Kiemelt

Kiemelt

 • Látni kell: Lajta monitor
  Látni kell: Lajta monitorEgy igazi, magyar hadihajót fedezhetünk fel kívül-belül, ha felkeressük a Lajta monitort, a Parlamentnél. A Lajta monitor (monitor = páncélozott hadihajótípus) nem csupán egy öreg...
 • Vasarely múzeuma Európa legjobbjai között
  Vasarely múzeuma Európa legjobbjai közöttA brit The Guardian készített egy listát Európa legjobb múzeumaiból, a kevésbé ismertek közül 10 of the best museums in Europe… that you’ve probably never heard of címmel. Ebbe a...
 • Új tanösvény a Tisza-tavon
  Új tanösvény a Tisza-tavonMegnyílt az Örvényi pákász tanösvény a Tisza-tavon. Az új tanösvény a 2011-ben átadott, és az év ökoturisztikai tanösvényének választott Tiszavirág ártéri sétaút...
 • Látni kell: Ős-Dráva Látogatóközpont
  Látni kell: Ős-Dráva LátogatóközpontHivatalosan május 12-én nyitotta meg kapuit a Baranya megyei Szaporcán, a Duna-Dráva Nemzeti Park és a Dráva folyó új bemutatóközpontját. A folyók és természeti környezetük...
 • 10 legnépszerűbb magyar város
  10 legnépszerűbb magyar városA belföldi turizmus nagyon meglódult az elmúlt években, ami részben a SZÉP kártyának is köszönhető. A Központi Statisztikai Hivatal friss közleménye szerint ezek a városok...
 • Bejárható az Országház Street View-val
  Bejárható az Országház Street View-valAz Egyesül Államokbeli Fehér Ház, a londoni Downing Street 10 után a magyar parlament épülete is bejárható már Google Street View-val. Ráadásul olyan, a turisták elöl elzárt termekbe...
 • 5 nap alatt Magyarország körül
  5 nap alatt Magyarország körülIdén is lesz OMÉK, azaz Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár. Szeptember 23-27. között, a Hungexpon rendezik meg a 77. OMÉK-et, ami minden eddiginél jobbnak, nagyobbnak...
 • Cell-Cup 2015 Kézilabda Fesztivál
  Cell-Cup 2015 Kézilabda FesztiválAugusztusban Veszprém újra a kézilabdások és a kézi szurkolók mennyországa lesz: 5 játéknap és 6 éjszaka csak a kézis csapatokról, a játékról és a meccsek utáni bulizásról fog...
 • Makik születtek a Nyíregyházi Állatparkban
  Makik születtek a Nyíregyházi ÁllatparkbanGyűrűsfarkú maki, más néven katta (Lemur catta) kölyköknek örülnek a Nyíregyházi Állatparkban. Négy héten belül hat kattakölyök született a Madagaszkár kifutóban. Az apró...
 • Új kilátót kapott a szekszárdi borvidék
  Új kilátót kapott a szekszárdi borvidékÁtadták a Bati-kereszt kilátót, a Gemenc Zrt. új turisztikai attrakcióját Szekszárd mellett. Az erdőgazdaság új beruházása eddig soha nem látott nézőpontból tárja fel a Szekszárdi...

Gyerek Sziget 2015

Szólj hozzá!     2015. május 27. 10:20

Az idei Gyerek Sziget június 6-tól 28-ig lesz, minden szombaton és vasárnap, délelőtt 10-től délután 6-ig. A belépés ingyenes és a programok is (kivétel a Vidámpark, a pónilovagoltatás, pólófestés és arcfestés).

A programkínálat idén is szédületes. Mindent lefed, amire egy gyerek csak vágyhat. A teljesség igénye nélkül, lesz családi táncház, tánciskola bemutatók, kincskereső játék, bábszínház, sportpark, KRESZ park elektromos kisautókkal, kalandpark, baba játszóház, ugrálóvár, kreatív műhely, agyagozó műhely, fonal-textil műhely, sárkánykészítő műhely és nyomda is.

9313539.jpg

Az M2 élményszigetén a gyerekek találkozhatnak a TV macival és Süsüvel, híreket olvashatnak, és rengeteg mesét nézhetnek.

Az állatsimogatóban meg lehet nyomkodni egy igazi szamarat, kacsát, csirkét, kecskét és nyulakat.

A Gyerek Szigeten lesz orvosi szaktanácsadás, bűn- és tűzmegelőzési előadások, egészséges életmód tanácsadás és családi jóga óra is. Kérdéseinket pedig feltehetjük a Válaszkész Szülők Egyesületnek is.

9313537.jpg

Külön standdal és programokkal érkezik a Csodák Palotája, a RIPPEL Mozgásművészeti Akadémia, a REX Kutyaotthon Alapítvány, a Laktózérzékenyek Társasága, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Budapesti Honvéd Sportegyesület Kajak-Kenu Szakosztály és a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum is.

A nagyszínpadon interaktív mesejátékok és koncertek követik egymást egész nap. A fellépők között ott lesz a Tutta forza smalto gyerekzenekar, Joós Tamás, a Kalimpa Színház, a Batyu Színház, Gryllus Vilmos, a Makám, Halász Judit, a Kiskalász, a Holddalanap zenekar, az Alma együttes, az Apacuka és a MintaPinty Zenekar is.

Érdemes lesz felkeresni Kukutyint is, ami egy falu a Szigeten belül. A gyerekek itt megismerkedhetnek egy falu életével, sőt részt vehetnek a mindennapi teendőkben.

9313541.jpg

A Magyar Turizmus Zrt. itthon.hu sátrában hazai tájak és belföldi programok ajánlói várnak mindenkit. Megismerkedhetünk Magyarország turisztikai régióinak látványosságaival, sőt, akár egész család nyaralást vagy kirándulást is megtervezhetünk.

Részletes program itt.

A helyszínen több információs pont működik, itt keressük a talált tárgyakat és a matricát, amivel felcímkézhetjük a gyermekeinket nevünkkel és telefonszámunkkal, hogy ha elvesznének a forgatagban, könnyebb legyen megtalálni a szülőjüket.

9313542.jpg

A Szigeten lesz pelenkázó és etető sátor is, a Jana Baba Játszóházban és Pihenő Parkban. Kutyát behozni kizárólag pórázon, szájkosárral, és érvényes oltási igazolvánnyal lehet. A rendezvényen ingyenes kerékpár-és csomagmegőrző is működik.

Aki még nem kapott kedvet, nézze meg a tavalyi Gyerek Sziget összefoglaló videóját:

Forrás és fotók: sziget.hu/gyereksziget

programajánló koncert családi gyerekbarát Budapest

Eperfesztivál Tahitótfalun

Szólj hozzá!     2015. május 26. 14:03

Május 29-től 31-ig tart az idei Eperfesztivál a Tahi hídfőnél. Mindent megtudhatsz az eprek titkos világáról és mindent megkóstolhatsz, amit az eperből csak készíteni lehet.

Pénteken eperbor készítés, vetítéssel egybekötött történelmi utazás, koncertek és Eperbál várja a látogatókat.

A szombati nap programja tánccsoportok és ugrókötelesek bemutatóiból és újabb koncertekből fog állni, valamint epertermelők és séfek osztják meg legjobb receptjeiket a jelen lévőkkel. A napot utcabál zárja majd.

Hivatalos plakát itt.

Vasárnap 10-16 óráig az Eperfesztivál is csatlakozik a gyermeknapi programokhoz, és családi színházzal, néptáncosokkal, bábszínházzal, szekérszínházzal, ügyességi játékokkal és gyermekkoncertekkel kedveskedik a kicsiknek.

Ami pedig mindhárom napon lesz, azok az eperkülönlegességek, eperlekvár főzés és árusítás, iparművészeti piac, kirakodóvásár és vidámpark.

_dsc0340_eper.jpg

Fotó: © Magyar Turizmus Zrt.

programajánló fesztivál aktuális gasztronómia budapest és környéke

10 legjobb gyermeknapi program

Szólj hozzá!     2015. május 26. 12:07

Május utolsó vasárnapja a gyermekeké! Országszerte tartanak gyermeknapokat változatos programokkal. Összegyűjtöttük a legjobbakat, ahová érdemes elvinni a lurkókat, mert biztosan nagyon jól fogják érezni magukat.

Unicef Gyermeknap

Budapest, Erkel színház

Reggel 9 órától várják a gyerekeket az Erkel színházba gyerekprogramokkal, kézműves foglalkozásokkal, játékokkal, lufikkal és büfével, az Unicef Gyermeknapján. 11 órától Lackfi János Parázsfuvolácskáját is megnézhetik a résztvevők, ami Mozart Varázsfuvolájának mesés átirata.

_dsc0884.jpg

Gyermeknap az Egri várban

Eger

Történelmes időutazásra hív az Egri vár, gyermeknapon. Vitézi próba, Gárdonyi-kuckó, solymászbemutató és történelmi játszóházak mutatják be, hogyan teltek a gyermekek mindennapjai a középkorban. A Várműhely kézműves foglalkozásain pedig mindenki elkészítheti saját emléktárgyát a gyermeknapról.

Tündéri gyereknap

Sopron, Deák tér, Liszt-terasz

A tündérek és manók felvonulása délután fél 4-kor kezdődik, a Deák téri játszótérről, és a Liszt teraszon ér véget, ahol sok játékkal és látványossággal veszi kezdetét a Gyermeknapi program, ahol közreműködik majd a Mozgás Ritmus Lendület Klub is.

Gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban

Budapest

Egész napos gyerekprogramokkal, játékokkal, vetélkedőkkel, Unicef gyerekpont, Cartoon Network sátorral, Alma együttes koncerttel, hajtányokkal és kisvonattal ünnepli a gyermeknapot a Vasúttörténeti Park. 14 éves korig a belépés díjtalan.

Playkid Gyermeknap

Budapest, Millenáris Park

A kétnapos gyermekfesztivál már 30-án elkezdődik majd, és vasárnap estig tart. A programok között bábszínház, Varázskuckó, Tropicarium stand, cserkészek, nyári sípálya, vasútépítő, hip-hop táncbemutató, kreatív sziget, maci barkács műhely, rajzverseny, bringapark, valamint koncertek: Gryllus Vilmos, Alma együttes, Halász Judit, Kovácsovics Fruzsina.

Városligeti Gyermeknap

Budapest

Az idei gyermeknap már 29-én elkezdődik a Holnemvolt Parkban, ahol este 7-től a Mutatványosok éjszakája ígér különleges élményeket a családoknak. 30-án és 31-én a városligeti Nagyréten folytatódik az ünnep, ahol tánccsoportok, zenés műsorok, koncertek, focibajnokság, kutyasport versenyek, nemzetek utcája, valamint az eddigi években megszokott programok várják a látogatókat.

