Kiemelt

Kiemelt

 • 250 négyzetméteres Rubik kocka a feltaláló tiszteletére
  250 négyzetméteres Rubik kocka a feltaláló tiszteletéreElkészült a Neopaint Alkotócsoport 20. tűzfalfestménye az erzsébetvárosi TűzfalRehab-terv részeként, mely egy gigantikus Rubik-kockával kedveskedik a jubiláló feltalálónak és a...
 • 5 leghangulatosabb termálfürdő
  5 leghangulatosabb termálfürdőHa szeretsz fürdőkbe járni, ezt az öt helyet nem hagyhatod ki. Ha pedig nem szeretsz, ezekbe akkor is el kell menni egyszer az életben. A 150 hazai termálfürdő közül szerintünk ez az öt...
 • Elkészültek a fejlesztések a Kis-Balatonnál
  Elkészültek a fejlesztések a Kis-BalatonnálBefejeződött a Kis-Balaton ökoturisztikai fejlesztése. A Kányavári szigeten négyszintes, faszerkezetű kilátót építettek, ahonnan jól belátható a Hídvégi-tó. A tájba illő, fedett...
 • Gault&Millau-díjas hazai éttermek 2015
  Gault&Millau-díjas hazai éttermek 2015A Gault&Millau Magyarország megjelentette 2015-ös étterem- és borkalauzát, benne a legjobbnak ítélt hazai éttermekkel. Íme a nyertesek: Az év konyhafőnöke 2015-ben: Ádám Csaba...
 • Megújulnak a túrajelzések Észak-Magyarországon
  Megújulnak a túrajelzések Észak-MagyarországonTavaszra 2565 kilométeren újulnak meg az Országos Kékkör túrajelzései. Ezen kívül további 405 kilométernyi regionális és 356 kilométernyi észak-magyarországi tematikus út, és a 285...

250 négyzetméteres Rubik kocka a feltaláló tiszteletére

Szólj hozzá!   2014. október 29. 10:52

Elkészült a Neopaint Alkotócsoport 20. tűzfalfestménye az erzsébetvárosi TűzfalRehab-terv részeként, mely egy gigantikus Rubik-kockával kedveskedik a jubiláló feltalálónak és a Rumbach Sebestyén utcában sétálóknak. Az óriási festmény aprólékos munkával és rendhagyó technikával jött létre az alkotócsoport idei utolsó tűzfal rekonstrukciójaként.

Neopaint - Rubik (5).jpg

A Neopaint minden vizuális ember örök kedvence, hiszen ők készítették a Nemzet Színésze portrésorozatot a Rákóczi-hídnál, és újítottak meg sok-sok tűzfalat a Király és a Kazinczy utcában. Ezek közül egyértelműen vannak kedvenceink, mint a Meseváros. Most azonban a Rubik-év apropóján a Rumbach Sebestyén utcában vettek kezelésbe egy jobb sorsra érdemes falat.

„A Rubik-kocka bármely keverés után legfeljebb 20 tekerésből kirakható, de az összetettsége miatt összesen 43 252 003 274 489 856 000-féle eltérő állás hozható létre”.

40 éve született meg a legelső Rubik-kocka, mely kezdetben Bűvös kocka néven vonult be a legsikeresebb logikai játékok történelmébe. Rubik Ernő pedig éppen a 70. évét ünnepli, tehát duplán is gratulálhatunk a feltalálónak.

Nem csak szép gesztus, de hiánypótló látványossága is lett a belvárosnak a most huszadikként elkészült Neopaint-festmény.

Neopaint - Rubik (4).jpg

A teljes festményen látható Rubik-kocka – ahogy az alkotók leírják a koncepciót – apró részletekből (körökből) áll össze egy nagy képpé. „A festmény alatt állva csak egy hatalmas színes, részletes „valamit” láthatunk, azonban kissé eltávolodva a felülettől, összeáll a kocka.”

"Mindig van megoldás, és nem is csak egy"
                                                         Rubik Ernő

Neopaint - Rubik (2).jpg

A 250 négyzetméteres Rubik-kockát centire pontosan kellett megtervezni, festeni, hogy végül tökéletesen adja ki a mintát, s ez az alkotók számára igazi kihívást is jelentett.

A kocka képe mellett két elgondolkoztató idézet is gazdagítja a tűzfal üzenetét:

Neopaint - Rubik (3).jpg


A Neopaint Alkotócsoporttal korábban készített interjúnkból még az is kiderül, miből finanszírozzák a festményeket, kikből áll a csapat, és hogyan állnak hozzá egy-egy munka megtervezéséhez. KATT a lenti képre! 

neopaint banner.jpg

budapest video kiemelt rubik ernő rumbach sebestyén utca neopaint tűzfalrehab erzsébet város Tűzfalat kapott Rubik Ernő

5 leghangulatosabb termálfürdő

1    2014. október 28. 11:18

Ha szeretsz fürdőkbe járni, ezt az öt helyet nem hagyhatod ki. Ha pedig nem szeretsz, ezekbe akkor is el kell menni egyszer az életben. A 150 hazai termálfürdő közül szerintünk ez az öt a leghangulatosabb, ahol tényleg felejthetetlen fürdőélményre számíthatsz.

Makói Hagymatikum

Így kell modern fürdőt építeni. Zeg-zugos, változatos, minden szolgáltatást megtalálunk, amire csak wellness témában vágyhat az ember. Órákig el lehet üldögélni a vízben, és nézegetni a belsőépítészeti megoldásokat, formákat, íveket. Ezt a fürdőt biztosan nem felejted el és nem is fogod összekeverni másikkal.

! hagymatikum.jpg

Miskolctapolcai Barlangfürdő

A természetes barlangból kialakított fürdő egyedülálló Európában. Fürdőélményben nincs hozzá hasonló az országban. Több barlangteremben lehet fürdeni, amiket járatok kötnek össze. Az egyes termeknek saját hangulata, vízhőmérséklete, tematikája van. A fürdő épített, modernebb részében jacuzzi, termálmedence, külső strand is van, valamint egy gyógyászati részleg.

!barlangfurdo.jpg

Gellért fürdő

A fővárosi, történelmi fürdők közül ez a legszebb. A díszítések, a csempék, a szobrok elegáns hangulatot adnak a fürdőnek, ahol úgy érezhetjük magunkat, mint a királyok/királynők. A Gellért egyben népszerű gyógyhely is, ahová a világ minden tájáról érkeznek gyógyulni vágyók.

!gellert.jpg

Rudas fürdő

A Rudas fürdő törökfürdője az ország legszebbje. Olyan itt fürdőzni, mintha a középkori török birodalom elit fürdőjébe látogatnánk el. A medence körül álló oszlopok és a kupolát borító, apró ablakokon beszűrődő fény filmbéli díszletszerűvé varázsolják a helyet. Még több törökfürdő itt.

!rudas.jpg

Hévízi-tó

Természetes, gyógyvizű tó, ami egész évben látogatható és télen sem hűl le 23-25° C alá még világszinten is ritkaságnak számít. A tó vize, gőze, párája, iszapja is gyógyhatású, ezért számos kezelés között válogathatunk, vagy csak ússzunk egyet a vörös tündérrózsák között és gyönyörködjünk a környékben. Hévíz bővebben itt.

! heviz.jpg

MELYIK AZ 5 LEGJOBB WELLNESS SZÁLLÓ? KATTINTS IDE ÉS MEGTUDOD!

Ezek mellett természetesen még sok szép fürdőnk van, és a lista részben szubjektív. Örömmel fogadjuk, ha megírod kommentben, hogy szerinted melyik fürdő a leghangulatosabb, és miért.

wellness barlang kiemelt gyógyfürdő Budapest Hévíz Makó

Gasztrosétány az Erzsébet téren

Szólj hozzá!   2014. október 28. 09:03

Akik szeretik a gasztronómiai eseményeket, a kalandozzásokat az ízek világában, azoknak érdemes kilátogatni október 31 és március 1 között az Erzsébet téri Fröccsterasz környékére. A négy hónapon át tartó rendezvény célja a hazai street food kultúra bemutatása. A standok hazai termékeket, gyorsételeket kínálnak majd, méghozzá minden hónapban más alapanyagra helyezve a hangsúlyt.

1979563_302076333328809_6724038741583603714_n.jpg

További információ: facebook.com/gasztrosetany

A Gasztrosétány ingyenes és minden péntek-szombat-vasárnap lesz nyitva. Az első hétvége a halloweeni lesz, ahol a tök és a liba lesz a középpontban.

