Kiemelt

Kiemelt

 • Új kilátót kapott a szekszárdi borvidék
  Új kilátót kapott a szekszárdi borvidékÁtadták a Bati-kereszt kilátót, a Gemenc Zrt. új turisztikai attrakcióját Szekszárd mellett. Az erdőgazdaság új beruházása eddig soha nem látott nézőpontból tárja fel a Szekszárdi...
 • 15 legjobb kiülős hely Budapesten
  15 legjobb kiülős hely BudapestenEljött a kiülős helyek szezonja. Segítünk, hogy melyik helyekkel kezd idén vagy melyikeket próbáld még ki, ha már sok helyen jártál. A sorrend nem rangsor, az értékelésnél pedig...
 • Ötcsillagos a Rudas fürdő
  Ötcsillagos a Rudas fürdőAz új fürdőminősítési védjegy rendszer ezentúl – szállodai besoroláshoz hasonlóan – 1-5 csillaggal értékeli a hazai fürdőket. Elsőként a budapesti Rudas gyógyfürdő kapta meg...
 • Friss SZÉP-kártya infók
  Friss SZÉP-kártya infókA 2013-as kereteket május 31-ig kell felhasználni. Összesen még 2,8 milliárd forint várja a SZÉP- kártyákon, hogy élményekre váltsák. AZ összeget többféleképpen is...
 • 300 borozó egyetemistát oktattak a Corvinuson
  300 borozó egyetemistát oktattak a CorvinusonTelt házzal, 300 fő részvételével zajlott április 8-án a Nagy Egyetemi Borteszt budapesti felvonása.  Az innovatív borteszten egy alkalmazás segítségével lehetett pontozni az...
 • 10 varázslatos fotó Budapestről
  10 varázslatos fotó BudapestrőlA napokban volt egy olyan hír, hogy Budapest az egyik legtöbbet fotózott város. Ha így van, az abszolút megérthető. A fővárosnak számtalan arca van, és ebből nagyon sok...
 • Látni kell: Pannon Apátsági Múzeum
  Látni kell: Pannon Apátsági MúzeumEzer éves kulturális örökség, világörökségi helyszínen, modern köntösben. Ezt kínálja a Pannonhalmi Főapátság tavaly átadott, új múzeuma, sőt még ennél többet is. Ahogy...
 • 5 csodás fotó a Pilisi Parkerdőből
  5 csodás fotó a Pilisi ParkerdőbőlA Pilisi Parkerdő dolgozói folyamatosan osztják meg szebbnél szebb képeiket weboldalukon, amikből mi most kiválogattuk nektek a legszebb 5-öt, hátha kedvet kaptok egy kis erdei...
 • Mindennek van múzeuma!
  Mindennek van múzeuma!A húsiparnak, a lámpáknak és a marcipánnak is van múzeuma, de valljuk meg, néha kicsit félve lépünk be egy-egy kiállítóhelyiség ajtaján. Megkerestük hát a legizgalmasabb...
 • Hasznos kiadványok utazóknak
  Hasznos kiadványok utazóknakTérképek, úti célok, ajánlók, leírások szép fotókkal, hasznos adatokkal, és mindez ingyen. Ismerd meg a Magyarországi turisztikai kiadványokat, töltsd le, ami érdekel, és aztán...

10 legjobb majális idén

komment     2015. április 27. 14:04

Minden sarkon lesz egy majális a hétvégén, erre mi megpróbáljuk megkeresni a legjobbakat vagy legérdekesebbeket, szóval azt, ahová leginkább el kéne menni. A listát tematika alapján állítottuk fel, rangsor nincs.

Fesztiválos

Campus Majális

Május 3-6-ig fesztiválhangulatban köszönthetjük a májust, hazai fellépőkkel a debreceni Lovarda Egyetemi Kulturális és Konferenciaközpontban.

Mangalicás

IV. Pálinka és Mangalica Majális

Ingyenes gasztronómiai és kulturális fesztivál Zalaegerszegen, a Sportcsarnok és a Zala Pláza környékén. A rendezvény már április 30-án elkezdődik, és május 3-án zárja kapuit. Lesznek sportesemények is, játszóházak, koncertek is. És természetesen a hazai gasztronómia színe-java.

Boros

BorZsongás

A villányi majális (május 1-3.) nem is szólhatna másról, mint a jó magyar borról, de azért lesz májusfa állítás, blues, jazz, rock'n'roll; magyar táncház és latin tánctábor; grill party, stifolderverseny, ételkülönlegességek, kézműves foglalkozások, lovas kocsikázás, gyalog-, és kerékpártúrák a borvidék dűlői között, Bor-Ász futball gálamérkőzés és természetesen villányi borok minden mennyiségben, fajtában és évjáratban.

majalis.jpg

Szinyei-Merse Pál: Majális (1873 - Olaj, vászon, 128 x 163,5 cm - Magyar Nemzeti Galéria)

Csillagos

IV. Egri Csillag Borfesztivál

A Szépasszony-völgybe várnak mindenkit egy egri boros, koncertes majálisra április 30-tól május 2-ig. Punnany Massif, The Carboonfools és a Csík Zenekar is fellép majd, valamint neves borászok mutatják be pincészetük legjobb és legnevesebb Egri Csillag és Egri Bikavér borait.

Székelyes

Székely Fesztivál

Hiánypótló tematikus fesztivál lesz május 1-jétől 3-ig, a Millenárison. Székely vendégszeretet, gasztronómia, kultúra, zene és turisztikai bemutatók egy helyen. A három nap során jelen lesz Csíkszék Gyergyóval, Háromszék, Udvarhelyszék és Marosszék a Székely Sóvídékkel, valamint Aranyosszék híres Torockójával.

Békeidős

V. Boldog Békeidők Hévíze

A hévízi Festetics téren idén is lesz Boldog békeidők fesztiválja, április 30-tól május 3-ig, amikor is régi korok ruháiba öltözik a város, felvonulnak a Tourinform iroda - Dr. Moll Károly tér – Festetics tér – Dr. Schulhof Vilmos sétány – Deák tér útvonalon, majd indulhat a mulatság. Közreműködik a Balatonfüredi Hagyományőrzők Társasága és a Kanizsai Oldtimer Kerékpár Szövetség. Zenél majd a Happy Dixieland Band, a Csík zenekar, Budapest Bár, lesz csúzlida, fotószínház, kézműves vásár, bábelőadás, Experidance show és Cigányprímás nagyoperett is, a Deák téri nagyszínpadon.

Családos

Szegedi Majális

Május 1-jétől 3-ig, az Erzsébet ligetben háromnapos majális várja a kikapcsolódni, szórakozni vágyókat. Koncertek változatos zenei stílusokban, gyermekműsorok, tánciskola, kézműves foglalkozások, körhinták, vendéglátósok, néptáncosok, fitness edzés, államalapítás kori élő táborkép, állatsimogató a Szegedi Vadaspark standjánál, fakitermelő csapatverseny, valamint szakmai kiállítás és bemutatók a természet és az ember harmóniája témakörében.

Falusi

Faluvégi majális

A Sóstói Múzeumfaluban egy autentikus falusi majálisra invitálnak minket a szervezők. Az egynapos (május 1.) rendezvényen megismerhetjük a tavaszünnep ősi hagyományait, részesei lehetünk egy hamisítatlan népi mulatozásnak, középpontban a májusfa állítással. Természetesen nem fog hiányozni a népzene a néptánc, a tradicionális gasztronómia és a mesterség-bemutatók sem.

Sörös

Kocsmajális

Budapesten, a Dürer Piknik Parkban majálisoznak a sörkedvelők, május 1-jén.

A rendezvényen a fővárosi italmérések, vendéglátóhelyek küzdenek meg majd egymással az értékes nyereményekért, egy egész napos gasztrolimpia keretében. A vendég, a szurkolás alatt/mellett részt vehetnek a közösségi főzésben vagy elmerülhetnek a kirakodóvásárban. A zenét dj-k szolgáltatják, lesz gyermek játszóház is és gasztrostandok. A belépés díjtalan.

Palócos

Palóc majális

Parádfürdőn, a Pavilonsor és környékén, május 1-3-ig nyílik a Palóc Piac, ahol magyar terményeket, portékákat, termékeket vásárolhatunk közvetlenül hazai kistermelőktől, kézművesektől, gyártóktól. Emellett pénteken és szombaton őshonos magyar gyümölcsfák vására is lesz. A parkolás és a belépés is ingyenes.

majusi_prog_banner_blogra.jpg

programajánló fesztivál aktuális

Új kilátót kapott a szekszárdi borvidék

komment     2015. április 24. 13:31

Átadták a Bati-kereszt kilátót, a Gemenc Zrt. új turisztikai attrakcióját Szekszárd mellett. Az erdőgazdaság új beruházása eddig soha nem látott nézőpontból tárja fel a Szekszárdi borvidék egyedi panorámáját és Sötétvölgy erdőtömbjének különleges látványát.

p1370497.JPG

A kilátó a Szekszárdi-dombság északi részén, annak egyik legmagasabb pontján, a Dél-Dunántúli Kék Túra, a Magyar Zarándokút és a Mária út közelében épült meg. Szekszárdtól nyugatra terül el az a közel 570 hektáros sötétvölgyi erdőtömb, ahol felállították a rétegelt-ragasztott fa elemekből készült kilátót. A 280 méter tengerszint feletti magasságban épült turisztikai létesítmény padlószintje 15 méter magasan helyezkedik el, teljes magassága mintegy 20 méter és egyszerre 18-20 fő befogadására alkalmas.

327_1280x281.jpg

A kilátót és a mellette található egy erdei kirándulóhely, ahol mostantól parkoló, fedett pihenő és tűzrakó hely is várja a turistákat.