Gyereknap a Pusztai Állatparkban

Hortobágy

A Pusztai Állatparkba egyébként is el kell vinni a gyerekeket egyszer, hiszen olyan állatokkal találkozhatnak ott, egy helyen, amiket máshol sehol nem láthatnak. A gyermeknap kiváló alkalom lehet erre, hiszen aznap még egy sor egyéb izgalmas program is vár rájuk. 30-án és 31-én olyan programok várnak a gyerekekre, mint például különböző ügyességi játékok, sorversenyek, erőpróbák, kézműveskedés, arcfestés és csillámtetoválás, szamaragolás, táncház, zenés gyermekműsor, gyógynövényekből készült teafőzetek kóstolása és gyógynövényekkel való ismerkedés, kilátótorony, játszótér és a pusztai virtusok kipróbálása.

_dsc6559.jpg

Gyereknap a Tisza-tavi Ökocentrumban

Poroszló

Az Ökocentrum gyermeknapon, a szokásos attrakciói mellett (akvárium, csónaktúra, kormorán- és vidraetetés, vízi játszótér) kisállat simogatóval, játékos programokkal és foglalkoztatókkal, valamint ugrálóvárral várja a gyerekeket.

Gyereknap Győrben

Győr, Radó sziget

A győri Radó sziget gyermeknapon Mese-szigetté változik. A kilátogató gyerekek, az egész napos programon népmese feldolgozásokat és Benedek Elek meséket hallgathatnak, de lesznek kézműves foglalkozások, kalózhajó, királyi vár és játszóházak is. Közben bábosok és zenészek szórakoztatják a kicsiket színpadi produkciókkal.

Gyereknap Kecskemét

Kecskemét, Fő tér

A 0 kilométer kő körül várják a családokat gyermeknapon. Népi játékok, gyerekkoncertek, táncházak, játéktár, tűzoltó bemutató, bábelőadás, lufi felengedés és egész napos vásár alkotják majd a programot.

A sorrend nem jelent rangsort. A rendezvények neveire kattintva elérhető bővebb információ. Fotók: Magyar Turizmus Zrt.

programajánló aktuális gyermeknap

Boldog békeidők romkomja, az OPERETT

Szólj hozzá!     2015. május 21. 14:10

Lehet szeretni vagy gyűlölni, egyet nem tagadhatunk, az operettet legalább annyira tökéletesítette a magyar virtus, mint a bécsi fánkot vagy a bécsi habos kávét. S bár mindhárom az Osztrák Monarchia importjából származik, pillanatok alatt átitatta a hazai lelkületet a Hajmási Péter, a Víg özvegy és a Te rongyos élet.  Most pedig megkíséreljük azoknak is eladni az operett lelki eszenciáját, akik egyébként a komor kontextusok és a dob&basszus tengelyen szocializálódtak.

img_4642-1024x682.jpg

Az operett amolyan XIX. századi romkomként ugyanis állja a sarat még akkor is, ha – bár úgy tűnik - nem tapossák egymás sarkát az emberek a jegypénztárnál. Ami felvet két kérdést:

Miért sikeres az operett? Mert alapvetően vidám és kedves program. Adott a happy end: a női főszereplő (primadonna) mindig elnyeri a férfi hős (bajazzo) szerelmét. Kiváló énekesek játszanak benne (például olyan nagyságok, mint Honthy Hanna, Feleki Kamill, Csákányi László vagy az operett ideáltipikus megtestesítője, Oszvald Marika). A sírva vigadós dalbetéteket kiválóan lehet énekelni nagyobb baráti összejöveteleken. Aranyos és csavaros a története, amit élénkít a huncut női mellékszereplő a szubrett és mókás-virtuóz partnere, a táncoskomikus. Nem kíván különösebb koncentrációt, előismeretet a cselekmény befogadása, könnyed szórakozást jelent a rohanó hétköznapokra. :)

 

Miért nem tapossák egymás sarkát az emberek a jegypénztárnál? Bár nem panaszkodnak a 200+ előadást is megélt darabok, de: a romkomok célközönsége sokszor inkább beül egy újabb Ashton Kutcheres filmre vajas pattikukival, minthogy szépen felöltözve és lelkileg felkészülve adná át magát és nyakkendőbe kényszerített élete párját ennek:

 

Pedig: az operett zeneileg nagy ívű, lehengerlő és játékos egyszerre, mint egy csatajelenet a Bosszúállókból, de a történet pozitív értelemben naiv és esetlen is tud lenni, mint a jobban sikerült Ben Stiller filmek. Az operett mélyen és visszavonhatatlanul beleivódott a kultúránkba, még ilyen szinten is:

 

Kisöcsém VS. Kisöcsém

Ugorjunk akkor fejest az operettek világába máris egy remekbe szabott eseménnyel, ami tagadhatatlanul a Monarchia legromantikusabb Budapest környéki épületében, a Gödöllői kastélyban lesz június 14-én (vasárnap 19 órától). A Királyi Operettgálán a best of operettet ismerhetjük meg. JEGYEK és részletek itt 

Ezután jöhetnek az egész estés előadások is.

Budapesten, az Operett Színházban meg is kezdhetjük a felkészülést a hungarikumnak számító magyar operett-komponisták, a  Lehár-Kármán-Ábrahám triumvirátus műveiből. (Az operett történetéről egy gyorstalpaló összefoglalót itt lehet elolvasni )

S ha túlestünk az első Csárdáskirályőnkön, a keleti motívumban gazdag A mosoly országán vagy az I. Világháború idején játszódó Viktórián, akkor folytathatjuk is a sort mondjuk a világ első klezmer-operettjével, a Menyasszonytánccal.

programajánló gödöllő operett operett színház csárdáskirálynő gödöllői kastély

Jóga fesztivál Siófokon

Szólj hozzá!     2015. május 21. 09:20

Pontosabban Samsara – Pszichedelikus jóga falu és psytrance zenei fesztivál. Július 2-5-ig Siófok-Törekiben. A fesztiválon mindent megtalálsz, ami akár csak egy kicsit is jóga, illetve ahhoz kapcsolódó dolog, mint például a gyógyítás alternatív vagy éppen ősi módszerei, meditatív, chill-out, downtempo és psytrance zenék, filozófia, rövid filmek és animációk, gimnasztika, tánc.

A beszélgetéseket, jógaórákat, aerobik foglalkozásokat nemzetközi tanárok, világhírű jógamesterek, edzők, mentorok tartják. A koncertek és dj-k, akárcsak a közönség, a világ minden pontjáról érkeznek majd. Ezek mellett lesznek a vendégek között gyógyítók, guruk, sámánok, orvosok, pszichológusok, életviteli tanácsadók, akik workshop-okat, szeánszokat vagy előadásokat tartanak majd saját területükről.

samsara_kep_blog.jpg

A fesztivál 6 nagy egységből áll majd. A Yoga Village, azaz Jógafalu, ahol folyamatos jógaórák lesznek, a legkülönfélébb stílusokban. A Main Stage (nagyszínpad) és az Alternative Stage (alternatív színpad), ahol a koncertek és dj-k fellépései lesznek. A Tea House Stage (Teaház színpad), ahol rádióműsorok, beszélgetések, rádiós dj-k szettjei mennek majd; az Acro Playground, ahol a gimnasztika és az aerobik órákat tartják; a Healing Hut, vagyis a gyógyító kuckó, ahol az egészséges élet, test, lélek témakörét vesézik majd ki a négy nap alatt.

A Samsara egy multikulturális, lazulós összejövetel lesz a béke, a szeretet és az összefogás jegyében.

A fesztivál helyet ad továbbá a Tripoteca Pszichedelikus Film és Művészeti Fesztiválnak is, ami nemzetközi, alternatív rövid filmek, animációk, vizuális utazások szemléje, valamint digitális műalkotások és videó-installációk kiállítása lesz.

Hivatalos weboldal: samsarafestival.eu

A fesztiválnak három kempingje lesz, a Silent, a Main és a Caravan. Az első kettő használata benne van a jegy árában, míg a Caravan-hoz külön jegy kell, és csak korlátozott számban kapható. A belépőjegy négy napra 106 € elővételben és 122 € lesz a helyszínen. A siófoki pályaudvarról minden órában transzferbusz indul a fesztiválra.

balaton kultúra programajánló koncert fesztivál

Látni kell: Lajta monitor

Szólj hozzá!     2015. május 21. 09:16

Egy igazi, magyar hadihajót fedezhetünk fel kívül-belül, ha felkeressük a Lajta monitort, a Parlamentnél.

A Lajta monitor (monitor = páncélozott hadihajótípus) nem csupán egy öreg hajó a múltunkból. Testvérhajójával, a Marossal együtt már születése pillanatában nagy nemzetközi érdeklődés fogadta, megépítésük ma is méltán kelt elismerést.

1024px-a_lajta_monitor_az_ujraszenteles_utan.JPG

A Lajta Monitor újraszentelése után, a Sopron vontatóhajóval.
Fotó: Derzsi Elekes Andor / Wikipedia

Az Egyesült Államokban 1862-ben megszületett egy teljesen új elveken alapuló haditechnikai eszköz, a monitor típusú hadihajó, és mindössze tíz év múlva, 1872-ben Magyarországon elkészült és szolgálatba állt annak a Duna-medence sajátos vízjárásához és mederviszonyaihoz igazított változata!

A Lajta és a Maros monitorok voltak a világ első olyan folyami monitorai, amelyek ilyen kis merülés mellett ilyen erős páncélozottsággal, nagy tűzerővel rendelkeztek, és amelyeken Coles féle lövegtorony volt.       

Ez a hajópáros volt Európában az első  folyami monitora, az osztrák-magyar hadiflottában pedig az első tisztán fémből készült páncélos, kizárólag gőzgéppel mozgatott, vitorlázat és kötélzet nélküli hadihajó.

A Lajtát 1871. május 17-én bocsátották vízre 1876. december 8-án esett át a tűzkeresztségen, amikor testvérhajójával együtt tűzpárbajt vívtak az akkor még török kézben lévő Belgrádi erőddel. A hajó több alkalommal került bevetésre az első világháború időszakában. 1918-ban – 46 év hadi szolgálat után – azonban leszerelték, és az 1920-as évektől 1994-ig, több, mint 70 évig a folyami kavicskotrásban elevátorhajóként látták hasznát.

36519600_1409083517.jpg

Fotó: militaria.huA Lajta Monitor Múzeumhajó 2015. május 1-től az id. Antall József rakparton a Parlamenti Látogatóközpontnál ismét látogatható!

További információért forduljon a Múzeumpedagógiai és Kiállítási Osztály munkatársaihoz 06-1/325-1618-as telefonszámon, vagy a muzeumpedagogia@mail.militaria.hu email címen!