Decemberben a karácsonyi ételek, januárban a disznótor, februárban pedig a sajtok mutatkoznak be. A gasztronómiai élvezeteket Mikulás-partyval, karácsonyi koccintással és szilveszteri bulival és utcabállal színesítik a szervezők. Az ételek mellett forralt bor, sör, pálinka is lesz, vlamint kirakodóvásár és hétvégenként kispiac is. A Gasztrosétány tehát egy igazi belvárosi fesztivál lesz, amit egész télen látogathatunk.

Forrás: turizmus.com | 2014. október 27.

programajánló fesztivál gasztronómia Budapest

5 legjobb Márton napi ünneplés

1    2014. október 21. 12:12

November 7-8-9 lesz az idei libaünnep csúcspontja, a Márton napi ünneplés hétvégéje. Ötféleképpen lehet Márton napot ünnepelni, és szerencsére mindegyikhez van rendezvény, valahol az országban. Libákra fel!

márton nap 2014 kép.jpg

1. Fővárosi mulatság libákkal

Ha a fővárosban ünnepelnéd a Mártonokat, akkor a Mezőgazdasági Múzeumba kell menned, a Márton-napi őszbúcsúztató mulatságra, November 8-án. A programok között lesz újbor ünnep és borkóstoló, népi játszóház, táncház, libasimogató, kézműves műhely, herendi porcelánfestés bemutató és mindenféle libás ételek, finomságok. Az egész napos mulatságot töklámpások esti, dalos felvonulása zárja majd. A Múzeumok Őszi Fesztiválja kapcsán lesz Nagy Rajzolás, ahol a Vajdahunyad vára lesz a központi téma, valamint vártörténeti séta és rendhagyó tárlatvezetések.

Belépőjegy árak: felnőtt: 1300 Ft; gyermek és nyugdíjas: 700 Ft; családi: 3000 Ft. A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása megtekinthető.

Még több Márton napi rendezvény itt.

2. Országos vásár libákkal

Azoknak, akik az országra szóló forgatagot szeretik, ahol hazánk minden szegletéből érkeznek kézművesek, iparművészek, népművesek, kereskedők, a Szent Márton napi országos nagyvásárt ajánljuk Szombathelyen.

November 8-tól 9-ig a Vasi Múzeum Faluba költöznek a legszebb portékák: a mindennapi élet fontos és hasznos, tradicionális kellékei a len-, kender- és gyapjútermékektől a konyhai felszerelésekig.

Mindezek mellett a vásári sokadalmat tréfás népi játékok, vásári komédiák, zenés, táncos produkciók, tökverés, lúdnyak-szakítás szórakoztatja majd. Ami a gasztronómiát illeti forralt borra számos lacikonyhára és Márton-napi libasültekre számíthatunk.

3. Borozás libákkal

A Villányi borvidéken, a Márton napot egész novemberben tartó borfesztiválként ünnepelhetjük. Pincészetenként más programokra, ételekre, és borokra találunk. A közösségi tereken néphagyományokat elevenítenek fel, lesz újborköszöntő és lampionos felvonulás is.

A pincészetek programjai a 7-8-i hétvégén lesz a legszínesebb. A libalakomák mellé sztárvendégek, zenekarok érkeznek, hogy vidám hangulatban teljen az ünnep.

További részletek a Villányi libanapokról itt.

4. Pálinkázás libákkal

A VI. Márton Napi Pálinkafesztivál a siófoki főtérre csábít mindenkit, aki a libát és a pálinkát egyszerre kedveli. November 7-től 9-ig liba különlegességek, az ország legjobb gyümölcspálinkáinak kóstolója és vására, koncertek, gyermekprogramok és még sok érdekesség együtt tölti meg élménnyel a hétvégét. A fesztivál másik fő itala a sör lesz, amiből a hazai főzdék mellett Belgium legjobbjai is képviseltetik magukat.

A rendezvény mindeközben olyan nagy kérdésekre is keresi a választ, mint: Mi is az a száraz próba és milyen a tökéletes pálinkáspohár? Miért pont Szent Mártonhoz kapcsoljuk a ludat? Azok, akik ellátogatnak a Pálinkafesztiválra, biztos nem maradnak válasz nélkül. A rendezvény látogatása ingyenes!

A Márton napi népszokásokról röviden itt olvashatsz.

5. Autentikus libaünnep

Ha a fentiek közül egyik sem igazán tetszik, akkor nem maradt más, mint egy hagyományos, népi libaünnepen részt venni. Ilyen is lesz szerte az országban, de mi ezt a hármat ajánljuk:

Szent Márton Napi Vigasság Hollókőn, november 8-án, ahol történelmi életképpel, középkori és libás játékokkal, vidám színdarabbal, teával, forralt borral, libazsíros kenyérrel, libából készült finomságokkal, házi süteményekkel várják a vendégeket.

A Sóstói Falumúzeumban szintén tradicionális libaünnep lesz Márton-napi vigasságok néven, november 8-án. Felelevenítik a Szent Mártonhoz kapcsolódó hagyományokat, köszöntik az újbort és helyi libás ételeket kínálnak majd: ludas kása, libatepertő, libazsíros kenyér, sült libazúza és természetesen libacomb. Emellett érdemes megnézni a bemutatókat, a liba szépségversenyt, a tollfosztót, a libahajtó-versenyt és a népművészeti kirakodóvásárt.

A szentendrei Skanzen is méltó környezetet biztosít az ilyen nagy múltú ünnepeknek, mint a Márton nap. A Szent Márton Újborfesztivál és Libator november 8-án és 9-én várja a libarajongókat újbor kóstolóval, pálinkákkal, helyben sült libaételekkel, őszi csemegékkel, népzenével, kézművesekkel. A Tollfosztóban és a Kukorica-morzsolóban bekapcsolódhatunk az őszi társas munkákba, és egyben a szántóföldi munkák lezárulását követő felszabadult hangulat részeseivé válhatunk.

programajánló pálinka bor gasztronómia hagyomány libanapok

Elkészültek a fejlesztések a Kis-Balatonnál

1    2014. október 21. 09:00

Befejeződött a Kis-Balaton ökoturisztikai fejlesztése. A Kányavári szigeten négyszintes, faszerkezetű kilátót építettek, ahonnan jól belátható a Hídvégi-tó. A tájba illő, fedett kerékpártároló is épült, és felújították a szigetre vezető bekötőutat. A beruházás részeként családi és mozgássérült parkolóhelyeket, gyermek játszóhelyet is kialakítottak.

A Kányavári sziget hídja Wolfgang glock.JPG

A Kányavári sziget hídja. Fotó: Wolfgang Glock / Wikipedia

A szigetre vezető fahíd mellett akadálymentesített tájékoztatópontot helyeztek el, wifi-hozzáférési lehetőséggel. A megújult, kibővített tartalmú honlap (www.kisbalaton.hu) a Kis-Balaton és környékének látnivalóit mutatja be az érdeklődőknek.

Az Ingói berekben felújították a leromlott állapotú kilátót, ahonnan a látogatók megfigyelhetik az egybefüggő nádas vízi világát, az itt fészkelő madarakat. A szigorúan védett természetvédelmi területre csak engedéllyel és kísérővel lehet belépni.

Zalaváron, a Kis-Balaton Házban az üzemelési költségek csökkentésére napelemes energiaellátást építettek ki. A bemutatóház 2000-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A kiállításokat 2008-ban ugyan megújították, de az uniós pályázatnak köszönhetően az idén a zöld energia hasznosításának bemutatásával bővült a tárlat.

A térség növény- és állatvilágát jelenleg két szabadon látogatható részen, a Kányavári szigeten és a Hídvégi-tó északi részén vezető kerékpárútról szemlélhetik meg a látogatók. A Kis-Balaton vízminőség-védelmi szerepéről, a térség történelméről, néprajzi, táji és természeti értékeiről a Zalaváron található Kis-Balaton Ház interaktív kiállításai nyújtanak további érdekességeket.

A felújítás mintegy 81 millió forint összköltségű volt, amit európai uniós forrásból finanszíroztak.

Forrás: MTI

balaton kiemelt ökoturizmus

Malek Miklós és a Magyar Kamarazenekar közös koncertje

Szólj hozzá!   2014. október 20. 08:45

Akik november 2-án, este hétre elmennek a Budapest Music Centerbe, azok részesei lehetnek a könnyű- és a komolyzene rendhagyó találkozásának. A Magyar Kamarazenekar szervezte „Könnyű? Komoly! – Malek Miklós másképp” elnevezésű est egyediségét az adja, hogy az elsősorban könnyűzenészként ismert Malek Miklós, számos sláger, többek között a Hull az elsárgult levél, a Macska-duett vagy a Próbálj meg lazítani zeneszerzője, most teljesen más oldaláról mutatkozik be.