A Gemenc Zrt. az elmúlt években több pihenőhelyet, forrásfoglalást és erdei játszóhelyet magába foglaló kirándulóerdőt alakított ki a környéken. Mivel ez a hely közkedvelt úti cél, az erdőgazdaság fontosnak tartotta a turisztikai fejlesztések elvégzését, aminek a Bati-kereszt kilátó kiemelt fontosságú eleme. A kilátót ünnepélyesen átadta Ugron Ákos Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős helyettes államtitkára és Ács Rezső, Szekszárd Megyei Jogú Város polgármestere.

Az Országos Kékkör megújuló szakaszain idén tavasszal már új pihenőhelyek várják az erdőjárókat, Nyárilegelő és Baja között két híd megépítésével új nyomvonalon közlekedhetnek a kirándulók. Tavaly ősszel Baján megnyílt a Gemenc Vándorpont. A komplexum a gyalogos és a vízi turistáknak is ideális megállóhelye, de a legtöbb szolgáltatást a kerékpárosok tudják igénybe venni, hiszen ez a pihenő kerékpárjavító műhellyel, kerékpártárolóval, mosodával, közösségi információs helyiséggel várja a turistákat.

Szintén ősszel vehette birtokba a nagyközönség a Gemenci erdő északi kapuját, a Keselyűsi Fogadóépületet, a Sió-holtág mellett épült új madármegfigyelő tornyot, valamint a keselyűsi tanösvényt is. Mindezek előzményeként 2014 tavaszán megnyílt a pörbölyi Ökoturisztikai Központ „GEMENC KINCSEI – Élet az ártéri erdőben” című interaktív állandó tárlata, ahol multimédiás, korszerű kiállításon ismerhetik meg a régiót.

A fejlesztéseknek köszönhetően Nagyrezétben elkészült a Méhészeti Gyűjtemény, amelyet az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elismert méhészeti bemutatóhellyé nyilvánított. Lassiban megújult és kibővült a Halászati Kiállítás. Malomtelelőnél pedig elkészült a Molnárka tanösvény, ahol játékos és érdekes formában ismerkedhetnek meg a legkisebbek a gemenci ártér csodálatos állataival, egyedi növénytársulásaival, meseszerű gombáival, misztikus történelmével. Ez a tanösvény megosztott első helyezést ért el 2014-ben az Év Ökoturisztikai Létesítménye versenyen, tanösvény kategóriában.

Forrás és fotók: Gemenc Zrt.

52_tura_banner_blogra.jpg

túra aktuális kiemelt Dél-Dunántúl

Virágültetési Guinness-rekord kísérlet a Margitszigeten

komment     2015. április 21. 14:02

Április 25-én, szombaton, a Föld Napjához kapcsolódva virágültetési rekordkísérlet lesz a Margitszigeten. Az esemény délelőtt 10-től este 9-ig tart majd, és számos érdekes program kapcsolódik hozzá. Érdemes lesz kilátogatni!

_dsc3299.jpg

A város mindenkié – nagyjából ez a rendezvény fő üzenete. Közösen használjuk, közösen óvjuk, közösen szépítjük. A rekordkísérlet célkitűzése, hogy 612 négyzetméteren 15.000 tő egynyári növényt ültessenek el a résztvevő önkéntesek. Ültetésre bárki jelentkezhet a helyszínen.

Az esemény kísérőprogramjai között lesznek divatbemutatók, kerekasztal beszélgetések, közös nyomozás urbán legendák után, dobshow, szabadtéri matinészínpad, ízek-illatok-zamatok sétánya, sportversenyek, gyerekfoglalkozások, táncműsorok és koncertek, este pedig beindul a zenélő szökőkút is.

A részletes programért klikk ide!

Az eseményen részt vesznek Budapest közművállalatai is. Standjaikon a fenntarthatóság és a környezettudatosság témakörében várnak minden érdeklődőt információkkal, ajándékokkal, szórakoztató programokkal.

A rendezvény kiemelt vendége lesz a Balaton, saját virágágyással és standdal, ahol megtudhatjuk miért érdemes tavasszal a Balatonhoz utazni, milyen programok várnak minket ott és mik az idei Nyitott Balaton rendezvénysorozat legizgalmasabb programjai. Emellett különleges borkóstolóval is készülnek, ahol nem borászok mesélnek a borról, hanem a Balaton turisztikai szakemberei mondják el saját történeteiket a borvidékről és kínálják majd kedvenc boraikat.

nyitott_balaton_banner_blogra.jpg

Budapest Balaton

15 legjobb kiülős hely Budapesten

komment     2015. április 21. 10:22

Eljött a kiülős helyek szezonja. Segítünk, hogy melyik helyekkel kezd idén vagy melyikeket próbáld még ki, ha már sok helyen jártál. A sorrend nem rangsor, az értékelésnél pedig elsősorban a hely hangulatát vettük figyelembe, hogy mennyire jó ott ücsörögni, nézelődni, beszélgetni, enni-inni.

Jónás Kézműves Sörház

A Jónás, a Bálnában egy trendi söröző, aminek teraszáról gyönyörű kilátás nyílik a Gellért hegyre, a Szabadság-hídra és a Műegyetem rakpartra. Kínálatukban tekintélyes pálinka és sörkülenlegesség kapott helyet.

jonas.jpg

Kertem

Szabadtéri romkocsma a Városligetben, a Műjégpálya szomszédságában. Szívesen látnak családokat is, kutyásokat is, bringásokat is, öltönyösöket is. Változatos italkínálat és grillételek, koncertekkel, zöldövezetben.

kertem.jpg

Raqpart

Fiatalos, elegáns koktél- és borbár a Lánchíd pesti hídfőjénél, panorámával a Dunára és a várra. Gondosan válogatott zenékkel a háttérben, a naplementével együtt lesz egyre varázslatosabb.

raqpart.jpg

Terasz

Beszélgetős-lazulós hely a felújított Március 15. téren, kilátással az Erzsébet-hídra és a Dunára. Választhatsz a sörpad, a babzsák fotel, a kerti szék és a nyugágy között. Nem ritkák a koncertek, a sportesemények és különféle extra programok.

terasz.jpg

Akvárium

Az Erzsébet téri Akvárium Klub több száz fős terasza a föld szintje alatt van, de a kilátás mégis Pazar, nem beszélve a nagyon sokféle emberről, aki itt nyüzsög egész nyáron. Nonstop fesztiválhangulat a város közepén nemzetközi koncertekkel.

akvarium-6.jpg

Gozsdu Sky Terrace

A méltán népszerű Gozsdu udvar tetőteraszán lévő bár egy várospanorámával dobja meg a trendi Gozsdu-életérzést. Az elegáns terasz legény- és lánybúcsútól kezdve üzleti reggeliig mindenre alkalmas. Többek között van kézműves sörük, szabadtéri grilljük, pizzájuk és házi limonádéjuk is.

guzsdu_sky_terasz.jpg

Fellini Római Kultúrbisztró

Dunaparti bisztró (a Fellini filmek és a Kusturica filmek között valahol félúton) közvetlenül a víz mellett jazzes, sanzonos zenei világgal, belga meggyes sörrel, limonádéval, házi sütivel, szendvicsekkel. Hetente parti-mozival, koncertekkel, felolvasó estekkel. Még saját bringaszervizük is van. Gyerekkel, kutyával, kacsával is látogatható.

fellini.jpg

Holdudvar

Nappal százéves fák, este lampionok alatt sörözhetsz/koktélozhatsz/fröccsözhetsz a Margitsziget népszerű bárjában. Van még ott Teraszétterem nemzetközi konyhával és tánctér is jó zenékkel. Esetenként koncertek és kertmozi is elcsíphető.

holdudvar.jpg

360 Bar

A név magáért beszél – a rooftop bárból körpanoráma tárul elénk a városra. Napsütéshez és naplementéhez passzoló zenék, koktélok, sörök, borok, könnyű ételek. Az Andrássy út 39 alatt felett keressétek.

360.jpg

Dunaparti megálló

A Savoya parkkal szemben, közvetlenül a Duna partján találjátok meg őket, egy klasszikus, piros, kétemeletes londoni busz társaságában. Csapolt sörökkel, lángosokkal, hekkel, palacsintával, fröccsel várnak mindenkit jó idő esetén. Hétvégén élő zene is van, esténként a tánc sem ritka.

dunaparti_megallo.jpg

Fröccsterasz

A város legnagyobb fröccsözője, ráadásul a belváros közepén. Romkocsma hangulat keveredik a retróval, a lampionos kerthelyiségek varázsával és a borbárok menő szellemiségével. A fröccs mellé szerdától szombatig dj-k válogatják a megfelelő muzsikát.

froccsterasz.jpg

Wndrlnd

Szerdától vasárnapig van nyitva a margitszigeti pop-up bár, a Wndrlnd. Érdekessége, hogy fiatal iparművész-tehetségek alkotják újra a hely kinézetét hétről hétre. Alapvetően egy szabadtéri romkocsma, de mégis több annál. A jó hangulat viszont állandó, akárcsak a grillételek és a változatos italok.

wndrlnd.jpg

Majorka

Mediterrán szendvicsek, amerikai hamburgerek és hot-dogok a Szilágyi Erzsébet fasor 16. szám alatt. Mindez szabadtéren, gesztenyefák árnyékában, kulturált környezetben.

majorka.jpg

Kobuci Kert

A KOBUCI kert 2009 nyara óta Óbudán, a Fő tér 1. szám alatt található Zichy kastély belső udvarán működik. Különleges streetfood jellegű ételek, sörfesztivál hangulat, lazaság jellemzi a helyet. A belépés ingyenes, kivétel, ha koncert van.

kobuci.jpg

Városliget Cafe

A Műjégpálya épületében, a 2010-es felújítás után nyílt meg ez az új kávézó, ami egyben étterem is. A kávékülönlegességeket a teraszon is elfogyaszthatjuk, ahonnan a hősök terére és a városligetre nyílik kilátás, vagy bent, ahol pedig a csónakázó tavon figyelhetjük az embereket vagy gyönyörködhetünk a Vajdahunyad várában.

varosliget_cafe.jpg

Kommentben írd meg, neked melyik a kedvenced, vagy ajánlj még olyan helyet, ami kimaradt a listából, de úgy érzed, ide illene.