Forrás: militaria.hu

múzeum kiemelt Budapest

Vasarely múzeuma Európa legjobbjai között

Szólj hozzá!     2015. május 19. 16:53

A brit The Guardian készített egy listát Európa legjobb múzeumaiból, a kevésbé ismertek közül 10 of the best museums in Europe… that you’ve probably never heard of címmel. Ebbe a nívós listába, párizsi, prágai, bécsi, amszterdami és római kiállítóhelyek mellé bekerült a budapesti Vasarely múzeum is.

fondationvasarely_fr.jpg

Kép: fondationvasarely.fr

A cikk szerzője szerint, az op-art mozgalom atyjának, Victor Vasarelynek a nevét viselő intézmény ideális záróakkordja lehet egy budapesti városnézésnek, főleg, ha kerülnénk a zsúfolt turisztikai helyszíneket.

Az óbudai Szentlélek téren álló múzeum több mint 400 művet mutat be Vasarelytől, és helyet ad időszaki kortárs kiállításoknak is. A múzeum megtervezésére Molnár Péter és Kóris János építészek kaptak megbízást. A múzeum végleges formáját 1986-ban nyerte el.

Ha még nem voltál ott, érdemes elmenni és megismerni ennek az úttörő, magyar művésznek a munkásságát.

Forrás: Földényi Júlia / origo.hu

kiállítás kortárs múzeum kiemelt Budapest

10 legjobb program pünkösdre

Szólj hozzá!     2015. május 19. 11:13

Hétvégén, május 24-25-én pünkösd. A háromnapos hétvégére az ország több települése, városa készül valamilyen ünneppel, fesztivállal, családi rendezvénnyel. Átnéztük a programkínálatot, és kiválasztottuk a tíz legígéretesebb, élménydúsabb, különlegesebbnek tűnő fesztivált.

jean_ii_restout_pentec_te.jpg

Jean II Restout - Pentecôte

Pünkösdi Piknik

Budapest, 2015. május 24.

Második adománygyűjtő bográcsbalhé a Dürer Piknik Parkban. A közösségi főzés zenekarok, szórakozóhelyek, médiumok munkatársai és ügynökségek részvételével zajlik majd, amit kirakodóvásár, zenei programok, kézműves foglalkozások és gyerekprogramok kísérnek.

A résztvevő csapatok bográcsban készítik el versenyműveiket, melyeket látogatóink adomány fejében kóstolhatnak majd meg. A befolyt összeggel a szervezők a Baleseti Központ Gyermektraumatológiáját támogatják majd.

Szegedi Hídivásár

Szeged, 2015. május 23–25.

A Szeged Napja körüli események leglátványosabb két napja lesz a Hídivásár. A Dugonics téren tánc és muzsika vár minket, a Dóm téren pedig haditábor, ahol hagyományörző csoportok mutatják meg, hogyan éltek, harcoltak, edzettek a történelmi idők népei, vitézei.

A Hídivásár XVI. alkalommal veszi birtokba a Régi Hidat, és onnan egészen a Széchenyi téri Borfesztiválig sorakoznak majd a vásár résztvevői: kézművesek, dudások és muzsikások, gólyalábas vásári komédiások, utcai mutatványosok; a gyermekeknek bábelőadások és kreatív foglalkozások. A többnapos kavalkádban tehát mindenki megtalálja majd a számára kedves élményeket.

Tihanyi Pünkösdi Pálinka Fesztivál

Tihany, 2015. május 23–24.

A pünkösdi hosszú hétvégén, a Visszhang-dombot ellepik a pálinkafőzdék standjai, hogy koncertekkel és táncegyüttessekkel együtt, egy hangulatos gasztrofesztivált kerekítsenek pünkösd alkalmából. Nem maradnak el a vendéglátós standok, a kirakodóvásár és gyermekeknek szóló foglalkozások sem. Érdemes, az egyébként gyönyörű Visszhang-dombot bulisabb oldaláról is megismerni.

Szigligeti Várfesztivál

Szigliget, 2015. május 23–25.

Középkori hangulatú, családi pünkösdre invitál a Szigligeti vár, ahol bábszínház, táncegyüttesek, korabeli zene, solymászbemutató, kardforgatók, néptáncosok, hagyományörzők, vitézek és íjászok bemutatói várják a látogatókat. Lesz továbbá apródavatás, és ott van még az állandóan mesés balatoni panoráma.

tatai_patara_foto_2.jpg

Fotó: tataipatara.hu

Tatai Patara Török kori Történelmi Fesztivál

Tata, 2015. május 22–24.

Az idei már a nyolcadik történelmi programsorozat lesz Tatán, ami a török kori világot, szokásokat, hétköznapokat és csaták hangulatát varázsolja elénk. Közelről nézhetjük az ostromlók tábortüzeit, a török íjászversenyt, a korabeli tüzérség bemutatóját, a lovasbemutatót, valamint egy teljes nyílt színi csatát és huszárrohamot is. Ezek mellett lesz még vásár, fegyver- és ruházati bemutatók, kiállítások az Esterházy-kastélyban, diák patara, tárlatvezetés a Tatai várban, tűzzsonglőr show, fáklyás felvonulás és gyerekprogramok.

X. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál

Újszilvás, 2015. május 23–24.

A Bolyhos Pálinkafőzde szervezésében, idén a jubileumi, tizedik Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál vár minket Észak-Alföldön. Az évfordulóhoz méltóan, az eddigi években megszokott programokra is számíthatunk, de annál még többre is. Lesz főzőverseny Benke Laci bácsival, kézműves- és kirakodóvásár, hungarikumsátor, iskolák és óvodák előadásai, tánciskolák bemutatói, koncertek, vidámpark és természetesen sok jó pálinka.

VII. Kunsági Bajuszfesztivál

Kiskunfélegyháza, 2015. május 23.

Szombaton, Kiskunfélegyházán ismét megrendezik a nagy bajusztalálkozót, egy egész napos, kulturális rendezvényt, ahol minden a bajuszok körül forog. Lesz bajuszkirály választás, nemzetközi bajuszverseny 5 kategóriában, valamint népi zenekarok és énekegyüttesek, bábjáték, táncház, óriásbábok, néprajzi fotókiállítás. A részvétel ingyenes, és bajusz sem kötelező.

Pécsi Családi Színházi Fesztivál

Pécs, 2015. május 23–31.

A színházi előadássorozat egészen május végéig tart majd, és lényege, hogy olyan darabokat állítanak színpadra, amit a család minden tagja élvezhet – klasszikus és kortárs irodalmi művek, regények feldolgozásai vagy drámák adaptációi, mint például az Emil és a detektívek, a Diótörő, a Mátyás mesék vagy a Világszép Nádszálkisasszony.

A II. Pécsi Családi Színházi Fesztiválra kerülő előadások válogatásnál is alapkövetelmény volt, hogy a meghívandó előadás sikeres legyen ott, ahol bemutatták. A cél: nagyon jó előadásokból megrendezni egy fesztivált, amit együtt élvezhet a család.

csikosaink-es-a-pusztaotos-960x410.jpg

Fotó: hortobagy.eu

Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozó

Hortobágy, 2015. május 23.

Hortobágyon gyűlnek össze az ország pásztorai és gulyásai, hogy egy egész napos rendezvény keretében cseréljék ki tapasztalataikat, történeteiket, és bemutassák a közönségnek életmódjukat, hagyományaikat, szokásaikat.

A legjobb gulyások és bojtárok olyan izgalmas versenyekben is összemérik tudásukat, képességeiket, mint például a vízhúzás gémeskútból, állatszámlálás, fülszám olvasás, karikás ostor használata, gulyásbot hajítás és pányvadobás.

A programok között szerepel még a kézműves vásár, pásztortánc-verseny, gyermekfoglalkozások, bográcsos pásztorételek főzése, szamaragolás és táncház. Aki emellett a program mellett dönt, egy igazi hortobágyi mulatsággal lesz gazdagabb.

„Ma vagyon” falusi pünkösd

Sóstógyógyfürdő, 2015. május 25.

A Sóstói Múzeumfaluban pünkösdhétfőn, a látogatókkal közösen elevenítik fel a vidékre jellemző szokásokat. Lesz agrármágia, lókötős legények, ügyességpróba a pünkösdi királyi címért.

Az Aprófalva Hagyományőrző Együttes csikós és betyárdalokkal kíván majd jó étvágyat az ebédhez, utána pedig előadást hallgathatunk meg a betyárok, csikósok világáról.

Lesz továbbá bábszínház, műhelybemutatók, szekerezés, lovaglás, körmölés és lópatkolás, kézműves foglalkozások, játszóudvar, és az Árpád-kori falu is megtelik élettel, mintha csak visszautaztunk volna az időben.

+1 Saját pünkösd

Még nem késő összeboronálni a családot vagy barátokat egy saját piknikre vagy kerti grillpartira, és szűk körben ünnepelni, együtt lenni, beszélgetni. Távoli rokonok szállásolása könnyen megoldható SZÉP kártyával, a 2013-as kereteket egyébként is el kell költeni május 31-ig. Itt az alkalom!

A lista sorrendje nem jelent rangsort. A címre kattintva elérhetők a hivatalos oldlak, ahol bővebb információt szerezhetsz a rendezvényről.

vasarnapi_oldal_banner_640px.jpg

fesztivál aktuális gasztronómia

Új tanösvény a Tisza-tavon

Szólj hozzá!     2015. május 19. 08:53

Megnyílt az Örvényi pákász tanösvény a Tisza-tavon. Az új tanösvény a 2011-ben átadott, és az év ökoturisztikai tanösvényének választott Tiszavirág ártéri sétaút tanösvényhez kapcsolódik.

Az új útvonalon az ártéri erdő eddig nem látott részeibe is betekinthetünk, valamint megtudhatjuk kik voltak a pákászok, miért így hívták őket, hogyan lehet háló nélkül halat fogni és miért hívták őket a lápok mindentudóinak.

_dsc7175_6_7_fused.jpg

Az Örvényi pákász tanösvény a Göbe vízi világába kalauzol, ami a Tisza patkó alakú holtága. Hol vízen, hol szárazföldön haladunk, 12 állomáson keresztül, összesen egy kilométer hosszan. Minden állomásnál újabb és újabb információt kapunk a pákászok rejtelmes világáról, valamint fontos üzeneteket a természetvédelem és fenntarthatóság aktuális témáiról.

Az Örvényi pákász tanösvény május 14-től az év minden napján várja vendégeit.

Forrás: turizmus.com

túra természet kiemelt ökoturizmus tanösvény tisza-tó

Sziget fesztivál 2015

3     2015. május 15. 11:47

Idén is lesz Sziget, méghozzá jobb, mint eddig bármikor, mindenből több lesz, minden szebb lesz – azt ígérik: augusztus 10-től 17-ig.

