoni település készül fövenyessé alakítani a strandjait, az idén nyárra elkészülhet az eddigi leghosszabb szakasz, amelyet Fonyód központi strandján építenek ki. A lidós strandnak ugrásszerűen nőtt a népszerűsége és a forgalma.

A törekvéseket a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság is támogatja, hiszen ez segít visszaállítani – ha csak csekély hányadban is – a tó eredeti állapotát, s minden újabb fövenyes partszakasz egy kicsit növeli is a tó mederterületét, és segíti a víz öntisztulását. A Balaton kiviszi a hordalékát a partra, könnyebb összeszedni így, mint a kövek közül.

Forrás: turizmusonline.hu | Fotó: Magyar Turizmus Zrt.

kiemelt

Harcművész és Küzdősport Expo a Symában

Szólj hozzá!   2014. február 25. 11:17

max logo 400 px.jpgIgazi csemege várja május 24-én a küzdősportok szerelmeseit a Syma csarnokban. Akkor rendezik meg ugyanis, Magyarországon először a Harcművész és Küzdősport Expót, azaz a MAX2014-et.

Az úgynevezett Matrial Arts Expók (MAX) külföldön, több városban is hagyományos rendezvények, de nálunk idén először lesz ilyen. A rendezvény programja kiállításokból, nemzetközi és hazai sztársportolók szemináriumaiból, kedvezményes vásárból, és nem utolsó sorban küzdősport versenyekről szól.

A MAX2014 csapata azt a célt tűzte ki maga elé, hogy egy fedél alá hozza a küzdősportok minden szereplőjét és bemutassa egyrészt a sportág piaci erejét, másrészt hirdesse azokat a megkérdőjelezhetetlen egészségügyi, emberi és társadalmi értékeket, amelyeket a harcművészeti sportok közvetítenek.

A küzdősport szövetségek magyar bajnoki döntőkkel, nemzetközi top versenyekkel készülnek több sportágban. Aki pedig igazán bátor az olyan nagyszerű sportolókkal edzhet majd együtt, mint a bokszoló Balzsay Károly, a birkozó Kiss Balázs, vagy akár a karatés S.Kovács Ádám. Az eseményt a Sportért Felelős Államtitkárság is támogatja.

További friss infó: facebook.com/maxbudapest

Hivatalos oldal, belépőjegyek, jelentkezés és nevezés: maxbudapest.hu

programajánló

Legnépszerűbb magyar városok

1    2014. február 24. 10:24

DSC_0335.jpgA Központi Statisztikai Hivatal (KSH) publikálta a 2013-ra vonatkozó előzetes statisztikai adatait, amely alapján a legnépszerűbb tíz település köre kismértékben változott: míg 2012-ben Győr szerepelt a 10. helyen, 2013-ban Eger. Az első három helyen változatlanul Budapest, Hévíz és Hajdúszoboszló állt, a belföldi utazók körében Budapestet Hajdúszoboszló és Siófok követi.

A belföldi vendégforgalmat tekintve, a 2012. évhez képest legdinamikusabban Debrecen (+15,6%), Miskolc (+12,1%), Egerszalók (+10,7%) és Balatonszemes (+10,4%) forgalma nőtt. Szép eredményeket ért el továbbá Balatonfüred (+9,7%), Siófok (+9,3%), Eger (+9,3%) és Zalakaros (+8,4%) is.

A tíz legnépszerűbb város listája tehát a következő (2013):

 1. Budapest
 2. Hajdúszoboszló
 3. Siófok
 4. Hévíz
 5. Zalakaros
 6. Gyula
 7. Bük
 8. Balatonfüred
 9. Sopron
 10. Eger

Forrás: KSH

kiemelt

ALTERNATIVE vs. AVANTGARDE Budapest - interjú

3    2014. február 21. 14:42

Két homlokegyenest más megközelítéssel alkotó grafikust kérdeztünk meg fő múzsájukról, Budapestről, akikben egy közös azért mégis csak van: nagyon másképp látják és láttatják a magyar fővárost, mint akármelyikünk. És persze mindkettőjük Péter.