Magyar Kamarazenekar1.jpg

Magyar Kamarazenekar

Ezúttal az Emerton-, Erkel- és Artisjus-díjas Malek Miklós komolyzenei szerzeményei hangzanak el, a szerző vezényletével. A koncerten több neves művész, többek között Bánfalvi Béla Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, Lakatos György fagottművész, és Szepesi János klarinétművész is közreműködik. A nemzetközileg magas szinten elismert Magyar Kamarazenekar tagjai a hazai és külföldi élvonalbeli szimfonikus zenekarok képviselői.

A november 2-i különleges estre jegyek már kaphatók a helyszínen, az ismert jegyirodákban, és a Jegy.hu országos hálózatában. Helyszín: Budapest Music Center (1093 Budapest, Mátyás u. 8.).

programajánló Budapest

Gault&Millau-díjas hazai éttermek 2015

3    2014. október 13. 15:12

A Gault&Millau Magyarország megjelentette 2015-ös étterem- és borkalauzát, benne a legjobbnak ítélt hazai éttermekkel. Íme a nyertesek:

Az év konyhafőnöke 2015-ben:
Ádám Csaba (Olimpia étterem, Budapest)

Az év borászata:
Bott Pince (Tokaj)

Az év étterme:
Borkonyha (Budapest)

_DSC7467 - evöeszköz.jpg

A kalauz értékelése szerint a legjobb hazai éttermek a következők:
Costes restaurant (Budapest) (17pont)
Onyx étterem (Budapest) (17pont)
ZONA Bisztró (Budapest) (17pont)
Alabárdos étterem (Budapest) (16 pont)
Borkonyha (Budapest) (16 pont)
Laci!Konyha! (Budapest) (16 pont)
Olimpia Vendéglő (Budapest) (16 pont)
Salon Restaurant (Budapest) (16 pont)
Aranykaviár étterem (Budapest) (15 pont)
Babel (Budapest) (15 pont)
Csalogány 26 (Budapest) (15 pont)
LouLou Restaurant (Budapest) (15 pont)

A legjobb feltörekvő étterem:
Patrióta étterem (Gyula)

A vidék étterme:
Brill étterem (Békéscsaba)

Legjobb alternatív vendéglátóhely:
Pesti Burger és Bár (Budapest)

Forrás: gaultmillau.hu

gasztronómia kiemelt Budapest

Megújulnak a túrajelzések Észak-Magyarországon

Szólj hozzá!   2014. október 13. 14:25

Tavaszra 2565 kilométeren újulnak meg az Országos Kékkör túrajelzései. Ezen kívül további 405 kilométernyi regionális és 356 kilométernyi észak-magyarországi tematikus út, és a 285 km-es, Szokolya-Mátraháza és Szilvásvárad-Jósvafő közötti kerékpárút-szakasz jelzéseit is újra festik. A festett túrajelzések mellett felállítanak 350 irányító oszlopot is, a legjelentősebb elágazásokhoz, kiindulópontokhoz, illetve, ahol a festés nem megoldható.

túra.jpg

Fotó: Magyar Turizmus Zrt.

A térség turisztikai fejlesztéseiből eddig a Kékkör teljes nyomvonalának nagypontosságú felmérése történt meg és megkezdte működését a Természetjárók Térinformatikai Rendszere (TTR), és a hozzá kapcsolódó mobil-applikáció.

Eddig 4 turistaház, 7 új kilátó, 30 pihenőhely, 10 forrásépítés és több mint 30 egyéb erdei turistalétesítmény készült el. A 2013 végén megkezdett munka 2015 első félévében ér a végére, amikor is Gatyatetőn hazánk legmodernebb túracentrumát is átadják.

A Magyar Természetjáró Szövetség összesen 8 pályázaton 2,7 milliárd forint Európai Uniós támogatást nyert az Országos Kékkör valódi turisztikai attrakcióvá fejlesztéséhez.

Forrás: turizmusonline.hu

túra aktív kiemelt északmagyarország

Miniverzum – ahol a gyerekek a nagyok

Szólj hozzá!   2014. október 08. 11:26

...a nagy dolgok pedig kicsik. A Miniversum egy óriási, interaktív terepasztal, ahol Magyarország, Ausztria és Németország egyes tájait, nevezetességeit nézheted meg kicsiben. Ez a mini világ folyamatosan mozgásban van, és helyenként a látogatóknak is lehetőségük van beavatkozni a forgalomba, eseményeket, hang- és fényhatásokat kelthetsz életre.

HMG_0135.jpg

Fotó: miniversum.hu

Emellett meg lehet tekinteni a helyszínek eredeti fotóit is, a legkisebbeket pedig építő-alkotó foglalkozásokkal várják a Miniversum játszóházába.

A vezérlőteremben megtekinthető a terepasztalt irányító központ, a hatalmas monitorfallal és technikai háttérrel.

A MINIVERSUM az év minden napján látogatható, december 24-25-26 kivételével. Nyitva vasárnaptól csütörtökig 9.00 – 19.00 óra között, pénteken és szombaton 9.00 – 21.00 között.

További információ itt: miniversum.hu

programajánló Budapest

Cannes-ban nyert díjat a magyar turisztikai imázsfilm

1    2014. október 06. 17:22

Már a negyedik díját zsebelte be a méltán felkapott rendezőpáros, Kosta Luka és Danila munkája, melyhez az Antilope Kid formáció erre a projektre írt egy elképesztően jó dalt. 

Spanyolország, Ausztria és Anglia után Franciaországban is rangos díjjal, Ezüst Delfinnel díjazták a"More than Expective" filmet. 

A díjakról bővebben írtunk itt

 

kiemelt canes ezüst medve magyarország imázsfilm

"Lakosztályétterem" nyílik a Gellértben

Szólj hozzá!   2014. október 01. 10:13

Sokat hallottunk már a lakáséttermekről akár a fine dining, akár a pikáns-házias kategóriából, és ha már azt gondoltuk, hogy ezt a műfajt nem lehet tovább spilázni, akkor most erre alaposan rácáfol a budai Duna-parton trónoló Hotel Gellért új kezdeményezése.

Gellert_Marton_borfesztival4.jpg

Erőteljes luxus motívummal színezték át ezt a bensőséges, megismételhetetlen vacsoraprogramot, amikor a szálloda negyedik emeletén, pontosabban a 422-es deluxe apartmanban képzelték el a csokoládés, libamájas, habos-babos ételcsodákkal és aranyfüstös-mámoros borszelekcióval teli, limitált, összesen két alkalmat. 

Lakosztályétterem 2014. november 7-án és 8-én a Gellértben

Novemberben két vacsorát állít össze a Gellért séfje, Héjja László, aki mind az európai, mind az amerikai kontinensen, Thaiföldön szakácskodott,  Mexikóban és az USA-ban a nagykövetségeken irányította a konyhát. 

A menüről annyi tudható, hogy  Héjja László séf költeményei között lesz tokaji zselés libamáj falatkák ribizlivel és mangó cseppekkel,  Mazsolás libamájhabbal töltött bonbonok kakaóbabos sós csokoládéval. S ezekhez két  hölgy fog borokat társítani. November 7-én a VinCe Magazin főszerkesztője, Németh Ágnes fog meghökkentő borpárosításokat ajánlani a libamájhoz. November 8-án Árvay Angelika veszi át a stafétát. Angelika - aki Tokaj-Hegyalja híres borásznője és a Junibor Egyesület elnöke -,  az Árvay Pincészet legkülönlegesebb tételeit fogja kínálni a lakosztályétterem libás kreációihoz. 

 

A 422-esben egyébként a csodálatos budapesti panoráma mellé jár még a celebritásokból álló hely szelleme is, hiszen a deluxe apartman lakója volt többek között Jean Fonda, a nepáli király, Kirk Douglas és Sir Andrew Lloyd Webber.

A lakosztályétterem gazdarendezvénye a Márton napi Borfesztivál a Gellértben,
melyről bővebben itt lehet olvasni.

Jegyek.jpg

kiemelt fine dining gellért szálloda németh ágnes lakosztályétterem héjja lászló árvay angelika márton napi borfesztivál a gellértben

Elkészült a Rudas fürdő bővítése

Szólj hozzá!   2014. szeptember 26. 13:23

Élményfürdővel, török-magyar fúziós étteremmel és a tetőkertben dunai panorámás jacuzzival bővült a Rudas fürdő.