A fellépők csak egy részét adják az élménynek, a fesztivál már rég nem csak a koncertdömpingről szól, hanem a közösségi élményről, kulturális forgatagról és a sok apró programról, amiket 0-24-ig csinálhatunk, nézhetünk, élvezhetünk. Ezen a területen idén is sok újdonsággal készülnek a szervezők. A nem zenei programok számára – a terület átrendezésével – tematikus zónákat alakítottak ki, mint például: kulturális, dizájn, művészeti, sport és kreatív helyszínek. Idén is lesz Cirque du Sziget, Luminarium, Cökxpôn Chill Garden és tábortűz.

mohaibalazs_12_masolata.jpg

A Szigetet kétszer választották Európa legjobb nagyméretű fesztiváljává. Ezzel együtt, világviszonylatban a Sziget az olcsóbb fesztiválok közé tartozik, mind a jegyek/bérletek árát tekintve, mind a szállás, étkezés költségeit nézve.

Tavaly látogatócsúcsot döntött, így mindenki izgalommal várja az idei, huszonharmadikat, hogy miként múlja felül az eddigieket. A nemzetközi verseny nagyon erős, mind a fellépőkért, mind a látogatókért, és a siker kulcsa az izgalmas környezetben, a kényelemben, a koncerteken túli élményekben, valamint a látványvilágban rejlik.

A Sziget háromszor annyi külföldit vonz, mint a Forma-1, így messze ez Magyarország legnagyobb turisztikai attrakciója. A bérletek 90%-a külföldön talál gazdára.

Sziget hivatalos weboldal.

A főbb fejlesztések között van a talaj szintezése, hogy az esővizet hatékonyabban terelhessék el a fontosabb vagy zsúfoltabb területekről. A Sziget dizájnjára idén 1 millió eurót költenek, amiből nemzetközi pályázatok győztes terveit valósítják meg.

A korábbi igényeknek megfelelően több wc, több zuhanyzó, több szemetes lesz, és új irányítótáblák teszik könnyebbé a tájékozódást. Jobb lesz a világítás is, és a wi-fi rendszer is tovább fejlődik.

mozsigabor_1_masolata.jpg

Tervben van, hogy a BKV különjárata egészen a hajógyári terület belsejébe, a fesztivál területének kezdőpontjáig viszi be a vendégeket. Emellett növelik a hajójáratok és a gépjármű parkolók kapacitását, továbbá lesz külön motorparkoló is.

A szálláshelyek választéka is bővül. A medencés, őrzött VIP kemping már betelt, de van még a Siesta kemping vagy az Alternatíva olasz és angol, valamint Apego francia személyzettel. A Karaván Kempingben a lakókocsival érkezőket várják szeretettel. A Családi kemping családbarát szolgáltatásokkal, nyugodtabb környezettel készül a gyermekkel érkező fesztiválozók fogadására. Sátrak a helyszínen is bérelhetők.

Aki nem szereti a sátrazást, azok megszállhatnak a Flexhotelben. A kapszulahotel egyre nagyobb divat, hiszen kis helyet foglal, de kényelmes és biztonságos, külön mosdókkal.

mohai_balazs_2_masolata.jpg

Ami még kiemeli a budapesti fesztivált a nemzetközi piacon, az a gasztronómia sokszínűsége. Ha mindig mást eszünk, akkor sem biztos, hogy a végére érünk a sornak. A jól bevált gyros, pizza, lángos, óriáspalacsinta, debreceni kolbász, hamburger, szendvics felhozatal mellett lesz olasz, francia, görög, indiai, kínai, erdélyi, szerb, arab vendéglátóegység is. Újdonság még a sokadik reneszánszát élő food truck őrület is. A kisbuszokból kialakított konyhák mexikóit, rántott sajtokat, sült batátát, magyar háztáji termékkülönlegességeket, gnocchit, piadinát, thai ételeket, autentikus barbecue-t, churros-t, plejskavicát kínálnak majd.

Érdemes letölteni a Sziget mobil appját, így zsebedben lesz a friss programbontás (amit betűrend, időrend, helyszín szerint böngészhetsz), megismerheted az előadókat, belehallgathatsz a zenéjükbe, valamint felfedezheted a Sziget rejtett érdekességeit.

szemereybence_6_masolata.jpg

A fellépők listája még nem végleges, de már így is alig fér el a weboldalon. A teljesség igénye nélkül, ők jönnek idén Budapestre: Robbie Williams, Major Lazer, Arty, Apollonia, Gentleman & The Evolution, Selah Sue, Jungle, Infected Mushroom, Babylon Circus, ALT-J, Gogol Bordello, SBTRKT, C2C, Cro, Tyler the Creator, Gui Boratto, Jaguar Skills, Halestorm, Dakhabrakha, Che Sudaka, Boban i Marko Markovic Orkestar, Ellie Goulding, Foals, Interpol, The Ting Tings, The Maccabees, Camo & Krooked, Danny Byrd, Mc Dynamite, Avicii, Kasabian, Knife Party, Gramatik, Besh O Drom, Alesso, Paloma Faith, Nero, Hollywood Undead, Asaf Avidan, Vitalic, Ladánybene 27, Goran Bregovic, End Snow with Martin Garrix, Limp Bizkit, Sigma, José Gonzalez, PASO.

kultúra programajánló koncert fesztivál sziget szállás Budapest

Nyári fesztivál a Margitszigeten

Szólj hozzá!     2015. május 15. 09:21

Június 12. és augusztus 30. között ismét jobbnál jobb színházi előadásokkal és koncertekkel kényeztetnek minket a Budapesti Nyári Fesztiválon.

A Budapesti Nyári Fesztivál idén több mint 150 programot kínál a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpadokon, amivel minden eddigi évüket felülmúlják. Lesznek komoly darabok és könnyedebbek, jazz és könnyűzenei koncertek, színházi előadások és gyermekműsorok.

A program nem csak minden korosztálynak kedvez, de műfajban is elég széles skálán mozog. A fesztivál a Nemzeti Filharmonikus Zenekar nyitókoncertjével kezdődik, majd olyan előadások és koncertek közül válogathatunk, mint például Fenyő Miklós koncertje, az Édes Anna, a Figaro házassága, Óz, a nagy varázsló, a Swing a la Django jazzkoncertje vagy Edward Maya és zenekarának fellépése.

borproductions-oohlala.jpg

Bor Productions: „Ooh La La” – éjszakai revü-cirkusz / Fotó: szabadter.hu

A fesztivál Early Bird kampányának köszönhetően, májusban 10 %-kal olcsóbban vehetjük meg a jegyeket. Fontos tudni azonban, hogy a kedvezmény kizárólag a szabadter.hu oldalon, valamint a Szabadtér Jegyirodájában megváltott jegyekre érvényes.

margitsziget_c_sirokailevente_5.jpg

Szabadtéri színpad / Fotó: Sirokai Levente

A Budapesti Nyári Fesztivál kedvezményes szállásban is segít. Csomagajánlatait SZÉP-kártyával is fizethetjük, és olyan neves szállodák közül választhatunk, mint a Danubius Margitsziget Grand Hotel és Health Spa Resort, a Novotel Budapest Danubem, a Mercure Budapest Buda és a Star Inn Hotel.

swing_a_la_django_c_benko_dora.JPG

 Swing a la Django / Fotó: Benkő Dóra

 További információ a hivatalos honlapon.

kultúra programajánló koncert fesztivál nyár Budapest

Látni kell: Ős-Dráva Látogatóközpont

Szólj hozzá!     2015. május 13. 10:44

Hivatalosan május 12-én nyitotta meg kapuit a Baranya megyei Szaporcán, a Duna-Dráva Nemzeti Park és a Dráva folyó új bemutatóközpontját.

06.jpg

A folyók és természeti környezetük valamint élőviláguk bemutatása mellett, a látogatóközpontban megismerhetjük az ormánsági életet, a tradicionális gazdálkodási formákat, a különféle helyi mesterségeket és a régió népi hagyományait. A kiállítás célja tovább az is, hogy felhívja a figyelmet a természetvédelmi, gazdálkodási, tájhasználati problémákra és a környezetvédelem fontosságára.

A tárlatok több nyelven elérhetők; változatos, interaktív eszközeinek köszönhetően valamennyi korosztály számára érdekessé és izgalmassá teszi a látogatást. A látogatóközpont akadálymentes, a vakok pedig audioguide segítségével élvezhetik a kiállításokat.

A főépület az ormánsági templomok belső motívumait másolja. Már a festett fakazettás mennyezet és a védett növényeket ábrázoló festmények a fogadótérben egy kulturális élmény.

A látogatóközpont programjait itt éred el.

Az épületben helyet kapott egy korszerű, multimédiás, 60 fős oktatóterem is, ami kiváló helyszíne lesz kihelyezett tanóráknak, ismeretterjesztő előadásoknak. A látogatóközpont mellett játszóteret, tanösvényeket többnyelvű információs táblákkal és tűzrakóhelyeket is kialakítottak, valamint egy majort, ahol régi magyar háztáji állatokat tekinthetünk meg. A látogatóközpont kilátójából pedig megcsodálhatjuk a környező tájat is.

05.jpg

A központban lehetőségünk van továbbá kerékpárt, kenut vagy kajakot kölcsönözni, hogy egyéni vagy csoportos túrákon fedezzük fel a nemzeti park rejtett természeti kincsit. Emellett a látogatóközpont szervez madármegfigyeléseket, természetfotózásokat és éjszakai túrákat is.

Az Ős-Dáva Látogatóközpont megtekintését érdemes összekötni egy kirándulással Harkányba, Siklósra vagy Villányba.

További információ a hivatalos weboldalon.

02.jpg

Forrás: odlk.hu és turizmus.com. Fotók: odlk.hu

kiállítás túra természet kiemelt nemzeti parkok látogatóközpont Dél-Dunántúl

Corvin szezonnyitó sörfesztivál

Szólj hozzá!     2015. május 12. 09:43

Május 14-17-ig Budapesten a Corvin sétányon is lesz egy sörfesztivál, amire érdemes lesz kilátogatni. A belépés ingyenes, a sörkínálat impozáns!

10410991_1649328408631387_8793920964600578689_n.jpg

Kattints a logóra és csatlakozz a Facebook event-hez!

A négynapos rendezvényen 30 kiállító hoz nekünk 100-féle csapolt és üveges sört, köztük olyan ritkaságokat is, mint a 80 napig érlelt dupla BAK, a csilis vagy gyömbéres sörök, de lesznek kézműves, szűretlen búza és világos sörök is, valamint sörkorcsolyák és kifejezetten sörhöz passzoló ételek.