2013-awakening-city.jpg

Awakening City - Petyka.com

Petyka, alias Szabó-Lencz Péter inkább képzőművész, mint grafikus, és a Goldenblog-díjas Budapest Avantgarde blog szerkesztője. Az ő Budapestje egy urbánus esszenciáját adja a városnak.

1376443_10151897214054231_1477587345_n.jpg

Petyka

Kovács ’Kopé’ Péter alapvetően grafikus és vágó, aki lelkesen dobja oda prédaként például a körutat egy orbitális szörnynek vagy átjátssza a várost a Birodalomnak.

542795_372411166199884_634832287_n.jpg

AT-AT a körúton

1538673_525998374174495_1397851835_n.jpg

Kopé kiállítása a Westendben

 

Mit szerettek legjobban Budapestben?

PETYKA: – Az eklektikus építészetet, a pezsgő kulturális és éjszakai életet.

KOPÉ: Leginkább a naplemente utáni nyüzsgést szeretem, és azt, hogy mindig találok valami új helyet, ahova élmény beülni. Előfordult már, hogy egy kis szűk utcácska egy lepukkant kocsmájában teljesen elázott embereknek zenélt egy drum and bass zenekar. Az is megesett már velem, hogy 20 éves hipszterek közé sikerült beülni, akik a 90-es évek slágereit hallgatták teljes átéléssel egy parkolóház aljában.

1526166_516911925083140_1685221239_n.jpg

Naplemente után, amikor  Super Mario megkezdi szokásos esti randalírozását by Kopé

 

Mi az a hely, ami legjobban inspirál titeket az alkotásra Budapesten?

PETYKA: Számomra egész Budapest inspiráló, de ha szűkítenem kell a kört, akkor egy külvárosi lepattant ipari terület sokkal jobban inspirál, mint mondjuk a belváros elegánsabb negyede.

2012-sunday-morning-slowdown.jpg

Sunday Morning Slowdown - Petyka.com

KOPÉ: Az ezerszer ismételt budapesti látképek, kiállítások, koncertek és partik látványvilága, a reklámok... és persze a látványos hollywoodi produkciók a mozikban: a sci-fi, fantasy, rajz- és a katasztrófa filmek, melyekkel összemontázsolom ezt a két világot.

alternativebudapest_1.jpgKopé így dobja fel az Instagramos képeit

Van kedvenc új helyetek a városban?

PETYKA: Legújabb kedvencem a BMC.

KOPÉ: Minél idősebb vagyok, annál nehezebben viselem el a tömeget, a nyomort és a levegőtlenséget. De az (új) Akváriumban idén is sokat leszek, a Gozsdu udvarban is mindig találni helyet, ahova érdemes beülni, és ott több kedvencem is van. Mind közül kiemelném a finom és gyorsan elkészülő ételek, illetve a kiszolgálás miatt a Spílert, a kellemes hangulatú bulik miatt a Lokált és az UriMurit. Kedvenc kiállítóhelyem a Kazi 30, oda mindig érdemes betérni. Már akkor az egyik kedvenc volt, amikor még nem is lehetett látni ott a képeimet.

Szerintetek mi a legmenőbb Budapesten?

PETYKA: Ha ott vagy a legfrissebb és legértékesebb zenei és kulturális eseményeken, ami által gazdagabb emberré válsz.

KOPÉ: Sok szép épület, a kulturális élet, a színházak, a kisebb-nagyobb kiállítások, a nagyobb és színvonalas bulik és koncertek, meg persze a Sziget. Az is menő, hogy ilyen sok külföldi fiatal jár Budapestre, és rajtunk kívül ők is kíváncsiak ezekre.

Miért pont a főváros a képeitek főszereplője?

PETYKA: Mert itt élek, körülvesz, a része vagyok, és hatással van rám. Amit szavakkal nem tudok elmondani, azt a munkáimon keresztül próbálom átadni. Épp ezért, ha megnézed egy képemet, akkor a lelkemből is látsz egy darabot.