Az épület romos déli szárnyát, a volt palackozóüzemet egymilliárd forintból újították fel, és csatolták hozzá a fürdőhöz. Szükségessé vált a fürdőn belüli közlekedés és a vendégek öltözőtereinek átszervezése is. A 2012-ben felújított előcsarnokban egy hídszerű közlekedőfolyosót építettek, amely összeköti az előcsarnok két oldalán lévő épületek emeleti szintjét.

rudas.jpg

Az új, panorámás jacuzzi (Fotó: turizmus.com)

Az új szárny fejlesztése során 3500 négyzetmétert építettek be. A földszinten négy új medence épült, köztük egy 42°C hőmérsékletű, gyógyvízes is. A középső szinten a fürdőből és az utcáról is megközelíthető étterem nyílt, amelynek gasztronómiai koncepcióját a török és a magyar konyhából merítette Kovács Lázár séf. Az élményfürdő fő attrakciója a tetőkertben létesült panorámás napozóterasz és víz alatti fényjátékkal felszerelt jakuzzi, amelynek medencéjéből a Parlamenttől a közgazdasági egyetemig látni.

Az új élményfürdő a hét minden napján koedukált lesz (a törökfürdő-részleggel ellentétben, ahol nem változik az eddigi rend), és területére kiterjesztik a péntek-szombat éjszakai fürdőzést. Mivel teljes egészében szeparálható a Rudas többi egységétől, így céges rendezvényekre önállóan is kibérelhető az étteremmel együtt.

December elejére elkészül az utolsó ütem, az új, 500 m²-es szaunavilág is.

Az új élményfürdő szeptember 26-tól, reggel 6-tól este 8-ig tart nyitva, míg az étterem este 11 óráig. A belépőjegy hétköznapokon 2900, hétvégén 3200 forintba kerül.

Forrás, valamint a teljes cikk: turizmus.com

wellness kiemelt gyógyfürdő Budapest

Női Kézilabda Európa-bajnokság

Szólj hozzá!   2014. szeptember 24. 09:57

Magyarország és Horvátország közösen rendezi idén a női kézilabda európai versenyét. A december 7-én kezdődő EB meccseit hat városban tarják majd: a csoportmeccsket Győrben, Debrecenben Varasdon, Eszéken; a középdöntőket (dec. 13-17.) Debrecenben és Zágrábban, míg a döntőt, december 21-én Budapesten játszák.

kezi7(1)_1.jpg

Fotó: Magyar Kézilabda Szövetség

A magyar válogatott az A-csoportban az Audi Aréna Győrben játssza mérkőzéseit sorrendben Oroszország, Lengyelország és Spanyolország ellen. A Norvégia, Dánia, Románia és Ukrajna alkotta B-csoport a debreceni Főnix Arénában mérkőzik majd.

Szurkoljunk együtt a lányoknak!

További információ itt.

sport programajánló

Az év kutyabarát helye 2014

Szólj hozzá!   2014. szeptember 23. 13:02

Átadták az idei „Kutyabarát Hely” díjakat. Az interneten leadott szavazatok alapján, a fővárosi győztes a Mazel Tov étterem lett, vidéken pedig az ürömi Hütte étterem.

A díjat hagyományteremtő céllal alapították a kutyabarát.hu oldal készítői, és azokat a vállalkozásokat szeretnék jutalmazni, akik felfigyeltek arra, hogy egyre több kutyatartó szeretné kutyájával együtt élvezni a vendéglátóhelyek szolgáltatásait, és szívesen fogadják őket.

_DSC0261 - puli.jpg

A pályázaton 8 kategóriában 63 nevezés érkezett, az leadott szavazatok száma pedig mintegy 8000 volt – tájékoztatta pénteken a kutyabarát.hu az MTI-t.

A pályázaton részt vett kutyabarát helyek mind nyertesek, hozzáállásukkal közvetítik a kutyabarát szellemiséget, népszerűsítik a felelős kutyatartást - mondta Sziládi-Kovács Hajnalka, a kutyabarát.hu egyik alapítója.

Kávézó kategóriában Budapesten a California Coffee Teréz körút, vidéken a mosonmagyaróvári Várkert Kávézó kapta a legtöbb szavazatot. A romkocsmák közül a Raqpart Budapest, panzió kategóriában a délegyházi Tavirózsa Kemping kapta az elismerést. Szálloda kategóriában az internetes szavazók a nemesnépi Abbázia Country Club Hotelt választották az év kutyabarát helyének, munkahely kategóriában a Kőbányai Széchenyi István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola kapta az elismerést.

Gratulálunk a nyerteseknek!

Forrás: MTI

kiemelt

10 különleges helyszín Magyarországon

27    2014. szeptember 18. 11:02

Magyarországon van a legnépszerűbb, sokat látogatott úti célok után is bőven látnivaló. Ha a legmenőbb helyeken már jártál, akkor ajánlunk neked néhány különlegesebb helyszínt, amit érdemes felkeresni egyszer az életben.

Tarjánka-szurdok

A Tarjánka-patak vulkáni kőzetbe vájt völgyét Markaz és Domoszló között félúton találjuk meg. A szurdok 750 méter hosszan kanyarog, helyenként 15 méter magas sziklafalak között. Érdekessége, hogy legszűkebb pontja csupán 3 méter. A környék több védett állat- és növényfajnak ad otthont. A feltorlódott sziklák és törmelékek miatt a patakon több helyen alakultak ki kisebb vízesések, csobogók. A szurdok  területére – jelenleg – csak a természetvédelmi hatóság engedélyével lehet belépni, de reméljük ez változik a jövőben.

különleges helyek - tapolca.jpg

Tavasbarlang

Tapolcának ezt a nevezetességét 1903-ban fedezték fel véletlenül, egy kútásás alkalmával. Aki mostanában ellátogat oda, az egy szépen kiépített, tiszta vizű, kivilágított barlangban csónakázhat végig a 13,7 millió éves járatok egy 300 méteres szakaszán. A látvány mellett a barlang klímája is jó hatással lesz ránk. A tiszta, állandóan 20°C-os levegő az asztma és az allergia nagy ellensége. A tavasbarlang területe fokozottan védett, de egész évben látogatható. Belépőjegyet 600-1000 Ft között kapunk.

Túristvándi vízimalom

A ma is működő vízimalom az ország legnagyobbja. 1315-ben már vízimalomként említik a korabeli írások, de maga az épület már 1181-ben megvolt, viszont akkori funkciója nem derül ki egyértelműen. Az ódon, népi stílusban épült malom és környezete kiváló túrahely, amellett igazi időutazás. Az épületben kiállítás mutatja be a hely történelmét és a malom működését. Az például ipartörténeti ritkaságnak számít, hogy a víz nem felülről folyik a malomkerékre, hanem a kerekek lapátjai merülnek bele a folyó vizébe. A malom egész évben látogatható. A teljes árú belépőjegy 200 Ft.

különleges helyek - egerszalók.jpg

Sódomb

Az egerszalóki sódomb az ország leglátványosabb hőforrása. A 410 méter mélyről feltörő hévíz 1200 m2-en rakta le mészkőhordalékát, amiből sódomb épült. A domb lábánál termálfürdő épült, ami mára komplett wellness és gyógyászati központtá fejlődött. Magára a sódombra nem lehet felmászni, de a lábánál fürdeni, és látványában gyönyörködni is épp eléggé különleges élmény.

Bújdosók Lépcsője

A Bújdosók Lépcsőjét a Badacsony hegyen találjuk, a Balaton északi partján, és a Rózsakőtől vezet fel a hegy tetejére. Az út meredek, és jólesően megterhelő, a tetejéig 464 lépcsőfokot kell legyőznünk. A Badacsony teteje egy viszonylag sík erdős rész több kilátóponttal, tűzrakó hellyel, piknikasztallal. Érdemes felmászni a Kisfaludy-kilátóba, ahonnan 438 méter magasból nézhetünk le a Balatonra és annak északkeleti partjaira.