A sörfesztivál programja az alábbi tematikus napok köré épült fel: csütörtökön nemzetközi nap; pénteken cseh nap; szombaton német nap; vasárnap magyar nap.

fesztivál aktuális gasztronómia Budapest

10 legnépszerűbb magyar város

Szólj hozzá!     2015. május 07. 10:03

A belföldi turizmus nagyon meglódult az elmúlt években, ami részben a SZÉP kártyának is köszönhető. A Központi Statisztikai Hivatal friss közleménye szerint ezek a városok könyvelték el a legtöbb vendégéjszakát 2014-ben:

1 Hajdúszoboszló

2 Siófok

3 Zalakaros

4 Hévíz

5 Gyula

6 Balatonfüred

7 Sopron

8 Bük

9 Eger

10 Debrecen

Hajdúszoboszló, Siófok, Hévíz vagy Balatonfüred megőrizte pozícióját, de például Zalakaros, Gyula legalább három helyet léptek előre.

Forrás: KSH; turizmus.com

_dsc5039_40_41adjust.jpg

Aqua Palace, Hajdúszoboszló (Fotó: Magyar Turizmus Zrt.)

szállás szálláshely kiemelt városnézés

Bejárható az Országház Street View-val

Szólj hozzá!     2015. május 05. 14:16

Az Egyesül Államokbeli Fehér Ház, a londoni Downing Street 10 után a magyar parlament épülete is bejárható már Google Street View-val. Ráadásul olyan, a turisták elöl elzárt termekbe is benézhetünk, amik a történelmünket meghatározó tárgyalások és egyeztetések helyszínéül szolgáltak az elmúlt 110 évben.

Az Országház alapterülete csaknem 18 000 négyzetméter, amely 2,5 focipálya nagyságának felel meg. Térfogata 473 000 köbméter, ahol 50 darab ötemeletes lakóház férne el. A parlamentbe 29 kapun keresztül lehet bejutni. Az épületen belül 10 belső világítóudvar, 13 lift és közel 200 iroda található. A helyiségeket végtelennek tűnő folyosórendszer köti össze. A Házban futó vörös színű szőnyeg csaknem 2,5 km hosszú.

street_view_parlament_640x327.jpg

A Street View segítségével végigsétálhatunk az Országház folyosóin, bejuthatnak az európai uniós csatlakozási tárgyalások egyik helyszínéül szolgáló Delegációs terembe, a Dunára néző, hatalmas erkéllyel rendelkező Vadász terembe és a Honfoglalás című festményt rejtő Munkácsy terembe is, amely jelenleg a miniszterelnök tárgyalójaként szolgál. Teljes díszkivilágításában csodálhatják meg a Díszlépcsőházat és a Kupolacsarnokot, ahol Európa egyik legépebb, középkori fennmaradt tárgyegyüttesét (a Szent Koronát, a jogart, az országalmát és a koronázási kardot) is közelebbről szemügyre vehetjük.

A Google Street View-ban 360 fokos panorámaképek keltik azt az érzést, mintha a valóságban is a város utcáin vagy éppen egy épület belsejében sétálna az ember. Körbe lehet fordulni, előre-, hátramenni, le- és felnézni néhány kattintással. Ehhez mindössze a Google Térképen a “Street View” nézetet kell választani. Azt, hogy hol elérhető az Street View, a Térkép alsó sarkában látható kis sárga bábu megmutatja.

A parlamentet megelőzően már több ismert és népszerű magyarországi épületet befotóztak a Google szakemberei. A világ bármely pontjáról tehetünk virtuális sétát a Mátyás-templomban és a Dohány utcai Zsinagóga belső tereiben, az Operaház nézőterén, a Tokaj-hegyaljaitörténelmi borvidék szőlőhegyein, az Egri várban, a Halászbástyán és a Budai várnegyedben, de a Fővárosi Állat- és Növénykertben, és a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben is. A magyarországi városok utcáit pedig már 2013 áprilisa óta be lehet járni a Street View-val.

kiemelt Budapest

5 nap alatt Magyarország körül

Szólj hozzá!     2015. május 05. 10:28

Idén is lesz OMÉK, azaz Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár. Szeptember 23-27. között, a Hungexpon rendezik meg a 77. OMÉK-et, ami minden eddiginél jobbnak, nagyobbnak, izgalmasabbnak ígérkezik.

A Földművelésügyi Minisztérium 2015-öt a „helyi termék évének” nyilvánította. Ezzel összhangban a kilenc turisztikai régiót és a határon túli területeket az agráriumon keresztül mutatják majd be a szervezők.

Az OMÉK öt napja alatt a látogatók szimbolikusan bejárhatják Magyarországot és a határon túli területeket. A Dunát jelképező központi passzázs mentén valódi elhelyezkedésüknek megfelelően kapnak majd helyet Magyarország turisztikai régiói, tájegységei. A standok a tájegységek jellegzetességeit fogják hangsúlyozni, és az adott termőhely különlegességeit helyezik előtérbe.

A tervek szerint „kicsiben” bejárható lesz az Országos Kéktúra, de lesz szervezett bor- és pálinkatúra, hungarikum és gasztrotúra is. A szervezők idén a vidéki életformát és értékeket kívánják közelebb hozni a városlakókhoz, ezzel is ösztönözve a – elsősorban fiatal – fogyasztókat a tudatos választásra, vásárlásra.

OMÉK hivatalos weboldala.

2015-ben a korábbinál is több kiállítónak és helyi termelőnek ad majd helyet az OMÉK, valamint minden régió standjánál helyi termelők és termékek „piacát” találhatják majd meg az érdeklődők, ahol vásárlási lehetőség is lesz. Idén is lesz haszonállat-kert, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum pedig külön gyereksarokkal készül a rendezvényre.

A 2013-as, igen kedvező jegyárak nem emelkedtek, a jegyek SZÉP-kártyával is megvásárolhatóak lesznek. Regisztrált iskolai csoportoknak továbbra is ingyenesen léphetnek be a kiállításra.

A kiállítói jelentkezés még nem zárult le: a Földművelésügyi Minisztérium és a szervező MT Zrt. ösztönözni kívánja a kistermelőket és régiós szolgáltatókat, hogy a lehetőséggel élve minél szélesebb közönségnek mutassák meg magukat. Emellett az OMÉK szakmai rendezvény is szakmai egyeztetésekkel, konferenciákkal, bemutatókkal. Itt írják alá a szakmai szereplők közös érdekminimumát megfogalmazó Agrármarketing Kódexet is. Az agrarmarketing.itthon.hu webcímen külön felületen lehet helyi termékekkel, illetve programokkal jelentkezni az OMÉK-ra.

omek_logo_2015-01_640x640.jpg

falusi turizmus expo kiállítás gasztronómia kiemelt Budapest

Cell-Cup 2015 Kézilabda Fesztivál

Szólj hozzá!     2015. április 30. 10:32

Augusztusban Veszprém újra a kézilabdások és a kézi szurkolók mennyországa lesz: 5 játéknap és 6 éjszaka csak a kézis csapatokról, a játékról és a meccsek utáni bulizásról fog szólni a királynők városában. Idén már megérkezett az első nevezés és alakulnak az extra programok is a Cell-Cup 2015 Kézilabda Fesztiválon. Lássuk a részleteket!

dsc_5214.JPG

Hihetetlen, de majdnem két évtizedes az eredetileg Celldömölkről (=CELL + kupa, azaz CUP) indult, mára Európa legnagyobbjai közé sorolt kézilabda fesztivál Veszprémben.

Cell-Cup 2015 Kézilabda Fesztivál: augusztus 16-22. - VESZPRÉM

veszprem_1.jpg

Tavaly 20 országból 165 nevezés érkezett a fesztiválra és idén sem várnak kevesebbet.

A 2015-ös évadban is számos hazai, európai és Európán kívüli csapat fog versenyezni egymással.  A színes versenymezőnyben nem csak országok, de korcsoportok szerint is változatos mérkőzésekre lehet majd számítani. 

sun_3898.JPG

sun_3287.JPG

img_7573.JPG

Ez a rengeteg csapat természetesen nem fér el egyetlen stadionban, így a fő helyszín, Veszprém mellett a lebonyolításba beszáll Ajka, Várpalota és két balatoni város, Alsóörs és Balatonfüred is.  

Így az extra programok is ezeken a helyszíneken lesznek, ami egyet jelent a tonnányi napfényes, felszabadult, vízparti órával. Lesz strandjárat, kalandparkozás, vitorlázás és sétahajózás, nem maradhat el a változatos boros és gasztronómiai kincsestárunkat bemutató pincelátogatás sem. Nem beszélve az idén plusz újdonságnak számító interaktív feladatokat és esti programokat biztosító Cell-Cup Centerről.

nyitottbalaton_cikk1.jpg

itthon_hu_evezosok_1.jpg

Száz szónak is egy a vége, a Cell-Cup  hetében tényleg fergeteges a hangulat, ahogy a tavalyi eseményről készült videó is bizonyítja. 

Ejtsünk pár szót a nevezésről!

Miért érdemes nevezni? Sport, party, strand, utazás – nagyjából ez lefedi a Cell-Cup fesztiválhangulatát. A nyár lezárására tökéletes élmény, ahol az egész éves feszített munka eredményét is lehet kamatoztatni.

Welcome to Cell Cup 2014! Next country is SENEGAL

A photo posted by Cell-Cup Official (@cellcupofficial) on

A játékosok kapnak egy Cell-Cup kártyát, amivel kedvezményesen tudnak nagyon sok szolgáltatást és programot élvezni. Így ingyen utazhatnak a mérkőzések helyszínére és juthatnak be a döntő mérkőzésekre, valamint az esti programokra sem kell belépőt váltaniuk.  Kedvezménnyel vásárolhatnak a Cell-Cup veszprémi partnerüzleteiben és még sok-sok kedvezményt kapnak a veszprémi és Veszprém környéki múzeumokban, állatkertben, kalandparkokban is.

Nevezési határidő: 2015 június 22. 

Online itt tudjátok regisztrálni a csapatotokat 

balaton veszprém kiemelt cell-cup 2015 kézilabda fesztivál

Belga sörfeszt a Bálnában

Szólj hozzá!     2015. április 30. 09:31

Május 15-17-ig lesz Budapesten, a Bálnában a 6. Belga Sörfesztivál. 196 belga sör, 50-féle csapolt sör és 40 új sör várja a vendégeket 35 főzdétől.

A Bálna belső terében, valamint kilátójában lesz a rendezvény központja, de lehetőségünk lesz, jóidő esetén kimenni a teraszokra is. Bármelyik helyet is választjuk, a szép panoráma és a finom belga sörök nem fognak csalódást okozni.

6-belga-sorfesztival-original-64912.jpg

Az idei fesztivál kiemelt söre a Gallica Premium Pils lesz. Az új, aranyszínű, pilseni típusú sörkülönlegesség először kóstolható Magyarországon.

Szintén újdonság lesz a háromféle komlóból főzött, 7,5%-as Averbode, valamint a tölgyfahordóban érlelt világos ale, a Cornet is.

Idén ünnepli 25. évfordulóját a rózsaszín elefántos Delirium, aminek apropóján hazánkba is hoznak a jubileumra készített, 7,8%-os DeliriumArgentum sörből.