2011-budapest-avantgarde-8.jpg

BUDAPEST AVANTGARDE #8 - Petyka.com


KOPÉ:Így alakult. Csak gyakorlás miatt kezdtem álfotókat készíteni, és hogy kicsit feldobjam az Instagramos és Foursquare-es képek sorát, aztán már nem bírtam leállni.

Szerintetek melyek azok a helyek Budapesten, amit egy turistának semmiképpen nem szabad kihagynia?

PETYKA: Egyértelmű: Fogaskerekű, Gyermekvasút, János-hegyi Erzsébet-kilátó, Libegő!

KOPÉ: Szerintem egy hétig is el lehet lenni a belváros akár néhány belső utcájában, de én
külföldön is szeretem megnézni a külvárost (csak nappal), a lepukkant és elhagyott épületeket. Ott lehet megismerni a város múltját, és a különböző falfirkákból megtudhatjuk azt, hogy mit gondolnak a lokálpatrióták.

Mi az, amit szeretnétek, hogy megvalósuljon Budapesten, gondolok itt valamilyen intézményre vagy közlekedési megoldásra, esetleg látványosságra?

PETYKA: Legyen sok legálfal!

KOPÉ: Nagyon szépen fejlődik a város, mindig nézegetem a látványterveket, ötleteket. A felújított Ferenciek tere nekem tetszik, de várom már a 4-es Metrót is. Láttam terveket egy gyalogos forgalom részére készítendő Duna-hídról, vagy a budai rakpart parkosításáról, amit nagyon várnék. Elférne a városban még egy modern művészeti múzeum. Szerintem bőven lenne mit kiállítani benne. A zenekarok és rajongóik biztosan örülnének 1-2 újabb koncertteremnek, amiket lelkesen megtölthetnének.

 1016251_539045802869752_1231114630_n.jpg

 Kopé szerint: A Várbazár - akár lehetne ilyen is

kiemelt budapest avantgarde alternativ budapest

A világ legszebb medencéi

Szólj hozzá!   2014. február 18. 11:07

_DSC6416_7_8Adjust - rudas.jpgA thrillist.com amerikai weboldal összegyűjtötte a világ legszebb melegvizes medencéit. Listájukon a budapesti Rudas fürdő a negyedik helyet kapta, ezzel a helyezéssel a Rudas a világhírű fürdők nagy részét maga mögé utasította.

A magyarországi fürdő nagy előnye még, sok külföldi helyszínnel szemben, hogy a víze nem csak meleg, de gyógyhatású is, emiatt már 1933-ban gyógyfürdővé nyílvánították.

A thrillst.com listájának első 10 fürdője:
10. Shirahone Onsen -- Gifu Prefecture, Japán
9. Salar de Uyuni -- Agua Brava, Bolívia
8. The Homestead Crater -- Wasatch County, Utah, USA
7. Pamukkale -- Denizli Provence, Törökország
6. Kék Lagúna -- Reykjavik, Izland
5. Monastero Santa Rose Hotel and Spa -- Salerno, Olaszország
4. Rudas Gyógyfürdő -- Budapest, Magyarország
3. Mystic Hot Springs -- Monroe, Utah, USA
2. Aviary Cottage -- Twin Farms, Vermont, USA
1. Hot Tugs -- Rotterdam, Hollandia

Ha már természetes fürdőket is bevettek a listába, javasoljuk a thrillst.com szerkesztőinek, hogy egyszer látogassák meg a Hévizi-tavat. ;-)

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Fotó: Magyar Turizmus Zrt.

kiemelt

Fedezze fel Magyarország régióit!

mo.png

Legfrissebb

Itthon Észak-Magyarországon

 • Selfie világrekord kísérlet Egerben
  Selfie világrekord kísérlet EgerbenHívjatok meg mindenkit, aki csak képes megnyomni egy exponáló gombot és forog a hüvelykujja! Május 1. 16 óra, Eger - Eszterházy tér Köszönjük a támogatóknak és mindenkinek...