A fotók a vendéglátóhelyek tulajdonai. A helyek nevére kattintva eléred a hivatalos oldalukat. Van köztük olyan, ami csak május 1-jével nyit ki.

kiemelt Budapest

Ötcsillagos a Rudas fürdő

komment     2015. április 21. 09:37

Az új fürdőminősítési védjegy rendszer ezentúl – szállodai besoroláshoz hasonlóan – 1-5 csillaggal értékeli a hazai fürdőket. Elsőként a budapesti Rudas gyógyfürdő kapta meg a nemzeti fürdővédjegyet, annak is a legmagasabb fokozatát.

Az új védjegyrendszer előnye, hogy nemcsak tájékoztatást ad a fürdővendégeknek a szolgáltatás minőségéről, hanem egyben irányt is mutat a fejlesztéseknek, hiszen a minősítési szempontok a színvonalbeli javulás pontos kritériumait határozzák meg az üzemeltetők számára.

rudas.jpg

Az új védjegyrendszer öt kategóriában (élményfürdő, gyógyfürdő, strand, uszoda, wellness) értékeli a vizes létesítményeket, valamennyiben 1-5 csillagos minősítést lehet megszerezni a tanúsítás során kapott pontszámtól függően.

Az első körben 12 fürdőben minősített 21 szolgáltatóegység között 7 gyógyfürdő, 4 élményfürdő, 7 strandfürdő és 3 uszoda szerepel. Szolgáltatási színvonaluk alapján 12 ötcsillagos, 8 négycsillagos és 1 háromcsillagos minősítésről fognak védjegyhasználati szerződést kötni a közeljövőben. Budapest mellett döntőn kelet-magyarországi fürdők vállalták az elsők között a megmérettetést.

A gyógyfürdők a hazai turisztikai kínálat meghatározó pillérét adják, tavaly mintegy kétmillió külföldi látogató kereste fel fürdőinket.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: turizmus.com / MTI

wellness fürdő védjegy kiemelt Budapest

Friss SZÉP-kártya infók

komment     2015. április 20. 11:09

A 2013-as kereteket május 31-ig kell felhasználni. Összesen még 2,8 milliárd forint várja a SZÉP- kártyákon, hogy élményekre váltsák.

AZ összeget többféleképpen is felhasználhatjuk. A szállás zsebből lehetőség van előleg fizetésére, amivel gyakorlatilag eltolhatjuk az összeg felhasználását. Sok helyen van lehetőség ajándékutalvány vásárlása is, ami ugyancsak jó megoldás, ha nem terveztünk május 31-ig utazást vagy egyéb turisztikai programot.

szep-kartyak-izles-kerdese.jpg

További segítség a felhasználáshoz, hogy szálláshely-szolgáltatásért és fürdő belépőért mindhárom zsebből lehet fizetni, vagyis bármelyik zsebben is maradt még 2013-as pénz, azt akár egy hétvégi családi program alkalmával is elkölthetjük.

Fontos, hogy ez a határidő csak a 2013-as évben feltöltött keretre vonatkozik, a tavalyira és ideire nem. Viszont a 2013-as összeg – a szabályozás értelmében – elveszik, ha május 31-ig nem költjük el. A SZÉP Kártya birtokosok a kibocsátó intézmények honlapjain vagy telefonos ügyfélszolgálatain tájékozódhatnak a kártyájukon lévő lejáró összeg nagyságáról.

A belföldi turizmus növekedésének továbbra is fő motorja a SZÉP-kártya, amivel 24 ezer munkáltató több mint 1 millió 56 ezer dolgozója rendelkezik. A kártyákra feltöltött összeg, és a segítségével igénybe vett szolgáltatás mértéke évről évre nő. Az OTP-s Széchenyi pihenőkártyára, idén például, az első negyedévben 19 milliárd forintot, a tavalyinál 22 %-kal többet utaltak a munkáltatók, mint tavaly. A költések összege is csaknem 10 %-kal haladja meg a tavalyi év első három hónapjában mértet.

blog_banner640x224_ok.jpg

Forrás: MTI / turizmus.com

aktuális kiemelt Magyarország SZÉP-kártya itthon.hu

A tudatosság és az egészség fesztiválja

komment     2015. április 15. 10:32

Június 24 és 28 között, Balatonakarattyán lesz az idei, sorban a harmadik Everness Fesztivál, ami nem a hangos zenéről és a féktelen bulizásról szól, hanem a tudatos, pozitív gondolkodásról és az egészséges életmódról.

Beszélgetések, előadások, önmeghaladás, emberi kapcsolatok és egészséges életvitel alkotják a programok gerincét, kiegészítve különleges zenei élményt nyújtó koncertekkel, dj szettekkel. A fesztivál célja, hogy minden látogató megtalálja a nyugalmat, a szeretetet, a fejlődést és a békét, miközben jól érzi magát és feltöltődik a közösségben.

img_9667.jpg

2015-ben tematikus falvakra osztották a fesztivált, hogy mindenki megtalálhassa a számára legmegfelelőbb programot. A falvak átjárhatók, mind az előadók, mind pedig vendégeik részére. Egyes falvakban előadásokat hallgathatsz hazai és nemzetközi tanítóktól, spirituális vezetőktől, míg máshol workshopokon vehetsz részt, elmerülhetsz a gyógyítás és egészségmegőrzés témakörében, meditálhatsz vagy zenét hallgathatsz. Külön falu lesz a gyerekek számára is.

img_9937.jpg

További információ szállás és jegyvásárlás ügyben itt.

Fontos eleme a fesztiválnak a mozgás is, és az ehhez kapcsolódó programok, mint például a táncos események vagy a jógaórák.

img_9495.jpg

Az zenei előadók kiválasztásában szintén a harmónia, a nyugalom és feltöltődés volt a legfőbb szempont. Olyan hazai és nemzetközi zenészek, dj-k felelnek majd a jó hangulatért, a szellemi elmélyülésért és a felemelő pillanatokért, mint: Mirabai Ceiba (INT), Tribali (MAL), Sena Dagadu (HUN), Wildfang (GER), Kailash Kokopelli (DNK), Eostar Kamala (USA), Anna Luca (GER), Matana (INT), Alexander Horsch, Layanda - Fodor Réka-Tóth Szabolcs, VANAVAN - Soma Mamagésa, Polonkai Tamás, Karacs Ildikó, Kőrösi Gábor, ATMA Sound, Barát István Zsolt, Cseke Szabolcs, Mauna Mantra, Életfa Mantrakör, Hangfürdő kórus, Satyananda Jóga Kirtan, DJ Goranga, DJ Kojok (RO), DJ Suefo, DJ Lafuente, Anima Sound System Dj's.

Forrás és fotók: everness.hu

zene balaton programajánló koncert fesztivál egészség

Emlékeztető: hétvégén csillagtúrák!

komment     2015. április 14. 09:29

Április 17-18-án lesznek a Nemzetközi Sötét Égbolt Hét Magyarországi napjai. Ebben a két napban az ország összes nemzeti parkja távoli galaxisok, bolygók és csillagok világába kalauzolnak minket.

daroczi_csaba.jpg

Fotó Daróczi Csaba / magyarnemzetiparkok.hu

Az UNESCO 2015-öt a Fény Évének választotta, ráirányítva a figyelmet arra, mennyire fontos számunkra a természetes fény. A tematikus év kiemelt rendezvénye, az idei Nemzetközi Sötét Égbolt Hét, amihez csatlakozva a Magyar Nemzeti Parkok is különleges túrákat szerveznek.

A részletes program innen tölthető le.

A csillagséták programsorozat bepillantást enged a nemzeti parkok éjszakai világába. Egy éjszakai túra már önmagában is különleges élmény, hiszen ilyenkor az emberi érzékelés is más, a látás és a hallás kiélesedik, egészen más arcát mutatja a természet. Az állatvilág egy része is ilyenkor éled, így amellett, hogy a kirándulók – minden fényszennyezés nélkül – a csillagos égboltban gyönyörködhetnek, több éjszakai állatfaj rejtett életét is megismerhetik. A szakképzett vezetők irányításával zajló túrák, minden résztvevő számára maradandó élményt fognak nyújtani.

A tematikus nap része a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége által koordinált Vidékjáró programsorozatnak.

túra nemzeti parkok

300 borozó egyetemistát oktattak a Corvinuson

komment     2015. április 10. 14:54

Telt házzal, 300 fő részvételével zajlott április 8-án a Nagy Egyetemi Borteszt budapesti felvonása. 

Az innovatív borteszten egy alkalmazás segítségével lehetett pontozni az asztalra kerülő tételeket, melyben az egyetemistáknak segítséget nyújtott Koch Csaba a Koch Pincészettől , aki a fogyasztási trendekről beszélt, illetve Herczeg Ágnes, aki kóstolástechnikai gyorstalpalót tartott. A résztvevőket továbbá megismertették a borhibákkal és a borbetegségekkel is. 

A kóstolóra szánt borokat Kielmayer Kristian, az Országos Borszakértő Bizottság tagja mutatta be. Az úgynevezett Hungarikumsor kizárólag magyar fajtákat tartalmazott. 

Rengeteg kérdést tettek fel a diákok és igazán remek hangulatban telt a tudatos borfogyasztásra nevelő borteszt. 

egyetemiborteszt.jpg

Balla Attila a Nemzeti Bor Maraton és a Nagy Egyetemi Borteszt programigazgatója elárulta, az első, szegedi borteszt után sokan megkeresték a szervezőket, így már biztos, hogy a Bortext applikáció térhódítása ősztől hivatalosan is folytatódik további egyetemek és főiskolák bevonásával. 