A másik népszerű márka, a Duvel is készül újdonsággal. Duvel Triple Hop néven készítettek új sört, méghozzá a viszonylag új keletű, amerikai Equinox gazdag aromájú komlóból.

Az újdonságok mellett a pultokból természetesen nem hiányozhatnak a már ismert és közkedvelt márkák sörei sem, valamint a finom sörkorcsolyák.

Bálna Budapest
1093 Budapest, Fővám tér 11-12.

Jegyárak:
Sörkedvelő 2800 HUF (pohár és 3 zseton)
Sörrajongó 4000 HUF (pohár és 5 zseton)
Minden további sör-zseton 600 Ft/db!
Jegyelővételi akció május 12-ig: Jegyenként egy pohár Gallica Premium Pils sör ajándék!

fesztivál bálna gasztronómia Budapest

Formula–1 Magyar Nagydíj 2015

Szólj hozzá!     2015. április 29. 16:21

Július 24-től 26-ig lesz a jubileumi, 30. Pirelli Magyar Nagydíj a Hungaroringen. Hazánk autóversenypályája, ahogy azt a hivatalos weboldalon is írják, már klasszikusnak számít.

forma_1.jpg

A Hungaroring csapata már készül a nagy eseményre, és ebből az alkalomból különleges kiegészítő programokkal is várja majd a közönséget.

Újdonság idén, hogy ötezer darab 9900 forintos, háromnapos, álló diákjegyet is kibocsátanak.

A Hungaroringet 1986-ban adták át, azóta rendeznek itt Formula-1 Grand Prix futamokat. Jelenlegi kialakításában 2003 óta Nagydíj pálya. 4381 km hosszú, 16 kanyarral. A körrekordot Michael Schumacher tartja (1:19,071; 2014).

forma_1_b.jpg

Cikkünk folyamatosan frissül.

Forrás és fotók: hungaroring.hu

programajánló Budapest Formula-1

A rosé, a péksüti, a pálinka és a büfékocsi hétvégéje

3     2015. április 29. 10:29

Május második hétvégéjén négy kihagyhatatlan fesztivál is lesz Budapesten. Ráadásul mindegyik ingyenes. Május 8-9-10 egyben az ügyes időbeosztás hétvégéje is lesz!

Budapesti Pálinkafesztivál

Május 7-10.

A belvárosban, a Városháza parkban idén nagyobb területen, több kiállítóval vár minket a jubileumi pálinkafesztivál. A középpontban idén az alma lesz, és a hazai főzdék legjobb párlataiból háziasított Év Almapálinkája.

Számíthatunk még ételkülönlegességekre, kézműves ínyencségekre, utcazenészekre, jazzkoncertekre, és nagyon sokféle, minőségi magyar pálinkára.

palinka_1.jpg

Food Truck Show

Május 9-10.

Magyarul büfékocsi seregszemle és utcai gyorskaja kóstolás minden mennyiségben. A Dürer Piknik Parkba kell mennünk, ha meg szeretnénk nézni a hazai mozgó vendéglátás legjavát. Több mint 50 kiállító várja majd a látogatókat változatos és kreatív megoldásokkal teli kocsikkal és még változatosabb ételkínálattal.

Lesznek hazai specialitások, amerikai konyha, halas, húsos, gombócos, tésztás, sőt még vega jármű is. A séfek mindent bevetve versengenek majd a vendégek kegyeiért, ugyanis egy közönségszavazás eredményeként, megválasztják majd az Év Food Truck-ját is.

Az étel és ital különlegességek mellett utcazenészek és mutatványosok szórakoztatnak majd, a legkisebbek számára pedig gyerekprogramokkal is készülnek a szervezők.

A rendezvény látogatása díjtalan, fizetőeszköz a rendezvény területén a Metapay Fesztiválkártya vagy MasterCard PayPass bankkártya.

food_truck.jpg

Kenyér- és Péksütemény Fesztivál

Május 9-10.

A Budai vár gyönyörű panorámájú Savoyai és Halászó Fiú teraszain vár majd minket a negyedik, országos Kenyér- és Péksütemény Fesztivál. Híres magyar pékek és pékségek legjobb termékeit kóstolhatjuk meg, válogathatunk az egyes tájegységek jellegzetes édes és sós finomságai között.

A harapnivalók mellett folklórműsor, népi táncbemutatók, népzenekarok és könnyűzenei előadók fellépései, operett előadások és játékos vetélkedők teszik hangulatos, egész napos programmá a péksüti kóstolást.

kenyer.JPG

Rosalia 2015

Május 8-10.

A Gesztenyés kertben lesz az idei rosémustra. Széles borkínálat, azon belül kiemelt rozé-paletta, gyöngyöző és habzó borok, valamint pezsgők várják a látogatókat. A borok mellé kerti grill ételek, a Jazzy színpadon pedig színvonalas koncertek társulnak, hogy teljes legyen az élmény. Boggie, a Mary Popkids és az iLLfon gT fellépései után Jazzy DJ gondoskodik a talpalávalóról.

A rendezvény részeként, szombaton lesz a Rosé és Pezsgő Mustra, ahol megtekinthetjük, szinte a teljes magyar rozékínálatot. A számunkra legérdekesebbeket meg is kóstolhatjuk, miközben lehetőségünk lesz közvetlenül a borászokkal, borászatok képviselőivel beszélni a rozéról.

Délután fél háromkor Zilai Zoltán borszakértő tart előadást a kóstolásról és beszámol a Mondial du Rosé világversenyen elért magyar eredményekről is. A rozék mellett siller borok, gyöngyöző és habzó borok, pezsgők, valamint borkorcsolyák is kóstolhatók majd.

Vasárnap színes gyerekprogramok (kenyérsütés, KRESZ park, arcfestés, gyerekkoncertek, kézműves foglalkozások) is lesznek a család fiatalabb tagjainak.

rosalia_kert_860_350_2015.jpg

fesztivál borfesztivál pálinka bor gasztronómia Budapest

Újra Ironman 70.3 Budapesten

Szólj hozzá!     2015. április 29. 09:20

Augusztus 22-én másodszor rendezik meg Budapesten az Ironman 70.3-at. Az indulók száma a két főversenyen 4000 fő is lehet, de a többi futammal együtt, a versenyzők száma meghaladhatja a 8000-et. Eddig 57 országból regisztráltak sportolók.

im_703bp_webcover_1600x980_race_1.jpg

Fotó: ironman.com

A triatlonosoknak 1,9 kilométer úszást, 90 kilométer kerékpározást és 21,1 kilométer futást, azaz összesen 113 kilométert, tehát 70,3 mérföldet – innen az elnevezés – kell egyhuzamban teljesíteniük.

Hivatalos weboldal: ironman.com

Az útvonalat biztosító fővárosi önkormányzat büszke arra, hogy Budapest felkerült a világhírű triatlonversenyek térképére. A tavalyi Ironman 70.3 a sportszakmai mellett gazdasági siker is volt, s több milliárd forint bevételt hozott a magyar gazdaságnak.

És egy rövid, kedvcsináló videó:

Forrás: MTI

programajánló verseny kerékpár futóverseny Budapest Ironman

Makik születtek a Nyíregyházi Állatparkban

Szólj hozzá!     2015. április 28. 10:39

Gyűrűsfarkú maki, más néven katta (Lemur catta) kölyköknek örülnek a Nyíregyházi Állatparkban. Négy héten belül hat kattakölyök született a Madagaszkár kifutóban.

Az apró kis állatok 4 és fél hónapnyi vemhesség után jöttek a világra. Míg a pár naposak anyjuk hasán csimpaszkodva töltik mindennapjaikat, az idősebb, 1 hónapos kölykök már a felnőtt állatok hátán lovagolnak. Az újszülött gyűrűsfarkú makik kék szemmel jönnek a világra, de szemük pár hét után élénksárga színűvé változik.

download.jpg

MTI Fotó: Balázs Attila

Öt hónapos korukig anyatejjel táplálkoznak, de két hónapos koruktól már szemezgetni fognak a gyümölcsökből, zöldségekből, hajtásokból és levelekből is. A Nyíregyházi Állatparkban két katta család él, és a csoportban még van termékeny nőstény, valószínűleg a közeljövőben még nagyobb létszámú lesz, a jelenleg 25 főt számláló nyíregyházi maki csapat.

Úti tipp: Nyíregyháza és Sóstógyógyfürdő, mindenki oázisa!

Madagaszkár című animációs filmből ismert állatok könnyen felismerhetőek hosszú, gyűrűs mintázatú farkukról, amelyet járás közben magasra emelnek. Az egyik legszembetűnőbb társas viselkedésük a közös napfürdőzés a kora reggeli órákban. Este viszont, mint tudjuk:

kiemelt

10 legjobb majális idén

Szólj hozzá!     2015. április 27. 14:04

Minden sarkon lesz egy majális a hétvégén, erre mi megpróbáljuk megkeresni a legjobbakat vagy legérdekesebbeket, szóval azt, ahová leginkább el kéne menni. A listát tematika alapján állítottuk fel, rangsor nincs.

Székelyes

Székely Fesztivál

Hiánypótló tematikus fesztivál lesz május 1-jétől 3-ig, a Millenárison. Székely vendégszeretet, gasztronómia, kultúra, zene és turisztikai bemutatók egy helyen. A három nap során jelen lesz Csíkszék Gyergyóval, Háromszék, Udvarhelyszék és Marosszék a Székely Sóvídékkel, valamint Aranyosszék híres Torockójával.
Bővebben írtunk erről itt  

majalisos_banner_itthonra_banner.jpg

Fesztiválos

Campus Majális

Május 3-6-ig fesztiválhangulatban köszönthetjük a májust, hazai fellépőkkel a debreceni Lovarda Egyetemi Kulturális és Konferenciaközpontban.

Mangalicás

IV. Pálinka és Mangalica Majális

Ingyenes gasztronómiai és kulturális fesztivál Zalaegerszegen, a Sportcsarnok és a Zala Pláza környékén. A rendezvény már április 30-án elkezdődik, és május 3-án zárja kapuit. Lesznek sportesemények is, játszóházak, koncertek is. És természetesen a hazai gasztronómia színe-java.

Boros

BorZsongás

A villányi majális (május 1-3.) nem is szólhatna másról, mint a jó magyar borról, de azért lesz májusfa állítás, blues, jazz, rock'n'roll; magyar táncház és latin tánctábor; grill party, stifolderverseny, ételkülönlegességek, kézműves foglalkozások, lovas kocsikázás, gyalog-, és kerékpártúrák a borvidék dűlői között, Bor-Ász futball gálamérkőzés és természetesen villányi borok minden mennyiségben, fajtában és évjáratban.

majalis.jpg

Szinyei-Merse Pál: Majális (1873 - Olaj, vászon, 128 x 163,5 cm - Magyar Nemzeti Galéria)

Csillagos

IV. Egri Csillag Borfesztivál

A Szépasszony-völgybe várnak mindenkit egy egri boros, koncertes majálisra április 30-tól május 2-ig. Punnany Massif, The Carboonfools és a Csík Zenekar is fellép majd, valamint neves borászok mutatják be pincészetük legjobb és legnevesebb Egri Csillag és Egri Bikavér borait.