Itthon Közép-Dunántúlon

Itthon a Balatonon

 • Újra látogatható a Tapolcai-tavasbarlang!
  Újra látogatható a Tapolcai-tavasbarlang! Akik régebb óta követik a blogot, bizonyára emlékeznek rá, hogy korábban megírtuk , a Tapolcai-tavasbarlangban milyen fejlesztéseket terveznek. A munkálatokat meg is kezdték, s most...

Itthon a Dél-Alföldön

 • Helyi Termék Ünnep Kecskeméten
  Helyi Termék Ünnep KecskemétenAz Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület Helyi Termék Ünnepet szervez. A „Háztájit az asztalra!” program keretében kézműves- és termelői vásár, népművészeti bemutató és...

Itthon Dél-Dunántúlon

Itthon Nyugat-Dunántúlon

 • Ják 800
  Ják 800A római katolikus apátsági templom idén ünnepli alapításának 800. évfordulóját, melynek ünnepsége ezen a hétvégén lesz a településen. Híres Árpád-kori műemlékünk kedvelt a...

Itthon Budapesten

Itthon Észak-Alföldön

 • Klasszikus Gitárzenekarok Debreceni Fesztivája
  Klasszikus Gitárzenekarok Debreceni FesztivájaA Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar hatodik alkalommal 2014. április 25-26 . között rendezi meg a Klasszikus Gitárzenekarok Debreceni Fesztiváljá t. A fesztivál célja a reneszánsz és a...

Itthon a Tisza-tónál

 • Szemkötőt fel! - Indul a Kalózkodás
  Szemkötőt fel! - Indul a KalózkodásÚj köntösbe öltözik a Tisza-tó kalandparkja - Robin, a hód nyugdíjba vonult és a helyét hamarosan falábú kalózok veszik át: indul a KalózSziget Kalandpark! Gyakorlatilag minden...
Programajánló

Programajánló

 • Varázshangok Családi Játszóház
  Varázshangok Családi JátszóházA Festetics Imre Állatparkban idén ismét családi játszóházon vehetnek részt azok, akik MÁJUS 3-án ellátogatnak oda. A játszóház, amelyet a Varázshangok az Egészségért Egyesület...
 • Éljen Május 1. avagy túl a sör-virsli-Városliget tengelyen
  Éljen Május 1. avagy túl a sör-virsli-Városliget tengelyen Még mindig a legnépszerűbb a Városliget - érdemes bekukkantani a megújult Állatkertbe, ami félig Vidámpark :)  Lufi, perec, véradás, a Tabánban idén a Beatrice halmozza a...
 • Electro Swing Club Budapest
  Electro Swing Club BudapestÁprilis 25-én, az Orfeum mulatóban Electro Swing est lesz. Mit est? Chris Tofu szó szerint idevarázsolja a londoni Electro Swing Clubot egy fergeteges, cipőt szét táncolós éjszakára. ...
 • XV. Harley-Davidson Fesztivál
  XV. Harley-Davidson Fesztivál2014. június 4-8. között immár 15-ik alkalommal rendezik meg a Harley-Davidson Open Road Festet a Balaton északi partján, Alsóörsön. A zenés-motoros őrület több tízezer látogatót...
 • Balaton Sound 2014
  Balaton Sound 2014Az elektronikus zenei fesztivál idén lesz nyolc éves, és nemhogy nem vesztett a lendületéből, de egyre jobban dübörög. Négy nap lazítás, haverok és tánc a Balcsiparton, miközben...
 • Vízilabda EB Budapesten
  Vízilabda EB BudapestenJúlius 14-től 27-ig Budapesten rendezik meg a Vízilabda Európa Bajnokságot a Hajós Alfréd Uszodában, Budapesten. Májusig fel fogják újítani a margitszigeti uszoda teraszát és...
 • Michael Bublé Budapestre jön
  Michael Bublé Budapestre jönNem akármilyen világsztár látogat el hozzánk, ráadásul még pályája csúcsán. November 2-án a Papp László Sportarénában ad koncertet a kanadai swing/pop énekes, Michael Bublé. ...
 • Éljük túl a bizonytalanság korát a TED-del!
  Éljük túl a bizonytalanság korát a TED-del!Joggal tehetjük fel a kérdéseket: Milyen jövő felé tartunk? Lehetséges, hogy egy evolúciós ugrás határán járunk? Mi adhat értelmet mindennapjainknak és milyen jövőképből...
 • Sziget Fesztivál 2014
  Sziget Fesztivál 2014Javában zajlik az idei Sziget Fesztivál szervezése. Néhány nagy sztár részvételét már be is jelentették, illetve kihirdették a szoborépítő pályázatot is. Íme, az első hírek...
 • Harcművész és Küzdősport Expo a Symában
  Harcművész és Küzdősport Expo a SymábanIgazi csemege várja május 24-én a küzdősportok szerelmeseit a Syma csarnokban. Akkor rendezik meg ugyanis, Magyarországon először a Harcművész és Küzdősport Expót, azaz a MAX2014-et....