A Nemzeti Bor Maratonról és a Nagy Egyetemi Bortesztről szóló cikkünkhöz kattints IDE 

maraton kiemelt corvinus egyetem budapest és környéke bormaraton nagy egyetemi borteszt

Cseresznyevirágzás a Füvészkertben

komment     2015. április 10. 09:58

Két hétvégén keresztül gyönyörködhetünk a cseresznyefákban, az ELTE Füvészkertjében. Április 11-12-én és április 18-19-én lesz az idei szakura, a japáncseresznye virágzásának ünnepe.

A Füvészkert rendezvénye minden évben a japánok tradicionális, áprilisi cseresznyevirágzásához kapcsolódik. Az ünnep lényege pedig annyi, hogy együtt legyünk, kimenjünk a szabadba és gyönyörködjünk a virágba borult fákban.

cherry_blossom_by_jennyxlove59-d4uraa9.jpg

Cerise Sauvage (Fotó: Kassyselska / Devianart)

A programok között origamizás, japán szamurájkard-, japán íjászati és Herendi porcelán-bemutatók, kézműves foglalkozások, dobegyüttes műsora és színházi előadás is szerepel.

A cseresznyefa virágainak rövid élete a tisztaság és egyszerűség eszményét szimbolizálja. A virágnéző ünnepségeket (japánul hanami) egész Japánban, mindenütt megtartják, a virágzás idejétől függően néhány hét eltéréssel.

Részletes program itt.

A cseresznyevirágok nagyon érzékenyek, csak néhány napig lehet megtekinteni a virágzó fasorokat, utána a virágszirmok lehullanak. Ezt a pár napot a japán emberek alaposan kihasználják: családostul vagy kollégákkal kivonulnak egy közeli parkba, kirándulóhelyre, ahol pokrócon üldögélve esznek-isznak, tréfálkoznak, énekelnek, régi táncokat járnak, azaz piknikkel ülik meg a tavasz beköszöntét.

Forrás: MTI

tavasz aktuális Budapest

Kastélyszállodák Nyitott Hétvégéje

komment     2015. április 07. 09:36

Május 15-17-ig mindenki előtt megnyílnak a kastélyszállók kapui. Ezeken a napokon bárki betérhet látogatóként, a vendégek pedig különleges kedvezményekben részesülnek.

A Magyar Kastélyszállodák Szövetségébe tartozó kastélyokban ingyenes, vezetett kastélybejárásra és történelmi bemutatóra invitálnak minden érdeklődőt, napi két alkalommal. Ezeken a napokon a vendégeket welcome drinkkel köszöntik majd. Lesz alkalmi kastély menü ebéd, de az étlapok áraiból is kapunk 20% kedvezményt.

degenfeld_ok.jpg

Gróf Degenfeld Kastélyszálló (Fotó: kastelyszallodak.hu)

Azok pedig, akik május 15-re foglalnak szállást valamelyik kastélyszállóban, egy ajándék éjszakát kapnak hozzá. Ez az akció a szabad szobák függvényében érhető el. Akik erről lecsúsznának, ezeken a napokon akár 40%-os kedvezménnyel vásárolhatnak Kastély Utalványokat.

Bővebb információ és részvételi feltételek a Szövetség honlapján.

programajánló szállás kastély

10 varázslatos fotó Budapestről

komment     2015. április 02. 14:48

A napokban volt egy olyan hír, hogy Budapest az egyik legtöbbet fotózott város. Ha így van, az abszolút megérthető. A fővárosnak számtalan arca van, és ebből nagyon sok gyönyörűszép. Mivel itt a tavasz, indulhatnak a városnéző túrák, séták, fotózások. Inspirációnak vagy csak kedvcsinálónak készítettünk egy válogatást az 500px fotós oldal leghangulatosabb budapesti képeiből. Fogadjátok őket szeretettel!

fotó kiemelt városnézés Budapest

Látni kell: Pannon Apátsági Múzeum

komment     2015. április 01. 09:16

Ezer éves kulturális örökség, világörökségi helyszínen, modern köntösben. Ezt kínálja a Pannonhalmi Főapátság tavaly átadott, új múzeuma, sőt még ennél többet is. Ahogy átadták, kihagyhatatlan úti cél lett Magyarországon.

Az apátsági majort, a Szent-Márton hegy lábánál, Pannonhalma központjában találjuk. Régen a főapátok innen irányították a gazdaságaikat és birtokaikat, de idővel elvesztette funkcióját és a kilencvenes évek privatizációs hulláma után sokáig üresen állt. 2013-ban kezdték meg a romokban álló épületegyüttes teljes felújítását, majd 2014 nyarán nyílt meg ismét a közönség előtt, újragondolva, mint az apátság kulturális közösségi épülete és múzeuma.

dsc_0763.JPG

A helyreállították a barokk műemlék épületeket és udvarait. Helyet kapott egy 300 m²-es, 180 fő befogadására alkalmas rendezvényterem és egy 25 m²-es, 15 fős különterem, valamint két állandó kiállítás. Az egyik az Apátság Rejtett Kincsei című tárlat, amely a Főapátság eddig ki nem állított, több mint 100 tételből álló festmény- és szoborgyűjteményén, több tucat ötvöstárgyon, textilen és kerámiatárgyon keresztül mesél a bencések ezer éves múltjáról.

A másik állandó tárlat a Pannónia Szőlőskertje borászati és pincekiállítás, aminek része a 422 méter hosszú pincerendszer bejárása is, amelynek nyolc állomásán ismerhetjük meg a környék bortörténelmét. A kiállítások okostelefonra letölthető digitális guide-dal is bejárhatók.

dsc_0847.JPG

Külön helyiséget biztosít a múzeum időszaki kiállítások számára. A következő 2015. május 14. és szeptember 30. között lesz látható Szent Benedek és a bencés spiritualitás címmel. A nagyszabású kiállítás, a Ferenc pápa által meghirdetett, a keresztény szerzetességet középpontba állító Megszentelt élet évéhez kapcsolódik, és több múzeum és apátság együttműködésével nyújt betekintést a bencés lelkiség mintegy 1500 éves történetébe, valamint Szent Benedek életébe, szent kultuszába.

A múzeum mindezek mellett bekapcsolódik a város kulturális életébe is, és helyszíne lesz, több rendezvénysorozatnak, koncertnek, irodalmi, és tudományos előadásoknak.

A hab a tortán a Pausa Apátsági kávéház, egyedi termékpalettával. Fagylalt és sütemény kínálatukban kiemelt szerepet kaptak a helyben termelt gyógynövényeknek és azok újszerű felhasználása.

dsc_0889.JPG

Fotók: Pannon Apátsági Múzeum

pannonhalma kiállítás múzeum kiemelt unesco

Új csillagvizsgáló és kilátó a Zselici Csillagoségbolt-parkban

komment     2015. március 31. 10:39

Májustól látogathatók a Zselici Csillagoségbolt-park új épületei: a csillagvizsgáló, az információs pontok és a Zselic kilátó.

A csillagvizsgáló épületében egy 400 mm tükörátmérőjű Meade LX650 ACF távcső, egy 100mm-es Lunt H-alfa naptávcső, 4 db 10x50-es binokulár (kézi látcső) és 3 db mobil bemutató távcső áll a látogatók rendelkezésére. A park – alacsony fényszennyezettsége miatt – kiváló területet biztosít a csillagok és bolygók megfigyelésére. A csillagvizsgáló távcsöve lehetővé teszi, hogy látogatók halványabb ködöket, galaxisokat, halmazokat is megpillanthassanak, sőt, még az üstökösök is megfigyelhetők vele.

a0ae6c965d3d85eec325adb6f597c2de.jpg

Láthatóságuk függvényében megnézhetjük a Holdat, a naprendszerünk bolygóit. Felejthetetlen élményt jelent a Szaturnusz gyűrűinek, a Jupiter holdjainak és felhősávjainak megfigyelése. Külön, speciális szűrőkkel ellátott teleszkóp szolgál arra, hogy a Nap jelenségeit is megfigyelhessük.

A park területén, este csillagtúrákat, nappal természetismereti túrákat is szerveznek. A mostani fejlesztés részeként 3,6 kilométernyi erdei útszakasz kapott időjárástól függetlenül járható felületet. Az erdei túraútvonalak mentén találjuk az új, 25 méter magas, faszerkezetű kilátót, és az információs pontokat. Ez utóbbiak – az építmények mellett kihelyezett táblák segítségével – a környezeti, tájépítészeti, tájtörténeti, néprajzi, geológiai örökségeink megismerését szolgálják. Az egyes információs pontok egykori, mára elnéptelenedett és megsemmisült puszták és települések neveit viselik. Az információs pontok időszaki kiállítások, csillagos égbolt és naplemente megfigyelések, valamint szabadtéri tanórák helyszínei lesznek.

729d3bf3e0d3dcb79fb4e4c5dc472403.jpg

A Zselici Csillagoségbolt-park az első magyar park, amelyik elnyerte az International Dark Sky Park elismerését, 2009-ben. A második a Hortobágyi Nemzeti Park lett 2011-ben. Jelenleg a világon, összesen 20 park van fent a listán, amiből kettő magyar. A csillagoségbolt-park címért szigorú feltételeknek kell megfelelnie, többek között a területnek, a fényszennyezettség mértékének, a szervezett túráknak, az oktatásban való részvételnek.

Ha a Zselici Csillagoségbolt-parkba tervezünk kirándulást, érdemes a környéken is megnézni pár dolgot, például a Zselici Tájvédelmi Körzetet, a Petesmalmi Vidraparkot vagy a Szarvasfarmot Bőszénfán. Kiváló kapcsolódó program lehet a csillagnézéshez egy fürdőzés is a Kaposvári Virágfürdőben, a Szigetvári Gyógyfürdőben vagy az Igali Gyógyfürdőben.