 

Békeidős

V. Boldog Békeidők Hévíze

A hévízi Festetics téren idén is lesz Boldog békeidők fesztiválja, április 30-tól május 3-ig, amikor is régi korok ruháiba öltözik a város, felvonulnak a Tourinform iroda - Dr. Moll Károly tér – Festetics tér – Dr. Schulhof Vilmos sétány – Deák tér útvonalon, majd indulhat a mulatság. Közreműködik a Balatonfüredi Hagyományőrzők Társasága és a Kanizsai Oldtimer Kerékpár Szövetség. Zenél majd a Happy Dixieland Band, a Csík zenekar, Budapest Bár, lesz csúzlida, fotószínház, kézműves vásár, bábelőadás, Experidance show és Cigányprímás nagyoperett is, a Deák téri nagyszínpadon.

Családos

Szegedi Majális

Május 1-jétől 3-ig, az Erzsébet ligetben háromnapos majális várja a kikapcsolódni, szórakozni vágyókat. Koncertek változatos zenei stílusokban, gyermekműsorok, tánciskola, kézműves foglalkozások, körhinták, vendéglátósok, néptáncosok, fitness edzés, államalapítás kori élő táborkép, állatsimogató a Szegedi Vadaspark standjánál, fakitermelő csapatverseny, valamint szakmai kiállítás és bemutatók a természet és az ember harmóniája témakörében.

Falusi

Faluvégi majális

A Sóstói Múzeumfaluban egy autentikus falusi majálisra invitálnak minket a szervezők. Az egynapos (május 1.) rendezvényen megismerhetjük a tavaszünnep ősi hagyományait, részesei lehetünk egy hamisítatlan népi mulatozásnak, középpontban a májusfa állítással. Természetesen nem fog hiányozni a népzene a néptánc, a tradicionális gasztronómia és a mesterség-bemutatók sem.

Sörös

Kocsmajális

Budapesten, a Dürer Piknik Parkban majálisoznak a sörkedvelők, május 1-jén.

A rendezvényen a fővárosi italmérések, vendéglátóhelyek küzdenek meg majd egymással az értékes nyereményekért, egy egész napos gasztrolimpia keretében. A vendég, a szurkolás alatt/mellett részt vehetnek a közösségi főzésben vagy elmerülhetnek a kirakodóvásárban. A zenét dj-k szolgáltatják, lesz gyermek játszóház is és gasztrostandok. A belépés díjtalan.

Palócos

Palóc majális

Parádfürdőn, a Pavilonsor és környékén, május 1-3-ig nyílik a Palóc Piac, ahol magyar terményeket, portékákat, termékeket vásárolhatunk közvetlenül hazai kistermelőktől, kézművesektől, gyártóktól. Emellett pénteken és szombaton őshonos magyar gyümölcsfák vására is lesz. A parkolás és a belépés is ingyenes.

majusi_prog_banner_blogra.jpg

fesztivál aktuális

Új kilátót kapott a szekszárdi borvidék

1     2015. április 24. 13:31

Átadták a Bati-kereszt kilátót, a Gemenc Zrt. új turisztikai attrakcióját Szekszárd mellett. Az erdőgazdaság új beruházása eddig soha nem látott nézőpontból tárja fel a Szekszárdi borvidék egyedi panorámáját és Sötétvölgy erdőtömbjének különleges látványát.

p1370497.JPG

A kilátó a Szekszárdi-dombság északi részén, annak egyik legmagasabb pontján, a Dél-Dunántúli Kék Túra, a Magyar Zarándokút és a Mária út közelében épült meg. Szekszárdtól nyugatra terül el az a közel 570 hektáros sötétvölgyi erdőtömb, ahol felállították a rétegelt-ragasztott fa elemekből készült kilátót. A 280 méter tengerszint feletti magasságban épült turisztikai létesítmény padlószintje 15 méter magasan helyezkedik el, teljes magassága mintegy 20 méter és egyszerre 18-20 fő befogadására alkalmas.

327_1280x281.jpg

A kilátót és a mellette található egy erdei kirándulóhely, ahol mostantól parkoló, fedett pihenő és tűzrakó hely is várja a turistákat.

A Gemenc Zrt. az elmúlt években több pihenőhelyet, forrásfoglalást és erdei játszóhelyet magába foglaló kirándulóerdőt alakított ki a környéken. Mivel ez a hely közkedvelt úti cél, az erdőgazdaság fontosnak tartotta a turisztikai fejlesztések elvégzését, aminek a Bati-kereszt kilátó kiemelt fontosságú eleme. A kilátót ünnepélyesen átadta Ugron Ákos Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős helyettes államtitkára és Ács Rezső, Szekszárd Megyei Jogú Város polgármestere.

Az Országos Kékkör megújuló szakaszain idén tavasszal már új pihenőhelyek várják az erdőjárókat, Nyárilegelő és Baja között két híd megépítésével új nyomvonalon közlekedhetnek a kirándulók. Tavaly ősszel Baján megnyílt a Gemenc Vándorpont. A komplexum a gyalogos és a vízi turistáknak is ideális megállóhelye, de a legtöbb szolgáltatást a kerékpárosok tudják igénybe venni, hiszen ez a pihenő kerékpárjavító műhellyel, kerékpártárolóval, mosodával, közösségi információs helyiséggel várja a turistákat.

Szintén ősszel vehette birtokba a nagyközönség a Gemenci erdő északi kapuját, a Keselyűsi Fogadóépületet, a Sió-holtág mellett épült új madármegfigyelő tornyot, valamint a keselyűsi tanösvényt is. Mindezek előzményeként 2014 tavaszán megnyílt a pörbölyi Ökoturisztikai Központ „GEMENC KINCSEI – Élet az ártéri erdőben” című interaktív állandó tárlata, ahol multimédiás, korszerű kiállításon ismerhetik meg a régiót.

A fejlesztéseknek köszönhetően Nagyrezétben elkészült a Méhészeti Gyűjtemény, amelyet az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elismert méhészeti bemutatóhellyé nyilvánított. Lassiban megújult és kibővült a Halászati Kiállítás. Malomtelelőnél pedig elkészült a Molnárka tanösvény, ahol játékos és érdekes formában ismerkedhetnek meg a legkisebbek a gemenci ártér csodálatos állataival, egyedi növénytársulásaival, meseszerű gombáival, misztikus történelmével. Ez a tanösvény megosztott első helyezést ért el 2014-ben az Év Ökoturisztikai Létesítménye versenyen, tanösvény kategóriában.

Forrás és fotók: Gemenc Zrt.

52_tura_banner_blogra.jpg

túra aktuális kiemelt Dél-Dunántúl

Virágültetési Guinness-rekord kísérlet a Margitszigeten

1     2015. április 21. 14:02

Április 25-én, szombaton, a Föld Napjához kapcsolódva virágültetési rekordkísérlet lesz a Margitszigeten. Az esemény délelőtt 10-től este 9-ig tart majd, és számos érdekes program kapcsolódik hozzá. Érdemes lesz kilátogatni!

_dsc3299.jpg

A város mindenkié – nagyjából ez a rendezvény fő üzenete. Közösen használjuk, közösen óvjuk, közösen szépítjük. A rekordkísérlet célkitűzése, hogy 612 négyzetméteren 15.000 tő egynyári növényt ültessenek el a résztvevő önkéntesek. Ültetésre bárki jelentkezhet a helyszínen.

Az esemény kísérőprogramjai között lesznek divatbemutatók, kerekasztal beszélgetések, közös nyomozás urbán legendák után, dobshow, szabadtéri matinészínpad, ízek-illatok-zamatok sétánya, sportversenyek, gyerekfoglalkozások, táncműsorok és koncertek, este pedig beindul a zenélő szökőkút is.

A részletes programért klikk ide!

Az eseményen részt vesznek Budapest közművállalatai is. Standjaikon a fenntarthatóság és a környezettudatosság témakörében várnak minden érdeklődőt információkkal, ajándékokkal, szórakoztató programokkal.

A rendezvény kiemelt vendége lesz a Balaton, saját virágágyással és standdal, ahol megtudhatjuk miért érdemes tavasszal a Balatonhoz utazni, milyen programok várnak minket ott és mik az idei Nyitott Balaton rendezvénysorozat legizgalmasabb programjai. Emellett különleges borkóstolóval is készülnek, ahol nem borászok mesélnek a borról, hanem a Balaton turisztikai szakemberei mondják el saját történeteiket a borvidékről és kínálják majd kedvenc boraikat.

nyitott_balaton_banner_blogra.jpg

Budapest Balaton

Legfrissebb

Itthon Budapesten

Itthon a Balatonon

Itthon Észak-Magyarországon

 • Fedezd fel Palócföldet!
  Fedezd fel Palócföldet!Felsorolunk 6 dolgot, amiért érdemes felkerekedni, és ellátogatni Palócföld eldugott szegleteibe. Rejtélyes legendák, Mikszáth-karakterek és érdekes néphagyományok földje ez. A...

Itthon a Tisza-tónál

Itthon Dél-Dunántúlon

 • Mona Lisa és Marilyn Monroe Pécsen!
  Mona Lisa és Marilyn Monroe Pécsen!Bizony, a hír igaz! A május ugyanis nem csak az "aranyat ígérő" esővel örvendeztetett meg bennünket itt délen, hanem egy fantasztikus kiállítással is, mégpedig a Modern Magyar...

Itthon a Dél-Alföldön

 • Újdonságok a kiskunfélegyházi Tourinformban
  Újdonságok a kiskunfélegyházi TourinformbanElkészült Kiskunfélegyháza és a város Tourinform irodájának első promóciós videója. A kisfilm célja, hogy minél szélesebb körben népszerűsítse a várost és az irodát a kor egyik...

Itthon Közép-Dunántúlon

 • Csupa játék a Hetedhét fesztiválon
  Csupa játék a Hetedhét fesztiválonSzékesfehérvárt nemcsak komoly hangulatban taláhatjuk, igazi játékországgá változik minden évben a belváros, ahol a gyerekek birtokba vehetik a sok-sok játékot. Idén sem lesz másképp...

Itthon Nyugat-Dunántúlon

 • Állatok országa Győrben
  Állatok országa GyőrbenBlogunkon a jövőben megjelentetjük a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar hallgatóinak bejegyzéseit a Nyugat-dunántúli turisztikai régió látványosságairól...