Római fürdő

Ez a fürdő valójában egy vízesés a Gaja-patakon, a Bakonyban. A Gaja-patak völgye népszerű kirándulóhely bakancsos turisták, hétvégi, kiránduló családok és erdei kerékpárosok körében. A Rómia fürdőt és a völgyet érdemes esőzés vagy hóolvadás után látogatni, amikor a vízhozam nagyobb, és a patak zúgói látványosabbak. Maga a völgy 2 km hosszú, és itt találjuk a híres betyár, Savanyú Jóska barlangját is, ahol állítólag a csendőrök elől elrejtőzött. A Római fürdőt Bakonynána irányából lehet megközelíteni. A közelben érdemes még megnézni a tési szélmalmokat is.

különleges helyek - bikal.jpg

Reneszánsz Élménybirtok

Bikal központjától 300 mérette, a Puchner kastélyszálló szomszédságában találjuk ezt a mesés reneszánsz falut. A korabeli stílusban épült komplexum központ része a középkori óváros, ami tényleg olyan, mintha egy lovagos film díszlete lenne. Az épületek aljában korabeli műhelyek vannak, ahol megnézhetjük és ki is próbálhatjuk a régi idők mesterségeit. Van itt pékműhely, fafaragóműhely, szobrászműhely, szabóműhely, bőrműves műhely, gyertyaöntőműhely, ékszerkészítő műhely, valamint egy étterem, a Fogadó a Fehér Hattyúhoz. Ezek mellett van még itt lovagi küzdőtér, és egy klasszikus magyar falu állatsimogatóval. Az óvárosban rendszeresen vannak hétvégi programok, családi napok. A belépőjegy 1700-2500 Ft között van, de vannak családi jegyeik is.

Sziklakórház

A Budai vár mélyén találjuk ezt az atombunkert és katonai kórházat, aminek a története 2002-ig titkosítva volt. A várhegy sziklájába épült kórház ma múzeumként látogatható. Különös történeteit a II. világháborútól 1956-ig 200 élethű viaszfigura teszi látványosabbá az eredeti berendezések, kórházi eszközök mellett. A Sziklakórház csak vezetéssel látogatható, aminek a díja benne van a belépőjegy árában. A tárlat legfrissebb része a modern katonai orvoslással foglalkozik.

különleges helyek - pécs.jpg

Ókeresztény sírkamrák

Pécs sok szép nevezetessége közül az ókeresztény sírkamrák felkerült az UNESCO világörökségi listájára is. A régészeti bemutatóhely az első évezred keresztény, halotti kultuszába, a korabeli temetkezési építészet és művészet világába kalauzolják el a látogatókat. Az itt található falfestmények a római katakombák alkotásaival vetekszenek. Az ókeresztény sírkamrákat a négytornyos székesegyház mellett találjuk. A belépődíj 900-1700 Ft között van.

Egri érseki pincerendszer

A pincerendszert a török megszállás után építették ki, azzal a céllal, hogy környező szőlőterületeken megtermelt borok egyházi adóként beszedett tizedét tárolni tudják. A hatvani kaputól a Rác kapuig 4 km hosszú pincét „város a város alatt” néven is emlegetik, 2007-ben pedig felkerült a 7 magyar építészeti csoda listára. Érdekesség, hogy a pincét sosem szigetelték le a víz ellen, így a falakon átszivárgó talajvíz cseppkőszerű képződményeket hozott létre a falakon és mennyezeteken. A látogatható része az Eszterházy tértől a Bazilikáig tart. A belépőjegy ára 500-950 Ft.

banner blogra.jpg

aktív kiemelt

3 klassz kiállítás őszre

Szólj hozzá!   2014. szeptember 16. 18:31

Ha budapesten jársz vagy eleve itt vagy, van itt három kiállítás, amit érdemes meglátogatni. A gasztro és könnyűzenei programok mellett talán jól esik valami csendesebbet, könnyedebbet is csinálni.

3 kiállítás - rembrandt.jpg

Rembrandt és a holland „arany évszázad” festészete

Helyszín: Szépművészeti Múzeum, Hősök tere

A múzeum holland gyűjteménye nemzetközi viszonylatban is jelentősnek számít. Ezt láthatja majd a közönség az november 1-jén nyíló tárlaton kiegészítve könyvekkel, térképekkel, korabeli bútorokkal és 150 festménnyel, melyek külföldi magángyűjteményekből és múzeumokból érkeznek. A tárlat a korszak legnagyobb festőjének, Rembrandtnak a munkássága köré épül, akitől 20 remekművet láthatunk majd, köztük az utolsó önarcképét és legelsőnek tartott festményét is.

A kiállítás február 15-ig látogatható. A belépőjegy áráról egyelőre nincs információ.

3 kiállítás - zsolnay.jpg

Egy zseniális család – Zsolnay

Helyszín: egykori Honvéd Főparancsnokság épülete, Budai vár

A kiállítás 260 Zsolnay-alkotáson és több kisfilmen keresztül mutatja be a híres keramikuscsalád múltját, jelenét, alkotóit és munkásságukat. A tárlat két fő részből áll. Az első a pécsi Zsolnay Múzeum anyagának válogatott darabjait mutatja be, míg a másik szekció az épületkerámiákkal, csempékkel és szobrokkal foglalkozik.

A kiállítás December 19-ig látogatható, keddtől vasárnapig. A teljes árú belépőjegy 2000 Ft.

3 kiállítás - dada.jpg

Dada és szürrealizmus

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria, Budai vár

Dalí, Miro, Duchamp, Magritte, Schwitters, Ernst és Man Ray különleges világát ismerhetjük meg a tárlaton. A 20. század két legjelentősebb avantgárd irányzatát több mint száz festmény, objekt, fotómontázs, kollázs, asszamblázs és ready-made alkotáson keresztül fedezhetjük fel.

Teljes árú belépőjegy: 2400 Ft. A kiállítás október 5-ig tart.

kultúra programajánló kiállítás Budapest

Magyar szállásadók meredek esetei

Szólj hozzá!   2014. szeptember 10. 13:00

A szállás.hu összegyűjtötte a hazai szállásadók szélsőséges eseteit, és megosztották velünk. A vendégek néha elképesztő dolgokra képesek. Íme az idei rekorderek!

Jelenet a Grand Hotel Budapest című filmből

Az még nem meglepő, hogy az online szállásfoglalások nagy része 1-2 napra szóltak, de az már annál inkább, hogy volt valaki, aki 30 napra foglalt le egy apartmant Szolnokon. A legolcsóbb foglalás 1500 Ft / 2 fő volt, míg a legdrágább 880.000 Ft egy Dobogókői szálláshelyért.

A legdurvább minibáros fogyasztás 65.000 Ft volt, de volt olyan eset is, hogy egy társaság 20.000 Ft / főt hagyott ott egy hotel éttermében. A rekord azonban egy kétezer fős rendezvény volt, összesen 9 millió forint értékben. Legkönnyebben az esküvőkkel szállnak el a költségek, ahol nem ritka a 200-400 fős vendégsereg sem. Egyik szolgáltató beszámolt egy esetről, ahol csak a zenekar 50 fős volt.

A legnépszerűbb hazai szálláshelyek listájáért kattints ide!

A legidősebb utazó (a portál adatai szerint) egy 103 éves ember volt, de több helyről mesélték, hogy 90 év feletti vendégük volt. Más vendégek azzal maradtak emlékezetesek a szolgáltatók számára, hogy rengeteg csomaggal érkeztek. Egyik vendég egymaga 8 bőrönddel, egy másik 5 utazótáskával érkezett, pedig csak két éjszakára foglalt szobát.

Voltak állati rekordok is, a legértékesebb állat egy versenyló volt, de érkezett már szálláshelyre elefánt és zebra is, cirkuszi állatidomárokkal. A kutyakiállítás idején pedig az egyik vendéglátónak 16 tacskót kellett elszállásolnia.

banner blogra.jpg

szálláshely kiemelt

Törni-zúzni Budapesten?

1    2014. szeptember 10. 11:17

10464128_769899709721335_5175752339236639428_n.jpg

Érdekes szolgáltatás indult be fővárosunkban: megnyílt az első Dühöngő. A lényeg pofonegyszerű: bemész egy szobába, ha ideges vagy, és mindent összetörsz.

A Dühöngő megvalósítóinak célja, lehetőséget biztosítani mindenki számára, hogy megfelelő körülmények között vezethesse le a hétköznapokban felgyülemlett stresszt. A helyen többféle csomag közül választhatunk, attól függően, milyen jellegű bennünk az ideg. Törhetünk irodai bútorokat, konyhai eszközöket, italos üvegeket,és mindezt biztonságos és legális körülmények között. Lehetőség van továbbá falhoz állítani gyűlölt ellenségünket, és megdobálni zöldséggel vagy vízzel töltött lufikkal.

A szervezők alternatív regenerálódási formának definiálják a Dühöngőt, ami amellett, hogy levezeti a felgyülemlett stresszt, megmozgat és szórakoztat is, és csapatépítésnek sem utolsó.