Forrás: zselicicsillagpark.hu; darksky.org / Fotók: zselicicsillagpark.hu

csillagos_tura_blogra.jpg

kiállítás túra múzeum Dél-Dunántúl

Sikeres volt az első Nagy Egyetemi Borteszt

komment     2015. március 25. 10:25

Borászok, NÉBIH és OBB szakemberek részvételével zajlott a Nemzeti Bor Maraton kiemelt, felvezető eseménye. Magyarország első innovatív, mobilapplikációval egybekötött bortesztjére Szegeden, 2015. március 19-én debütált az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

487.jpg

Az résztvevőket Balla Attila, a Nemzeti Bor Maraton programigazgatója köszöntötte, aki beavatta a közönséget, hogy ez nem csak az értékelő alkalmazás, a Bortext első bemutatkozása, hanem egyben a Nagy Egyetemi Borteszt próbája is, hiszen ilyen jellegű esemény hazánkban még nem volt.

Ezt követően Herceg Ágnes a Nagy Egyetemi Borteszt szakmai vezetője, a londoni Wine and Spirit Education Trust minősített oktatója, nemzetközi borakadémikus tartott egy kóstolástechnikai tréninget. Bemutatta, hogyan működik egy irányított kóstolás és, hogy milyen szempontok alapján értékelnek a világ borpontozási eljárásaiban jól ismert, úgynevezett 100-as minősítés rendszerében.

493.jpg

Az értékelések előtt, a résztvevők még a borhibákkal és a borbetegségekkel is megismerkedtek nem csak elméleti, hanem gyakorlati szinten is. Barátossy Gábor és Buránszki György a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal két munkatársa kóstolható ízelítőt is hozott azokból, a hibás borokat jellemző betegségekről, amelyekkel nem szívesen találkozik egyik borkedvelő sem.

Amikor mindenki készen állt, elindult a Nagy Teszt. Az értékelés alatt Frittman Péter borász, az Országos Borbíráló Bizottság tagja mutatta be a kóstolásra érkezett Hungarikumsort. A borok kiválasztási koncepciójának a Nemzeti Borkiválóság szolgált alapul, kiegészítve azzal, hogy kizárólag magyar fajtákkal lehetett találkozni a Teszten.

Az első Nagy Egyetemi Bortesztet egy könnyed, jó hangulatú szakmai rendezvényenként értékelték a résztvevők és a szervezők egyaránt. A következő, már sajtónyilvános Nagy Borteszt 2015. április 8-án lesz, a Budapest Corvinus Egyetemen. Jelentkezési határidő: 2015. április 5. Bővebb információ itt:
nemzetibormaraton.hu

bor gasztronómia

Inspiráció: 4 program most vasárnapra

komment     2015. március 18. 13:35

Tudod mivel nem, de még nem tudod, mivel töltsétek el a hét utolsó napját, akkor meddő keresgélés helyett itt a blogon mindig adunk majd sok-sok programot vasárnapra. 

Most vasárnap (március 22.) egyúttal a víz világnapja is lesz, ezért különösen sok vízzel kapcsolatos programon vehetünk részt. 

1. Víz világnapi programok

Kishajós kirándulások indulnak a Tisza-tavon és a Velencei-tavon is. Kenutúrát szerveznek a Szentedrei-Dunán. Gátőrfutás is lesz: erre ingyenesen lehet nevezni, sokféle táv közül választhatunk majd az ország több városában. 

Ezekkel és az egyéb  vízzel kapcsolatos programokkal kapcsolatban részletes cikkünk az oldalon olvasható. 
KATT a képre a cikkhez>>

tobbmint10programavizvilagnapjara.jpg

 2. Kultúra a Balcsi körül

Egy röpke gondolat mentén miért is ne utazhatnánk el romantikus felhanggal vagy haverokkal a tavaszi Balatonra? Lehet túrázni, borozni, hajókázni, s most még egy koncertet és egy kiállítást is ajánlunk. 

domonyi-eva_palya-bea-es-uj-zenekara_2014_01-660x330.jpg

Palya Bea és zenekara - Fotó: ©Domonyi Éva - goldmarkmk.hu

Keszthelyen vasárnap Palya Bea "NŐ" koncertje kezdődik 19 órakor a Balaton Színházban, Füreden Capa kiállítást láthatunk, mely már szombattól látogatható lesz a Vasary Villában. 

3. Barlangászás

Ha valami extrémebb is szóba jöhet, márciusban egész hónapban  különleges barlangtúrákon lehet részt venni Magyar Nemzeti Parkok jóvoltából. Vasárnap ezeken a túrákon lehet majd indulni

itthonhu_aggtelek.jpg

4. Budapest MotorShow és Fesztivál

Egész hétvégén zajlik a motor kiállítás a Hungexpo területén quad teszteléssel,  motoros bemutatókkal, motoros felszerelések vásárával. Bővebben a Motoros Kiállításról itt olvashatsz

amts_0112.JPG

balatonfüred palya bea víz világnapja vasárnapi program motor kiállítás capa kiállítás

5 legjobb húsvéti program

komment     2015. március 17. 11:32

Családi körben a legjobb a húsvét. Esetleg elmenni apával locsolkodni az ismerősökhöz is maradandó élmény. De ha nagyobb zsongásra, izgalmas programokra vágyunk vagy csak betekintenénk a régi idők húsvéti hagyományaiba, ezekre a rendezvényekre érdemes kimenni.

main_husvet.jpg

Hollókői Húsvét (április 4-6.)

Már a falu miatt is el kell menni ide egyszer, de a húsvéti fesztivál hangulata semmi máshoz nem fogható. Készüljünk tömegre, izgalmas ízekre, és felejthetetlen locsolkodós élményekre. Népzenei koncertek, kórusok, táncházak előadásai, Nagyszombati Szentmise, és további hagyományörző programok úgy, ahogy az a nagykönyvben meg van írva.

holloko.jpg

Húsvét a Budai várban (április 5-6.)

Az ország legnagyobb családi rendezvénye idén is várja a gyerekekkel ünneplőket. Népzenei koncertek (Sebestyén Márta, Szalóki Ági, Palya Bea), néptáncosok (Vízbevető Húsvét Hétfői Néptánc Találkozó), tojásírók, patkolók és festők bemutatói, régi mesterségek, tradicionális gasztronómia, állatsimogató, bábszínház, mesekert, szülőknek borterasz, népművészeti vásár és látványkonyha.

budai_var.jpg

Fotó: budavarihusvet.hu

Ibolya nap - Húsvét a Kastélyban (április 5.)

A Gödöllői Királyi Kastélyban ibolya nap lesz, amiről tudjuk, hogy Sisi kedvenc virága volt. Ezt, összekötve a húsvéttal, kétnapos rendezvénnyel ünnepli a kastély. Lesznek hagyományörző programok, néptánc előadás, kézműves foglalkozások, kalandtúra gyermekeknek, iparművészek vására és kisállat simogató. A Díszteremben pedig magával Sisivel is találkozhatunk.

godollo_1.jpg

Falusi Húsvét a Múzeumfaluban (április 6.)

A Sóstói Múzeumfalunál autentikusabb díszletet nem sok helyen találunk, egy hagyományos húsvéti sokadalomhoz. Ezen a napon az Árpád-kori falu ismét életre kel, megtelik folklórprogramokkal, utcaszínházzal, kirakodóvásárral, lesznek locsolkodók, régi idők verseivel, tojásfestés és tradicionális húsvéti ételek.

muzeumfalu_sosto.jpg

Fotó: muzeumfalu.hu

Húsvét a Skanzenban (április 4-6.)

A szennai Szabadtéri Néprajzi Múzeum igazi össznépi mulatságot ígér, három napon át. A portákon a magyarországi vendek, ruszinok, svábok, horvátok húsvéti szokásai is megjelennek. Mindenki megmutathatja, hogyan patkol tojást, szövi a koszorút, süti a bejglit. Emellett lesz gólyalábas előadás, vándormuzsikusok koncertjei, vesszőnyuszi-készítés, szalmabála ugráló, tánc-suli kicsiknek, Szárnyas Ízvadász nagyoknak.

skanzen_program.jpg

Fotó: skanzen.hu

húsvét fesztivál gasztronómia hagyomány skanzen Budapest

Gyógynövény-völgy Zánkán

komment     2015. március 13. 10:49

Áprilistól látogatható lesz Zánka új ökoturisztikai látogató- és oktatóközpontja, a Gyógynövény-völgy, ahol hazánk egyik legváltozatosabb gyógynövény-gyűjteményét nézhetjük, szagolgathatjuk, tapogathatjuk meg. Évszaknak megfelelően több mint 500 fajjal ismerkedhetünk meg interaktív programok segítségével.

gyogynoveny_volgy.jpg

A Gyógynövény-völgy végre méltó módon mutatja be a Balaton-felvidék egyedülállóan sokszínű gyógynövényflóráját. Az interaktív és élményközpontú arborétum évszaknak megfelelő programokkal fogadja a táborozó diákokat, cégeket, családokat, baráti társaságokat. Elméleti és gyakorlati ismereteket is szerezhetnek termesztési praktikákról, a növények felhasználásáról, népi és tudományos hátteréről és egyéb érdekességekről.

A látogatóközpont épületében ismeretterjesztő kisfilmeket nézhetünk meg, a teázóban kipróbálhatjuk a hely gyógy- és bioteáit, de utána mindenképp keressük meg az olyan élmény elemeket, mint a vízi kert, a relax-gyep, a vakok kertje és a manufaktúra, ahol akár mi is elkészíthetjük saját gyógynövényes termékünket.

gyogynoveny_volgy3.jpg

A völgy célja – a turizmus mellett –, hogy egyetemekkel együttműködve bekapcsolódjanak a gyakorlati képzésbe is, valamint nagy hangsúlyt kívánnak fektetni a tudományos kutatásokra, a védett növények megőrzésére.