Itthon Észak-Alföldön

Programajánló

Programajánló

 • Gyerek Sziget 2015
  Gyerek Sziget 2015Az idei Gyerek Sziget június 6-tól 28-ig lesz, minden szombaton és vasárnap, délelőtt 10-től délután 6-ig. A belépés ingyenes és a programok is (kivétel a Vidámpark, a...
 • Eperfesztivál Tahitótfalun
  Eperfesztivál TahitótfalunMájus 29-től 31-ig tart az idei Eperfesztivál a Tahi hídfőnél. Mindent megtudhatsz az eprek titkos világáról és mindent megkóstolhatsz, amit az eperből csak készíteni lehet. ...
 • 10 legjobb gyermeknapi program
  10 legjobb gyermeknapi programMájus utolsó vasárnapja a gyermekeké! Országszerte tartanak gyermeknapokat változatos programokkal. Összegyűjtöttük a legjobbakat, ahová érdemes elvinni a lurkókat, mert biztosan nagyon...
 • Boldog békeidők romkomja, az OPERETT
  Boldog békeidők romkomja, az OPERETTLehet szeretni vagy gyűlölni, egyet nem tagadhatunk, az operettet legalább annyira tökéletesítette a magyar virtus, mint a bécsi fánkot vagy a bécsi habos kávét. S bár mindhárom az...
 • Jóga fesztivál Siófokon
  Jóga fesztivál SiófokonPontosabban Samsara – Pszichedelikus jóga falu és psytrance zenei fesztivál. Július 2-5-ig Siófok-Törekiben. A fesztiválon mindent megtalálsz, ami akár csak egy kicsit is jóga, illetve...
 • Sziget fesztivál 2015
  Sziget fesztivál 2015Idén is lesz Sziget, méghozzá jobb, mint eddig bármikor, mindenből több lesz, minden szebb lesz – azt ígérik: augusztus 10-től 17-ig. A fellépők csak egy részét adják az...
 • Nyári fesztivál a Margitszigeten
  Nyári fesztivál a MargitszigetenJúnius 12. és augusztus 30. között ismét jobbnál jobb színházi előadásokkal és koncertekkel kényeztetnek minket a Budapesti Nyári Fesztiválon. A Budapesti Nyári Fesztivál idén...
 • Formula–1 Magyar Nagydíj 2015
  Formula–1 Magyar Nagydíj 2015Július 24-től 26-ig lesz a jubileumi, 30. Pirelli Magyar Nagydíj a Hungaroringen. Hazánk autóversenypályája, ahogy azt a hivatalos weboldalon is írják, már klasszikusnak számít. A...
 • Újra Ironman 70.3 Budapesten
  Újra Ironman 70.3 BudapestenAugusztus 22-én másodszor rendezik meg Budapesten az Ironman 70.3-at. Az indulók száma a két főversenyen 4000 fő is lehet, de a többi futammal együtt, a versenyzők száma meghaladhatja a...
 • A tudatosság és az egészség fesztiválja
  A tudatosság és az egészség fesztiváljaJúnius 24 és 28 között, Balatonakarattyán lesz az idei, sorban a harmadik Everness Fesztivál, ami nem a hangos zenéről és a féktelen bulizásról szól, hanem a tudatos, pozitív...

Programajánló

 • Gyerek Sziget 2015
  Gyerek Sziget 2015Az idei Gyerek Sziget június 6-tól 28-ig lesz, minden szombaton és vasárnap, délelőtt 10-től délután 6-ig. A belépés ingyenes és a programok is (kivétel a Vidámpark, a...
 • Eperfesztivál Tahitótfalun
  Eperfesztivál TahitótfalunMájus 29-től 31-ig tart az idei Eperfesztivál a Tahi hídfőnél. Mindent megtudhatsz az eprek titkos világáról és mindent megkóstolhatsz, amit az eperből csak készíteni lehet. ...
 • 10 legjobb gyermeknapi program
  10 legjobb gyermeknapi programMájus utolsó vasárnapja a gyermekeké! Országszerte tartanak gyermeknapokat változatos programokkal. Összegyűjtöttük a legjobbakat, ahová érdemes elvinni a lurkókat, mert biztosan nagyon...
 • Boldog békeidők romkomja, az OPERETT
  Boldog békeidők romkomja, az OPERETTLehet szeretni vagy gyűlölni, egyet nem tagadhatunk, az operettet legalább annyira tökéletesítette a magyar virtus, mint a bécsi fánkot vagy a bécsi habos kávét. S bár mindhárom az...
 • Jóga fesztivál Siófokon
  Jóga fesztivál SiófokonPontosabban Samsara – Pszichedelikus jóga falu és psytrance zenei fesztivál. Július 2-5-ig Siófok-Törekiben. A fesztiválon mindent megtalálsz, ami akár csak egy kicsit is jóga, illetve...
 • Sziget fesztivál 2015
  Sziget fesztivál 2015Idén is lesz Sziget, méghozzá jobb, mint eddig bármikor, mindenből több lesz, minden szebb lesz – azt ígérik: augusztus 10-től 17-ig. A fellépők csak egy részét adják az...
 • Nyári fesztivál a Margitszigeten
  Nyári fesztivál a MargitszigetenJúnius 12. és augusztus 30. között ismét jobbnál jobb színházi előadásokkal és koncertekkel kényeztetnek minket a Budapesti Nyári Fesztiválon. A Budapesti Nyári Fesztivál idén...
 • Formula–1 Magyar Nagydíj 2015
  Formula–1 Magyar Nagydíj 2015Július 24-től 26-ig lesz a jubileumi, 30. Pirelli Magyar Nagydíj a Hungaroringen. Hazánk autóversenypályája, ahogy azt a hivatalos weboldalon is írják, már klasszikusnak számít. A...
 • Újra Ironman 70.3 Budapesten
  Újra Ironman 70.3 BudapestenAugusztus 22-én másodszor rendezik meg Budapesten az Ironman 70.3-at. Az indulók száma a két főversenyen 4000 fő is lehet, de a többi futammal együtt, a versenyzők száma meghaladhatja a...
 • A tudatosság és az egészség fesztiválja
  A tudatosság és az egészség fesztiváljaJúnius 24 és 28 között, Balatonakarattyán lesz az idei, sorban a harmadik Everness Fesztivál, ami nem a hangos zenéről és a féktelen bulizásról szól, hanem a tudatos, pozitív...

Címkék

#ÉlményItthon (1) aggtelek (1) ajánló (1) aktív (5) aktuális (10) alcsútdoboz (1) alternative vs avangarde budapest (1) alternativ budapest (1) árvay angelika (1) augusztus 20 (1) a köles reneszánsza (1) a vizek birodalma (1) balaton (9) Balaton (2) balatonfüred (2) bálna (1) barlang (2) barlanglakás (1) bebte (1) békécsaba (1) bogács termál (1) Bóly (1) bor (3) borfesztivál (1) bormaraton (1) bőszénfa szarvasfarm (1) budapest (1) Budapest (34) Budapesti Tavaszi Fesztivál (2) budapest avantgarde (1) budapest és környéke (5) budapest program (1) canes ezüst medve (1) capa kiállítás (1) carbona (1) cell-cup 2015 (1) cifrapalota (1) cinetrip (1) corvinus egyetem (1) családi (1) csárdáskirálynő (1) cukrászda (1) dég (1) Dél-Dunántúl (4) dobó istván vármúzeum (1) Eger (1) egészség (1) egri vár (1) elektromos busz (1) erdőgazdaság (1) erzsébet város (1) északmagyarország (3) Év Utazója (1) év utazója (2) expo (1) ezstergom (1) falusi turizmus (1) fankadeli (1) fesztivál (14) filmforgatás budapest (1) fine dining (1) Formula-1 (1) fotó (3) fotópályázat (1) fürdő (1) futóverseny (2) gasztronómia (12) gellért szálloda (1) gödöllő (1) gödöllői kastély (1) gödöllői királyi kastély (1) gyalogos híd (1) gyerekbarát (2) gyermeknap (1) gyógyfürdő (3) hagyomány (1) hátizsákos (1) héjja lászló (1) Hévíz (1) hévíz hotel (1) hóbagoly (1) hortobágy (1) hungarikum (1) húsvét (1) ifjúsági szállás (1) irodalom (1) Ironman (1) itthon.hu (3) jászberény (1) jurta (1) kastély (1) kerékpár (3) kézilabda fesztivál (1) kiállítás (6) kiemelt (70) kis-balaton (1) köles (1) koncert (7) kortárs (1) közlekedés (1) kultúra (5) kutlúra (2) kutyabarát (1) kutyabarát szállás (1) lakosztályétterem (1) látogatóközpont (1) Lázár lovaspark (1) lillafüred (1) Ludwig Múzeum (1) lúgosító (1) madárles (1) Magyarország (3) magyarország imázsfilm (1) Magyar Állami Operaház (1) magyar bor (1) magyar értéktár (1) Makó (1) maraton (2) mária sétány (1) martonvásár (1) márton napi borfesztivál a gellértben (1) mátra (2) mészégető-források barlangja (1) michelin-csilag (1) milyen filmeket forgattak budapesten (1) motor kiállítás (1) movilfest (1) Movilfesttour Budapest (1) müpa (1) művészet (2) múzeum (7) nagyharsány (1) nagyharsányi-kristálybarlang (1) nagy egyetemi borteszt (1) németh ágnes (1) nemzeti bor maraton (1) nemzeti parkok (3) neopaint (1) nőnapi kedvezmény (1) noszvaj (1) noszvaj981 (1) nyár (1) nyugat-dunándtúl (1) nyugat itthon (1) ökoturizmus (3) opera (1) operett (1) operett színház (1) orfű (1) őrség (3) ország tortája (1) pálinka (2) palóc (1) palya bea (1) pannonhalma (1) pécs (2) Pesti Vigadó (1) programajánló (19) prósza (1) Rómer Flóris (1) rozémaraton (1) rubik ernő (1) rumbach sebestyén utca (1) sárkányhajó világbajnokság (1) Semmelweis Ignác (1) skanzen (1) szabics kikötő (1) szállás (5) szállásfoglalás (1) szálláshely (5) széchenyi fürdő (1) székesfehérvár (1) SZÉP-kártya (1) sziget (1) szilvásvárad (1) színház (1) szolnok (1) tagore sétány (1) tanösvény (1) tanti (1) tavasz (1) tél (1) természet (2) természetfotó pályázat (1) tisza-tó (6) töc (1) tokár tomi (1) torkos csütörtök (1) túra (7) Tűzfalat kapott Rubik Ernő (1) tűzfalrehab (1) újnyugat irodalmi kör (1) unesco (1) unikum (1) utazás kiállítás (1) Vad Magyarország (1) városnézés (2) vasárnapi program (1) védjegy (2) verseny (2) veszprém (1) videó (2) video (1) villány (2) víz világnapja (1) wellness (3) wndrlnd (1) zala (1) zene (4) zöldturizmus (1)

Fedezze fel Magyarország régióit!

mo.png