Programajánló

 • Varázshangok Családi Játszóház
  Varázshangok Családi JátszóházA Festetics Imre Állatparkban idén ismét családi játszóházon vehetnek részt azok, akik MÁJUS 3-án ellátogatnak oda. A játszóház, amelyet a Varázshangok az Egészségért Egyesület...
 • Éljen Május 1. avagy túl a sör-virsli-Városliget tengelyen
  Éljen Május 1. avagy túl a sör-virsli-Városliget tengelyen Még mindig a legnépszerűbb a Városliget - érdemes bekukkantani a megújult Állatkertbe, ami félig Vidámpark :)  Lufi, perec, véradás, a Tabánban idén a Beatrice halmozza a...
 • Electro Swing Club Budapest
  Electro Swing Club BudapestÁprilis 25-én, az Orfeum mulatóban Electro Swing est lesz. Mit est? Chris Tofu szó szerint idevarázsolja a londoni Electro Swing Clubot egy fergeteges, cipőt szét táncolós éjszakára. ...
 • XV. Harley-Davidson Fesztivál
  XV. Harley-Davidson Fesztivál2014. június 4-8. között immár 15-ik alkalommal rendezik meg a Harley-Davidson Open Road Festet a Balaton északi partján, Alsóörsön. A zenés-motoros őrület több tízezer látogatót...
 • Balaton Sound 2014
  Balaton Sound 2014Az elektronikus zenei fesztivál idén lesz nyolc éves, és nemhogy nem vesztett a lendületéből, de egyre jobban dübörög. Négy nap lazítás, haverok és tánc a Balcsiparton, miközben...
 • Vízilabda EB Budapesten
  Vízilabda EB BudapestenJúlius 14-től 27-ig Budapesten rendezik meg a Vízilabda Európa Bajnokságot a Hajós Alfréd Uszodában, Budapesten. Májusig fel fogják újítani a margitszigeti uszoda teraszát és...
 • Michael Bublé Budapestre jön
  Michael Bublé Budapestre jönNem akármilyen világsztár látogat el hozzánk, ráadásul még pályája csúcsán. November 2-án a Papp László Sportarénában ad koncertet a kanadai swing/pop énekes, Michael Bublé. ...
 • Éljük túl a bizonytalanság korát a TED-del!
  Éljük túl a bizonytalanság korát a TED-del!Joggal tehetjük fel a kérdéseket: Milyen jövő felé tartunk? Lehetséges, hogy egy evolúciós ugrás határán járunk? Mi adhat értelmet mindennapjainknak és milyen jövőképből...
 • Sziget Fesztivál 2014
  Sziget Fesztivál 2014Javában zajlik az idei Sziget Fesztivál szervezése. Néhány nagy sztár részvételét már be is jelentették, illetve kihirdették a szoborépítő pályázatot is. Íme, az első hírek...
 • Harcművész és Küzdősport Expo a Symában
  Harcművész és Küzdősport Expo a SymábanIgazi csemege várja május 24-én a küzdősportok szerelmeseit a Syma csarnokban. Akkor rendezik meg ugyanis, Magyarországon először a Harcművész és Küzdősport Expót, azaz a MAX2014-et....