A Gyögynövény-völgyet a Balaton-felvidéki Nemzeti Park mellett, a Káli-medence keleti kapujában találjuk. A 7000 négyzetméteres park jól beilleszthető állomás kerékpáros, hátizsákos túrákba.

Forrás és fotók: turizmus.com

Hivatalos weboldal: gyogynovenyvolgy.hu

keleti_banner_blogra.jpg

Balaton

Fotóstúrák nemzeti parkjainkban

komment     2015. március 12. 10:51

Március 21-től október 18-ig, a Magyar Nemzeti Parkok és a Varázslatos Magyarország közös projektjeként fotóstúrákat indít a hazai nemzeti parkokba. A túrákat egy szakvezető és egy profi fotós kíséri, és elsődleges céljuk, gyönyörű helyeink bemutatása úgy, hogy közben kellő idő jusson a terület állatainak és tájainak fotózására. Csatlakozz és ismerd meg te is természeti örökségünket más szemszögből!

kollazs.jpg

A bejárásokra amatőr és profi természetfotósokat is várnak. A túrák tempója és jellege lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy elegendő időt fordíthassanak a kívánt képek elkészítésére. A túrákra jelentkezők természetvédelmi szakvezetés keretében, neves fotográfus vezetésével bővíthetik természetfotós ismereteiket, technikai tudásukat, miközben olyan fokozottan védett területek életébe is bepillantást nyerhetnek, ahova más időszakban – az élővilág zavartalanságának biztosítása érdekében – nem juthatnak el.

A túrák időpontjait és a szervezők elérhetőségeit itt találod.

A túrákhoz tartozik egy fotópályázat is, ahová -- a Varázslatos Magyarország felajánlásának köszönhetően -- a túrák résztvevői a túrát követő hónapban ingyenesen tölthetik fel friss képeiket a fotópályázat felületére. A legjobb képek készítői értékes nyereményekre számíthatnak.

Hivatalos weboldal: magyarnemzetiparkok.hu

fotó nemzeti parkok természetfotó pályázat

Programok március 14-15-re

komment     2015. március 11. 11:02

Az ünnepi hétvége legjobb programjait szedtük össze nektek. Aki még nem járt a parlamentben, most ingyen és bejelentkezés nélkül megnézheti az ország egyik legszebb lépcsőházát, és a koronaékszereket, de a nemzeti díszünnepségek mellett lesz még egy csomó izgalmas program.

marc_15.jpgA részletes fővárosi ünnepi program a képre kattintva érhető el.

ÜNNEPI PROGRAMOK SZOMBATON

Szombaton nyílik Budapesten, a "TISZTELET A BÁTRAKNAK" című fotókiállítás a Budai várban és a Múzeumkertben. A kiállításon napjaink bátrai, valamint Plohn József 1948-as veteránokról készült fényképei láthatók. A tárlat március 28-ig látható.

Ezen a napon, a hagyományt követve ingyenesen várja a látogatókat az Országház 10 és 17 óra között. A látogatáshoz előzetes regisztráció nem szükséges. Az érdeklődők a 12-es kapun át juthatnak be.

ÜNNEPI PROGRAMOK VASÁRNAP

A díszünnepség a fővárosi Kossuth téren 9 órakor, a Nemzeti Múzeum kertjében 10:30-kor kezdődik, míg 10 órától, a Budai várban elsősorban családi programokkal várják a gyermekeikkel együtt ünneplőket.

EGYÉB PROGRAMOK A HÉTVÉGÉN

Ezen a hétvégén lesz a Horgász Show a SYMA csarnokban, és a Füredi Tavaszi Fesztivál is Balatonfüreden, zenével, színházzal, kiállítással és képzőművészettel. Szintén 13-án indul, és egészen április 5-ig tart majd, a Váci Tavaszi Fesztivál.

15-én, vasárnap kezdődik a Győri Tavaszi Fesztivál felvonulással, tánc- és látványszínházi produkciókkal. A kulturális eseménysorozat április 3-ig tart majd.

tavaszi_kulteri_aktiv.jpg

3 jó dolog is történt Magyarországon

komment     2015. március 10. 12:41

Mindig történnek jó dolgok az országban: újabb Michelin-csillagos éttermünk lett, elindult az elektromos várbusz tesztüzeme és a NaturMed Hotel Carbona lett a legjobb wellness szálloda a FIT Reisen közönségszavazata alapján.

Budán Michelin-csillaggal jutalmazták a Tanti éttermet

A Costes, az Onyx és a Borkonyha után újabb csillagos étteremmel ragyog a fővárosi éttermek népes tábora. A nagyszerű konyhájáért és az egyszerű konyhaművészetért járt a rangos elismerés az Apor Vilmos téren található étteremnek. TIPP! a Borkonyháról korábban ITT írunk. 

 Képek:  facebook.com/tantirestaurant

10887272_1776380462586587_8288872533320819883_o.jpg

10931708_1778539532370680_4733559674412184662_o.jpg

Dupla elismerést is kapott a Carbona, Hévízen

A német FIT Reisen közönségszavazata alapján 2014 legjobb wellness szállodája lett a hévízi hotel Health&Spa kategóriában. A szálloda szolgáltatásainak kiváló minőségével, sokoldalú egészség- és beauty kínálatával, valamint egészségközpontja és wellness-részlege egyedülálló színvonalával tűnt ki versenytársai közül.

De nem csak a német portálon díjazták, hiszen a szálloda elnyerte a TripAdvisor Travellers’ Choice 2015 díját is.

Képek: Carbona.hu - galéria bezárása ESC gombbal

És íme a promó videó:

 


Környezettudatos buszjárat a Várban

Elektromos, hazai fejlesztésű (!)  busz jár majd ezentúl a 16-os helyett, ami a Várnegyed tömegközlekedését fogja megoldani.

A busz tesztüzeméről itt írtunk bővebben.

elektromos_busz_szentharomsag_ter_1400px.jpg

elektromos busz michelin-csilag tanti carbona hévíz hotel

Új, elektromos busz a várban

komment     2015. március 09. 13:47

A mai napon elindult tesztútjára az első, magyar fejlsztésű és gyártású, elektromos busz a Budai várban. Az új Modulo elektromos busz a 16-os busz vonalán fog közlekedni. A bemutatón Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta, hogy 2050-re a Nemzetközi Energiaügynökség előrejelzése szerint az újonnan értékesített autók 70 %-a elektromos, hibrid, vagy plug-in hibrid lesz, ami komoly kihívást jelent.

elektromos_busz_szentharomsag_ter_1400px.jpg

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

Fontos, hogy Magyarország lépést tartson ezzel a trenddel, ezt a célt szolgálja a Jedlik Ányos terv és klaszter is, amelynek keretében innovatív, versenyképes magyar járművek készülhetnek.

Varga Mihály elmondta még, hogy a Jedlik Ányos tervhez kapcsolódóan a kormány az elektromobilitás elterjedését jogszabályi módosításokkal is segíteni szeretné, a többi közt a töltők telepítésére vonatkozó hatósági eljárásrend kialakításával, a villamosenergia-törvény felülvizsgálatával és módosításával, zöld alapszínű rendszám bevezetésével a hibrid és elektromos járművek esetében, illetve parkolási és útdíjkedvezmények bevezetésével, buszsáv használatának engedélyezésével.

A magyar mérnökök által tervezett, fejlesztett és gyártott Modulo buszcsalád elektromos hajtású prototípusa, a Medio Electric ultrakönnyű, kompozit szerkezetű, mintegy 57 százalékos magyar értékhányaddal rendelkezik. A null-emissziós autóbusz 8 méter hosszú, 65 utas szállítására alkalmas.

Forrás: MTI 2015. március 9., hétfő 11:38

közlekedés aktuális Budapest

5 csodás fotó a Pilisi Parkerdőből

komment     2015. március 09. 11:20

A Pilisi Parkerdő dolgozói folyamatosan osztják meg szebbnél szebb képeiket weboldalukon, amikből mi most kiválogattuk nektek a legszebb 5-öt, hátha kedvet kaptok egy kis erdei túrázáshoz, fotózáshoz. A Pilisi Parkerdőt évente húszmillió látogató keresi fel, és több százezer erdei iskola résztvevő. Nézzük, milyennek látják munkahelyüket, a Parkerdő szakemberei:

szentpeteri_sandor_vorosbegy.jpg

Szentpéteri Sándor: Vörösbegy

lampert_zsolt_a_foga_feherje.jpg

Lampert Zsolt: A foga fehérje

szentpeteri_sandor_fenyek.jpg

Szentpéteri Sándor: Fények

danko_sandor_a_zaszlovivo.jpg

Dankó Sándor: A zászlóvivő

lampert_zsolt_damok.jpg

Lampert Zsolt: Dámok

Fotók, adatok forrása és további képek: parkerdo.hu

52_tura_banner_blogra.jpg

kiemelt budapest és környéke erdőgazdaság

Mindennek van múzeuma!

komment     2015. március 09. 10:32

A húsiparnak, a lámpáknak és a marcipánnak is van múzeuma, de valljuk meg, néha kicsit félve lépünk be egy-egy kiállítóhelyiség ajtaján. Megkerestük hát a legizgalmasabb gyűjteményeket. A zugpálinka múzeummal, vagy a vasútilámpa kiállítással biztos, hogy nem lövünk mellé.

Változatos gyűjtemények

Szinte mindenkinek volt olyan korszaka, amikor gyűjtött valamit, de a lázas gyufacímke és telefonkártya cserélgetés csak keveseknél fajult odáig, hogy múzeumot rendezzenek be a gyűjtemények.