Weboldal: rageroom.info

Facebook: facebook.com/rageroom

És egy videó:

programajánló Budapest

Ezek a legnépszerűbb hazai szálláshelyek

Szólj hozzá!   2014. szeptember 10. 10:35

A szallas.hu oldal statisztikai adatai és az Év Szállása versenyen begyűjtött szavazatok alapján megtudhatjuk melyek voltak idén a legnépszerűbb szálláshelyek és mely településeket látogatta legszívesebben a hazai utazóközönség.

_DSC7777.jpg

A települések közül idén Csesznek volt a legmenőbb. A cseszneki várhegy via ferrata útjáról mi is írtunk már. A második Gyomaendrőd, a harmadik legvonzóbb helység Bükfürdő. A TOP 10 további teplepülései: 4. Cserkeszőlő, 5. Hévíz, 6. Gyula, 7. Gárdony, 8. Eger, 9. Hajdúszoboszló, 10. Zalakaros.

Három legjobb 4-5 csillagos szálloda:
1. Imola Hotel Platán, Eger
2. Diamant Hotel Szigetköz, Dunakiliti
3. Elizabeth Hotel, Gyula

Három legjobb 1-3 csillagos szállások:
1. Piramis Hotel, Gárdony
2. Club Dobogómajor, Hévíz
3. Hotel Margaréta, Balatonfüred

Három legjobb panzió:
1. Royal Panzió, Cserkeszőlő
2. Pelso Panzió, Balatonmáriafürdő
3. Villa Citadella Wellness Panzió, Eger

Három legjobb apartman/vendégház/hostel:
1. Imola Udvarház Apartman, Eger
2. Bellus Apartman, Abádszalók
3. Erzsébet Vendégház, Csesznek

Forrás: szallas.hu; turizmusonline.hu | Fotó: Magyar Turizmus Zrt.

kiemelt

Kevesebb a panasz a vendéglátókra

Szólj hozzá!   2014. szeptember 09. 10:29

Országos szinten javult a turisztikai szolgáltatások minősége. A fogyasztóvédők az idei főszezonban 1792 vendéglátó-ipari egységet és 128 taxis szolgáltatást vizsgáltak, ebből 554 vendéglátónál és 18 taxisnál találtak valamilyen, többnyire kisebb szabálytalanságot.

_DSC7458.JPG

A Magyarországra látogató külföldi turisták biztonsága és nyugalma érdekében a vendéglátó egységeknél elsősorban a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytató vállalkozások kiszűrése volt a céljuk, de sarkalatos pontja volt az ellenőrzéseknek az is, hogy az árakat megfelelően tüntetik-e fel a szolgáltatók.

Összességében, idén a vendéglátók 31 százalékánál tártak fel hiányosságot a felügyelők a múlt évi 33 százalékkal szemben, a taxiknál ez a mutató a tavalyi 17 százalékról 14 százalékra mérséklődött.

Ellenőrizték a repülőterek előtti taxisokat, a hajóállomásokon és a vasúti megállóknál működő személyszállítást is. Náluk többnyire figyelmetlenségből adódó hiányosságot találtak, de előfordult néhány esetben, hogy engedélyt kellett bevonni. A jellemző hiányosságok közé tartozik, hogy a szolgáltató nem ad számlát, illetve nem megfelelően tájékoztatják az utasokat.

A fogyasztóvédelem szerint a turisták oldaláról, több odafigyeléssel, tudatos vásárlói magatartással sok egyéb panasz megelőzhető lenne, de ez a javuló tendencia önmagában szép eredmény.

Forrás: turizmusonline.hu

 

kiemelt

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014

Szólj hozzá!   2014. szeptember 05. 10:13

Szeptember 29. és november 9. között idén is elárasztanak minket a múzeumok számtalan érdekes programmal, kiállítással, kreatív programmal. A tavalyi, jól bevált tematikák mellé újak is társulnak: az Utazó Múzeumok, a Múzeumi Őszbúcsúztató és a Tanárok Éjszakája.

A fesztivál mottója: Töltődj fel múzeummal! Ami pedig mögötte van: megszámlálhatatlan sok programajánlat országszerte, 170 múzeum szervezésében.

Idén is lesz a pedagógusoknak szóló A lámpás én vagyok című rendezvény, valamint a színes és könnyed Nagy Rajzolás.

A tárgyak belsejét és lelkét is megismerhetjük a Tárgydoktor rendel! témában összegyűjtött programokon. Betekinthetünk a restaurátorok műhelytitkaiba, a tárgymentés módszereibe, a valódi tárgydoktorok mindennapi munkájába.

MOF kép.jpg

A 16 év felettieknek is lesznek külön programok, mégpedig olyan ínyencségek, mint a fegyverbemutató vagy a diák-vadász találkozó. Szó lesz a vámpírizmusról és Indiana Jones útjába is eredhetünk.

Idei újdonság, az Utazó Múzeumok, aminek a lényege, hogy a kiállítások házhoz mennek, de legalábbis a közeli utcákra, terekre, vagy éppen az óvodába, vagy az iskolába. Útra kel a Balaton Múzeum, a pesti oldal kortárs kiállítótere, a Ludwig Múzeum, lesz rendhagyó természetismereti óra, sőt a Déri Múzeum "hátizsákkal" költözik a tantermekbe.

A Pincétől a Padlásigprogramjainak különlegessége, hogy beléphetünk a közönség elől elzárt, titkos múzeumi részlegekbe.

Nézd meg kedvezményes szállásajánlatok a Múzeumok Őszi Fesztiváljára itt.

Kulturális tereinket alkalmunk lesz felfedezni kerékpárral vagy gyalogosan is. Az utcáról olyan épületekbe térhetünk be, amelyekről nem is sejtjük, milyen kincseket rejtenek.

Valódi kultúra-kavalkádnak ígérkezik a Múzeumi Őszbúcsúztató, melyben áramot termelhetünk szobabiciklin, megismerhetjük a váci múmiák titkát, élőszobor kiállításon vehetünk részt, sőt még igazi Márton-napi ínyencségekbe és szokásokba is belekóstolhatunk.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja tehát minden korosztály számára kitalált valamit, amitől izgalmas lesz. Érdemes lesz nekivágni, és feltöltődni múzeummal!

programajánló kiállítás művészet múzeum

Világsztárok Magyarországon

Szólj hozzá!   2014. augusztus 22. 11:00

2014 őszén hazánkba látogat, egy-egy koncert erejéig, néhány igazán hatalmas sztár. Érdemes szállást és jegyeket időben foglalni!

Október 18-án Kylie Minogue ad koncertet a Papp László Sportarénában. Ő az a lány, aki Madonna mellett a legtöbb emlékezetes slágert gyártotta az 1990-es és 2000-es években. Hangján és dallamain nem fog az idő, ezért biztosan jó buli lesz most is!

michael 3.jpgOktóber 27-én James Blunt, brit zenész jön ugyanoda. Blunt 2004-ben tört be a köztudatba, de azóta bármit csinál a zenei piacon, azt milliók követik és szeretik. Kíváncsian várjuk mennyit változott, mióta legutóbb itt járt.

November 2-án, a pályája csúcsán járó, kanadai swing/pop énekes, Michael Bublé énekel nekünk, szintén a Sportarénában. Bublé eddig 50 millió albumot adott el, a közönsége imádja, legutóbbi turnéján több mint 2 millió rajongót szórakoztatott könnyed, fülbemászó slágereivel és feldolgozásaival.

Ha valaki nem jutna be Bubléra, ajánljuk figyelmébe a Voca People koncertjét, ugyanazon a napon, a Budapesti Kongresszusi Központban. Nem olyan, mint amire számítasz, hanem egy egyszerre lenyűgöző és vicces kalandozás a zenei stílusok világában nyolc, fantasztikus hangú és humorú művésszel. Akármilyen show-val azért nem lehet bejárni a világot, ahogy ők tették.

Fotó: michaelbuble.com

programajánló koncert Budapest

Sztárkukkoló túra Budapesten

Szólj hozzá!   2014. augusztus 18. 16:20

Abszolút hiánypótló kerékpáros túrára indulhatunk a Design Terminállal szemközti bal csücsökből az Erzsébet térről, ami pedig nem más, mint a Mozi túra! Azaz megtudhatjuk hol és milyen filmeket forgattak Budapesten. 

bike2.jpg

A Movilfest Budapest - azon túl, hogy mobillal készült filmek fesztiválját indították el a hazai fővárosban is - kerékpáros túrát szerveznek azoknak, akik a nálunk készült hollywoodi filmek helyszíneit, kulisszatitkait szeretnék megismerni. Mindehhez pedig kerékpárral, táblagéppel és egy energiaitallal is felvérteznek. 

 

 

programajánló Movilfesttour Budapest movilfest filmforgatás budapest milyen filmeket forgattak budapesten

Új helyek Budapesten

Szólj hozzá!   2014. augusztus 18. 08:05

Mindenkinek van kedvenc étterme, kávézója, törzshelye, ahol beváltak az ételek, az italok, jó a kiszolgálás. Néha viszont érdemes kipróbálni új helyeket is, kicsit elkalandozni valami másba, ízben, környezetben, stílusban. Összegyűjtöttük nektek a frissen nyílt vagy megújult éttermeket, amik felfedezésre várnak!

Üveg/Ház

A budapesti Sas utcában nemrégiben megnyílt Üveg/Ház a minőségi borkultúra és a design kiváló egyvelege. A kínálatban számos különleges bor várja a minőségi borkultúra elkötelezett rajongóit, annál is inkább, mert a borkínálat mellett borkóstoló programokkal is várják a vendégeket. A borkultúra mellett a design is szerepet kap, az üzletben megtalálhatóak fiatal magyar designerek által készített borfogyasztáshoz kapcsolódó kiegészítők.

Vendéglő a Kis Bíróhoz

Megújult a Bock Bisztró Buda, mely a továbbiakban Vendéglő a Kis Bíróhoz néven folytatja pályafutását. A már megszokott kiváló minőségű borok mellett a tradicionális magyar és a gourmet konyha fogásait egyszerre élvezhetjük a Budai-hegyekben.

Tébolykert

Megnyitott a Tébolykert, mely – már csak a hely nevéből ítélve is – a budapesti romkocsma kínálatot gazdagítja. A hely tulajdonosai nem aprózták el a dolgot, rögtön kétszintes szórakozóhellyel várják vendégeiket. Hol máshol, találhatnánk mindezt, mint a város "bulinegyedében", a Klauzál utcában.

új éttermek országszerte.jpg

Malom Bisztró

A Soroksári úton egy régi malom épületében lelt otthonra a Malom Bisztró, mely nagy, tágas terei, egyedi atmoszférája miatt igencsak hangulatos hely. A hely tulajdonosai művészetpártolók, így mindig valamilyen izgalmas kiállítás teszi kellemesebbé az itt töltött időt.

Rombusz Terasz

Tipikus nyári kiülős belvárosi hely a Rombusz Terasz, mely a Ráday utcában várja vendégeit. A kiváló ételkínálat mellett gazdag programkínálatra, koncertekre számíthatnak az idelátogatók.

Kontakt

A Károly körúti Kontaktban kóstolható meg a Rocket, a hideg, selymes csapra vert kávé, ideális frissítő a forró nyári napokra.

Mazel Tov

Várja vendégeit a Mazel Tov kóser szórakozókert az Akácfa utcában. A hely létrehozóinak célja volt egy nyitott szemléletű, kulturális és gasztronómiai szempontból is magasan jegyzett helyet, ahol mindenki jól érzi magát. A Mazel Tov egyébként a budapesti zsidó kultúra szempontjából is meghatározó helyszín, ugyanis az egykori gettófal maradványa a kert végében található, itt hamarosan emléktábla is elhelyezésre kerül majd. A nemrégiben nyílt hely nagy kihívás elé néz, ugyanis a Zsidó Nyári Fesztivál egyik kiemelt helyszíne lesz.

Terminál Étterem

A budapesti Erzsébet téren nyílt meg egy gasztronómiai kalandokra csábító új étterem. A Design Terminal épületében várja a modern konyha különlegességeire fogékony vendégeket a Terminál Étterem. Az ételek mellé széles borválasztékból kereshetünk megfelelő kísérőt, de a Terminál hatalmas látvány-bárpultja hideg söröket és színes koktélokat is kínál. Hétvégente klubkoncertek és neves dj-k gondoskodnak a különleges hangulatról.

kiemelt

Infók belföldi utazáshoz!

Szólj hozzá!   2014. augusztus 14. 10:50

Ezek azok a rendezvények, ahol a Magyar Turizmus Zrt (itthon.hu, itthon.blog.hu, facebook.com/élményitthon, twitter.com/hungarytourism) csapata is kint lesz. Keresd a standunkat friss infóért, úti tippekért, újdonságokért, hasznos tanácsokért!

_DSC3342.jpg

Standjainkon munkatársaink bármilyen – belföldi turizmussal kapcsolatos – kérdésre készséggel válaszolnak. Magadhoz vehetsz néhány ingyenes kiadványt, amikből Magyarország legszebb régióiról tudhatsz meg, utazásodhoz nélkülözhetetlen információkat.

Keresd a standunkat, ahol garantáltan kedvet kapsz egy belföldi utazáshoz, kalandhoz:

Budavári Borfesztivál / szeptember 11-14. / Budapest (Cikkünk itt!)

Nemzeti Vágta / szeptember 20-21. / Budapest

Csabai Kolbász Fesztivál / október 23-26. / Békéscsaba

kiemelt

Fedezze fel Magyarország régióit!

mo.png

Legfrissebb

Itthon Észak-Magyarországon

Itthon Közép-Dunántúlon

 • Legyen tatai az "Év fája"!
  Legyen tatai az "Év fája"! Fotó:Tata és Környéke Turisztikai Egyesület Facebook oldala Az Ökotárs Alapítvány hirdette meg az Év Fája elnevezésű versenyt, amelynek a legfőbb célja, hogy a...

Itthon a Balatonon

 • Újdonságok a Balatonnál
  Újdonságok a Balatonnál A Balaton az a hely, ahol mindig történik valami, ahol mindig találhatunk valami újdonságot. Most van a Nyitott Balaton rendezvénysorozat, rengeteg jobbnál jobb programmal, ehhez...

Itthon a Dél-Alföldön

 • András naptól disznótor
  András naptól disznótorA néphagyomány szerint – és praktikus okokból – egykor András napjával indult a disznóvágási szezon a falusi portákon. Már elég hidegre fordult ekkorra az idő, a hurka, kolbász...

Itthon Dél-Dunántúlon

 • Kalandtúrák Mecsekerdőn
  Kalandtúrák MecsekerdőnGondolt egy nagyot a Mecsekerdő - amit az erdő élményként nyújtani tud, ők megvalósítják! Ajánlatukkal "beviszik a céget az erdőbe". Kaland a Mecsextrém Parkban (fotó: Mecsekerdő...

Itthon Nyugat-Dunántúlon

 • TOP5- történelmi események Nyugat-Dunántúlon
  TOP5- történelmi események Nyugat-DunántúlonA nyugat- dunántúli régió a történelem viharos éveiben is jelentős események színhelye volt, ezeket mutatja be top5 összeállításunk. Győri csata (Kismegyer) 1809. június 14. A...

Itthon Budapesten

 • Művészettel a gyermekekért a Turai Kastélyban
  Művészettel a gyermekekért a Turai KastélybanA hagyományteremtő jótékonysági rendezvényt 2014. október 26-án rendezik meg a Turai Kastély épületében. A szervezők a bevételt a művelődési ház udvarán található terület...

Itthon Észak-Alföldön

 • Szolnoki Csokimámor
  Szolnoki CsokimámorA világ minden tájáról érkező csokoládékülönlegességek, csokis kóstolók, csokigyár, csokimozi, kiállítás, vásár, bemutatók -minden, ami csoki. III. Szolnoki...