A kevesek egyik például az ibafai pap, akinek tényleg fapipája volt, több is. Az itteni pipa múzeum első darabjait ugyanis a helyi lelkész Hantai Nándor kezdte gyűjteni még 1860-ban, azóta pedig folyamatosan bővül a tárlat. A Nagydorogi Kalap és Sipka Múzeum is egy egyházi személynek, Stockinger Artúr plébánosnak köszönheti a létét, aki eredetileg azért kezdett fejfedőket gyűjteni, hogy megismerkedjen az emberekkel. A világban járva itt is ott is elkért egy-egy darabot, ezekből pedig igazi kiállítás kerekedett.

A legfurább gyűjtemény címre talán a legesélyesebb Haragovics Antal fertőszéplaki Vasúti Lámpamúzeuma. Mielőtt valaki legyintene: 22 ország több mint 250 vasúti lámpáját nézhetjük meg itt, köztük olyat is, ami teát főz. Tényleg.

Ja, egyébként Magyarországon nyílt a világ első zászlómúzeuma is, de lámpát, babát, és bélyeggyűjteményt is találunk kiállítva – ennek ellenére már alig várjuk a következő furcsa ötletet!

 

Az ipar is menő ám!

Városnézéskor az ipari múzeumokra többnyire legyintünk és meghagyjuk azokat a szakiskolai osztálykirándulóknak. Ez hiba, mert sokszor a legfurábban hangzó ilyen intézmények festik a legérdekesebb képet a környékről.

Ha szerencsénk van, a Salgótarjáni Bányamúzeumban éppen a volt dolgozók kalauzolnak végig a gépeken és élőképeken, szóval az izgalmas bemutatón túl biztos, hogy néhány érdekes, vagy éppen szaftos sztorival is gazdagabbak leszünk.

Zalaegerszegen az Olaj és Gázipari Múzeum kiállításai egészen komplex képet festenek a világról: az ásványkiállítástól a kőolaj-finomítást forradalmasító tudósok, tanárok emlékén át a megmaradt gépeik tucatnyi dolog nyit egészen sajátos kilátást kínáló ablakot a mindennapjainkra.

Military mánia

Ha a férfi ismerősök és haverok kívülről fújják, milyen súlyú egy vadászrepülő és milyen gépágyút lehet felszerelni a BTR80-asra, ideje behozni őket! Szerencsére itthon lépten-nyomon igazi katonai ínyencségeket találunk.

A zsámbéki Magyar Légvédelem Fegyvernemi Múzeuma például egy, a közelmúltig titkos katonai objektum helyén működik. Ez volt egyébként az első hely, amely „legújabb kori erőd” néven nyert műemléki védelmet, a bázis pedig ma már rendezvények, színpadi előadások helyszíne is.

Nagyatádon a 69. Harckocsi Ezred Baráti Köre rendezett be múzeumot szállító és harci járművekből. Ha szerencsénk van, itt is olyan tárlatvezetővel találkozhatunk, akinek a katonaság nem csak történelem.

Az igazi csemege viszont Szolnokon vár ránk. A repülőtéri kiállítóhelyen 43 katonai és polgári repülőgépet nézhetünk meg, de láthatjuk például a II. világháborúban hazánk felett lezuhant repülőgépek legújabban felkutatott maradványait is.

Összefut a nyál a szánkban!

Gasztroélményért a múzeumba? Lazán! A Csokoládé Kereskedelmi Történeti Múzeumban például egyből egy csokiszökőkút fogad bennünket, és az édesség történetén végigvezető túrán többféle különlegességet is megkóstolhatunk.

Hasonló a helyzet a visegrádi Zugfőzdében is, ez a program azonban erősen 18+-os, itt ugyanis a pálinkafőzés rejtelmeibe pillanthatunk be. Sőt! Saját zugpálinkánkat is megfőzhetjük – legálisan.

Mézeskalács, cukorka és gyertya készül Szekszárdon. Hogy hogyan jön össze a három, arról a Petirts család tagjai mesélnek majd, akiknél már a hatodik generáció viszi tovább a nem mindennapi mesterség fogásait.

Mélyen a tudományban

Ha már minden földi jót megkóstoltunk, ideje, hogy egy kicsit a tudományban is elmélyedjünk – itthon ugyanis még a legelvontabb diszciplínának is van legalább egy emlékszobája.

Az Elektrotechnikai Múzeumban például „Kolumbusz villamos tojását” és Jedlik Ányos villamosfeszítőjét is megmutatja, a Magyar Vegyészeti Múzeumban pedig az aranycsinálástól a nanotechnológiáig kalandozhatunk.

Gyerekhősök, denevérek, temetkezés

Ha úgy érezzük, hogy már mindent láttunk, tévedünk. A múzeumok sok olyan területtel is megismertetnek, amellyel eddig talán még sosem találkoztunk. Sárospatakon megható kiállítás őrzi az 1848-49-es forradalom és szabadságharc gyermekhőseinek emlékét, Sátoraljaújhelyen pedig a magyar nyelv kapott múzeumot – utóbbiban nem csak a nyelvemlékeinket böngészhetjük, de a tudásunkat is próbára tehetjük: honnan származik a „csokréta” szó? Helyesen értjük-e nagy költőink mondatait? A múzeumban kiderül!

Szintén különös hangulatú kiállításokon mutat be egy sokszor tabuként kezelt témát a Kegyeleti Múzeum. Megismerkedhetünk például a falvak népének fehér gyászával, a temetkezés eszközeivel, vagy hogy hogyan vált a temetési szertartás divateseménnyé.

kiállítás múzeum kiemelt kutlúra Budapest

I Bike Budapest

komment     2015. március 09. 09:44

Április 25-én minden eddiginél nagyobb bringás felvonulást terveznek a fővárosban, I Bike BP néven. A Critical Mass hagyományaira épülő esemény célja, hogy a biciklizés még jobban összenőjön Budapesttel. Az útvonal is hosszabb, mint eddig bármikor: 19 km.

asp_620_bicaj.png

Aki elmegy, az egy hatalmas, közös, békés városi bringázás részese lehet. Az I Bike BP főszervezője, Halász Áron szerint, mivel két éve nem volt már Critical Mass, a bringások hiányolták ezt a nagy, szezonnyitó felvonulást, ezért a Magyar Kerékpárosklub kézbe vette az ügyet, és megszervezte az I Bike BP-et.

Az útvonal térképét itt tudod megnézni.

Az Eurobarométer legfrissebb, 2014. novemberi adatai szerint rendszeres kerékpárhasználat tekintetében Magyarország a 3. helyen áll Európában. A kérdőívben használt pontos kérdés ez volt: "Egy átlagos napon, milyen közlekedési eszközt használ a leggyakrabban?". A magyarországi megkérdezettek 22%-a válaszolta azt, hogy a kerékpár a leggyakrabban használt közlekedési eszköze. Csupán Hollandia (36%) és Dánia (23%) előz meg minket.

Forrás: kerekparosklub.hu

kerékpár Budapest

Legfrissebb

Itthon Észak-Magyarországon

 • Májusi programkavalkád a hosszú hétvégékre
  Májusi programkavalkád a hosszú hétvégékreHétvégén ha felmegyünk a hegyekbe...Jönnek a hosszú hétvégék,irány az Észak-magyarországi régió, gyertek a hegyekbe fel, ahol most rendezvény hegyek is várnak rátok az Egri...

Itthon Közép-Dunántúlon

 • Fakanálforgatás ezerjó módra Móron
  Fakanálforgatás ezerjó módra Móron Ugyan a főzőversenyre való benevezésről már lekéstél, de a kóstolásról és egy jó hangulatú buliról még nem! A hét végén érdemes ellátogatni Mórra, ahol a Szent György heti...

Itthon a Balatonon

 • A Balaton fagyija 2015
  A Balaton fagyija 2015 Tavaly első alkalommal rendezték meg a Nyitott Balaton eseménysorozat kiemelt programjaként a Balaton fagyija elnevezésű gasztronómiai megmérettetést, ahol a régió legfinomabb és...

Itthon a Dél-Alföldön

 • Gyulai az "Év medencéje"
  Gyulai az "Év medencéje"A Gyulai Várfürdő Aquapalotájának élménymedencéje a közfürdők kategóriájában egyedüliként I. Arany fokozatú díjat nyert a Magyar Uszodatechnikai Egyesület és a Magyar...

Itthon Dél-Dunántúlon

Itthon Nyugat-Dunántúlon

 • Szentlászlói Kalandpark
  Szentlászlói Kalandpark Jó hír az izgalmakat kedvelőknek, új kalandpark nyílt Bakonyszentlászló- Vinyén! Vadregényes erdők ölén, három hektáron, hat akadálypálya, mászó fal, tűzrakóhelyek, rönkvár...

Itthon Budapesten

 • Kékfrankost, de most!
  Kékfrankost, de most!Újabb boros esemény, amelyről nem tudok nem írni. Minden fajtabort bemutató kóstoló izgalmas, újabb és újabb távlatokat nyit és kiváló alkalom, hogy tanuljunk, ízleljünk és...

Itthon Észak-Alföldön

Itthon a Tisza-tónál

Programajánló

Programajánló

 • 10 legjobb majális idén
  10 legjobb majális idénMinden sarkon lesz egy majális a hétvégén, erre mi megpróbáljuk megkeresni a legjobbakat vagy legérdekesebbeket, szóval azt, ahová leginkább el kéne menni. A listát tematika alapján...
 • A tudatosság és az egészség fesztiválja
  A tudatosság és az egészség fesztiváljaJúnius 24 és 28 között, Balatonakarattyán lesz az idei, sorban a harmadik Everness Fesztivál, ami nem a hangos zenéről és a féktelen bulizásról szól, hanem a tudatos, pozitív...
 • Kastélyszállodák Nyitott Hétvégéje
  Kastélyszállodák Nyitott HétvégéjeMájus 15-17-ig mindenki előtt megnyílnak a kastélyszállók kapui. Ezeken a napokon bárki betérhet látogatóként, a vendégek pedig különleges kedvezményekben részesülnek. A Magyar...
 • 3 őrült futóverseny
  3 őrült futóversenyHa nem elég az erdő, a Balaton-kör és a rekortán, akkor ajánlunk neked 3 olyan futóversenyt, ahol garantáltan nem fogsz unatkozni. A futást ezeken a versenyeken a légiósok...
 • 10 romantikus, tavaszi kirándulóhely
  10 romantikus, tavaszi kirándulóhelyHa szeretnél valami szép helyen sétálni a pároddal vagy csak új háttereket keresel a következő közös fotótokhoz, esetleg felfedeznétek egy új úti célt, ahol még nem jártatok, akkor...
 • Nagyharsányi-kristálybarlang, ahová nem lehet csak úgy lejutni
  Nagyharsányi-kristálybarlang, ahová nem lehet csak úgy lejutniFél 5-kor már a szendvicspakolással és kávéfőzéssel, második biztonsági túra zokni kereséssel induló reggel abszolút jutalma a Nagyharsányi-kristálybarlang, amit Pécstől 35 km-re...
 • Kórusfesztivál Magyarországon
  Kórusfesztivál MagyarországonA világ egyik legnagyobb kórusfesztiválja, az Europa Cantat idén ismét Pécsett várja az érdeklődőket, július 24. és augusztus 2. között. Az Európai Kórusszövetség...
 • 4 remek koncert a fesztiválszezonig
  4 remek koncert a fesztiválszezonigMessze még a jó idő és a szabadtéri nagyszínpad, de nem maradunk koncert nélkül. Négy nagyszabású koncertet is ajánlunk nektek, amivel enyhíthetők a fesztiválhiány tünetei....
 • Fesztiválok 2015-ben
  Fesztiválok 2015-benÖsszeszedtük, hogy melyek lesznek 2015 legnagyobb zenei fesztiváljai. Szemezgessetek és időben válasszatok, mert a jegyek mindig gyorsan fogynak. Több helyen már megvan a line-up, de még...
 • 5 leghangulatosabb termálfürdő
  5 leghangulatosabb termálfürdőHa szeretsz fürdőkbe járni, ezt az öt helyet nem hagyhatod ki. Ha pedig nem szeretsz, ezekbe akkor is el kell menni egyszer az életben. A 150 hazai termálfürdő közül szerintünk ez az öt...

Programajánló

 • 10 legjobb majális idén
  10 legjobb majális idénMinden sarkon lesz egy majális a hétvégén, erre mi megpróbáljuk megkeresni a legjobbakat vagy legérdekesebbeket, szóval azt, ahová leginkább el kéne menni. A listát tematika alapján...
 • A tudatosság és az egészség fesztiválja
  A tudatosság és az egészség fesztiváljaJúnius 24 és 28 között, Balatonakarattyán lesz az idei, sorban a harmadik Everness Fesztivál, ami nem a hangos zenéről és a féktelen bulizásról szól, hanem a tudatos, pozitív...
 • Kastélyszállodák Nyitott Hétvégéje
  Kastélyszállodák Nyitott HétvégéjeMájus 15-17-ig mindenki előtt megnyílnak a kastélyszállók kapui. Ezeken a napokon bárki betérhet látogatóként, a vendégek pedig különleges kedvezményekben részesülnek. A Magyar...
 • 3 őrült futóverseny
  3 őrült futóversenyHa nem elég az erdő, a Balaton-kör és a rekortán, akkor ajánlunk neked 3 olyan futóversenyt, ahol garantáltan nem fogsz unatkozni. A futást ezeken a versenyeken a légiósok...
 • 10 romantikus, tavaszi kirándulóhely
  10 romantikus, tavaszi kirándulóhelyHa szeretnél valami szép helyen sétálni a pároddal vagy csak új háttereket keresel a következő közös fotótokhoz, esetleg felfedeznétek egy új úti célt, ahol még nem jártatok, akkor...
 • Nagyharsányi-kristálybarlang, ahová nem lehet csak úgy lejutni
  Nagyharsányi-kristálybarlang, ahová nem lehet csak úgy lejutniFél 5-kor már a szendvicspakolással és kávéfőzéssel, második biztonsági túra zokni kereséssel induló reggel abszolút jutalma a Nagyharsányi-kristálybarlang, amit Pécstől 35 km-re...
 • Kórusfesztivál Magyarországon
  Kórusfesztivál MagyarországonA világ egyik legnagyobb kórusfesztiválja, az Europa Cantat idén ismét Pécsett várja az érdeklődőket, július 24. és augusztus 2. között. Az Európai Kórusszövetség...
 • 4 remek koncert a fesztiválszezonig
  4 remek koncert a fesztiválszezonigMessze még a jó idő és a szabadtéri nagyszínpad, de nem maradunk koncert nélkül. Négy nagyszabású koncertet is ajánlunk nektek, amivel enyhíthetők a fesztiválhiány tünetei....
 • Fesztiválok 2015-ben
  Fesztiválok 2015-benÖsszeszedtük, hogy melyek lesznek 2015 legnagyobb zenei fesztiváljai. Szemezgessetek és időben válasszatok, mert a jegyek mindig gyorsan fogynak. Több helyen már megvan a line-up, de még...
 • 5 leghangulatosabb termálfürdő
  5 leghangulatosabb termálfürdőHa szeretsz fürdőkbe járni, ezt az öt helyet nem hagyhatod ki. Ha pedig nem szeretsz, ezekbe akkor is el kell menni egyszer az életben. A 150 hazai termálfürdő közül szerintünk ez az öt...

Címkék

#ÉlményItthon (1) aggtelek (1) ajánló (1) aktív (5) aktuális (6) alcsútdoboz (1) alternative vs avangarde budapest (1) alternativ budapest (1) árvay angelika (1) augusztus 20 (1) a köles reneszánsza (1) a vizek birodalma (1) balaton (7) Balaton (2) balatonfüred (2) barlang (2) barlanglakás (1) bebte (1) békécsaba (1) bogács termál (1) Bóly (1) bor (2) bormaraton (1) bőszénfa szarvasfarm (1) budapest (1) Budapest (22) Budapesti Tavaszi Fesztivál (2) budapest avantgarde (1) budapest és környéke (4) budapest program (1) canes ezüst medve (1) capa kiállítás (1) carbona (1) cifrapalota (1) cinetrip (1) corvinus egyetem (1) cukrászda (1) dég (1) Dél-Dunántúl (3) dobó istván vármúzeum (1) Eger (1) egészség (1) egri vár (1) elektromos busz (1) erdőgazdaság (1) erzsébet város (1) északmagyarország (3) Év Utazója (1) év utazója (2) ezstergom (1) fankadeli (1) fesztivál (6) filmforgatás budapest (1) fine dining (1) fotó (3) fotópályázat (1) fürdő (1) futóverseny (1) gasztronómia (6) gellért szálloda (1) gödöllői királyi kastély (1) gyalogos híd (1) gyerekbarát (1) gyógyfürdő (3) hagyomány (1) hátizsákos (1) héjja lászló (1) Hévíz (1) hévíz hotel (1) hóbagoly (1) hortobágy (1) hungarikum (1) húsvét (1) ifjúsági szállás (1) irodalom (1) itthon.hu (3) jászberény (1) jurta (1) kastély (1) kerékpár (2) kiállítás (3) kiemelt (61) kis-balaton (1) köles (1) koncert (3) közlekedés (1) kultúra (2) kutlúra (2) kutyabarát (1) kutyabarát szállás (1) lakosztályétterem (1) Lázár lovaspark (1) lillafüred (1) Ludwig Múzeum (1) lúgosító (1) madárles (1) Magyarország (3) magyarország imázsfilm (1) Magyar Állami Operaház (1) magyar bor (1) magyar értéktár (1) Makó (1) maraton (2) mária sétány (1) martonvásár (1) márton napi borfesztivál a gellértben (1) mátra (2) mészégető-források barlangja (1) michelin-csilag (1) milyen filmeket forgattak budapesten (1) motor kiállítás (1) movilfest (1) Movilfesttour Budapest (1) müpa (1) művészet (2) múzeum (5) nagyharsány (1) nagyharsányi-kristálybarlang (1) nagy egyetemi borteszt (1) németh ágnes (1) nemzeti bor maraton (1) nemzeti parkok (2) neopaint (1) nőnapi kedvezmény (1) noszvaj (1) noszvaj981 (1) nyugat-dunándtúl (1) nyugat itthon (1) ökoturizmus (2) opera (1) orfű (1) őrség (3) ország tortája (1) pálinka (1) palóc (1) palya bea (1) pannonhalma (1) pécs (2) Pesti Vigadó (1) programajánló (12) prósza (1) Rómer Flóris (1) rozémaraton (1) rubik ernő (1) rumbach sebestyén utca (1) sárkányhajó világbajnokság (1) Semmelweis Ignác (1) skanzen (1) szabics kikötő (1) szállás (3) szállásfoglalás (1) szálláshely (4) széchenyi fürdő (1) székesfehérvár (1) SZÉP-kártya (1) szilvásvárad (1) színház (1) szolnok (1) tagore sétány (1) tanti (1) tavasz (1) tél (1) természetfotó pályázat (1) tisza-tó (5) töc (1) tokár tomi (1) torkos csütörtök (1) túra (5) Tűzfalat kapott Rubik Ernő (1) tűzfalrehab (1) újnyugat irodalmi kör (1) unesco (1) unikum (1) utazás kiállítás (1) Vad Magyarország (1) városnézés (1) vasárnapi program (1) védjegy (2) verseny (1) videó (2) video (1) villány (2) víz világnapja (1) wellness (3) wndrlnd (1) zala (1) zene (4) zöldturizmus (1)

Fedezze fel Magyarország régióit!

mo.png