Itthon a Tisza-tónál

 • Átadták a hallépcsőt Kiskörénél
  Átadták a hallépcsőt Kiskörénél2014. október 28-án átadták az ország legnagyobb vízügyi létesítményének - a Kiskörei Vízerőműnek - ökológiai hallépcsőjét, amely ilyen formában Közép-Európában egyedinek...
Programajánló

Programajánló

 • Gasztrosétány az Erzsébet téren
  Gasztrosétány az Erzsébet térenAkik szeretik a gasztronómiai eseményeket, a kalandozzásokat az ízek világában, azoknak érdemes kilátogatni október 31 és március 1 között az Erzsébet téri Fröccsterasz...
 • 5 legjobb Márton napi ünneplés
  5 legjobb Márton napi ünneplésNovember 7-8-9 lesz az idei libaünnep csúcspontja, a Márton napi ünneplés hétvégéje. Ötféleképpen lehet Márton napot ünnepelni, és szerencsére mindegyikhez van rendezvény, valahol az...
 • Malek Miklós és a Magyar Kamarazenekar közös koncertje
  Malek Miklós és a Magyar Kamarazenekar közös koncertjeAkik november 2-án, este hétre elmennek a Budapest Music Centerbe, azok részesei lehetnek a könnyű- és a komolyzene rendhagyó találkozásának. A Magyar Kamarazenekar szervezte „Könnyű?...
 • Miniverzum – ahol a gyerekek a nagyok
  Miniverzum – ahol a gyerekek a nagyok...a nagy dolgok pedig kicsik. A Miniversum egy óriási, interaktív terepasztal, ahol Magyarország, Ausztria és Németország egyes tájait, nevezetességeit nézheted meg kicsiben. Ez a mini...
 • Női Kézilabda Európa-bajnokság
  Női Kézilabda Európa-bajnokságMagyarország és Horvátország közösen rendezi idén a női kézilabda európai versenyét. A december 7-én kezdődő EB meccseit hat városban tarják majd: a csoportmeccsket Győrben...
 • 3 klassz kiállítás őszre
  3 klassz kiállítás őszreHa budapesten jársz vagy eleve itt vagy, van itt három kiállítás, amit érdemes meglátogatni. A gasztro és könnyűzenei programok mellett talán jól esik valami csendesebbet, könnyedebbet...
 • Törni-zúzni Budapesten?
  Törni-zúzni Budapesten? Érdekes szolgáltatás indult be fővárosunkban: megnyílt az első Dühöngő. A lényeg pofonegyszerű: bemész egy szobába, ha ideges vagy, és mindent összetörsz. A Dühöngő...
 • Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014
  Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014Szeptember 29. és november 9. között idén is elárasztanak minket a múzeumok számtalan érdekes programmal, kiállítással, kreatív programmal. A tavalyi, jól bevált tematikák mellé...
 • Világsztárok Magyarországon
  Világsztárok Magyarországon2014 őszén hazánkba látogat, egy-egy koncert erejéig, néhány igazán hatalmas sztár. Érdemes szállást és jegyeket időben foglalni! Október 18-án Kylie Minogue ad koncertet a Papp...
 • Sztárkukkoló túra Budapesten
  Sztárkukkoló túra BudapestenAbszolút hiánypótló kerékpáros túrára indulhatunk a Design Terminállal szemközti bal csücsökből az Erzsébet térről, ami pedig nem más, mint a Mozi túra ! Azaz megtudhatjuk hol és...

Programajánló

 • Gasztrosétány az Erzsébet téren
  Gasztrosétány az Erzsébet térenAkik szeretik a gasztronómiai eseményeket, a kalandozzásokat az ízek világában, azoknak érdemes kilátogatni október 31 és március 1 között az Erzsébet téri Fröccsterasz...
 • 5 legjobb Márton napi ünneplés
  5 legjobb Márton napi ünneplésNovember 7-8-9 lesz az idei libaünnep csúcspontja, a Márton napi ünneplés hétvégéje. Ötféleképpen lehet Márton napot ünnepelni, és szerencsére mindegyikhez van rendezvény, valahol az...
 • Malek Miklós és a Magyar Kamarazenekar közös koncertje
  Malek Miklós és a Magyar Kamarazenekar közös koncertjeAkik november 2-án, este hétre elmennek a Budapest Music Centerbe, azok részesei lehetnek a könnyű- és a komolyzene rendhagyó találkozásának. A Magyar Kamarazenekar szervezte „Könnyű?...
 • Miniverzum – ahol a gyerekek a nagyok
  Miniverzum – ahol a gyerekek a nagyok...a nagy dolgok pedig kicsik. A Miniversum egy óriási, interaktív terepasztal, ahol Magyarország, Ausztria és Németország egyes tájait, nevezetességeit nézheted meg kicsiben. Ez a mini...
 • Női Kézilabda Európa-bajnokság
  Női Kézilabda Európa-bajnokságMagyarország és Horvátország közösen rendezi idén a női kézilabda európai versenyét. A december 7-én kezdődő EB meccseit hat városban tarják majd: a csoportmeccsket Győrben...
 • 3 klassz kiállítás őszre
  3 klassz kiállítás őszreHa budapesten jársz vagy eleve itt vagy, van itt három kiállítás, amit érdemes meglátogatni. A gasztro és könnyűzenei programok mellett talán jól esik valami csendesebbet, könnyedebbet...
 • Törni-zúzni Budapesten?
  Törni-zúzni Budapesten? Érdekes szolgáltatás indult be fővárosunkban: megnyílt az első Dühöngő. A lényeg pofonegyszerű: bemész egy szobába, ha ideges vagy, és mindent összetörsz. A Dühöngő...
 • Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014
  Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014Szeptember 29. és november 9. között idén is elárasztanak minket a múzeumok számtalan érdekes programmal, kiállítással, kreatív programmal. A tavalyi, jól bevált tematikák mellé...
 • Világsztárok Magyarországon
  Világsztárok Magyarországon2014 őszén hazánkba látogat, egy-egy koncert erejéig, néhány igazán hatalmas sztár. Érdemes szállást és jegyeket időben foglalni! Október 18-án Kylie Minogue ad koncertet a Papp...
 • Sztárkukkoló túra Budapesten
  Sztárkukkoló túra BudapestenAbszolút hiánypótló kerékpáros túrára indulhatunk a Design Terminállal szemközti bal csücsökből az Erzsébet térről, ami pedig nem más, mint a Mozi túra ! Azaz megtudhatjuk hol és...

Címkék

aktív (2) aktuális (1) alternativ budapest (1) árvay angelika (1) augusztus 20 (1) a köles reneszánsza (1) balaton (5) balatonfüred (2) balaton sound (1) barlang (1) bor (1) borfesztivál (1) bőszénfa szarvasfarm (1) Budapest (10) budapest (1) budapest avantgarde (1) budapest és környéke (1) budapest program (2) canes ezüst medve (1) cinetrip (1) cukrászda (1) éjszakai futás (1) erdőgazdaság (1) erzsébet város (1) észak-magyarország (1) északmagyarország (4) etyek (1) etyeki piknik (1) Év Utazója (1) év utazója (2) fesztivál (1) filmforgatás budapest (1) fine dining (1) foci vb kivetítők (1) főzdefeszt (1) gasztronómia (5) gellért szálloda (1) gödöllői királyi kastély (1) gyógyfürdő (2) gyógynövényhét (1) hagyomány (1) halloween-fesztivál (1) héjja lászló (1) Hévíz (1) hol nézzem a vb-t (1) hortobágy (1) irodalom (1) itthon.hu (4) i love balaton (1) jurta (1) kiállítás (3) kiemelt (45) kisvasút (1) köles (1) koncert (1) kraszna híd (1) kultúra (1) kutlúra (1) lakosztályétterem (1) Lázár lovaspark (1) libamáj (1) libamájfesztivál (1) libanapok (1) lillafüred (1) lúgosító (1) madárles (1) magyarország imázsfilm (1) Magyar Állami Operaház (1) Makó (1) mária sétány (1) márton napi borfesztivál a gellértben (1) matyó (1) matyó lakodalom (1) mészégető-források barlangja (1) milyen filmeket forgattak budapesten (1) movilfest (1) Movilfesttour Budapest (1) művészet (2) múzeum (1) nagyszínpad (1) németh ágnes (1) neopaint (1) nyugat-dunándtúl (1) nyugatdunántúl (1) nyugat itthon (1) ökoturizmus (1) opera (1) orfű (2) őrség (2) ország tortája (1) őszi piknik (1) pálinka (1) palóc (2) palya bea (1) pannonhalma (1) pannonhalmi bencés főapátság (1) parád (1) programajánló (11) prósza (1) rozémaraton (1) rubik ernő (1) rumbach sebestyén utca (1) sárkányhajó (1) sárkányhajó világbajnokság (2) sport (1) szabics kikötő (1) szálláshely (2) széchenyi fürdő (1) szeged (1) székesfehérvár (1) sziget (1) sziget 2013 (1) Sziget eye (1) színház (1) tagore sétány (1) tisza-tó (2) töc (1) tokár tomi (1) túra (1) Tűzfalat kapott Rubik Ernő (1) tűzfalrehab (1) újnyugat irodalmi kör (1) vam design center (1) van gogh kiállítás (1) vásárosnamény (1) video (2) videó (1) villány (1) vőfény (1) wellness (2) wndrlnd (1) zala (1) zamárdi (1) zoárd-napi hídi vásár (1) zöld mikulás (1) zólyomka (1) zólyomkai nyitott pincék (1)